Wkinl

Hoe maak je een huis brand te voorkomen


Woningbranden doden en verwonden duizenden per jaar, en kost veel meer van hun waardevolle bezittingen en herinneringen. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om de kans van uw woning steeds een deel van deze statistiek te verminderen.

Stappen

Hoe maak je een huis brand te voorkomen. Verblijf in de keuken bij het ​​gebruik van het bereik voor het koken.
Hoe maak je een huis brand te voorkomen. Verblijf in de keuken bij het ​​gebruik van het bereik voor het koken.
 1. 1
  Inspecteer uw huis. Het kan nodig zijn aan te werven, of zelfs het huren, iemand met ervaring in huis elektrische bedrading, loodgieterij (gas), verwarming en airconditioning.
 2. 2
  Verblijf in de keuken bij het ​​gebruik van het bereik voor het koken. Als u vertrekt voor slechts een minuut, schakelt u alle branders op de range. Gaat naar de kelder voor een blikje tomaten, of lopen uit naar de e-mail te controleren, naar de badkamer, het beantwoorden van de telefoon in een ander deel van het huis? Zet u gewoon alle branders. Immers, je bent net weg voor een minuut. U kunt direct weer de pot of pan terug op als u terugkomt. Inname van deze eenvoudige stap wordt voorkomen dat een van de meest voorkomende situaties die woningbranden veroorzaken: onbemande koken. Bij het koken met olie, houd een deksel of vlakke bakplaat in de buurt. Als vlammen verschijnen, gewoon stik het vuur met het deksel en zet dan onmiddellijk het fornuis of de friteuse te laten afkoelen. Probeer niet om de pan te verplaatsen. Gebruik geen water. De super-verwarmde water zal exploderen in stoom, en kan ernstige brandwonden veroorzaken, en olie kan spatten en het vuur verspreiden.
 3. 3
  Niet koken bij het ​​drinken van alcohol, drugs gebruiken, of erg moe. Eet iets voorbereid, maak een koude sandwich, en gaan slapen. Kook uw maaltijd later, wanneer je volledig bewust.
 4. 4
  Ga niet zitten of liggen bij het ​​roken. Opstaan ​​zal meestal voorkomen dat je in slaap vallen tijdens het roken. Krijgen te moe? Stak de sigaret grondig in een asbak of water-vochtige gootsteen en ga naar bed. Schoonmaken van de asbak? Plaats de as in de gootsteen en dempen ze en schep ze op en plaats ze in de prullenbak verwijderd van het huis.
 5. 5
  Controleer de conditie van uw elektrische installatie.
  • Kijk voor onjuist geaarde contactdozen. Veel moderne apparaten vereisen een "drie pijlers" (geaard) stopcontact, maar mensen zullen soms gebruik van een adapter om deze veiligheidsfunctie te omzeilen, of zelfs een grond riek uit een apparaat snoer breken. Bestaande circuits veranderen aan de aarding is meestal een taak overgelaten aan een professionele elektricien.
  • Kijk op de zolder en kruipruimten voor bedrading die is aangetast door ongedierte of insecten. Sommige oude bedrading is geïsoleerd met een materiaal dat insecten eten of kauwen, en eekhoorns en andere knaagdieren zal vaak kauwen de thermoplastische isolatie af van de moderne niet-metalen kabel (Romex).
  • Kijk voor overbelaste stroomonderbrekers, paneel dozen, of zekering dozen. Controleer voor of zekeringen die gevolgen kunnen hebben circuits "piggy-backed" op hen. Deze zijn geschikt voor enkel circuit bescherming, maar soms ook in verouderde of te kleine paneel dozen, mensen zullen twee of zelfs meer draden in de terminal van een enkele of zekering te zetten.
  • Merkt flikkerende lichten, of intermitterende spanningspieken. Deze aandoeningen kunnen worden veroorzaakt door externe invloeden, maar als ze komen vaak kunnen zij een slechte verbinding of kortsluiting in het circuit aangegeven.
  • Opmerking automaten die "trip", of zekeringen die "blow" vaak. Dit is bijna altijd een teken van een overbelaste of andere bedrading probleem meestal een ernstiger zijn.
  • Kijk naar de individuele breaker verbindingen, vooral in openlucht paneel dozen, voor corrosie, tekenen van thermische schade (roetvlek of smokey residu buurt terminals) verbindingen die slecht zijn afgeplakt of draad nutted of geschaafde of beschadigde draad isolatie.
  • Controleer de massakabel. Een storing in het gebouw aarding en binding kan gevaarlijk betrekking tot elektrische schokken en vuur. Kijk voor losse split bouten, klemmen, of andere apparaten aansluiten, en corrosie.
