Wkinl

Hoe maak je een vogelhuisje bouwen

Het verstrekken van wilde vogels met een geschikt nest kan hen aanmoedigen om jaar na jaar terug, het vullen van uw tuin met schoonheid en zang. Lees verder om het ontwerp instructies voor verschillende soorten vogelhuisje.

Stappen

Hoe maak je een vogelhuisje bouwen. Bereid de stukken hout zoals getoond in figuur 1.
Hoe maak je een vogelhuisje bouwen. Bereid de stukken hout zoals getoond in figuur 1.

Algemene vogelhuisje

 1. 1
  Bereid de stukken hout zoals getoond in figuur 1. Zie wat je nodig hebt voor bijzonderheden.
 2. 2
  Zetten en lijm de twee onderste stukken samen. Laten ons toe om lichtjes en lijm ze aan elkaar tot een hoek van 90 graden vormen de andere overlappen. Laat ze drogen voordat u naar de volgende stap.
 3. 3
  Lijm en spijker het achterpaneel op zijn plaats. Lijm langs een rand van de vloer twee stukken en plaats het achterpaneel, zodat een hoek uitgelijnd met de gelijmde randen. Spijker op zijn plaats.
 4. 4
  Bevestig een ondersteunende stuk aan elk dakpaneel. Leg de bestaande vogelhuisje structuur naar beneden, zodat de steun ligt op een vlakke ondergrond, vervolgens de dakplaten op hun plaats in de bovenhoek van het achterpaneel. (Plaats de kappen zodat zij voldoen maar niet aan elkaar stoten aan de bovenkant, waardoor een open "kanaal" langs de bovenhoek.) Plaats elke steun in de doos zodat deze uiteinden in de hoek waar het dakpaneel aan de achterkant. Zodra alles is op zijn plaats, kunt u bevestigen de ondersteuning daarvan:
  • Door op de steun op zijn plaats met een hand, verwijder dan een dakpaneel en de bijbehorende ondersteuning van elkaar en leg ze op een vlakke ondergrond. Dit zal u toelaten om de steun te hechten aan het dakpaneel, rekening houdend met de dikte van het achterpaneel.
  • Teken de omtrek van de ondersteunende stuk op het dakpaneel.
  • Lijm het ondersteunende stuk op zijn plaats, met behulp van de getraceerd omtrek als een gids. Laat de lijm drogen.
  • Spijker de ondersteunende stuk op zijn plaats.
  • Herhaal dit met andere dakpaneel.
 5. 5
  Bevestig de dakpanelen op de bestaande vogelhuisje structuur. Breng lijm aan de blootgestelde zitvlakken van de ondersteunende stukken en zet beide dakpanelen zijn plaats. Laat de lijm drogen zodat het dak stabiel. Indien gewenst, zorgen voor extra stabiliteit door spijkeren de dakpanelen op de randen van de vloer dikkere stukken.
 6. 6
  Spijker en lijm het voorpaneel op zijn plaats. Plaats het paneel onder het dak overhang, zodat de onderste randen line-up met de dikke vloer stukken. Spijker de onderste twee randen in de dikke bodem stukken en lijm langs de andere randen.
 7. 7
  Boor een ingang gat in het voorpaneel. Met een 1-3/8-in (4,2-cm) gat gezaagd, geboord in het paneel, zodat de bovenkant van het gat is 2 in (5 cm) naar beneden van de bovenste hoek.
 8. 8
  Boor een baars gat in het voorpaneel. Gebruik een 1/4-inch (6 mm) bit boren van een gat voor de plug baars 5 3/8 in (14 cm) in de bodem van de ingang gat.
 9. 9
  Zand het vogelhuisje. Schuur de randen van de ingang gat, zodat ze soepel en zand de buitenkant van het huis naar wens.
 10. 10
  Lijm de 5-in (12 0,5-cm) plug in de bovenste kanaal. Boor een gat in het midden van de plug en schroef in een 7/8 "of kleiner messing beker haak of oog op steun in opknoping de vogelhuisje.
 11. 11
  Lijm de 3-in (7 0,6-cm) plug in positie als een baars (optioneel). De meeste vogels niet zitstokken, die eigenlijk het gemakkelijker maken voor roofdieren een plek om aanvallen op de pinda te lanceren nodig.
 12. 12
  Beits of verf je vogelhuisje indien gewenst. Houd in gedachten dat wilde vogels hebben de neiging om natuurlijke, gedempte kleuren de voorkeur en kunnen de voorkeur ongekleurd dozen. Als u kiest om het huis te schilderen doen, bedenk dan dat lichtere kleuren trekken minder warmte.

