Wkinl

Hoe om te zorgen voor een zwangere konijn

Als u eigenaar bent van een zwangere hinde, moet u weten hoe het verzorgen van haar voor, tijdens, en na haar zwangerschap. Het is belangrijk om bewust te zijn van wat nodig is om zowel haar gezondheid en de veilige levering van haar kits zorgen.

Stappen

Hoe om te zorgen voor een zwangere konijn. Controleer of je konijn zwanger is.
Hoe om te zorgen voor een zwangere konijn. Controleer of je konijn zwanger is.
 1. 1
  Controleer of je konijn zwanger is. Middelgrote tot grote konijnen zijn geslachtsrijp bij 4 tot 4,5 maand, terwijl de grote rassen zijn klaar om 6 tot 9 maanden. Als uw vrouwelijke konijn is in dit stadium van volwassenheid en je reden om te vermoeden dat ze is fok hebben, kijk dan voor de zwangerschap als volgt. Een zwangerschap kan worden waargenomen tussen de 10 tot 14 dagen na de paring, met 12 dagen wordt optimaal; tussen deze dagen, zal de foetussen begint om snel te groeien, waardoor ze zijn detecteerbaar door aanraking, en zij zullen voelen als de grootte van de druiven. Wees voorzichtig bij het gevoel voor hen! Wees ervan bewust dat valse zwangerschap komt vaak voor bij konijnen, dus zelfs als u vindt alle tekenen, bent u waarschijnlijk het best inchecken met uw dierenarts ook. Dit zijn enkele van de andere tekenen dat je konijn zwanger is:
  • In de derde week, kan uw hinde beginnen om verhoogde buik omvang te tonen. U kunt ook zien lichte beweging.
  • Ze begint om stemmingswisselingen te hebben en is snel geïrriteerd. Ze kunnen ook niet willen zijn of geaaid. Uw hinde kan beginnen grommen bij u of anders handelen naar u toe. Ze kan beginnen rustend op haar zij meer te maken met ongemak van de kweeksets engorging haar buik ruimte.
  • Wanneer er ongeveer 2-3 dagen links van zwangerschap, begint ze nesten. Deze bestaat meestal uit haar te trekken uit haar vacht.
  • Merk op dat geen van deze symptomen alleen al voldoende zijn om zwangerschap te diagnosticeren. Konijnen hebben valse zwangerschappen als gevolg van hormonale schommelingen, kunnen ze ook gewichtstoename en graven in de kommen om andere redenen. En omgekeerd, veel zwangere doet vertonen geen tekenen van zwangerschap tot een paar minuten voordat ze klaar zijn om te ontsteken.
 2. 2
  Verwachten dat de zwangerschap van uw hinde te lopen voor 31 tot 33 dagen. Het is mogelijk dat een doe met een kleinere nest (zeg vier kits of minder) een iets langer dan doe zwangerschap hebben met strooisel dat groter is dan vier. De belangrijkste zorg is aan het begin van de zwangerschap (u kunt de hulp van uw dierenarts nodig) kennen, als de tijd van de geboorte niet verder gaan dan 32 dagen, in welk geval je doe moet naar de dierenarts onmiddellijk zien. Zonder weeën op te wekken na dag 32, een nest van dode kits is waarschijnlijk door dag 34.
 3. 3
  Zorg voor juiste en volledige voeding voor uw doe tijdens de zwangerschap. Uw hinde zullen speciale veranderingen aan haar dieet om ervoor te zorgen dat ze krijgt voldoende voeding nodig, een hinde met voedingstekorten kunnen afbreken of reabsorb de foetussen. Door haar dragen meer gewicht, zullen ze extra voeding aan haar eetgewoonten nodig. Bieden haar met een hoge kwaliteit voedsel, samen met verse, schone onbeperkte hoeveelheden water.
  • Langzaam veranderingen aanbrengen aan haar dieet (konijnen moet altijd ervaren geleidelijke veranderingen in het dieet) om voedsel zoals onder andere: wortelen, komkommer, konijn pellets, stapels hooi, tomaten, peterselie. Een dieet van luzerne hooi in plaats van gras hooi moet worden ingesteld, evenals het aanbieden van meer konijnen pellets dan normaal. Zorgen voor toegang tot schoon water te allen tijde.
  • Als ze zwanger is, zal haar lichaam te eisen meer. Meng de groenten boven in een salade met een kom water.
  • Een paar dagen voor de levering, bezuinigen op voedsel, maar geen water. Doen zal betekenen dat uw doe een minder kans op het ervaren medische problemen zoals mastitis en ketose zal hebben. Snijd de voeding omlaag tot vijftig procent van de twee dagen voor de verwachte geboortedatum normale hoeveelheid.
  • Eenmaal boven, geleidelijk terug te keren naar haar normale dieet en ze moeten terug naar normaal binnen een tot twee weken van aanmaakhout.
