Wkinl

Hoe maak je een slinger maken

Katapulten zijn niet alleen speelgoed. Met de juiste constructie en munitie, kan deze oude apparaat ook een dodelijk wapen voor de jacht op klein wild in een survival situatie. Dit artikel bevat instructies voor het maken van zowel een handheld en katapult-stijl katapult.

Stappen

Hoe maak je een slinger maken. Zoek een stevige, y-vormige stuk hout.
Hoe maak je een slinger maken. Zoek een stevige, y-vormige stuk hout.

Standaard slingshot

Maak een handvat

 1. 1
  Zoek een stevige, y-vormige stuk hout. U kunt een katapult maken met een gevorkte tak van zowat elke grootte, maar een stuk over 6 tot 9 centimeter lang met een vrij uniforme dikte van 1 tot 2 centimeter zal een sterke, makkelijk te gebruiken katapult maken. Proberen om een ​​stuk te vinden met zo weinig onvolmaaktheden mogelijk; zelfs matige scheuren kan je katapult gevaarlijke of onbruikbaar maken. Als er knopen of hobbels je kunt knippen of zand ze af.
 2. 2
  Loslaten van de bast. Met gegaan de schors van de katapult zal meer comfortabel te houden. U kan nodig zijn om laat de tak drogen een beetje voordat je de bast kan uitstappen.
 3. 3
  Laat het hout droog. Deze stap is niet nodig, maar als het hout nog groen is, is het een goed idee om het langzaam drogen. Dit zal het meer stabiliteit en kracht te geven.

Maak een strop

 1. 1
  Hier krijg je een lange, dikke rubberen band om het afvuren mechanisme. U kunt een sterkere vuurmechanisme maken met behulp van chirurgische slang of meerdere elastiekjes om elkaar heen gewonden. U kunt experimenteren met de lengte om uit te zoeken wat het beste werkt, maar het is belangrijk dat het sterk en dik.
 2. 2
  Snijd de rubberen band in de helft. Je hebt nu een band voor elke zijde van de katapult. Als u gebruik maakt chirurgische slang of meerdere elastiekjes, kunt u deze stap overslaan, maar zorg ervoor dat elke band (voor beide zijden van het afvuren mechanisme) is van gelijke lengte.
 3. 3
  Hier krijg je een rechthoekig stuk leer of sterke doek. (Verschillende rechthoeken van duct tape geplakt samen werken, ook.) Dit zal uw houder of zijn "pocket." Het moet iets rechthoekig, met elke zijde meten tussen de 2 tot 4 centimeter.
 4. 4
  Snijd een spleet aan weerszijden van de zak. Met een mes een insnijding ongeveer 1/4 tot 1/2 inch vanaf elke rand. De sleuven moeten parallel aan de korte zijden van de zak en zijn op dezelfde afstand van hun respectieve randen. De sleuven moet ook net groot genoeg voor de rubberen band om door te passen zonder dat gerimpeld.
 5. 5
  Slip ene uiteinde van een van uw elastiekjes door de gleuf en vouw het terug over zichzelf, zodat het een beetje lus rond de rand van de zak. Zet de lus door een kleine, maar stevige elastiek rond. De kleinere rubberen band zal waarschijnlijk moeten worden verdubbeld of verdrievoudigd om zich heen om het te strak genoeg te maken. Herhaal deze andere rubberen band aan de andere zijde van de zak. Controleer de banden aan weerszijden nog even lang.

Assembleren voor gebruik

 1. 1
  Bevestig de vrije uiteinden van de lange elastiekjes om de greep door koppelverkoop hen of met behulp van isolatietape. Bevestig een vrij uiteinde aan een tak van de "Y", in de buurt van de top. Opnieuw zorgen dat de banden zijn van gelijke lengte.
 2. 2
  Schiet je katapult. Gebruik kleine rotsen, rubber ballen en gewatteerd-up stukjes papier - zowat elke kleine projectiel - als munitie. Wees voorzichtig bij het afvuren van je katapult en oogbescherming dragen.

Heavy-duty katapult

 1. 1
  Met een y-vormige vertakking (maple is het beste) ongeveer 2 tot 3 cm in diameter bij de bodem en 5 meter hoog. Een gat graven en begraven staan ​​zodat er minder dan de helft steekt uit de grond.
 2. 2
  Neem alle van de elastiekjes uit een paar maan schoenen en maak 4 strengen, met 6 bands doorgelust samen in elke streng.
 3. 3
  Snij gaten in elke hoek van een stuk stof. Niet te dicht bij de randen of het weefsel kan scheuren snijden.
 4. 4
  Bevestig de draden van bands om de hoeken van de stof op dezelfde manier als voor de delegaties de bands samen. Dit zal een sterke greep te creëren.
 5. 5
  Knoop de 4 vrije uiteinden van de strengen aan de y-vormige stick.
 6. 6
  Gebruik deze katapult voor zwaardere voorwerpen. Bijvoorbeeld, moet u in staat om een ​​2-pond rots ongeveer 50 meter smijten.

Tips

 • Gedroogd hout werkt beter voor katapulten. Zorg ervoor dat het langzaam droog of het kan gevoelig zijn voor scheuren te zijn.
 • Chirurgische slang werkt beter dan elastiekjes. Het is veel sterker vanwege zijn vorm, en kan online of zelfs worden gekocht bij een aantal hobby of bouwmarkten.
 • Strak wikkel het handvat met tape of touw om een ​​zekerder, meer comfortabele grip.
 • U kunt katapulten van zowat elke grootte te maken. Probeer verschillende maten uit te vinden welke het beste werken.
 • Hoofdbanden kan worden gebruikt in plaats van rubber bands ze niet zo gemakkelijk breken en langer.
 • Om uw ogen te beschermen, hoeft de katapult niet te verhogen tot ooghoogte. Met de praktijk kunt u net zo nauwkeurig (of meer) door het vasthouden van de geladen zak in een vaste positie dicht bij uw lichaam (in de buurt van de heup bijvoorbeeld), en het bewegen van het lichaam van de katapult te streven.

Waarschuwingen

 • Als je een houten frame, eerst voor zorgen dat het een massief stuk hout dat geen scheuren of gaten heeft.
 • Trek nooit het zakje terug naar je ogen. Als het rubber breekt, zul je jezelf in het gezicht geslagen.
 • Bescherm uw ogen en gebruik je katapult met zorg.
 • Zorg ervoor dat de branche heeft geen teken van verrotting, een dode tak kan leiden tot ernstig letsel.
 • Vuur je katapult nooit in de richting van mensen of dieren. Uw katapult moeten worden behandeld met dezelfde voorzichtigheid als een dodelijk wapen.
 • Wees altijd bewust van uw omgeving.
 • Gebruik je katapult verantwoord. Behandelen met het respect dat het verdient.
 • Uw elastieken moet zo sterk mogelijk. Zorg er daarom voor dat ze niet uitgedroogde, gebarsten of gescheurd.

Dingen die je nodig hebt

 • Een of twee lange, dikke rubberen banden. Alternatief een lengte van chirurgische buis of een ander elastisch, sterk materiaal
 • Kleinere elastiekjes
 • Een klein stukje leer
 • Een Y-vormige tak
 • Een mes