Wkinl

Hoe te chroom en verwijder roest schoon te maken zonder dure schoonmaakmiddelen

Chrome is een veerkrachtig materiaal, maar het vergt wel wat onderhoud om het schoon en glanzend te houden. Roest kan vormen op chroom, omdat kleine gaatjes die onzichtbaar zijn voor het blote oog in de tijd ontwikkelen. Dit onthult het materiaal eronder om zuurstof, en oppervlakte roest blijkt uit het oxidatieproces. Andere voorwaarden die chroom kunnen houden van het op zoek zijn best zijn zeepresten en schimmel over sanitair en algemene stof en vuil in elke omgeving. Gelukkig meestal chroom kunnen worden schoon gehouden, hersteld in de vorige toestand, en beschermd tegen verdere beschadiging gemakkelijk en goedkoop. Lees verder om erachter te komen hoe om chroom en verwijder roest schoon te maken zonder dure schoonmaakmiddelen.

Stappen

Hoe te chroom en verwijder roest schoon te maken zonder dure schoonmaakmiddelen. In een routine van het schoonmaken, glanzend en onderhouden chroomoppervlakken.
Hoe te chroom en verwijder roest schoon te maken zonder dure schoonmaakmiddelen. In een routine van het schoonmaken, glanzend en onderhouden chroomoppervlakken.
 1. 1
  In een routine van het schoonmaken, glanzend en onderhouden chroomoppervlakken. Gebruik goedkope glas of allesreinigers zoals Windex. Wrijf het chroom met een zachte doek. Natuurlijke alternatieven voor het reinigen van chroom bevatten zuiveringszout en sodawater.
 2. 2
  Verwijder zeepresten uit chroom sanitair met gebruikte droger vellen of koken spray. Spuit het koken spray op scummy gebieden en veeg met een zachte doek.
 3. 3
  Meng zuiveringszout en water tot een pasta. Breng aan op het oppervlak en laat het zitten voor een paar minuten om zeepresten te verwijderen. Veeg met een zachte, vochtige doek.
 4. 4
  Vul een plastic zak of een boterham zakje met azijn. Zet de zak over chromen armaturen met een rubberen band, of plaats kleine chromen voorwerpen in de zak. Laat zitten voor enkele uren of een nacht. Verwijder het zakje en veeg het chroom.
 5. 5
  Schoon en polish chrome met een metalen schoner als brasso. Hoewel dit product is duurder dan huishoudelijke artikelen, een beetje gaat een lange weg en je hoeft alleen maar om het te gebruiken een keer per week op het meest. Brasso heeft een sterke geur en moet worden gebruikt in geventileerde ruimtes en bleef uit de buurt van kinderen en huisdieren.
 6. 6
  Meng zout en citroensap in gelijke delen aan chroom schoon en verwijder lichte roestvlekken.
 7. 7
  Dip aluminiumfolie in cola. Veeg de chromen oppervlak met de folie om roest te verwijderen.
 8. 8
  Probeer alle voorkomende huishoudelijke artikelen die zijn zuur om roest te verwijderen. Azijn, citroensap en cola zijn enkele voorbeelden. Gebruik op een doek of met staalwol om roest te verwijderen.
 9. 9
  Staalwol om hardnekkige roest te verwijderen zonder krassen op het oppervlak. Het zal niet verwijderen van roest op zijn eigen, maar kan gecombineerd worden met natuurlijke producten of Brasso om moeilijke roestvlekken te verwijderen.
 10. 10
  Wees voorzichtig met welke materialen je gebruikt om schoonmakers passen om krassen te voorkomen. Vodden en staalwol zijn de beste keuzes. Schuurpapier korrel 80 tot 100 kan worden gebruikt om chroom reinigen, maar het kan krassen veroorzaken. Gebruik geen schuurmiddelen op chroom. Eventuele krassen kunnen meer van het materiaal bloot te stellen aan de lucht en veroorzaken meer roest.
 11. 11
  Bescherm chroom met chroom polish, een anti-roest spray, of een product als strongarm kruipolie. Terwijl je kan hebben om meer in eerste instantie besteden aan deze producten, zullen ze voorkomen tijdrovend en duur ontroesten projecten.
 12. 12
  Praat met professionals over hoe u chrome roest schoon te maken en te verwijderen zonder dure schoonmaakmiddelen als andere pogingen hebben gefaald. Ze kunnen producten die binnen uw budget past wanneer een chromen onderdeel niet kan worden vervangen aanraden.
 13. 13
  Spray chroom afwerkingen die niet meer te repareren met een roestwerende verf als rust-oleum. Spuitbus verf kunnen goedkoop worden gekocht bij home improvement en hardware winkels of warenhuizen. Het is verkrijgbaar in een brede waaier van kleuren, waaronder metalen afwerkingen. Eenmaal bedekt, zal het chroom tegen verdere roest.

Dingen die je nodig hebt

 • Zachte doeken
 • Staalwol
 • Zuiveringszout
 • Sodawater
 • Zure items: citroensap, cola, azijn
 • Metaalreiniger
 • Chrome beschermen spray of olie
 • Rust-Oleum Spray paint