Wkinl

Hoe maak je een bureaustoel maken van een autostoeltje

Goed, comfortabele bureaustoelen kan soms absurd duur, en zelfs veel van de duurste houden zich meer met esthetiek in plaats van uur-on-uurs comfort. Als je op een budget, het maken van een bureaustoel van een autostoeltje en een overschot draaibare bureaustoel is eenvoudig, leuk, en resulteert in iets buitengewoon comfortabel. Aangezien de kracht en nauwkeurigheid eisen zijn niet zo groot, het maakt ook een uitstekende eerste project voor metaalbewerking beginners.

Stappen

Hoe maak je een bureaustoel maken van een autostoeltje. Verzamel uw leveringen, gereedschappen en materialen, in de genoemde paragraaf hieronder "dingen die je nodig hebt".
Hoe maak je een bureaustoel maken van een autostoeltje. Verzamel uw leveringen, gereedschappen en materialen, in de genoemde paragraaf hieronder "dingen die je nodig hebt".

Het maken van een subframe

 1. 1
  Verzamel uw leveringen, gereedschappen en materialen, in de genoemde paragraaf hieronder "dingen die je nodig hebt".
 2. 2
  Zie hoe de stoel van de bureaustoel is bevestigd aan de houder. In het bijzonder, te meten hoe ver naar voren het midden van de basis is van de binnenkant van de stoel naar achteren (dwz, waarbij het stuitje gebied zou rusten wanneer men zittend in de stoel). Omdat de rugleuning romp en billen zijn zwaarder dan de voorstoel en benen, wordt de houder waarschijnlijk dicht bij de achterkant van de stoel balans bevestigd. Schik de nieuwe subframe u zal maken en de autostoel is montage op het aan deze afstand ongeveer behouden, waardoor de kans dat de stoel achterover zal kantelen.
 3. 3
  Verwijder de bekleding (zitting en rug) van de bureaustoel. Dit meestal unbolts of schroeft. Soms is de rugleuning zal worden gehouden door een apart stuk staal; bespaar jezelf wat tijd en snij dit af, in plaats van prutsen om het te verwijderen. Gooi de oude vulling op een ecologisch verantwoorde manier.
 4. 4
  Ontgrendelen de stoelrails van uw autostoel. Dit is meestal vier, enigszins onhandig, bouten. Houd de bouten, als je ze later nodig hebben.
 5. 5
  Meet de afstand tussen de boutgaten van de stoel rail, van voor naar achter. Voeg ongeveer 20mm (iets minder dan een inch) naar dit nummer, dan markeer twee van deze lengtes op uw stalen kokerprofielen. Schrijven op het doosvormige wat deze lengte is voor. We zullen deze lengten "Lengths A" noemen.
 6. 6
  Meet de afstand tussen de boutgaten van links naar rechts. Trek uit deze twee keer de breedte van de breedste kant van uw stalen box-sectie. Bijvoorbeeld, als je doos sectie is 62mm, en de afstand is 355mm, dan wil je 355 - 62-62 = 231 mm. Markeer twee van deze lengtes op uw stalen kokerprofielen. Deze zal worden "Lengths B".
 7. 7
  Ga terug naar je uitgeklede bureaustoel. Meet de afstand, voor naar achter, van de stalen plaat die je opvulling gebruikt te zitten op. Noteer deze afstand op een stuk papier (je zult het later nodig hebben). Dan, aftrekken breedste-kant afmeting van uw box sectie van deze. Bijvoorbeeld, als het 195mm, en uw breedste kant van je vak sectie is 62mm, dan is het 133mm. Markeer twee van deze lengtes op uw kokerprofielen. Deze zal worden "Lengths C".
 8. 8
  Knip de lengte die u op uw doos sectie hebt gemarkeerd. De eenvoudigste en snelste manier is het gebruik van een lintzaag. Als dat niet lukt, gebruik dan een haakse slijper, gebruik maken van de snijschijven om de secties uitgesneden, vervolgens een slijpschijf om daarna schoon te maken. Als dat niet lukt, gebruik dan een ijzerzaag. Je hebt nu zes kleine lengtes van stalen kokerprofielen.
 9. 9
  Leg deze secties neer op een vlakke ondergrond, breedste lengte naar beneden, en plaats ze. Lengten A moet worden op de zijkanten, wijst weg van u. Lengten B moet worden tussen hen, haaks, met hun centra zo ver uit elkaar als de meting die u in stap 5 van dit gedeelte neer schreef. Als er significante roest of verf op de doos sectie, merken waar secties A en B voldoen en maak ze schoon op blank metaal met een staalborstel (of met uw haakse slijper, subtiel).
 10. 10
  Zorg ervoor dat de onderdelen worden nauwkeurig gepositioneerd dan lassen ze aan elkaar. Het is misschien een goed idee zijn om te spotten-lassen ze dan eerst "droge run" ze op uw bureaustoel basis om ervoor te zorgen dat alles in orde is, is het makkelijker om weg te malen en breken een puntlas als u merkt dat het verkeerd is.
 11. 11
  Meet de breedte van de grondplaat van uw bureaustoel (het tegenovergestelde meting aan de ene die je nam in stap 5) en schrijf het op. Ga terug naar je subframe en positie lengtes C tussen lengtes B, loodrecht op het. Je zult waarschijnlijk merken dat een of meer zal iets te lang en past niet, als dit het geval is, slijpen of snijd ze terug. De centra van deze secties moeten zo ver uit elkaar als de afstand die je net gemeten zijn. Zoals hierboven, het schoonmaken van de pasvlakken dan lassen ze op hun plaats. Uw subframe is nu klaar.
 12. 12
  Neem uw ​​oude bureaustoel base. Draai hem ondersteboven en leg het op de top van uw subframe. Verwijder alle verf van de basis waar de twee elkaar ontmoeten. Zet op uw veiligheid vistuig, want het is niet ongewoon voor de verf aan de basis te ontvlammen. Heeft u een brandblusser gereed. Las de voet op uw subframe.
 13. 13
  Tot slot, en optioneel, gebruik uw haakse slijper te ruimen een rommelige lasnaden. Wees voorzichtig!

