Wkinl

Hoe maak je een magneet maken


Magneten zijn vervaardigd door het blootstellen ferromagnetische metalen zoals ijzer en nikkel aan magnetische velden. Wanneer deze metalen worden verwarmd tot een bepaalde temperatuur, wordt deze permanent gemagnetiseerd. Het is ook mogelijk om ze tijdelijk te magnetiseren door gebruik te maken van verschillende methoden kunt u veilig proberen thuis. Leer hoe je een paperclip magneet, een elektromagneet, en een magneet die u kunt gebruiken als kompas te maken.

Stappen

Hoe maak je een magneet maken. Verzamel benodigdheden.
Hoe maak je een magneet maken. Verzamel benodigdheden.

Methode een: paperclip magneet

 1. 1
  Verzamel benodigdheden. Een eenvoudige tijdelijke magneet kan worden gemaakt met een klein stukje metaal, zoals een paperclip, en een magneet. Verzamel deze items, alsmede een kleiner stuk metaal, zoals een oorbel rug of een kleine spijker, die u kunt gebruiken om de magnetische eigenschappen van de gemagnetiseerde paperclip te testen.
  • Experimenteer met verschillende paperclip maten, en ongecoat versus gecoate paperclips.
  • Verzamel kleinere objecten in een waaier van formaten en metalen om te zien welke zal vasthouden aan de paperclips.
 2. 2
  Wrijf de magneet tegen de paperclip. Verplaatsen in dezelfde richting, in plaats heen en weer. Gebruik dezelfde snelle beweging je zou gebruiken om een ​​lucifer aan te steken. Blijven wrijven de paperclip met de magneet 50 keer zo snel als je kunt.
 3. 3
  Raak de paperclip tegen de kleinere stuk metaal. Heeft het kleine stukje metaal vasthouden aan de paperclip? Als dat zo is, hebt u met succes gemagnetiseerd het.
  • Als het metaal niet zal vasthouden aan de paperclip, wrijf het 50 keer en probeer het opnieuw.
  • Probeer het oppakken van andere paperclips en grotere objecten om te bepalen hoe sterk de magneet is.
  • Denk aan het opnemen van de lengte van de tijd de paperclip blijft gemagnetiseerd na een bepaald aantal wrijft. Experimenteer met verschillende soorten metaal, zoals pennen of spijkers, om te zien welke men maakt de sterkste, meest duurzame magneet.

Methode twee: elektromagneet

 1. 1
  Verzamel benodigdheden. Elektromagneten worden gemaakt door het uitvoeren van een elektrische stroom door een stuk metaal om een ​​magnetisch veld te creëren. Dit kan gedaan worden op kleine schaal gebruik van deze leveringen, die verkrijgbaar bij bouwmarkten zijn:
  • Een grote ijzeren spijker
  • 3 voeten van dunne koperdraad
  • Een D-cell batterij
  • Kleine magnetische voorwerpen, zoals paperclips of pennen
  • Draad strippers
  • Afplakband
 2. 2
  Strip de uiteinden van de draad. Gebruik de draad strippers tot enkele centimeters van isolatie van de uiteinden van de koperdraad verwijderd. Het ongeïsoleerde uiteinden zijn rond de einden van de batterij.
 3. 3
  Wikkel de nagel. vanaf ongeveer 8 cm vanaf het uiteinde van de draad, wikkel de nagel strak. Elke wrap moet aanraken van de laatste, maar ze niet overlappen. Blijven wikkelen totdat de nagel is bedekt van top tot tip.
  • Zorg ervoor dat u verpakken in dezelfde richting langs de nagel. Om een ​​magnetisch veld te creëren, moet de stroom vloeien in dezelfde richting.
 4. 4
  Sluit de accu. Wikkel een uiteinde van het blootliggende draad rond de positieve pool van de batterij en het andere uiteinde rond de negatieve zijde van de batterij. Gebruik een klein stukje plakband om de draad vast te zetten aan beide kanten.
  • Maak je geen zorgen over welke kant van de draad u hecht aan welke kant van de batterij. De nagel wordt gemagnetiseerd beide manier, het enige verschil is dat de polariteit verandert. De ene kant van de magneet is de noordpool, en de ene kant is de zuidpool. Omkeren van de draden zal ook omkeren van de polen.
  • Zodra de accu is aangesloten, zal de draden heet groeien als elektriciteit begint passeren via hen, dus wees voorzichtig dat u zich niet verbrandt.
 5. 5
  Gebruik de magneet. Plaats de nagel in de buurt van een paperclip of een ander klein stukje metaal. Omdat de nagel wordt gemagnetiseerd, zal het metaal vasthouden aan de nagel. Experimenteer met verschillende maten en gewichten om te zien hoeveel kracht je magneet heeft.

Methode drie: kompas magneet

 1. 1
  Verzamel benodigdheden. Een kompas werkt door vermelding van het noorden met een gemagnetiseerde naald die overeenstemt met het magnetisch veld van de aarde. Elk metaal dat kan worden gemagnetiseerd kan worden omgezet in een kompas. Een naald of rechte speld is een goede keuze. Naast een naald, verzamelen deze leveringen om uw kompas te maken:
  • Een magnetiseur. Zoek een magneet, een spijker, of zelfs een stukje van bont om de naald te magnetiseren.
  • Een dwarsdoorsnede van kurk. Snijd een schijf van een oude wijn kurk om een ​​basis voor het kompas te bieden.
  • Een kom water. Schorsing van het kompas in het water laat de gemagnetiseerde naald aan te sluiten bij de magnetische polen van de aarde.
 2. 2
  Magnetiseren de naald. Wrijf de naald met behulp van een magneet, een spijker of een stuk van bont, die een kleine elektrische stroom ontstaat. Wrijf de naald in dezelfde richting ten minste 50 maal te magnetiseren.
 3. 3
  Steek de naald door de kurk. Schuif het in horizontale richting, zodat de naald prikt aan de kant van de kurk en komt er aan de andere kant. Blijf duwen totdat de voor-en achterkant van de naald steken even van de kurk.
  • Als de naald die u gebruikt is te groot door de kurk te duwen, kan je gewoon rust het op de top van de kurk.
  • Als u niet beschikt over een kurk munt, gebruik een andere lichtgewicht object dat drijft, zoals een blad.
 4. 4
  Drijven de magneet. Plaats de gemagnetiseerde naald op het oppervlak van het water in de kom. Kijk als het beweegt zich aan te sluiten van het noorden en het zuiden langs de palen. Als het niet beweegt, kan de naald uit de kurk, wrijf het 75 maal met de magnetiseur, en probeer het opnieuw.

Tips

 • Als je er bij neervalt de paperclip dan is het waarschijnlijk niet zal werken en je zal moeten beginnen.
 • Probeer het met iets kleins te halen met de magneet.
 • Hoe vaker je wrijft de paperclip over de magneet, hoe meer het zal houden.
 • Zorg ervoor om te blijven wrijven in dezelfde richting.

Waarschuwingen

 • Magneten kunnen verknoeien televisies en monitoren (hoewel de paperclip magneet u waarschijnlijk gemaakt zal niet).