  • Wees vooral voorzichtig met enige aansluitingen bericht in andere dan de koperen bedrading. Correct geïnstalleerd, en met strakke verbindingen, aluminiumdraad is niet overdreven gevaarlijk, maar wanneer verbindingen worden gemaakt om koperdraden, kan een elektrolytische reactie optreden, waardoor de verhoogde weerstand in de verbinding die overmatige warmte zal genereren. Als je in staat bent om een ​​antioxidant compound van toepassing op aluminium verbindingen, zal het helpen verminderen het risico op oxidatie een kortsluiting te veroorzaken op deze locaties.
  • Kijken naar de mogelijkheid van het installeren van een bliksembeveiliging in uw huis als u woont in een gebied waar de bliksem is een veel voorkomend probleem. De besparingen als gevolg van verminderde schade aan apparaten kunnen de kosten van deze upgrade te compenseren.
 6. 6
  Overweeg dan om een huis sprinklerinstallatie geïnstalleerd, om branden te blussen beiden wanneer u weg bent en thuis.
 7. 7
  Controleer de aardgas / lp gas-systeem in uw huis. U zult willen kijken naar losse fittingen, lekkende kleppen, defecte waakvlammen en vuil of niet goed opgeslagen brandbare materialen in gebieden dicht bij deze apparaten.
 8. Controleer de ventilatie stapels op gas boilers, ovens, en wasdrogers.
Controleer de automatische ontsteking systemen of waakvlammen op deze armaturen, maar ook, in het bijzonder voor de bewakers die niet goed zijn geïnstalleerd, en voor pluisjes of stof opbouw in de directe omgeving om hen heen. hebben het gas loodgieterij (buizen), kleppen en regelaars geïnspecteerd door een professionele elke keer dat je gas ruikt of vermoedt een lek.
8
Controleer de airconditioning en verwarming unit in uw huis. Deze systemen werken met elektrische motoren en bewegende lucht apparatuur die periodiek onderhoud vereist. Schoon, of uw interieur AC spoelen gereinigd, en vervang uw rendement luchtfilters regelmatig. Dit voorkomt dat de ventilator motor van overwerkt, en ook geld besparen op uw energierekening. Voor raam ac's, Gebruik NOOIT verlengsnoeren! Smeer riemaandrijving katrollen (indien van toepassing), baas lagers op aandrijfmotoren, en andere apparatuur als dat nodig is. hebben de weerstand spoelen of branders schoongemaakt en onderhouden aan het begin van het stookseizoen, omdat puin daar kunnen ophopen, terwijl het systeem uitgeschakeld is tijdens de zomer. die het systeem wanneer deze in werking is. Piepende geluiden, rommelende geluiden, of bonken en tikken geluiden kunnen wijzen losse onderdelen of lagers die zijn vast komen te zitten. als je toegang tot een snap-on amp meter, kunt u de stroomsterkte controleren op de hoge stroomsterkte circuit om uw verwarmingselementen om ervoor te zorgen dat ze in het normale werkgebied. Hoger dan normaal stroomsterkte op een circuit duidt op ongewone weerstand, en in een elektrisch circuit, weerstand is wat de oorzaak van warmte, en uiteindelijk, branden.
9
Controleer uw apparaten.
 • Houd uw fornuis en oven schoon, in het bijzonder kijken naar vet accumulatie.
 • Controleer fornuis afzuigkappen, reinig het filter regelmatig, en zorg ervoor dat als het is voorzien van een exterieur vent, insecten of vogels niet nesten bouwen of anderszins belemmert de luchtstroom doorheen.
 • Controleer de netsnoeren van de apparaten. Kijk voor ontbrekende aarding pinnen van de stekkers en beschadigde isolatie, en vervangen of repareren ze indien gebreken worden geconstateerd.
 • Houd de plukselval en buitenlucht moeten schoon in uw wasdroger. Sommige drogers hebben interne luchtkanalen die verstopt kunnen worden en een onderhoudsbeurt nodig hebben, dus als de droger slecht werkt, te laten controleren. Pluizen of ander materiaal te verzamelen in de buurt van de warmtewisselaars in wasdrogers is uiterst gevaarlijk. Blijf in de buurt tijdens het gebruik van de droger. Heeft u een rookmelder en brandblusser in de buurt. Als je de ruimte voor een minuut moet verlaten, zet de droger uit. Immers, bent u niet van plan om weg te lang zijn, en je kunt meteen weer de droger op als u terugkomt.
10
Wees erg voorzichtig met kachels.
 • Houd brandbare materialen (gordijnen, de bank) een veilige afstand (meestal 3 voet) van draagbare kachels.
 • Stel kachels waar ze niet in de verkeersstroom van de kamer.
 • In de regel zijn verlengsnoeren afgeraden met kachels. Kleine, lage wattage kachels kan een uitzondering zijn, maar controleer aanbevelingen van de fabrikant voor gebruik van een verlengsnoer met een. Wees SAFE, gewoon geen verlengsnoeren.
