Wkinl

Hoe te tactiele straatstenen installeren

Tactiele straatstenen worden gebruikt om visie slechtzienden te helpen wanneer ze reizen trottoirs in gebieden met autoverkeer. De kleine toetsen in reliëf op de straatstenen zijn tactiele indicatoren dat de persoon is het naderen van een zebrapad en ze moeten voorzichtig zijn bij het ​​verder gaat. De knobbelig oppervlak van deze straatstenen bieden ook een uitstekende grip op hellende oppervlakken.

Stappen

Hoe te tactiele straatstenen installeren. Kies een merk, type en grootte van de betonmolen die geschikt zijn voor uw toepassing.
Hoe te tactiele straatstenen installeren. Kies een merk, type en grootte van de betonmolen die geschikt zijn voor uw toepassing.
 1. 1
  Kies een merk, type en grootte van de betonmolen die geschikt zijn voor uw toepassing. Tactiele straatstenen zijn er in maten en vormen vergelijkbaar met patio soort straatstenen, in verschillende vormen en maten. Voor een openbare voorziening in de Europa, zal uw keuze moeten ADA (Europeanen with Disabilities Act) eisen voldoen, en een specificatie moet worden verstrekt door de civiel ingenieur of architect die verantwoordelijk is voor het ontwerp van het project.
 2. 2
  Lay-out van de locatie van de straatstenen zal worden ingesteld in. Sinds de straatstenen zijn ingebed of omringd door een betonnen stoeprand, wil je een verzonken blok-out te maken in uw stoep voor hen te stellen inch Hier zijn de punten die u zult willen overwegen wanneer je dit doet.
  • Omvang van de geblokkeerde out ruimte zodat een gelijk aantal straatstenen zal passen, zonder dat grens bezuinigingen. Typische straatstenen worden gegoten met een achtduizend PSI betonmengsel, en snijden ze kan tijdrovend en moeilijk. Het meten van de werkelijke grootte van de tegels en het verdelen van de totale omvang van de betonmolen bed, dan is het aanpassen van de afmetingen zal het mogelijk maken om de ruimte binnen redelijke toleranties vullen zonder te snijden enige grens straatstenen.
  • Meet de dikte van uw straatstenen, maak dan de uitsparing betonblok uit ongeveer een tot een en een halve centimeter dieper dan deze dikte, zodat een instelling bed van gecompacteerd zand.
  • Zorg ervoor dat de grens stoeprand dat de straatmaker bed omringt voldoet aan de constructie-eisen van uw werk, indien van toepassing. Meestal zal de straatstenen zijn direct grenzend aan een straat, dus je mag verwachten voertuigen om af en drijven op de stoeprand. Daarom moet de grens stoeprand structureel geconstrueerd om deze dwalende voertuigen ondersteunen. Typisch, de vorming van het beton 12 cm breed en 6 tot 8 centimeter diep, en het toevoegen van wapeningsstaven zal dit verkeer belasting te ondersteunen.
 3. 3
  Stel de formulieren. Wees voorzichtig om alle vormen oppervlakken hebben op een plat (niet noodzakelijk niveau, zoals de stoep benadering van een straat is vaak schuin) vlak. Dit zal u toelaten om te houden van de straatstenen gelijk met het betonnen oppervlak wanneer ze worden gelegd inch Place en de afwerking van de beton.
 4. 4
  Slopen. Zorg ervoor dat u de randen van het beton beschadigen, zodat de voeg tussen beton en straatstenen is schoon en netjes.
 5. 5
  Vult de bestrating bed om een geschikte diepte voor het leggen van de klinkers. U mag verpletterd kalksteen of fijn grind gebruiken, of stel de straatstenen in een bed van metselwerk cement mortel, maar de klinkers in de voorbeeld foto's worden gelegd in schoon zand. Dit is de fabrikant stelde voor techniek voor deze specifieke straatstenen.
 6. 6
  Het niveau van de instelling bed, in dit geval, het zand, met een rechte plank gesneden kort genoeg om te passen in de setting bed. Hier, wordt een daadwerkelijke paver gebruikt om de diepte van de instelling zand vast. U mag ook een eindmaat of meet neer van de oppervlakte van de loopbrug met een liniaal of meetlint om de gewenste resultaten te krijgen.