 4. 4
  Voorzie uw doe met een nestkast. Een nestkast is waar ze zal bevallen en zorg voor haar jonge. De nestkast is essentieel omdat kits naakt, blind en doof geboren worden en hebben geen mogelijkheid om hun eigen temperatuur te regelen tot dag 7. Nestkasten kunnen worden gekocht bij dierenwinkels, en moet ten minste 4 inch (10 cm) breder en langer dan de hinde. De nestkast moet uw hinde 26 dagen worden verstrekt in haar dracht.
  • Uw hinde halen bont van haar eigen lichaam (keelhuid, buik en dijen) voor haar nestkast, maar je kunt haar helpen door haar met stro en papier.
  • Als u besluit om uw eigen nestkastje bouwen, gebruik schone, nieuw hout, zoals vers gekochte multiplex of spaanplaat.
 5. 5
  Wees bewust van de mogelijke problemen in verband met een konijn zwangerschap. Een gewaarschuwd mens telt voor twee is altijd en je beter op het voorkomen van problemen als je weet wat er kan opduiken bent. Met een zwangere konijn, kan de volgende problemen:
  • Mastitis - Dit is een ontsteking van de melkklieren gevonden op de buik van een konijn. Op het moment dat ze gaat leveren, zal borstklieren uw DOE vullen met melk voeden van de kits. Mastitis treedt op als bacteriën krijgt in de melk koker en reist in de borstklier. Dit kan optreden als gevolg van een slecht gevormde klier (overleg dan met uw dierenarts over uw DOE klieren controleren voorafgaand aan de geboorte), of omdat ze in een onhygiënische omgeving (ervoor zorgen dat haar beddengoed, haar nest, haar huisvesting, enz., zijn onberispelijk schoon en niet-schurende). De echte tragedie is dat een geïnfecteerde klier die niet wordt gevangen in de tijd zal besmette melk doorgeven aan de kits en ze zullen sterven. Controleer de hinde elke dag na de geboorte te zijn op tekenen van zwelling of roodheid, indicatoren van mogelijke mastitis te zien, als de borstklieren zijn blauw, dan is de infectie is zeer ernstig. Andere symptomen zijn weigering om te drinken en te eten, koorts, en verschijnen depressief. Haal haar meteen naar de dierenarts als ze onmiddellijke antibioticum zorgbehoeften.
  • Zwangerschap toxemia - Dit kan zich voordoen in een hinde die niet voldoende voeding heeft ontvangen tijdens de zwangerschap (en valse zwangerschap), dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw hinde krijgt een hoge energie-dieet voor de late zwangerschap, dat doet ze niet snel, en dat ze krijgt niet zwaarlijvig. Het kan voorkomen ofwel laat in de zwangerschap of na de bevalling en komt het meest voor in het Nederlands, Pools en Engels konijnen rassen. De symptomen zijn onder meer handelend depressief, zwakte, gebrek aan coördinatie, en convulsies. Indien onbehandeld, kan ze sterven binnen enkele uren, zodat ze onmiddellijk naar de dierenarts voor behandeling met een infuus en dextrose.
  • Het doden van haar jong - Sommige niet zal doden en hun jongen opeten. De redenen voor deze verschillen en het loont om alle mogelijke redenen te verwijderen: ervoor zorgen dat het broedgebied is warm te allen tijde, verwijder kits die niet aan de verpleegkundige, houden het nest schoon, en houd andere huisdieren (vooral honden) uit de buurt van het nest naar verminderen de hinde's nervositeit. Hoeft een konijn niet gebruiken voor de fok als ze doodt twee nestjes op een rij.
 6. 6
  Weet wat te verwachten bij de geboorte (aanmaakhout). Je moet een goed idee van de dracht van je konijn, hetzij omdat je weet uit de fokkerij timing, of u hebt overlegd met uw dierenarts en kreeg een overeengekomen datum van de verwachte levertijd. Sommige dingen bewust te zijn van wanneer uw hinde is de bevalling zijn:
  • Kindling gewoonlijk bij de ochtend.
  • De meeste konijnen geboorten snel, geboren hoofd of voeten eerst. Echter, sommige arbeid blijven voor een dag of twee, voordat alle kits zijn aangekomen.
  • Dystocia, of een probleem bevalling, is niet gebruikelijk bij konijnen, dus je zult waarschijnlijk niet nodig om haar te helpen bevallen. Weet zeker dat de omgeving is rustig, vrij van alles wat haar, zoals lawaai kon maken, kunnen andere huisdieren, ongewone lichten, te veel warmte of koude, etc. Alles dat zorgt ervoor dat ze al te opgewonden of dreigde te brengen haar te schaden of eet haar kits.