Het maken van de mounts

We gaan iets nodig om de stoel op zijn plaats om onze nieuwe subframe. Hiervoor zullen we een aantal mounts te maken uit een aantal stalen plaat.

 1. 1
  Teken drie rechthoeken op uw stalen plaat. Deze moet ongeveer een centimeter en een half breed en twee of drie centimeter naar beneden.
 2. 2
  Markeer een boutgat aan de bovenkant van elk van deze. Om dit te doen, het meten van de dikte van de bouten die gebruikt worden om de stoel rails op hun plaats (je deed hen te redden, toch?) Te houden. Als vuistregel dient de middelpunten van de gaten ongeveer anderhalf bolt-breedte van de bovenzijde van de rechthoek. Ze moeten helemaal in het midden zijn; weer, ongeveer anderhalve bolt-breedtes van de rand.
 3. 3
  Boor deze gaten uit. Gebruik een iets grotere (door 2mm of zo) boor dan uw bouten, dit geeft ons een foutenmarge voor het geval we positioneren ze iets verkeerd later. Dit zal eerder een lange tijd duren.
 4. 4
  Knip uw rechthoeken. Veruit de gemakkelijkste, snelste en meest nauwkeurige manier om dit te doen is om een ​​haakse slijper gebruiken met een slijpschijf gemonteerd. Na het knippen ze uit, wacht tot ze cool (snijden ze kunt ze verrassend warm), gebruik een bout aan de boutgaten op alle vier en klem ze samen in een bankschroef of een paar griptang daarna ("griptang" ). Gebruik een slijpschijf om ze te maken allemaal dezelfde grootte. Wil je de bovenhoeken zo rond mogelijk u de maximale ruimte te geven te maken. Nogmaals, wachten tot ze afkoelen voordat u ze los en afhandeling daarvan.
 5. 5
  Positioneer uw mounts op het subframe. Zij zullen zitten op de hoeken van de lengtes A, met de bout gaten naar buiten gericht, de off-centered kant het dichtst bij de boutgaten gericht naar de uiteinden. Meet de afstand tussen de boutgaten, voor naar achter, van uw autostoel en zorg ervoor dat de boutgaten op de rechthoekige mounts zijn dezelfde afstand tot elkaar. De stroken moeten enkele millimeters zitten van de rand in de andere richting.
 6. 6
  Las de mounts zijn plaats. Wachten tot ze afgekoeld zijn.
 7. 7
  Optioneel, verf je subframe en je mounts in zwarte verf.

Afwerking tot

 1. 1
  Bolt uw subframe aan uw autostoel. Meestal is het beste om eerst bout aan de voorkant, dan de achterkant, omdat de voorste daarvan zijn vaak moeilijker toegankelijk dan de achterste plaatsen. Tenzij uw metingen en positionering waren perfect (ze nooit zijn), zult u waarschijnlijk merken dat de boutgaten op uw mounts niet line-up perfect aan bij de boutgaten op de autostoel, als dit het geval is, boor de gaten uit een beetje groter. Als alternatief kunt u de bout te dwingen in een hoek ("cross-threading ', hoewel dit zou kunnen maken het moeilijk om opnieuw dezelfde stoel gebruiken op een andere basis later), of gebruik een kleinere bout met een moer en de ring op de andere kant (als je het kunt openen).
 2. 2
  Het schoonmaken van de autostoel. Je bent klaar!

