Wkinl

Hoe te haken een hoed

Ooit een leuke gehaakte muts en vragen zich af hoe het werd gemaakt? Hier zijn een aantal eenvoudige instructies om u te helpen uw eigen gehaakte muts.

Stappen

Hoe te haken een hoed. Verzamelen van materialen.
Hoe te haken een hoed. Verzamelen van materialen.
 1. 1
  Verzamelen van materialen. Te haken een hoed, zult u een streng van garen, een haaknaald en een plastic maasnaald, evenals een schaar nodig. Al deze items kunnen worden gekocht bij uw lokale ambachtelijke winkel.
  • Bij het selecteren van garen, in gedachten te houden beiden hoe zwaar je wilt dat de hoed te zijn en wat uw huidige haken vaardigheidsniveau is. De beste garen voor beginners is een medium weven dat uw steken gemakkelijk te zien en te tellen zal maken. Lees de achterkant etiket van het garen en zoek naar een nummer 4.
  • De grootte van uw haaknaald zal bepalen hoe groot uw steken zijn. Als u een klein haakje te gebruiken, zal je hoed stijver en warmer zijn, een grotere haak zal resulteren in een meer floppy product. U zult voorkeuren voor bepaalde maten te ontwikkelen als je leert te haken, maar een afmeting K haak (6.5mm) zou een goede pasvorm voor een beginner zijn.
 2. 2
  Start om. Haken in de ronde betekent gewoon om toe te treden tot twee uiteinden van een keten en vanaf dan werken in een cirkel. Hier is hoe u uw ronde begon.
  • Bind een slip lus in uw garen om te beginnen. Hang het uiteinde van het garen over de haak in een lus, en draai de lus of twee keer. Pak het garen (niet het eindstuk, maar het gedeelte terug te gaan in de streng) met je haak en haal deze door de lus. Je moet eindigen met een beweegbare slipknot onder de lus.
  • Ketting 4.
  • Voeg een halve vaste in de eerste keten een ring te vormen. Nadat je hebt geketend 4, plaatst u de haak in de eerste keten. Zet een andere lus van garen over de haak, trek dat lus door de eerste twee lussen.
  • Maak 8 vasten steken door het midden van de ring. Plaats de haak in het midden van de aangesloten ketens (niet in de slip steek je gewoon gedaan, maar ze zullen ongeveer dezelfde grootte voor nu). Zodra je haak is door de ring, garen over de haak en haal deze door de eerste lus (in dit geval, de ring). Je hebt nu twee lussen op je haak. Garen weer, en haal deze door beide lussen. Herhaal dit proces meer 7 keer.
 3. 3
  Markeer het begin van de rij (optioneel). Waar je haak is nu is het "begin" van uw nieuwe rij en waar het zal eindigen wanneer u uw volgende cirkel hebt voltooid. Als je niet wilt tellen steken of hebben een harde tijd het zien waar een rij eindigt en de andere begint in het rond, pak een reserve slip van garen in een andere kleur of een borduurgaren, en bind het rond de huidige steek. Dan, wanneer je de draad weer op, je weet dat je eindigt een rij en begint aan een volgende.
 4. 4
  Do 2 enkele stokjes in elke steek rond, voor een totaal van 16 steken.
 5. 5
  Op de volgende rij, doe 1 vasten in de eerste steek, vervolgens 2 in de volgende steek, vervolgens 1 in de volgende steek, en ga zo maar door.
 6. 6
  Herhaal stap 5 totdat u de gewenste breedte hebt bereikt. Dat is, houdt het verhogen van uw rondes tot de cirkel die u hebt gemaakt dekt de bovenkant van het hoofd van de hoed ontvanger.
 7. 7
  Do 1 vasten in elke steek rond. Herhaal deze stap voor zoveel rijen als u wilt. Doe minder rijen als u zou alleen willen de hoed aan de bovenkant van de oren van de ontvanger te bereiken; meer doen als je wilt dat de oren bedekt.
 8. 8
  Voeg een rand (optioneel). U kunt uw beanie brimless verlaten als u dat wenst. Echter, als je wilt een rand te maken, simpelweg verhogen van uw steken weer voor een paar rijen, door er 1 enkele haak in de eerste steek, 2 in de volgende, en zo verder voor evenveel rijen als u wilt. Door dit te doen op een slechts een paar rijen zal het einde van de hoed oprollen een beetje, doet het om meerdere zal een floppier effect te creëren.
 9. 9
  Afhechten. Wanneer u de laatste steek gedaan hebt, omsl en haal nog een lus door. Snijd het garen over twee of drie centimeter van de steek en gebruik de haaknaald aan de staart trekken door.
 10. 10
  Verberg de staart. Met de maasnaald, weven de staart terug in de steken van de hoed. Als u vindt dat u een kleine staart resterende moet verlaten, proberen te plaatsen op de binnenkant van de muts.

Tips

 • Als je de weg kwijt, tel uw steken tot je terug naar een plek die je herkent.
 • Als uw vaardigheid toeneemt, probeer afwisselend verschillende kleuren of experimenteren met nieuwe garens en haak maten.
 • Wellicht moet u de breedte en lengte van de hoed afhankelijk van of je maakt het voor een volwassene of een kind te veranderen. Probeer het dan op iemands hoofd, indien mogelijk, in plaats van zo nauw nemen.

Dingen die je moet

 • Een streng van garen (4-ply of Medium voor beginners)
 • Haaknaald (Maat K voor beginners)
 • Plastic maasnaald
 • Schaar
 • Afzonderlijk stukje garen of draad om mark rijen (optioneel)