Wkinl

Hoe te vertellen als jade is echt

Jade is een mooie steen die kan worden groen, oranje of wit. Als u op het punt om te gaan winkelen voor jade of een oud stuk jade, hier is een artikel dat zal helpen je vertellen als je het echte ding hebben gevonden.

Stappen

Hoe te vertellen als jade is echt. Vertrouwd te raken met echte jade.
Hoe te vertellen als jade is echt. Vertrouwd te raken met echte jade.
 1. 1
  Vertrouwd te raken met echte jade. Alleen jadeïet jade en nefriet jade worden beschouwd authentieke jade.
  • De duurste en wenselijke jadeiet (Birmese Jadeite, Birma Jade, Imperial Jade, of Chinese Jade) komt meestal uit Myanmar (voorheen Birma), maar kleine hoeveelheden worden gedolven in Guatemala, Mexico en Rusland.
  • 75% van jade in de wereld komen uit de mijnen van British Columbia in de vorm van nefriet, maar dat is ook gewonnen in Taiwan, de Europa en (in kleine hoeveelheden) Australia.
 2. 2
  Vertrouwd te raken met imitatie jade. Materialen doorgegeven af ​​als jade zijn:
  • In Nieuw-Zeeland Greenstone of Pounamu wordt hoog gewaardeerd door Māori. Māori mensen herkennen vier hoofdtypen pounamu, het identificeren van hun kleur en doorschijnendheid: kawakawa, Kahurangi, Inanga. Dit zijn allemaal nefriet. Ze gaan ook over een vierde type pounamu - tangiwai - van Milford Sound, die weliswaar geprezen, is eigenlijk bowenite en authentieke jade in de ogen van de rest van de wereld.
  • Serpentine ("New Jade" of "Olive Jade")
  • Prehniet
  • Aventurijn kwarts
  • Grossular granaat ("Transvaal jade")
  • Chrysopraas ("Australian jade" - de meeste daarvan is afkomstig van Queensland, Australië)
  • Maleisië Jade (permanent geverfd doorschijnend kwarts die kunnen worden opgeroepen door zijn kleur - Rood Jade, Geel Jade, Blue Jade)
  • Ondoorzichtige dolomiet marmer ("Mountain Jade" - uit Azië, geverfd in levendige kleuren)
 3. 3
  Houd het tot een helder licht. Indien mogelijk, de interne structuur van een. Kun je zien weinig vezelig of korrelig, viltig, asbest-achtige verstrengelingen? Als dat zo is, is het waarschijnlijk echt nefriet of jadeiet. Chrysopraas, anderzijds, microkristallijne, dus zal homogeen uitzien.
  • Als je iets dat lijkt op lagen met de 10X loupe te zien, bent u waarschijnlijk op zoek naar jadeiet dat is al "verdubbeld" of zelfs "verdrievoudigd" (dunne laag van gem-kwaliteit jadeiet soms gelijmd op een andere basis).
 4. 4
  Let op de dichtheid. Zowel jadeïet en nefriet hebben een zeer hoge dichtheid (jadeiet - 3.3; nefriet - 2.95). Dichtheid wordt gemeten door het gewicht (in gram) door het volume (cc).
  • Een specifieke dichtheid zwaartekracht test kan worden uitgevoerd zoals hieronder beschreven, of u kunt de dichtheid oordelen minder nauwkeurig door gooien van de steen in de lucht en in je handpalm vangen van het. Als het voelt zwaarder dan de meeste stenen stukken van dezelfde grootte is eerder jade authentiek zijn.
  • Een andere manier om te oordelen dichtheid is om het geluid van plastic kralen zachtjes tikken elkaar te observeren. Als je een stukje echte jade, klinken tegen de steen in kwestie. Als het klinkt als plastic kralen, dan is de steen in kwestie is waarschijnlijk nep.
 5. 5
  Houd het stuk jade in je hand. Het moet voelen "koud, glad en zeep als om aan te raken". Het zou een tijdje duren om warm te worden of het echt is. Echter, dit is zeer subjectief, en het meest nuttig wanneer je het kan vergelijken met echte jade van een vergelijkbare vorm en grootte.
 6. 6
  Voer een krastest. Jadeiet is heel moeilijk, het zal krassen glas of zelfs metaal. Nefriet, kan echter veel zachter zijn, dus het uitvoeren van een kras test kan verkeerd een echt stuk beschadigen.
  • Gebruik het stompe einde van een schaar en zachtjes aandrukken en trek een lijn op een gebied op de jade stuk dat niet zichtbaar is (bodem of het einde van het stuk).
  • Vermijd verwering oppervlakken omdat dit veel zachter en kunnen gemakkelijk worden beschadigd. Als de kras maakt een witte lijn, veegt u deze voorzichtig uit (het kan metalen residu van de schaar te zijn). Is er nog een kras? Als dat zo is, is het waarschijnlijk niet authentiek jade.
  • Indien krassen glas of staal, kan het nog steeds veel alternatieven jade ook, zoals de verschillende vormen van groene kwarts en prehnite.
  • Voer deze test op eigen risico. Het stuk kan zeer waardevol zijn, zelfs als het niet is gemaakt van jade, en kan aanzienlijke waarde verliezen als bekrast.
 7. 7
  Kijk voor andere bedrieglijke praktijken. Zelfs als je echte jade in je handen, kan het nog worden behandeld door verven, bleken, gebruik van stabiliserende polymeren, of het creëren van jade doubletten en tripletten. Jade is verdeeld in drie categorieën op basis van de volgende mogelijkheden:
  • Type A - natuurlijke, onbehandelde, ondergaat een traditionele proces (pruimensap wassen en poetsen met bijenwas), geen "kunstmatige behandelingen" (bijvoorbeeld hoge temperatuur of hoge druk behandelingen). Deze heeft een "echte" kleur.
  • Type B - chemisch gebleekt om verontreinigingen te verwijderen; geïnjecteerd met polymeer met behulp van een centrifuge doorzichtigheid verbeteren, bedekt met harde en heldere plastic achtige coating. Behoudens instabiliteit en verkleuring na verloop van tijd omdat polymeer wordt afgebroken door warmte of schoonmaakmiddel, toch, nog steeds 100% echt jade met 100% natuurlijke kleur.
  • Type C - chemisch gebleekt, geverfd om de kleuren te versterken, onder voorbehoud van verkleuring na verloop van tijd als gevolg van reactie met sterk licht, lichaamswarmte of schoonmaakmiddel.

