Wkinl

Hoe je aardappelen groeien in een kooi

U kunt groeien gemakkelijk te oogsten aardappelen, met elkaar combineren en inspanning. Met behulp van een stuk draad voorraad hek gerold in een kooi, groeit ze is in een handomdraai!

Stappen

Hoe je aardappelen groeien in een kooi. Neem een stuk draad voorraad hek of soortgelijke stevige afrastering.
Hoe je aardappelen groeien in een kooi. Neem een stuk draad voorraad hek of soortgelijke stevige afrastering.
 1. 1
  Neem een stuk draad voorraad hek of soortgelijke stevige afrastering. Maak het ongeveer tien voet (ca. 3 meter) lang, en rol het in een cilinder ongeveer 3 meter (ca. 91 centimeter) breed. Bevestig het uiteinde naar het hek met draad om het bij elkaar te houden. Het moet een sterke, maar gemakkelijk te openen cilinder die ongeveer vier voet (1,2 meter) hoog staat te vormen.
 2. 2
  Bereid de bodem. Los te maken, en voeg een beetje kunstmest. Dit zal de aardappelen uitstappen om een ​​goede start.
 3. 3
  Plant de aardappel zaailingen als je normaal zou doen. Plaats ze ongeveer drie tot vier inch (ca. 7,5 cm - 10 cm) diep, met de hand aanstampen van de grond om hen heen.
 4. 4
  Plaats de draad hoepels, zodat ze rechtop staan. Plaats ze rond de geplante pootaardappelen, het centreren van de toekomst planten.
 5. 5
  Houd de ruimte gevuld. Uw aardappelplanten wordt binnenkort knallen uit de bodem; als ze groeien, in de ruimte binnen de omheining te vullen met bladeren, stro en extra vuil. Niet begraaf de planten, alleen de bodem niveau omhoog binnen de cilinder 2-3 inches (5 cm - 7,5 cm). Zodra de aardappel scheuten groeien tot ongeveer 1 meter, doe dekken volledig met bladeren, stro of een soortgelijk materiaal. U wilt het licht te houden van de ontwikkeling van knollen, want het kan ervoor zorgen dat ze groen worden.
 6. 6
  Ga verder in de cilinder te vullen als de planten groeien. De planten zullen deze extra grond gebruiken om nog meer aardappelen inch Binnenkort groeien, zal de cilinder wordt gevuld met bladeren, stro vuil en aardappelen. Aardappelen niet veel extra rijk organisch materiaal nodig, maar ze moeten extra water, ten minste 1 centimeter per week. Genoeg om ze grondig te genieten zonder dat ze verdrinken.
 7. 7
  Oogst de aardappelen als u klaar bent. Als de plant toppen drogen en verdorren, de aardappels zijn klaar om te oogsten. Gewoon undo de draad bevestigingsmiddelen en weg te trekken van de fence.Your aardappelen zal klaar zijn om te oogsten, zonder te graven, direct in de cilinder van de bodem. Zachtjes verspreiding van uw nieuwe aardappelen en laat ze aan de lucht drogen voor minstens een dag, om te helpen "harder" de skins. Als er regen wordt bedreigd verplaats ze naar een overdekte ruimte. Zodra ze zijn gerijpt, kunnen ze worden opgeslagen in een koele en droge plaats tot je klaar om feest op hen bent.

Tips

 • Als je problemen hebt met aardappel kevers in uw omgeving, kunt u het hele cilinder te bedekken met een van de verschillende materialen die worden gebruikt voor het rij deksels, of zelfs kaasdoek, om hen op afstand te houden. U kunt ook gebruik maken van eikenbladeren, evenals compost en andere organische materialen. Eiken bladeren bevatten tannine, die lijkt te fungeren als een afweermiddel voor de kevers.
 • Plant je aardappelplanten zoals je normaal zou doen, met uitzondering van planten vijf of zes van hen dicht bij elkaar, zodat ze passen in de rechtopstaande cilinder van hek wanneer het wordt opgestaan ​​over hen. Sta het hek omhoog eerste, en gebruik deze om een ​​cirkel te markeren in de grond waar u de aardappelen moeten planten. U kunt ze vlak naast elkaar te planten, als de planten rechtop zal groeien in het hek, en niet verspreid. Je kunt eigenlijk plant de groepen van de cilinders vlak naast elkaar, bespaart een hoop ruimte in de tuin.
 • Hetzelfde concept kan worden gebruikt met oude auto / vrachtwagen banden. Stapel ze gewoon rond de plant en vullen met compost of laat (of zelfs dennennaalden en stro) als de aardappelplant (s) te laten groeien.
 • Vergeet niet te mengen in compost of ander organisch materiaal samen als je in de hoepel te vullen; alleen met behulp van bodem alleen zal vaak resulteren in verdichte bodem, die niet zal toestaan ​​aardappelknollen te ontwikkelen. Gehakt of droge hele bladeren zijn een zeer goede add-in.

Waarschuwingen

 • Je moet de grond en of compost te gebruiken in de cilinder te vullen. Zelfs maaisel kan worden gebruikt, maar gebruik ze niet als u Chem-Gazon of andere chemische gazon diensten.

Dingen die je nodig hebt

 • Stevige draad - 10 feet / 3 meter lengte
 • Meststof (geschikt voor aardappelen)
 • Aardappel zaailingen
 • Aanvullende bodem
 • Compost
 • Rij deksels of kaasdoek als u coloradokever problemen hebben