Wkinl

Hoe maak je een elektrische zekering veranderen

Hier is hoe je veilig controleren, grootte en vervangen in veel oudere woningen fuseboxes. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zekeringen bieden een superieure bescherming te breakers. Het nadeel is dat vele malen, huiseigenaren gewoon de "volgende maat" te installeren zekering wanneer een circuit overbelast is. Automaten hoeven maar zelden te worden gewijzigd, alleen "reset" en als zodanig bieden gemak.

Stappen

Hoe maak je een elektrische zekering veranderen. Bepalen dat een zekering heeft geopend (geblazen) door de inspectie van de metalen schakel door het glas.
Hoe maak je een elektrische zekering veranderen. Bepalen dat een zekering heeft geopend (geblazen) door de inspectie van de metalen schakel door het glas.
 1. 1
  Bepalen dat een zekering heeft geopend (geblazen) door de inspectie van de metalen schakel door het glas. Je kan hebben om een ​​deur te openen, maar u hoeft NIET om afdekkingen te verwijderen.
 2. 2
  Erachter te komen wat voor soort zekering behoeften vervangen.
  • Voor de schroef-in het type glas en het type "S" tamperproof:
   • Indien het onmogelijk is om visueel te inspecteren de metalen schakel, het gebruik van een voltmeter, moet wiggy of neon testlampje het probleem oplossen door de volgende stappen (ze kunnen ook worden gecontroleerd via de continuïteit testlampje, wordt deze procedure verder hieronder beschreven).
   • Terwijl een sonde of lood van de testapparatuur (meter, wiggy of licht) om een ​​ongeverfd buitenkant metalen deel van de zekeringkast, raakt de andere sonde naar de metaaldraad van de zekeringhouder / zekering. Dit wordt gedaan door op de probe langs de buitenrand van de zekering totdat hij de aluminium of koper metaal waarin de zekering schroeven inch
   • Als u een indicatie van de macht te krijgen (120 volt indicatie of lamp) Dit is niet de zekering die heeft geopend. Blijf echter de rest van de zekering door het verwijderen van de sonde uit de geteste zekering en de procedure te herhalen voor de volgende zekering.
   • Een zekering die niet getest op 120 volt of niet volledig verlicht de lamp, is een waarschijnlijke kandidaat voor vervanging (meters zijn altijd de voorkeur boven testlampen een lamp niet genoeg geven van een verandering in helderheid die kan worden gedetecteerd door het oog).
   • Verwijder de zekering in twijfel door hem tegen de klok in.
   • Als de zekering heeft keramische of plastic draden en twee kleine koperen contacten onder de kop van de zekering, worden ze typt "S" tamperproof zekeringen. Deze zekeringen zijn een tweedelig bescherming systeem, bestaande uit een schroefdraad die is geïnstalleerd in de zekeringkast (als een gewone glazen zekering) en de de zekering zelf die is geïnstalleerd in de insert. De zekeringen en inserts hebben verschillende draden voor de verschillende waarden van de zekeringen. De draden zijn zodanig dat ze voorkomen dat het installeren van een zekering met een andere dan bedoeld om het circuit te beschermen (het onmogelijk is om een ​​andere dan een 15 versterker type "S" tamperproof zekering in een 15 amp insert, etc zekering gezet) waarde. Het type "S" tamperproof zekering systeem verwijdert het giswerk en het gevaar van het installeren van de zekeringen verkeerde waarde.
   • De standaard glas zekeringen, zoals de type "S" tamperproof tegenhangers, zijn verkrijgbaar in 15, 20 en 30 ampère waarden. Er zijn ook 10 en 25 amp, maar zijn niet erg gebruikelijk.
   • Om glas vervangende zekeringen goed selecteert, moet het deksel van de zekeringkast worden verwijderd. De ampère zekering 15 is aan # 14 gauge koperdraad te beschermen, 20 ampère zekering te beschermen # 12 koperdraad, en 30 ampère voor # 10 koperdraad. Dit zijn de meest voorkomende draad maten in de zekeringkast. De # 14 is de kleinste draad verbonden met een glazen zekering en de # 10 is de grootste draad verbonden met een glazen zekering. Er zal waarschijnlijk alleen (2) # 10 draden, (4) # 12 draden en de rest # 14 draden. De # 14 worden gebruikt voor de stekkers in uw hele huis - behalve in het algemeen voor die in de keuken en eetkamer, en verlichting in heel. De # 12 zijn voor pluggen in de keuken en de eetkamer. # 10 worden gebruikt om een ​​elektrische wasdroger of een ander klein paneel elders te voeden - garage, enz. Dit zijn schattingen - alle panelen en huizen verschillen, en dit mag alleen worden beschouwd als een startpunt.
   • U ziet grotere draden aangesloten op de MAIN en RANGE zekeringhouders, en eventueel draden die verbinden met 2 aansluitingen aan de onderkant van de zekering blok. Deze worden meestal gebruikt voor een elektrische boiler of een klein paneel elders. Maak je geen zorgen als je niet deze draden te zien.
  • Voor de patroonzekering types:
   • Over het algemeen hebben cartridge zekeringen geen visuele indicatie wanneer ze open. Zij moeten in het circuit of op circuit worden gecontroleerd via de continuïteit te testen.
   • Veel oude fuseboxes zorgen voor MAIN en RANGE zekeringhouders. De MAIN is bedoeld voor (2) 60 amp 250 volt zekeringen, en het assortiment is ontworpen voor (2) 40 amp 250 volt zekeringen. Met de zekeringen en de houders nog steeds in de zekeringkast, raakt een sonde naar een ongeverfd metalen oppervlak van de zekeringkast. Zoek de vier kleine gaatjes aan de zekeringhouder, en druk op de andere sonde in het gat totdat deze stopt. Controleer voor power indicatie. Herhaal de procedure voor de resterende 3 gaten voor deze zekeringhouder. De gaten uitgelijnd met de metalen doppen van de zekeringen, en moet aangeven vermogen aanwezig op ALLE vier gaten. Elke hole zonder stroom indicatie overeenkomt met een open zekering direct achter het gat testen.
   • Controleer de richting van de zekeringhouder door te kijken naar de AAN en / of UIT-indicatoren in het midden van de korte zijden van de zekeringhouder.
   • Verwijder de zekeringhouder stevig recht uit.
   • Verwijder de zekering in kwestie en het te vervangen met een maximum van een ampère zekering 40 voor de RANGE zekeringhouder of 60 ampère voor de MAIN zekeringhouder.
   • De terugkeer van de zekeringhouder naar de zekeringkast observeren van de oriëntatie van de houder (als je het verkeerd, gewoon verwijderen, draait u de houder 180 graden en plaats).
 3. 3
  Zoals hierboven vermeld, een andere methode is een gen de doorgangstester of ohm meter. Een doorgangstester is vergelijkbaar met een test licht, maar dat dit licht heeft zijn eigen krachtbron (batterij) als onderdeel van de tester. Het mag nooit worden aangesloten op een andere energiebron - de manier waarop een neon testlampje zou doen. Ongeacht de gebruikte methode (ohm meter of continuïteitstester), de procedure is hetzelfde na voorbereiding het gereedschap gebruikt.
  • Continuïteit Test Licht en Ohm Meter Methode
   • Stel de ohm meter op Ohm (R x 1 of R x 10 schaal) / Zet de continuïteit tester op.
   • Zet de meter sondes op de "Common" en "ohm" aansluitingen op de meter. Raak de tegenoverliggende einden van de probes aan elkaar. De meter moet verplaatsen naar nul of dicht bij het. Vind het duimwiel op de meter aangegeven Ohm Adjust of Nulaanpassing. Draai het wiel om de naald van de meter af te stemmen op 0. De continuïteit licht wordt gecontroleerd door elkaar aan te raken haar sondes. Het licht op het zou moeten verlichten.
   • Verwijder de zekering om volledig te testen van het paneel. Alle zekeringen moeten een manier om elektriciteit te betreden en verlaten. Cartridgezekeringen hebben deze punten aan de uiteinden van hun lichaam. Ze kunnen worden getest zonder ze te verwijderen uit de zekeringhouder. Het plaatsen van de zekering of de zekering in de zekeringhouder op een niet-geleidend oppervlak, en raak een sonde aan elk uiteinde. Een nul lezing over de meter of licht op de continuïteit tester geeft een goede zekering. Glas zekeringen deze punten in het midden van de bodem van de zekering en de schroefdraad zijden (net als een gloeilamp). Raak de sondes om deze punten om de zekering te testen. Nogmaals, we zijn op zoek naar een nulwaarde of de continuïteit licht te verlichten. Tenslotte het type "S" tamperproof zekering punten midden onder (zoals glas zekeringen) en eventueel koper contactpunt (en) aan de onderkant van de top van de zekering.