 • Gebruik kachels alleen op vaste, stevige ondergrond. Ze mogen nooit op tafels, stoelen of andere plaatsen waar ze op kunnen kantelen worden geplaatst. Vervang oude kachels met degenen die automatisch wordt uitgeschakeld als omgestoten.
11
Onderhouden van uw haard correct.
 • Inspecteer het vuur box (kachel) op scheuren, beschadigde plaatwerk (voor inserts) en andere gevaren.
 • Gebruik glazen branddeuren of een draad vonk scherm gaas om sintels voorkomen knallen uit de open haard.
 • Branden droog, droog hout te creosoot opbouw in het voorkomen. Merk op dat sommige houtsoorten, zoals ceder, pop overdreven bij verbranding, en mag niet worden gebruikt in een open haard.
 • Verwijder de as en onverbrande hout alleen als er geen sintels en vonken uit de haard. Plaats as in een metalen (NIET plastic emmer) en plaats buiten weg van alle gebouwen.
 • Laat uw schoorsteen geïnspecteerd en ten minste eenmaal per jaar gereinigd.
12
Bewaar geen ontvlambare vloeistoffen in de buurt van ontstekingsbronnen.
 • Blijf met benzine, verfverdunner, en andere licht ontvlambare vloeistoffen of materialen in UL goedgekeurde containers en het huis uit.
 • Gebruik geen brandbare vloeistoffen niet in een garage of bijkeuken met dat een waakvlam uitgerust apparaat in gebruik heeft in het. Veilig te zijn, houden deze items buiten, of in een apart bijgebouw.
13
Gebruik nooit verlengsnoeren voor airconditioners. Een oververhitte snoer is als een out-of-control elektrische kachel.
14
Wees voorzichtig met kaarsen, olielampen, en andere open vuur verlichting of decoraties. Bedek de vlam met een kooi iets omvallen of blazen op de vlam, en kinderen en huisdieren voorkomen dat ze in contact met de vlam. Blus de brand bij het ​​verlaten van de kamer, als zelfs voor een minuut. Immers, zul je zo terug, en je kunt meteen relight de kaars.
15
Wees voorzichtig met vakantie decoraties, vooral kerstbomen. Natuurlijke kerstbomen zijn zeer brandbaar wanneer ze droog worden, en oude, beschadigde, of lage kwaliteit boomlichten veroorzaken vele branden in combinatie met een onder water gegeven of anderszins droge boom. Bekijk een video van een kerstboom vuur. Het is verbazingwekkend hoe snel het kan een kamer, en een huis te vernietigen.
16
Heel voorzichtig zijn in elke situatie waar u een verlengsnoer gebruikt voor langere tijd. Vaak, voetgangers, verplaatsen van meubilair en andere gevaren beschadigen deze kabels, waardoor er een potentieel voor een brand. Vakantie decoraties zijn vaak verlicht wekenlang met deze snoeren, en als je er gebruik van maken, gebruikt u een hoge kwaliteit koord met een voldoende waardering voor het beoogde doel.
17
Leer uw kinderen niet spelen met aanstekers of lucifers. Kinderen zijn vaak de oorzaak en de slachtoffers van branden, en mag niet de toegang tot lucifers of aanstekers worden toegestaan. Overwegen om een afsluitbare doos, en het houden van lucifers en aanstekers opgesloten.
18
Niet opstapelen maaisel in de buurt van een gebouw. Fermenteren maaisel kan warmte te creëren, en in brand. Schuur branden beginnen deze manier van balen hooi zonder elektriciteit; woningbranden zijn gestart vanuit een stapel van maaisel.
19
Wees voorzichtig met het gebruik van een grill op een dek. Dekken zijn brandbaar. Plaats onbrandbare pads onder de grill. Hebben een brandblusser direct beschikbaar. Blijf met uw grill tijdens het koken. Schakel propaan als verlaten, als zelfs voor een minuut. Immers, zult u zo terug en kan weer aan de propaan.
20
Krat train honden en gebruik de kratten wanneer u niet thuis bent en wakker, om nieuwe honden of puppies voorkomen kauwen op elektrische snoeren, of huisdieren bij urineren op elektrische voorwerpen en het starten van een brand.
21
Beperk nieuwe katten aan een veilige kamer, een kleine kamer met geen plaatsen voor de kat te kruipen in te verbergen (zoals in de koelkast motor), en er geen elektrische snoeren. Gebruik de veilige kamer totdat de kat is rustig en niet langer verbergen. Zorg voor katten met eetbare haver of tarwe gras, om te voorkomen dat ze kauwen op elektrische snoeren. Beperk konijnen, chinchilla's en andere huisdieren als ze geen toezicht, om te voorkomen dat ze kauwen op elektrische snoeren, waardoor brandwonden of elektrische branden.
22
Na het gebruik van wedstrijden snel te plaatsen in of uit te voeren onder water aan een onzichtbare vlam of warmtebron die kunnen leiden dat een brand in de prullenbak te blussen.

