Wkinl

Hoe maak je een meststof etiket te lezen

Planten, net als mensen, hebben behoefte aan een evenwichtig om te gedijen. Hier is het 'mysterie' van meststoffen onderverdeeld in zijn meest elementaire vorm.

Stappen

Hoe maak je een meststof etiket te lezen. Bepaal percentages van de belangrijkste actieve ingrediënten in de verpakking.
Hoe maak je een meststof etiket te lezen. Bepaal percentages van de belangrijkste actieve ingrediënten in de verpakking.
  1. 1
    Bepaal percentages van de belangrijkste actieve ingrediënten in de verpakking. NPK (stikstof-fosfor-kalium) zijn de 3 genoteerd op ELKE kunstmest etiket meest voorkomende ingrediënten. Ze zijn altijd in deze volgorde, NPK. U vindt ze op het etiket te zien als drie nummers. Zoals: 30-10-10 / 10-5-5 / 21-0-0 Maar wat betekent het en hoe weet je welke formule je nodig hebt? Het eerste voorbeeld, 30-10-10, betekent dat als u had £ 100 van die meststof zou er £ 30 van de beschikbare stikstof, £ 10 van beschikbare fosfor en 10 kilo beschikbare kalium (potas) zijn. De resterende 50 £ zijn inerte of niet-werkzame bestanddelen.
  2. 2
    Weten wat elk ingrediënt wordt gebruikt voor. Stikstof is voor groen en groei. Fosfor en kalium voor fruit, bloemen en wortels. Om een ​​gazon groen zetten en krijg het groeien, 21-0-0 is de snelste en goedkoopste manier om te gaan. Dat is ammoniumsulfaat. Echter, om een ​​gezond gazon dat is meer droogte-tolerant te bevorderen, zou je willen dat de wortels worden ook goed ontwikkeld. Een algemeen doel gazon meststof zoals 10-6-4 zou een veel betere voeding om een ​​echt gezond gazon te bereiken.
  3. 3
    Onderzoek uw planten behoeften. Controleer verschillende bronnen. Vergelijk toelichting op wat de verschillende deskundigen adviseren voor het type van de planten die u groeien. Bij het maken van kunstmest aankopen van uw kennis van NPK percentages zal helpen bij uw beslissingen. Stikstof = Groen / Groei. Fosfor en kalium = Fruit / Bloem / Roots.

Tips

  • Bij het lezen van een meststof label kan het u opvallen items zoals: magnesium, calcium, zwavel, ijzer, mangaan, zink, borium en molybdeen naast stikstof, fosfaat en kalium in chemische verbindingen. Deze spoorelementen essentieel om de groei van de plant. Veel van deze elementen zijn natuurlijk ook tot de bodem. Planten nemen elementen (chemicaliën) door hun wortels en bladeren. Planten zetten deze ruwe elementen in fruit en gebladerte, rijk aan vitaminen. Vermijd de aankoop van additieven zoals vitamine B of zogenaamde meststof die eiwitten of vetten bevat. Planten kunnen niet absorberen vitaminen, petfood, melk of verwerkte voedingsmiddelen.
  • Als algemene regel vloeibare meststoffen veel meer kosten voor het product dat u ontvangt dan hun droge equivalent, maar ze kan de plant beïnvloeden snel als ze al in een vorm die het water gedragen oplossing.
  • Goed gecomposteerd vegetatie is gunstig voor de gezondheid van uw installatie omdat het is afgebroken en keerde terug naar basiselementen voor de plant om te absorberen. Compost lost ook de bodem en laat de wortels zuurstof ontvangen.
  • Onderdelen van droge meststoffen kan hebben om af te breken, en zeker op zijn minst moeten oplossen en worden goed genoeg bewaard bewaterd gedurende enkele weken continu beschikbaar om de wortels te worden gemaakt.
  • Men kan een combinatie van het gebruik
    • vloeibare meststof voor snelle opname en
    • droge soorten die kicks in een beetje later, en
    • zelfs time-released meststoffen dat het voordeel voor de planten te verlengen.
  • Vergeet niet: Planten nemen elementen en deze omzetten in vitamines. Mensen nemen aan vitaminen en omzetten in elementen.
  • Meststoffen produceren geen onmiddellijke resultaten. In veel gevallen duurt het twee tot drie weken voor enige fysieke veranderingen zien.

Waarschuwingen

  • De meeste planten de voorkeur aan een rustperiode in de herfst en winter hebben. Tenzij u woont in de tropen, stop het voeden in de vroege herfst. Nieuwe groei in die tijd van het jaar is onderworpen aan de winter vorstschade. Kamerplanten genieten van het hebben van een 'rust' fase, in tegenstelling tot hen dwingt om voortdurend te groeien.
  • Niet overvoeren! Als je twijfelt, gebruiken minder dan de aanbevolen, niet meer. Als het label zegt een kopje per maand zou je veiliger zijn om 1/2 kop om de 2 weken te gebruiken. Hetzelfde geldt met kamerplanten. Ze kunnen worden gevoed met een zwakkere oplossing elke keer dat je water in plaats van een grote schok elke maand.
  • Zoals bij elke chemische, moet u buiten het bereik van kinderen houden.
  • Niet planten bevruchten in de hete zon. Dit kan leiden tot blad verbranden en beschadigen de plant.
  • De meeste zaailingen niet profiteren van het gebruik van meststoffen. Wacht tot je voelt dat de plant oud genoeg is (3-4 weken) aan een meststof veilig te gebruiken. Bij het starten te bevruchten zeer jonge planten doen spaarzaam.
  • Gebruik geen meststoffen bedoeld voor gebruik buitenshuis op uw kamerplanten. De kans is groot dat meststoffen bedoeld zijn voor gebruik op gewassen, struiken en bomen te sterk voor container binnenshuis of klein gebruik zal zijn.