Tips

 • Bij het testen van zekeringen met een ohm-meter of de continuïteit lamp, moet de zekering te testen op een geïsoleerde ondergrond. Het mag niet in je hand ook niet. Niet aan deze voorwaarden in acht kunnen foutieve resultaten, zoals de oppervlakte of de huid een elektrisch pad kan bepalen ROND plaats van via de zekering.
 • Een visuele inspectie van glas zekeringen kan een open zekering niet altijd onthullen. Soms is de zekering opent in een gebied dat niet kan worden gezien. Een meter of continuïteit licht zal een geopende zekering elke keer onthullen.
 • De "continuïteit test-light" of "ohm meter" methode van zekeringen te controleren is de veiligste manier om zekeringen controleren - als de test wordt uitgevoerd op het onbekrachtigd zekering, terwijl het uit de zekeringkast. Om deze reden, is het sterk aanbevolen.
 • Nadat u alle circuits in de zekeringkast hebt beoordeeld, kan het verstandig zijn om het type "S" tamperproof zekering systeem geïnstalleerd. Een elektricien kan de beste bron voor deze installatie zijn, alleen omdat als de verkeerde insert is geïnstalleerd, zal het niet komen zonder beschadiging van de zekeringkast.

Waarschuwingen

 • Een zekering groter dan wat het circuit is ontworpen om te worden beschermd met Installeer nooit.
 • Installeer een vreemd voorwerp nooit in plaats van / of achter een zekering.
 • Met behulp van de Ohm meter of doorgangsmeting licht methode is de veiligste manier om zekeringen te testen.
 • Probeer nooit het type "S" voegt geïnstalleerd in een zekeringkast te verwijderen. Ze zijn ontworpen om te worden gedraaid met de klok mee, niet uit tegen de klok. Ernstige schade aan de zekeringkast zal ontstaan ​​als een poging om de inserts te verwijderen.