Wkinl

Hoe maak je een onverharde oprit maken

Grind opritten voorzien beteugelen beroep voor goed aangelegde woningen. De look is aantrekkelijk, en meestal goedkoper dan beton of asfalt opritten. Het duurt ook langer, tot ongeveer 60 jaar, terwijl andere opritten moeten opnieuw worden verhard of bedekt elke 5 of 10 jaar. Het is ook milieuvriendelijk. Regen en sneeuw wordt geabsorbeerd in de grond, onder het grind, het voorkomen van afvoer en het minimaliseren van overstromingsrisico's. Maak een onverharde oprit naar auto's en mensen te ondersteunen, en geniet van de stijlvolle look kan het hele huis te voorzien.

Stappen

Hoe maak je een onverharde oprit maken. Bepaal de hoeveelheid grind en materialen die nodig zijn.
Hoe maak je een onverharde oprit maken. Bepaal de hoeveelheid grind en materialen die nodig zijn.
 1. 1
  Bepaal de hoeveelheid grind en materialen die nodig zijn. Er zijn 3 verschillende grind zal zijn. Het basisniveau vormt een solide basis, en vereist een grote, zware steen. Bovendien niveau gaat toeslagstoffen, dat zand of vuil bevat, dat kan worden samengedrukt op het basisniveau. Het hoogste niveau is het gezeefde grind, waaronder decoratieve stenen en zachter kiezels.
  • Meet de oprit naar de vierkante meters te bepalen. Zodra de vierkante meters wordt bepaald, kunt u de hoeveelheid grind die nodig is te berekenen. Gebruik een onverharde calculator, vergelijkbaar met die online gevonden de hoeveelheid kubieke meter grind die moeten worden aangeschaft bepalen.
 2. 2
  Koop de gravel. Grind materiaal in de 3 verschillende niveaus kunnen worden gekocht uit steengroeven, groothandel leveranciers, en speciale grind bedrijven. Het kan vaak worden bij u thuis afgeleverd.
 3. 3
  Afvlakken van de oprit. Voor een klein gebied, gebruik dan een schop, een schoffel en een hark op de grond en het niveau van de regio glad ter voorbereiding van het grind. Voor een grotere oprit gebied, huren van een graafmachine of een tractor om het land te graven en maken het niveau van het grind.
 4. 4
  Giet het grind. Wanneer de materialen aankomt, vul de oprit met het basismateriaal, de middelste vulling en de gemalen kiezels en grind op de top. Nivelleren elke laag voor het toevoegen van de volgende.
 5. 5
  Stamp de steen. Wanneer de oprit is gegoten, stempel het grind om het veilige, en meer uniform te maken. Gebruik een handstamper voor de kleinere opritten, en voor een grote oprit, huur een roller bevestiging voor een trekker of een compactor.
 6. 6
  Handhaaf de onverharde oprit. Herstellen van eventuele gaten of kuilen die zich voordoen op de oprit, vooral na zware regenval of sneeuw. Doorgaan met het verdicht stenen en de oprit niveau te houden.
 7. 7
  Afgewerkt.

Tips

 • Voeg decoratieve randen aan de oprit naar een nettere afwerking voorzien, en om grind te houden van het uitspreiden. Dit kan gedaan worden met stenen, grote stenen of zelfs struiken.
 • Voorkomen van onkruid opduiken via de stenen door het leggen van een groenvoorziening stof neer onder het scalperen, indien gewenst.
 • Gebruik extra grind waar sprake is hellend, of gaten in het oppervlak.

Dingen die je nodig hebt

 • Meetlint
 • Grind rekenmachine
 • Grind
 • Schop
 • Hark
 • Backhoe of tractor
 • Stamper of compactor