Wkinl

Hoe je het kaartspel 13 spelen

Dit spannende kaartspel is geschikt voor iedereen om te leren spelen. Het is een perfecte manier om wat tijd te doden en plezier hebben met familie, vrienden of mensen die je ontmoet tijdens het reizen! De hier geschetste regels zijn de Vietnamese variant; er is een Chinese variant zo goed, dus zorg ervoor dat je andere spelers vragen wat variant ze willen spelen als ze ervaren spelers. Merk op dat dit spel ook wel "Worstelen Upstream ', en het is een spel voor vier spelers.

Stappen

Hoe je het kaartspel 13 spelen. Verduidelijking van de regels vooraf.
Hoe je het kaartspel 13 spelen. Verduidelijking van de regels vooraf.
 1. 1
  Verduidelijking van de regels vooraf. Veel mensen spelen met iets andere regels op verschillende plaatsen, en het is best duidelijk over wat je wel en niet kan doen voordat het spel begint om verwarring of frustratie vermijden tijdens het spel te zijn. In deze versie, de regels zijn als volgt:
  • De sterkste om zwakste gaat in deze volgorde: 2, A, K, Q, J, 10,9,8,7,6,5,4,3.
  • De sterkste pak is Harten, dan Diamanten, Clubs en Spades (in die volgorde, maar deze regel werkt alleen bij het afspelen van dezelfde kaart.
 2. 2
  Hier krijg je een volledige spel kaarten en schud ze.
 3. 3
  Deel 13 kaarten aan elke speler. Elke speler is toegestaan ​​om te kijken naar hun kaarten, zorg ervoor om dit te verduidelijken.
 4. 4
  Identificeren die de 3 van schoppen. Deze persoon gaat eerst en mag plaatsen ongeacht het type van de hand ze graag op tafel, zolang het gebruik maakt van de 3 of Spades. Bijvoorbeeld: 3-4-5, dubbele 3s, enz., werkt prima.
 5. 5
  Bepaal welke manier de bochten zal gaan (met de klok mee of tegen de klok in). De volgende persoon zal proberen om de hand van de vorige persoon verslaan.
 6. 6
  Plaats een hogere hand heeft dan de speler voordat u, naar aanleiding van hetzelfde type van de hand. Bijvoorbeeld, als ze plaats een paar, moet je een paar dat een hogere waarde van de ene voordat u heeft te spelen. Als ze spelen een enkele, moet u een enkele spelen.
 7. 7
  Overslaan als je niet kunt voorwerpen op de tafel, zal de beurt naar de volgende persoon. Zodra je overslaan, kunt u een andere kaart niet spelen totdat de ronde afwerkingen. Als iedereen slaat, de laatste persoon die wel kan geen kaart die hij / zij wil spelen.
 8. 8
  Bombardeer de paal als je kunt. Een bom verwijst naar een set van vier van een soort of een set van zes die een 3 vormt + hetero (bijv. 3, 3, 4, 4, 5, 5). Vier van een soort verslaat alle 3 + recht bommen, maar geen andere hogere reeksen van vier van een soort (dus vier azen zou vier koningen verslaan). U zult "controle" als iedereen springt op te doen en kan spelen wat je wilt.
 9. 9
  Spelen ongeacht het type van de hand die u wilt op de tafel als niemand kan verslaan wat u af te zetten, ook al is het niet een bom. Het kan een paar van de hoogste twos, bijvoorbeeld.
 10. 10
  Als je eenmaal hebt gespeeld al je kaarten, maar uw laatste, moet u aangeven bij de groep die het je laatste kaart. Echter, kan het spel eindigen op een dubbel-of rechte kaart spelen. Probeer als eerste uit kaarten, want dit is hoe je het spel te winnen.
 11. 11
  Je sloeg slechts een 2 als u een dubbele rechte of quad van alle kaarten.
 12. 12
  U wint automatisch als je quad 2 of een draak (3-a)

Tips

 • U kunt de volgende soorten handen te spelen:
  • Een enkele: Een kaart die de vorige in waarde beats.
  • Een paar: Twee kaarten die hetzelfde nummer (bijvoorbeeld 2 van Spades & 2 van Clubs) en sloeg de vorige in waarde.
  • Een triple: Drie kaarten die hetzelfde nummer en sloeg de vorige in waarde.
  • A straight: Drie of meer opeenvolgende kaarten (bijvoorbeeld 9, 10, J, Q).
  • Een bom: Deze komen in verschillende vormen. Vier van een soort is een bom. Paren die een 3 + hetero (bijvoorbeeld 3, 3, 4, 4, 5, 5) vormen een bom. Vier van een soort kunnen alle andere partij dan een hogere vier van een soort bommen verslaan.
 • Het symbool waarden gaan in de volgende volgorde (oplopend): Schoppen, clubs, diamanten, harten.
 • Proberen om een ​​strategie in je hoofd als je aan het spelen bent.
 • Eerste speel je laagste kaarten als je niet beschikt over een strategie, het helpt vaak op de lange termijn. Anders, als je een strategie hebt, moet je spelen dat.
 • De numerieke waarde van de kaarten gaat 3-2, met 3s zijnde de laagste waarde kaart en 2s het hoogste.
 • Oefen het spelen vaak en je beter zal worden.
 • In de Klassenstrijd variatie, kan slechts vier mensen spelen. Er zijn vier rangen - King, Queen, Jack, en Pauper. De pauper moet zijn twee hoogste kaarten geven aan de koning en de krik moeten zijn hoogste kaart te geven aan de koningin een supersnelle gameplay. Op zijn beurt, de koning en de koningin kiest 2 (koning) of 1 (koningin) kaart naar respectievelijk terug te geven aan de aansluiting en pauper. De koning kan ook kiezen als mensen kunnen verhandelen aan vier van een soort te verkrijgen.

Waarschuwingen

 • Niet boos op iemand als zij winnende houden. Het was gewoon het geluk van de loting en / of goede strategische bewegingen van hun kant.
 • Heeft een slechte sport niet zijn als je wint of verliest. Opscheppen als je wint is niet goed, maar geen van beide is berispen iemand te verliezen.

Dingen die je nodig hebt

 • Standaard 52-card deck
 • 2 tot 4 spelers