Wkinl

Hoe maak je een wasmachine te gebruiken

Is het je eerste keer wassen van kleren? Is de wasmachine gewoon te verwarrend? Dit artikel zal u tonen hoe u dat verwarring verslaan!

Stappen

Hoe maak je een wasmachine te gebruiken. Stel de temperatuur van het water.
Hoe maak je een wasmachine te gebruiken. Stel de temperatuur van het water.
 1. 1
  Aparte kleding. Je hebt verhalen gehoord over die rode sok wordt vermengd met dat wit overhemd, en je zou niet willen dat voor je zijn, zodat afzonderlijke lichten van darks. Als een shirt is licht, maar heeft donkerder ontwerpen op het, moet je waarschijnlijk gewoon houden met de lichten. Hetzelfde geldt voor donkere kleding met lichte ontwerpen.
 2. 2
  Controleer de tags. Sommige kleren zijn gemaakt van dunne stoffen of hebben delicate patronen geweven in hen, deze kleding mag niet in de wasmachine worden gewassen. De meeste kleren zijn OK om te wassen in de machine, maar als je niet zeker bent, check de tag om te zien of er staat "met de hand wassen" of "droog alleen schone" en zet deze kleren opzij.
 3. 3
  Stel de temperatuur van het water. Als u het wassen katoen of zeer vuile kleren, wilt u misschien heet of warm water te gebruiken. Als u het wassen dingen zoals zijde, dan moet je de temperatuur van het water lauwwarm afkoelen houden.
 4. 4
  Stel de tijd. Veel wasmachines doen dit automatisch, maar je kan hebben om het te doen met de hand. Je moet de tijd voor ongeveer een uur tot een uur en een half, afhankelijk van hoe vuil de kleren die je wassen bent.
 5. 5
  Voeg de kleding hiervoor is vrij eenvoudig-gewoon dump je kleren in, maar wees niet te voegen in een van die andere kleren die je eerder gescheiden.
 6. 6
  Giet afwasmiddel. Dit is belangrijk, als je deze stap verkeerd, kan je je kleren verpesten. U moet weten of uw wasmachine maakt gebruik van hoog rendement wasmiddel, dat vloeibaar is, of normaal schoonmaakmiddel, dat is een poeder. Gebruik het juiste soort wasmiddel en giet het in de juiste plek. Dit is meestal ofwel bovenop de kleding of in een klein gat op de top van de wasmachines. De hoeveelheid wasmiddel nodig is verschilt per merk afwasmiddel en type van de wasmachine, dus check de achterkant van de doos wasmiddel en ook kijken voor eventuele etiketten op uw wasmachine.
 7. 7
  Schakel uw wasmachine. Ah, zoete succes, nu alles wat je hoeft te doen is geraakt dat op de knop en je bent klaar om te gaan.

Tips

 • Misschien wilt iemand om je te helpen als dit je eerste keer met behulp van een wasmachine, zodat je niet eindigt met vier minder overhemden en acht ontbrekende broek.
 • Vergeet niet om wasverzachter tijdens de spoelcyclus toe te voegen.
 • Zet kleren in losjes en niet te samen verpakt

Waarschuwingen

 • Controleer zakken van broeken en shorts voordat u ze in de wasmachine, kunnen er lucifers, batterijen, en andere dingen die een brand kunnen veroorzaken.