Wkinl

Hoe te breinaalden kiezen

Breien is een ontspannen, draagbare en creatieve hobby, maar het selecteren van de juiste naalden kan het verschil tussen een aangenaam tijdverdrijf, of pure frustratie betekenen. Er zijn veel verschillende naald vormen om verschillende projecten tegemoet te komen, en ze komen in verschillende maten en materialen. Hoe kiest u de juiste zijn?

Stappen

Hoe te breinaalden kiezen. Denk aan het soort item dat u breien.
Hoe te breinaalden kiezen. Denk aan het soort item dat u breien.
 1. 1
  Denk aan het soort item dat u breien. Hoewel alle breinaalden wezen dezelfde actie uit te voeren, zijn er verschillende soorten en stijlen beschikbaar. Sommige naalden zijn specifiek voor een bepaald type van het breien (bv: breien in de ronde of bekabeling), terwijl anderen kunnen een verscheidenheid van gebreide items te maken.
  • De meest algemeen erkende knitting vorm heeft een einde dat is gericht op nieuwe steken maken, en het andere uiteinde een pet of knop die de steken voorkomt vallen. Single-puntige breinaalden (ook wel bekend als rechte naalden) worden gebruikt in paren te breien platte stukken.
  • Rondbreinaalden zijn twee rechte naalden verbonden met een flexibele plastic koord. De kabels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes (meestal van 12 "tot 60", gemeten van naald tot naald). Deze naalden worden gebruikt voor zowel vlakke en ronde breien, dus sommige breiers denken dat ze een betere investering dan single-puntige naalden. Als u van plan om te breien circulair, zal je een naald die is net een beetje kleiner in omtrek dan het item dat u breien nodig. Tenzij je van plan bent om een ​​van de volgende technieken waar ronde naalden worden gebruikt voor naadloze breien in de ronde te gebruiken: Magic Loop (lange kabel nodig), 2 circulaires (2 naalden van dezelfde grootte worden gebruikt) of Travelling Loop (een lus van kabel wordt uitgetrokken als extra).
  • Sokkenbreinld (soms aangeduid als "dpns") hebben punten aan beide uiteinden en worden meestal verkocht in sets van vier of vijf. Deze worden gebruikt om te breien naadloze, ronde voorwerpen zoals sokken.
  • Kabel naalden zijn erg kort en zijn ofwel rechtstreeks (als een DPN) of verslaafd. Deze dienen een specifieke rol in het breien kabel steken.
  • Verwisselbare naald kits zijn precies wat ze klinken als - een set van breinaald tips, en een set van kabels van verschillende lengte die kan bevestigen en losmaken van de tips om veel verschillende maten naalden creëren. Als u van plan bent om veel breien doen, kunnen deze een grote investering zijn. Een plastic set is verkrijgbaar bij knitdenise.com, een aluminium set is verkrijgbaar in een aantal ambachtelijke winkels onder de Boye merk, en knitpicks.com biedt zowel hout en metaal sets.
 2. 2
  Kies de juiste breinaalden. Zoals breinaalden zijn er in verschillende diameters en lengtes, moeten deze factoren worden overwogen bij het kiezen van een breinaalden voor een project.
  • Doorsnede. De dikte van de naald bepaalt de uiteindelijke grootte en het uiterlijk van uw afgewerkte stuk. Hoe dikker de naald, hoe groter de steek en elastischer en los de resulterende stof. Met een kleiner de naald, zal de resulterende steken klein en de stof zal meestal worden strakker en dikker. Er zijn verschillende dimensionering systemen, maar naalden zijn vrij vergelijkbaar voor alle systemen. Raadpleeg de onderstaande tabel voor een goed begrip van de dimensionering systemen.
  • Lengte. Hoewel steken kunnen worden geperst op bijna elke naaldlengte, het kiezen van een die zal toelaten de steken gemakkelijk te bewerken van rij tot rij is belangrijk. Een groot project zal meestal vereisen een langere naald of koord. Een kleine, platte project kan worden gewerkt aan een naaldlengte, maar een kleine ronde project zal een kleine rondbreinld, sokkenbreinld, of een techniek die gebruikt wordt om extra lengte van het snoer bypass op een lange rondbreinaald nodig. Een andere factor is het gekozen garen voor het project (dikker garen betekent minder steken kunnen passen op een naald). De meeste rechte naalden zijn 10-16 inch (25-40 cm) lang, en rondbreinaald snoeren variëren van 12 "tot zo lang als 60".
 3. 3
  Materiaal selecteren. Naalden worden gemaakt van vele soorten materialen, het populairste zijn bamboe, kunststof en aluminium. Vaardigheidsniveau van de breister en het garen wordt gebruikt zowel noodzaak rekening te worden gehouden bij het kiezen van een naald materiaal. Beginners moeten vooral naalden die niet zo glad dat ze zal leiden tot het garen af ​​te glijden kiezen. Een ervaren breister, daarentegen, kan een gladde naaldoppervlakte voorkeur om de steken om gemakkelijk en snel te verplaatsen.
  • Bamboe naalden. Bamboe is handwarm, sterk, en heeft de neiging om lichter dan aluminium zijn. Als bamboe heeft een lichte grip, gebreide steken op hun plaats blijven en bamboe zorgt voor een uitstekende beginner naald. Het materiaal leent zich ook voor het werken wil met reumatische handen. Bamboe naalden zijn uitstekend geschikt voor alle soorten garens, vooral gladder en lichter gewicht garen. Bamboe naalden zijn flexibeler dan metaal, maar minder dan caseïne of plastic naalden. In kleinere maten, echter, bamboe kan buigen of breken.
  • Metalen naalden zijn de zwaarste naalden, maar zijn sterker en niet gemakkelijk buigen. Metalen naalden zijn koud aanvoelt en glibberig. Meer ervaren breiers soms liever dat ze, omdat de steken beweeg snel over de zeer gepolijst oppervlak. Dit zijn niet de beste naalden voor beginnende breisters, zoals steken snel kan afglijden tip van de naald. Metalen naalden zijn geschikt voor alle soorten en-gewichten garen, met name wol, wol mengsels, en acryl. De meest voorkomende vormen van metalen naalden zijn van aluminium, staal en vernikkeld.
  • Plastic naalden vroeger direct beschikbaar en zeer populair. Ze zijn glad, strak, en steken snel bewegen. Plastic naalden zijn zeer flexibel. Groter formaat naalden zijn vaak gemaakt van plastic om hun gewicht te verminderen. Plastic naalden zijn uitstekend geschikt voor alle soorten garens en garen gewichten.
  • Houten naalden zijn glad maar niet glad, waardoor ze een goede keuze voor beginnende breiers en bij het ​​gebruik van gladde garens. De afwerkingen zijn verschillend, afhankelijk van het merk. Deze naalden komen in een verscheidenheid van bossen, het beste worden gemaakt van hardhout. In zeer kleine maten, zoals bamboe, houten naalden kunnen teleurstellend gemakkelijk breken.
  • Vierkante naalden zijn naar verluidt bijzonder goed voor beginners en mensen met de hand kwalen als ze voor een meer consistente steek en vereisen minder kant spanning te handhaven in stand.
 4. 4
  Verkrijgen van de juiste maat. U moet een proeflapje te maken voordat u begint met breien van uw project. Een monster moet ongeveer 1 cm groter is dan de opgegeven maat zijn als de randen vervormen de steken dus bereid om te werpen op een paar extra steken aan elke zijde van het staal. Zoals breiwijdte varieert van breister tot breister, kan de naald dat is opgegeven in de patroon niet altijd tot de juiste maat (zelfs bij gebruik van het garen in het patroon). Dus met veel naalden in verschillende maten is een uitstekend idee.