 7. 7
  Verpak het zand (of andere niet-cementaire materiaal met uw nivellering bord door het botweg te tikken met de breedste kant van het bord. Vochtige zand is vooral geschikt voor dit doel, omdat het compacts om een goede, solide dichtheid gemakkelijk.
 8. 8
  Re-niveau het zand na het verpakken het, door aan de raad van bestuur over het oppervlak lichtjes. Dit moet vaststellen die bulten (hoge plekken), en nog wat meer zand kan in de lage plekken geplaatst worden en herverpakt.
 9. 9
  Stock straatstenen rond het gebied waarin u werkt. Stapel ze met de kuiltjes kant naar boven, dicht genoeg om binnen handbereik van de plaats waar ze worden gelegd. Dit betekent meestal stapelen ze in groepen van tien of vijftien, rond de omtrek van de blokkeerde, uitgespaarde ruimte.
 10. 10
  Leg de klinkers in het patroon dat u kiest, of zoals gespecificeerd door de ontwerper / architect. Hier, een twee bij twee gearceerde patroon wordt gebruikt. Dit is de eenvoudigste patroon, wat resulteert in weinig of geen snijwonden. Tand van de Hond is een patroon, zoals een eenvoudig diagonaal en staggered ontwerp, maar deze vereist half afsnijden om de grens te voltooien.
 11. 11
  Tik op de straatstenen neer met de rand van een korte 2x4 bord of een zachte rubberen hamer te vervoeren ze stevig in de setting bed. Zorg ervoor dat de gewrichten blijven strak en vierkant, omdat de interactie tussen de individuele klinkers houdt ze uit te werken of verschuiven rond nadat ze zijn ingesteld.
 12. 12
  Lijn de straatstenen na het hele gebied is geplaveid, zodat de verbinding rond de omtrek gelijk is. Omdat het noodzakelijk is om ruimte te laten voor het aanbrengen van de straatstenen, moet je eindigen met ongeveer een 1/4 tot 3/8 inch buiten gezamenlijk rond de straatstenen. Een vlakke bar of smalle schroevendraaier zal meestal werken voor deze stap, maar voor zeer grote gebieden van straatstenen, kan een grote koevoet of breekijzer nodig. Houd alle gewrichten zo goed gebalanceerd en uitgelijnd mogelijk.
 13. 13
  Controleer de vlakheid van de klinkers na de gewrichten worden uitgelijnd en alle klinkers worden gelegd in. Misschien vindt u trek een paar straatstenen die zijn te hoog ingesteld, zodat een kleine hoeveelheid van uw basismateriaal kan worden uitgehold om opnieuw -niveau hen. Straatstenen die te laag, of lijkt te zijn gezonken, zal een aantal extra instellingen materiaal nodig eronder, als goed.
 14. 14
  Scatter los, droog zand aan de gewrichten, of de scheuren tussen de straatstenen te vullen. Gebruik een bezem om het zand heen en weer vegen, tikken op de straatstenen te helpen vestigen zand diep in de gewrichten.
 15. 15
  Reinig de straatstenen nadat u klaar bent met het vullen van de voegen, waardoor er een beetje van het overtollige zand voor het navullen van alle gebieden die kunnen vestigen.

Tips

 • Zorg ervoor dat de gewrichten zijn gelijk en de straatstenen zijn platte instellen voordat schuren in de gewrichten. Zodra dit is bereikt, is het zeer moeilijk om straatstenen te verwijderen, omdat het zand in de voegen wiggen de straatstenen in dicht.
 • Controleer de kuiltjes op de straatstenen als u hen lag, om zeker te zijn dat ze correct gevormd in de mal en niets is afgebroken in transport en handling.
 • Gebruik nooit een stalen gereedschap, zoals een hamer, op beton straatstenen, zoals zij chip en breken gemakkelijk.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat uw project ontwerp voldoet aan de in de wet neergelegd en in overeenstemming met bestek eisen.

Dingen die je nodig hebt

 • Straatstenen
 • Zand
 • Timmerhout
 • Breekijzer