Dichtheidstest

 1. 1
  Verzamel de dingen die je nodig hebt, zoals hieronder uiteengezet.
 2. 2
  Gebruik krokodil klemmen om de jade post vatten. Als de schaal komt niet met krokodil klemmen, wikkel de geteste jade met een touwtje, een rubberen band of een paardenstaart houder.
 3. 3
  Til de veer schaal bij de bovenste handgreep en noteer het gewicht van de jade punt in de lucht. (Merk op dat dit een schaal op basis van gram en daarom meet kracht in dyne zou moeten zijn -. CGS)
 4. 4
  Plaats voorzichtig de jade punt volledig in het water emmer en noteer zijn gewicht in water. De klem kan het water aanraken, het moet geen significante invloed op het gewicht.
  • Als je bezorgd bent, echter gebruik maken van een van de hierboven beschreven alternatieven. Aangezien de test is gebaseerd op het verschil in gewicht, zolang de string, band of paardenstaart houder blijft de jade zowel in de lucht en in het water is het verschil hetzelfde zijn.
 5. 5
  Bereken het volume van jade artikel: gewicht in de lucht dan delen door 1000 (of 981 als u een rekenmachine handig) min het gewicht in water gedeeld door 1000 (of 981 als u een rekenmachine handig). Dit geeft de massa in grammen in de lucht en de schijnbare massa in het water. Aftrekken van de in water waarde uit de lucht waarde, dit geeft u het volume in cm ³.
 6. 6
  Bereken de dichtheid van de jade item: massa in de lucht gedeeld door volume. Jadeïet heeft een dichtheid van 3,20-3,33 g / cc, terwijl nefriet een dichtheid van 2,98-3,33 g / cc.

Tips

 • Als er luchtbellen in de jade, is het niet echt.
 • Als je echt van jade en willen een hoge kwaliteit stukken, moet het stuk dat u koopt gaat vergezeld van een lab certificaat te controleren of het stuk is "A" kwaliteit. Meest gevestigde, high end retail juweliers verkopen alleen A kwaliteit.

Waarschuwingen

 • Met een kras-test, kunt u een prima stuk nefriet jade te vernietigen.
 • Doe een krastest nooit op een stuk je niet bezit. Als je het stuk beschadigen, wordt u gedwongen worden om schadevergoeding te betalen. Zorg ervoor dat u het schoon met alcohol voordat je begint.
 • Oude jade stukken zijn meestal uniek. Als u een dealer verkopen van vele ontwerpen die er hetzelfde uitzien, is dit een rode vlag. Stel veel vragen, en vraag een certificaat van echtheid.

Dingen die je nodig hebt

Voor de dichtheidstest:

 1. voorjaar schaal (100 gram, 500 gram of 2500 gram, afhankelijk van het gewicht van het stuk (s) u test)
 2. emmer, groot genoeg voor u om uw stuk (s) van jade dip in
 3. strings
 4. paardenstaart houder
 5. elastiekjes
 6. papieren handdoek (te droog items)