 7. 7
  Zodra alle kits zijn geboren, controleren om te zien of alles in orde is. Zorg ervoor dat ze gezond zijn, ademen en drinken van melk van hun moeder. Een nest kan maximaal een tiental kits. Eenmaal geboren, de dam zal verzorgen hen, maar niet continu. Bieden haar met continu vers water als het is van vitaal belang voor een verpleeghuis konijn.
  • Het kan leuk zijn met pasgeboren konijnen, maar de dam of de kits niet storen. Storen ze kunnen benadrukken en maakt ze bang.
  • Wacht een paar uur, dan bieden je doe een favoriete traktatie om haar bezig te houden terwijl u de kits te controleren. Verwijder eventuele dode kits, als ze kunnen rotten en infecteren de gezonde mensen. Eenmaal gedaan, bedek ze back-up met nestmateriaal en laat ze zijn.
  • Als u vindt dat er meer kits dan de tepels (8 tot 10 tepels), kunnen ze worden bevorderd in de eerste drie dagen een hinde met een kleiner nest. Enkel ben zeker om ze te bedekken met de vacht van de nieuwe doe ze te doen aanvaarden, en probeer het verplaatsen van de sterkere, grotere kits om het succes van de overdracht te verhogen. Helaas, het verhogen van kits met de hand de neiging om een ​​hoog sterftecijfer hebben.
  • Doet zal verpleegkundige slechts eenmaal tot tweemaal daags, met elke kit krijgen ongeveer drie minuten van voedertijd.
 8. 8
  Verzorgen van de kits en de hinde samen. Kits zal verzorgen in ieder geval tot ongeveer 4 tot 5 weken, aangezien welk moment ze gespeend zijn door de hinde vertragen haar melkproductie. Houd een oogje op de algemene gezondheid van de hinde en de wijze waarop ze samenwerkt met haar kits. Als er een agressief gedrag, omgaan met het zo nodig of bel uw dierenarts te bespreken. Sommige dingen in gedachten te houden met nieuwe kits:
  • Kits met een verzonken maag niet genoeg melk, een volle maag is een teken van goede voeding.
  • Heb pasgeboren konijnen niet aan, omdat ze de menselijke geur te krijgen op hen en de dam zal hen eten uit angst of afwijzing. Het is ook zeer stressvol voor de kit worden behandeld door een mens terwijl het in de nestkast. De enige keer dat je moet een kit te behandelen is als het valt uit het nest, terwijl ze niet zal proberen om het terug te zetten inch Gebruik wegwerphandschoenen overdracht van uw geur te voorkomen en wrijf de kit met een aantal van haar vacht zodra je het plaatst terug in de nestkast.
  • Bij het openen van zijn ogen uit op ongeveer 10 dagen oud zijn, kijk voor de ogen geplakt dicht of voor.
  • Tot de leeftijd van 8 maanden, houden kits gevoed konijnen pellets.
  • Laat de kits met moeder tot 7 weken oud. Op dit punt, als het nest is groot, je kunt de grootste paartje of trio te verwijderen en ze in hun eigen kooi. Hierdoor wordt de kans geven aan de kleinere om verpleegkundige voor een week langer en bijpraten in gewicht.
  • Kits moeten allemaal van moeder worden verwijderd door 8 weken, als de hinde kan bij hen chagrijnig te krijgen en probeer ze af te schudden. Dit geeft ook de kit een kans om zijn nieuwe omgeving te verkennen.
 9. 9
  Vinden van geschikte woningen voor de kits. Of de fokkerij opzettelijk was, is het belangrijk om een ​​goed tehuis voor het konijn baby's. Als de zwangerschap was per ongeluk, nemen alle voorzorgsmaatregelen om impregnatie weer voorkomen in de toekomst, de zinsnede "te fokken als konijnen" is niet een cliche zonder goede reden en er is zo'n overvloed aan konijnen in de wereld die de mens veroorzaakte toevoegingen helpen niet. Overweeg om je niet laten steriliseren en uw geld gecastreerd om toekomstige "surprise" zwangerschappen te voorkomen, als dit zo'n was. Als rebreeding voor het tonen, als huisdieren, of andere doeleinden, is het het beste 35 tot 42 dagen wachten na de geboorte van het eerste nest, om haar tijd om te herstellen en de zorg voor haar huidige nestje te geven. Voor informatie over het fokken konijnen, zie Hoe kan konijnen fokken voor meer informatie.
  • Wees ervan bewust! Rebreeding kan elk moment plaatsvinden vanaf 72 uur na de hinde is bevallen! Dit betekent dat de zorg om haar weg te houden van mannelijke konijnen vanaf het moment van geboorte.