Kalebas huis

 1. 1
  Zoek een geschikte grootte kalebas. Zorg ervoor dat de kalebas is reeds genezen (dwz gedroogd en solide) voordat u begint. De soort holte-broedvogel (s) je hoopt aan te trekken zal bepalen hoe groot de kalebas zou moeten zijn. Aangezien kalebassen onregelmatig worden gevormd, gebruik de onderstaande metingen, die ideaal zijn, slechts als richtlijnen voor het selecteren van een kalebas.
  • Boom slikt liever een binnenruimte die 5x5 meet in (13x13 cm) breed en 7 in (18 cm) hoog.
  • Winterkoninkjes voorkeur aan een binnenruimte die meet 4x4 in (10x10 cm) breed en 7 in (18cm) hoog.
  • Chickadees en donzige spechten Chickadees> liever een binnenruimte die 4x4 meet in (10x10 cm) breed en 9 in (23 cm) hoog.
  • Roodmussen liever een binnenruimte die 5x5 meet in (13x13 cm) breed en 8 in (20 cm) hoog.
 2. 2
  Boor een ingang gat. Kies de grootte van de boor op basis van hoe groot een vogel je wilt tegemoet. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het vogelhuisje, het verstrekken van een te groot gat voor de vogel u wilt trekken zal roofdieren uit te nodigen om aan te vallen en pesten het. De hoogte waarop u het gat te boren is ook belangrijk, zoals verschillende vogels verkiezen verschillende nest-holte diepten. Gebruik de onderstaande richtlijnen om te bepalen hoe groot het gat moet zijn en hoe hoog vanaf de onderkant van de kalebas te boren.
  • Boom slikt liever een gat dat is 1 1/2 in (4 cm) breed en 5 in (13 cm) hoog.
  • Huis winterkoninkjes liever een gat dat is 1 op (2,5 cm) breed en 5 in (13 cm) hoog.
  • Carolina wrens voorkeur een gat dat 1 3/8 in (3,5 cm) breed en 5 in (13 cm) hoog.
  • Chickadees voorkeur een gat dat is 1 1/8 inch (2,85 cm) breed en 7 in (18 cm) hoog.
  • Valse spechten liever een gat dat is 1 3/8 in (3,5 cm) breed en 7 in (18 cm) hoog.
  • Roodmussen liever een gat dat is 1 1/2 in (4 cm) breed en 6 in (15 cm) hoog.
 3. 3
  Reinig de binnenkant van de kalebas. Gebruik een lepel om schraap alle losse zaden, vezels, en rommel uit de binnenkant van de kalebas. Maak je geen zorgen over wat het ideaal; holte broedende vogels worden gebruikt voor het uitgraven van hun eigen huis en zal het niet erg het uitzoeken van wat je mist.
 4. 4
  Boor een smal gat door de hals van de kalebas te hangen. Met behulp van een kleine boor, boor volledig door de hals in de buurt van de top van het huis, zodat u kunt de kalebas rijgen op een koord, lederen band, draad, enz. Maak je geen zorgen over de wind en de regen die de kalebas zal binnenkomen door deze gaten, in feite, zal de ventilatie daadwerkelijk de kalebas gezonder voor haar inwoners te maken.
 5. 5
  Boor 3-5 kleine gaatjes in de bodem van de kalebas. Gebruik een 1/8-inch naar 3/8-inch (3 mm tot 10 mm) boor om de gaten te maken.
 6. 6
  Voeg een baars indien nodig. Gewoon vinden een deuvel, takje, of een stuk afvalhout dat is lang genoeg om een ​​vogel tegemoet, boren gat onder de ingang gat met een juiste maat boor, en plaats de baars in het gat. U kan nodig zijn om lijm de baars in het gat voor extra stabiliteit, zo ja, genoeg tijd om dit te geschieden dat de harde stank van de lijm kan afvoeren voordat u het nest hangen.
  • Probeer niet om het nest toegankelijker dan het moet zijn te maken. Terwijl het verstrekken van een extra-lange baars lijkt misschien een vriendelijkheid, het eigenlijk maakt het huis meer kwetsbaar voor roofdieren, waaronder ook grotere vogels.
  • Vastklampen vogels zoals mezen en spechten mezen> niet zitstokken nodig. Dit geeft hen het voordeel van het hebben van een extra veilige ingangen. Controleer om te zien of uw vogel kan vastklampen aan de voorzijde van het huis alvorens te besluiten tot een baars voegen.
 7. 7
  Zand de buitenkant van de kalebas indien gewenst. Met een fijne korrel schuurpapier te glad uit ruwe plekken of vlekken. Echter, verwacht niet dat de oppervlakte om totaal zelfs kijken, de van nature ongelijke textuur is onderdeel van wat geeft de kalebas huis zijn rustieke charme.
 8. 8
  Verf de kalebas, indien gewenst. Gebruik een outdoor verf die een weerbestendig afwerking kan nemen. U kunt de kalebas kleurrijk te schilderen als je wilt, maar er rekening mee dat vogels liever natuurlijke, neutrale tinten.
 9. 9
  Dicht de buitenkant van de kalebas. Aanbrengen van een laag polyurethaan, lak, of Eco-vriendelijke wax om de buitenste schil van de kalebas te beschermen tegen de elementen. Bij het aanbrengen van een harde-ruikende afwerking, zodat de pompoen uit de lucht voor een zeer lange tijd voordat u hangen, alleen maar omdat je niet meer kan ruiken dat betekent niet dat de vogels niet.
 10. 10
  Rijg een koord door de hals en hang de kalebas. De exacte hoogte en positie van de kalebas zal afhangen van wat vogel u wilt wonen. Lees de ideale omstandigheden hieronder voor ideeën.
  • Boom slikt liever 5 tot 15 voet (1,5-4,5 m) boven de grond in een open gebied in de buurt van water.
  • Huis winterkoninkjes liever 4 tot 10 voet (1,25-3 m) van de grond in een veld of struikgewas.
  • Carolina winterkoninkjes liever 5 tot 10 voet (1,5 tot 3 m) van de grond in een veld of struikgewas.
  • Chickadees liever 5 tot 15 voet (1,5-4,5 m) boven de grond in de open bossen.
  • Donzige spechten liever 5 tot 20 voet (1,5 tot 6 m) van de grond in het bos openingen.
  • Roodmussen liever 5 tot 10 voet (1,5 tot 3 m) van de grond in de achtertuin.