Tips

 • Contact op met uw plaatselijke brandweer en vraag een WoonHuis Survey. In de meeste gebieden zullen ze blij zijn om uit te komen en geven u advies en u bent niet verplicht om alles wat ze zeggen als je niet wilt doen. Het is geheel vrijwillig.
 • Als u vermoedt of merkt elektrische problemen of vreemde geuren, aarzel dan niet om ze te laten controleren door een bevoegd persoon.
 • Leer uw kinderen een goede evacuatie technieken in geval van een brand. Praktijk familie brandoefeningen, met een ontmoetingsplaats buiten (door de boom in de voortuin of aan de brievenbus of hek. Die manier zult u weten allemaal dat iedereen veilig naar buiten. Ga nooit terug in een huis in brand.
 • Niet deuren of ramen die nodig kunnen zijn om brandtrap te blokkeren.
 • Bewaar nooit vette lappen, vooral vodden verzadigd met terpentine, verfverdunner, of lijnzaadolie. Onder bepaalde voorwaarden mogen deze materialen spontaan ontbranden (starten op brand zonder enige bekende bron).
 • Kijk een educatieve video van een huisbrand met uw oudere kinderen. De rook wordt heel zwart zijn zeer snel, in tegenstelling tot de vuren op de films. Je hebt heel weinig tijd om een ​​brand te ontsnappen.
 • Bewaar alleen het minimale bedrag van een brandbaar materiaal in uw huis, en houd het in de oorspronkelijke, of een UL container goedkeuren.
 • Installeren en onderhouden brandalarm, en koolmonoxidemelders. Er zijn talloze levens gered met behulp van deze goedkope apparaten geweest.

Waarschuwingen

 • Verbrandt nooit vuil of toestaan ​​puin op te hopen in de buurt van uw huis.
 • In geval van een brand, uit uw huis zo snel mogelijk, zorg ervoor dat alle inzittenden zijn gewaarschuwd en laat ook.