Wkinl

Hoe te fleuren een donkere kamer

Uw huis wordt geplaagd door slechte verlichting? Probeer fleuren de kamer. Verlichting van een donkere kamer kan je beter te voelen en zorgen voor een betere sfeer dan een slecht verlichte verblijfplaats.

Stappen

Hoe te fleuren een donkere kamer. Voeg taakverlichting.
Hoe te fleuren een donkere kamer. Voeg taakverlichting.
 1. 1
  Schakel een lamp. Het is duidelijk, zeker, maar het is de eerste en eenvoudigste stap te nemen. Aangezien de meeste lampen zijn draagbaar, kunt u experimenteren met de opstelling tot je vinden wat je wilt.
 2. 2
  Installeer een lamp of vervanging van een bestaande armatuur. Lichtarmaturen die schroeven op de muur of het plafond zijn een beetje meer permanent. Zij hebben het voordeel van de exploitatie van de muur, plus ze geven licht van boven en ze niet nemen vloer of tafel ruimte.
 3. 3
  Voeg taakverlichting. Als u regelmatig uitvoeren van bepaalde activiteiten in een, overweeg dan het toevoegen van specifieke verlichting voor die. Een paar lampen monteren onder kasten en toonbanken. Anderen kunnen gaan op of over je, piano, of naaimachine.
 4. 4
  Vervang de lampen met een hogere lichtintensiteit (gemeten in footcandles of lux), zoals compacte fluorescentielampen (CFL's) van een lager wattage, maar hogere lichtopbrengst. (Hoger wattage betekent niet dat een hoger lichtniveau.) U kunt ook experimenteren met de subtiele kleur van de lichten. Bollen die zijn geclassificeerd als "daglicht" meestal uitgang licht met een temperatuur rond die van direct zonlicht (5600K), ze bieden een koeler, blauwer, meer levendige licht. "Zachte witte" lampen hebben een lagere temperatuur licht (3200k) die een warmer, meer gelig licht geeft.
 5. 5
  Openstellen. Open jaloezieën of gordijnen en profiteer van natuurlijk licht. Als privacy is een zorg of het uitzicht is verschrikkelijk, op zoek naar of maak doorschijnende gordijnen of jaloezieën. U zult het licht te hebben zonder de ogen van nieuwsgierige buren.
 6. 6
  Installeer een dakraam of zonne-buis. Dakramen laat in natuurlijk licht en veel ervan. Er zijn dakramen die kan worden geïnstalleerd rechts tussen de kepers en zelfs reflecterende buizen die weinig meer dan een flinke gat in de Sheetrock en het vereisen. Sommige dakramen kan zelfs openen voor ventilatie. Natuurlijk, ze zijn niet een optie voor een kamer op de eerste verdieping in een multi-verdiepingen tellende gebouw, noch voor enige woning die u niet bezit.
 7. 7
  Gebruik diffuse verlichting. Als je een donkere hoek of een kamer waar er geen plafond armatuur, gebruik van meerdere lichten wees naar het plafond en de muren. Dit gereflecteerde licht geeft een zachte, overhead gloed die harde schaduwen minimaliseert.
 8. 8
  Bootsen de zonsopgang. Als je problemen hebt wakker in een donkere slaapkamer, sluit een multi-lamp op een timer en hebben deze in te schakelen voordat u normaal gesproken wakker wordt. De lichte, diffuus licht kan helpen om je uit de slaap natuurlijk. Als je spaarlampen gebruiken om de lichtopbrengst te maximaliseren, moet u een timer geschikt voor spaarlampen en het totale wattage die je zult gebruiken te gebruiken.
 9. 9
  Gebruiken. Zij zullen de ruimte groter lijken en zij zullen het licht die je al hebt, zonder extra gebruik van elektriciteit weerspiegelen.
 10. 10
  Verf de kamer en versier het in lichte of felle kleuren. Donkere lambrisering, bijvoorbeeld, kan licht absorberen en maak een plaats er donker uitzien, zelfs als er veel licht streaming inch Lichte kleuren, zoals wit en gebroken wit, reflecteren meer licht. Rijkere kleuren, zoals het rood in de foto wordt niet reflecteren zoveel licht, maar ze kunnen de kamer vrolijker maken.
  • Als je een donkere bestaande verf en je wilt een lichte kleur overschilderen, moet u de wand primen en verf het twee of drie keer om de oude kleur te dekken. Met behulp van een jas van kleur te blokkeren primer kan het aantal lagen verf je moet gebruiken voor een volledige dekking te verminderen.
  • Een andere optie is om de muur een lichtere versie van de oude kleur, bijvoorbeeld verf: als de muur is donkerblauw, verf het hemelsblauw. Als de wand is donkerbruin, verf het tan.

Tips

 • Was uw ramen! Schoner ramen laten meer licht.
 • Als u van plan om de verlichting aan te passen, na te denken over hoe je de kamer en waar schaduwen (waaronder ondergetekende) zal worden gebruikt. Draagbare lampen zijn goed voor het experimenteren met verschillende opstellingen totdat je een setup die je leuk vindt.
 • Licht de muren. Verlichte muren niet alleen reflecteren licht en bijdragen tot de algemene 'helderheid' van een ruimte, maar ook zorgen dat u zich meer comfortabel met de gehele ruimte. Donkere muren en donkere hoeken resultaat in ongebruikte vierkante meters. Maak je kamer voelt groter, helderder en meer gastvrij.
 • Sommige nieuwere compacte fluorescerende lampen hebben een veel warmere kleur en warmen sneller dan oudere bollen omhoog. Bovendien gebruiken ze minder dan de helft van de elektriciteit van een gloeilamp voor een gelijkwaardige hoeveelheid licht.
 • Sluit niet uit dat met de duisternis. Sommige activiteiten, zoals naaien, lezen en schrijven vereisen veel licht, maar als je gebruik maakt van de ruimte voor een niet-visueel inspannende activiteit, overwegen, accentverlichting of zelfs kaarsen om de ruimte te geven een zachte gloed.
 • Lights! Camera! Drama! Door het creëren van contrast tussen licht en donker u uw ruimte rente geven en voeg een 'high end' uitstraling. Markeer een aantal punten in een kamer. Door zich simpelweg licht op deze paar voorwerpen, het geeft de indruk dat je gewoon het niveau van het omgevingslicht vergroot. Gebruik directionele spotjes (track of verzonken verstelbare downlights) met LED MR16's. Kies een bundeloptiek van 10, 15, 25 of 60 graden, dat de afstand en de grootte object dat u wilt verlichten past. Algemene regel is: monteer het licht boven het object en 3 meter afstand. Aan te passen, of kantelen, het licht om een ​​hoek van 30 graden en kies een straal Optice 'die het best verlicht de kenmerken van het object (niet noodzakelijkerwijs het gehele object zelf).

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig bij het installeren van lampen en het werken met elektriciteit. Raadpleeg een elektricien als u problemen hebt.
 • Branden kaarsen veilig en nooit zonder toezicht achter.
 • Gooi de TL-lampen behoren. Ze bevatten kwik, die als toxisch voor mensen en andere levende organismen. De meeste home winkels zullen tl-lampen te nemen en gooi ze voor u. Als u per ongeluk te breken een, wees voorzichtig tijdens het schoonmaken ervan.