Tips

 • De meeste aanmaakhout geboorten gebeuren in de late avond of vroege ochtend. Het kan duren tot 2 dagen. Geboorte problemen zijn zeldzaam bij konijnen.
 • Er is veel betrokken bij het verhogen van een nest, vooral als u ervoor hebt gekozen om geen te verhogen met de hand. Doe een grondig onderzoek, zodat u zich bewust van alle problemen van voedsel tot behandeling bent.
 • Wanneer de tijd is nabij, niet storen je doe. Ze zal een rustige omgeving nodig, terwijl het leveren.
 • Verwijder eventuele andere konijnen, terwijl de hinde zwanger is, vooral als ze zijn mannetje.
 • Scheid de bok en de hinde.
 • Wees op de uitkijk voor roofdieren. Plaats kippengaas of extra hekwerk rond uw tuin te omweg ongewenste roofdieren.
 • Kits zijn ook bekend als kittens.
 • Een gemiddelde worpgrootte zal 7 tot 8 kits, maar kan overal variëren van een tot 22.

Waarschuwingen

 • Check doen niet totdat alle kits veilig worden geboren en konijn is hersteld van levering.
 • Als uw hinde ervaart medische problemen, contact op met uw dierenarts snel.
 • Snelle veranderingen op het dieet van een konijn zijn gevaarlijk omdat ze veranderen van het konijn intestinale milieu en de snelle veranderingen in de darmflora, die het konijn om haar voedsel te verteren te helpen kan uiteindelijk op een toxisch.
 • Fokken van dieren mag niet lichtvaardig worden genomen, het is een enorme verantwoordelijkheid om te kijken na een fokdier en zijn nakomelingen. Niet fokken konijnen, tenzij je echt weet wat je doet en hebben goede redenen waarom het brengen van meer konijnen in de wereld door je aandacht is een waardevolle achtervolging. Konijnen zijn perfect in staat om de fokkerij zonder menselijke tussenkomst, en vaak menselijke betrokkenheid verzwakt het konijn bloedlijn door het houden van de zwakkere dieren, inter-fokken met nauw verwante konijnen, en fokken konijnen te vaak, het nemen van een grote tol op de fokkerij doet.

Dingen die je nodig hebt

 • Nestkast (voor gezonde nesten)
 • Geschikt voedsel
 • Vers water te allen tijde bij borstvoeding
 • Aandacht (ze deze nodig hebben)