Tips

 • Raadpleeg deze tabel voor een goed begrip van de dimensionering systemen:
Metrische (mm) Amerikaanse maat UK / Canadese grootte Japanse grootte
2.0014
2.10
2.25113
2.41
2.5
2.72
2.75212
3.0113
3.25310
3.34
3.54
3.65
3.7559
3.96
4.068
4.27
4.5778
4.89
5.086
5.110
5.411
5.595
5.712
6.010413
6.314
6.510 ½3
6.615
7.027 mm
7.51
8.01108 mm
9.013009 mm
10.01500010 mm
12.017
16.019
19.025
25.050
 • Als uw garen heeft een groot deel van de textuur, zou je een gladdere naald nodig, terwijl als je een gladde of een soepeler garen te gebruiken, is het raadzaam om naalden die meer grip hebben te kiezen. Krijg het gevoel van de naalden voordat u koopt en denk aan het garen u gaat gebruiken, om te bepalen welke het beste zal zijn.
 • Breinaalden zijn een goede investering. Ze kan duren voor een zeer lange tijd, en kan worden doorgegeven voor de generaties. Gooi de naalden weg, tenzij ze beschadigd zijn of zo slecht dat ze niet gebruikt kunnen worden gebogen. Als je echt nooit meer van plan om te breien, geven de naalden weg.
 • Naalden, zoals sokken, hebben een gewoonte van het krijgen van elkaar gescheiden, dus zet een elastiek om paren of sets. Toch kan rubberbands een kleverige residu achter te laten als u uw naalden gebruiken zelden. Bind ze samen met garen of string voor langere termijn opslag. Als alternatief zou je maken of kopen van een "breinaald roll-up" vergelijkbaar met degene voorgesteld voor rechte naalden.
 • Onderzoekt de punten op je naalden te zien of ze zijn beschadigd of verbogen. Als dat zo is, dan is het tijd om ze weg te gooien en koop een paar nieuwe.
 • Houd uw naalden op een veilige plaats. Een goede manier om ze op te slaan is om te kopen of een. Rechte naalden kunnen ook gehouden in decoratieve emmers of potlood bekers. Rondbreinaalden dat niet de grootte gestempeld op hen hebben moeten worden opgeslagen op een manier die hen identificeert - vaak, de zak kwamen ze in is geschikt voor dit.

Waarschuwingen

 • Houd de naalden uit de buurt van kleine kinderen. Ze zijn scherp en als ze spelen met hen, kan iemand gewond raken.
 • Hebben alle maten en lengtes van naalden niet kopen in een materiaal voordat u weet of je wilt werken met dat materiaal. Sommige breiers hou bamboe naalden; sommige breiers het gevoel dat het te kwetsbaar, of hun werk kunnen blijven haken. Weet wat je wilt.