Diverse houten huizen

 1. 1
  Bouw een algemene nestkast voor tuinvogels. Als je meer geïnteresseerd in het bouwen van een nest eerst en zien wat het trekt na het feit, gebruiken deze instructies.
 2. 2
  Bouw een bluebirdhouse. Merk op dat bluebird huizen zijn ook ruwweg de juiste grootte voor het aantrekken van boom zwaluwen. Als u een specifieke bluebird in het achterhoofd, zou u ook willen:
  • Bouw een berg bluebirdhouse.
  • Bouwen van een oostelijke bluebirdhouse.
  • Bouwen van een westerse bluebirdhouse.
 3. 3
  Bouw een. Merk op dat de mees huizen zijn ook ruwweg de juiste maat voor het aantrekken van mezen, boomklevers chickadees,>, winterkoninkjes, en donzige spechten.
 4. 4
  Bouw een huis-martin huis. Merk op dat huiszwaluwen willen wonen in kolonies en dat deze instructies zijn ontworpen om een ​​multi-compartimenten behuizing te produceren.
 5. 5
  Bouw een mus huis. Mussen graag nestelen in de dakrand van de huizen en zij zullen graag gaan wonen in een minder-dan-landelijk gebied.
 6. 6
  Bouw een. Als je een grote vijver en wil graag houten eenden te trekken, gebruiken deze instructies om ze aan te moedigen om te nestelen.

Dingen die je nodig hebt

Algemene Birdhouse

 • Hamer
 • 1/2 "(1,25 cm) afwerking nagels
 • Waterdichte lijm
 • Schuurpapier
 • Boor met 1-3/8 "(4,1 cm) gatzaag en 1/4" (0,63 cm) boor
 • 1/2 "(1,25 cm) triplex afmetingen getoond in figuur 1, voor twee onderkant en twee binnen ondersteunt
 • 1/4 "multiplex twee dakelementen, iedere 7" (17,5 cm) x 5 "(13 cm)
 • 1/4 "(0,63 cm) triplex voor de voor-en achterkant secties, elk 5-7/8" (15 cm) vierkant
 • 5 "(12,5 cm) lengte van plug om de top af
 • 7/8 "of kleiner messing Cup Hook of Eye
 • 3 "(7,6 cm) lengte van de plug voor vogels baars (optioneel)
 • Vogel-veilige verf of beits (optioneel)
 • Stofbril

Kalebas Huis

 • Gedroogde, gezouten kalebas
 • Boren
 • Juiste maat boor voor entree
 • 1/8-inch naar 3/8-inch (3 mm tot 10 mm) boor voor opknoping en ventilatiegaten
 • Opknoping koord (ex. koord, leer, draad)
 • Fijn schuurpapier (optioneel)
 • Weerbestendige lak (optioneel)
 • Waterbestendig afwerking (bijv. polyurethaan, lak, Eco-vriendelijke wax)

Tips

 • De meeste vogels de voorkeur aan de kleuren, patronen en vormen die ze vinden in de natuur, dat is waarom ruwe, ongeverfde, asymmetrische kalebas huizen zijn een geweldige manier om hen uit te nodigen om te leven in uw tuin. Kalebas huizen zijn ook uitstekende isolatoren in zowel warm en koud weer.
 • Dit is een leuk cadeau voor natuurliefhebbers, tuinlieden, of voor iemand speciaal op Vaderdag of Moederdag!
 • Als het bouwen van een houten doos, kijk voor onbehandelde cederomheining planken bij uw lokale hardware winkel; ceder is goedkoop, weerbestendig, bug-afstotend, en leeftijden goed. Dit bespaart u een bundel.
 • Zet voedsel nooit in een vogelhuisje. Het is een kinderdagverblijf, geen keuken. Voedsel trekt roofdieren en insecten! In feite moet nestkasten en vogelvoeders ver weg geplaatst worden van elkaar. Vogelvoeders zijn erg leuk, en zal een verscheidenheid aan vogels aan te trekken, maar plaats ze in een ander deel van de werf.
 • Voeg enkele centimeters van onbehandeld hout spaanders op de bodems van chickadee en specht huizen te moedigen nestelen.
 • Hoewel het een goed idee om het dak waterdicht te maken, is het belangrijk om een ​​aantal kleine gaatjes in de bodem van de doos voor de afwatering te boren, zodat alle regenwater dat doet krijgen in te laten weglopen. Ook luchtcirculatie helpt houdt insectbevolking beneden.

Waarschuwingen

 • Zet het nestkastje in een moeilijk te bereiken locatie als u katten of weten dat katten komen in je tuin. Het is veilig om alleen maar veronderstellen dat u het huis omhoog om alle roofdieren te ontmoedigen moeten houden.
 • Vogels hebben de neiging om te zoeken naar specifieke kenmerken bij het ​​vinden van plaatsen om te nestelen. Als je een vogelhuisje waarvan het interieur afmetingen, entree grootte en hoogte en afstand van de grond niet geschikt voor een bijzondere vogel te bouwen, zal het zeer waarschijnlijk leeg blijven.
 • Nooit verf of beits de binnenkant van het vogelhuisje.
 • Gebruik geen behandeld hout, die vaak bevat veel gevaarlijke chemische stoffen zoals arseen, dat de inwoners van het vogelhuisje zou kunnen vergiftigen.
 • Gebruik geen superlijm.