Dingen die je nodig hebt

 • Een berging kantelbare, draaibare bureaustoel. De conditie van de stoel zelf doet er niet toe, want je zult het krijgen van af: wat je wilt is de mechanische basis. U kunt waarschijnlijk het verwerven van een van deze gratis, omdat deze gedachteloos weggegooid all over the place. Het belangrijkste is dat het gedeelte waar de zetel bouten op is gemaakt van staal. Omdat een autostoel is vrij groot en zwaar, en waarschijnlijk versteld worden verschuiven van je gewichtsverdeling op het, een brede, stevige basis typisch voor een grote, verstelbare stoel (bekend als een "manager" of "executive" stoel in de VS) het beste. Een vijf-voeten een voorkeur, maar niet noodzakelijk.
 • Een auto voorstoel. Hoofd naar je lokale autokerkhof en zoek iets comfortabel en niet al te versleten. Idealiter wil je iets van een sportieve-ish auto, omdat deze de neiging om veel meer ondersteunend en verstelbaar; proberen voordat je koopt een recht voor u te vinden. Ons voorbeeld gebruikt een zetel van een Vauxhall Astra GTE; vroege Toyota Supra stoelen zijn ook uitstekend. Het allerbelangrijkste is dat de stoel is geheel handmatig in werking is; geen elektrische componenten zullen uiteraard nutteloos, en kan compliceren de ontmanteling van de zitting.
  • Kijk voor een stoel met instelbare armleuningen bevestigd aan de zijkanten van de stoelzitting.
  • Een met leer beklede zitting is meer kans te worden en makkelijker schoon te houden, maar een doek bedekte kan men comfortabeler omdat het grijpt je iets in plaats van alleen je schuifdeuren naar het laagste punt.
 • Een lasser, of een vriend die kan lassen voor u.
 • Ofwel:
  • Een lintzaag. Als u niet een van deze hebben, de haakse slijper voorzien van slijpschijven is prima (als minder nauwkeurig).
  • Een haakse slijper;. Een kleine 115mm (6 ") is prima U wilt zowel snij-en slijpschijven voor.
 • Of:
  • Een ijzerzaag, een bestand, en veel geduld.
 • Een boor, met een selectie van stukjes geschikt voor het snijden van metalen. Een variabele-boormachine voorkeur.
 • Sommige stalen box-sectie. Je zult moeten ongeveer 5 meter van deze. Ons voorbeeld gebruikt 2.5 "x 1" sectie van enkele oude commerciële rekken.
 • Een kleine blad van staal, ongeveer 4 mm dik. Omdat u alleen maar een paar centimeter van het, is de kans groot dat je in staat zijn om deze weg te vangen van ergens (of iets) in plaats van het kopen van een.
 • Een stalen meetlat of meetlint, plus een viltstift.
 • Eventueel, zwarte verf geschikt voor metalen; gladde Hammerite is een goede inzet.
 • Enkele andere basisinstrumenten zoals spanners (ratelsleutels zijn best, of een socket set), schroevendraaiers, hamers en ga zo maar door.

Tips

 • Leren om comfortabel met beide Imperial (feet en inches) en metrische metingen. Beiden hebben hun plaats in de metaalverwerkende nijverheid, afhankelijk van de mate van nauwkeurigheid vereist. Dit artikel maakt gebruik ofwel, waar het passend is.
 • Bij het boren van de gaten in de bergen uit, kan het goed zijn sneller en gemakkelijker om een ​​gat met een kleine boor eerst boren, dan werk je weg tot de gewenste grootte.
 • Als u twijfelt, afgesneden iets minder metaal in plaats van te veel. Metaal kan altijd worden gemalen weg, maar niet terug toegevoegd.
 • Meer dan waarschijnlijk, de gegeven ontwerp voor het subframe is overkill in het gebruik van zowel de longitudinale en laterale versteviging. Meestal is dit in het voordeel van onervaren lassers, in zoverre dat er wel iets om op terug te vallen in het geval een (of meerdere) lassen mislukken zijn. Dit verklaart tevens de bureaustoel base niet. Toch, als je dit doet meer dan een paar keer, dan zul je waarschijnlijk manieren om het ontwerp te veranderen vinden.
 • Sommige commerciële voertuigen zoals vrachtwagens en bussen hebben stoelen al op platforms voor gehechtheid aan hun vlakke vloeren. Deze zullen waarschijnlijk worden ontworpen voor een lange, comfortabele gebruik, en misschien net vereisen het aanbrengen van een breder vlak paneel aan de bestaande basis voor stabiliteit.

Waarschuwingen

 • Gebruik altijd een laskap bij het lassen of bij het bekijken van iemand las; direct kijken naar het licht kan resulteren in een zeer pijnlijke kwaal genaamd "arc oog." Ook wel bekend als "flash burn," of "arc verbranden," dit is het equivalent van een zonnebrand op je oog. Het voelt alsof je ogen staan ​​vol met zand of als het echt ernstig, gebroken glas en kan blijvende schade aanrichten. Elk gebied van de blootgestelde huid is ook onderworpen aan dit effect, dus bedekken (armen, handen, nek, enz.).
 • Na het lassen of snijden, altijd wachten op uw metalen afkoelen voordat u deze vastpakt. Gebruik geen water om af te koelen, dit kan leiden tot staal bros gaan.
 • De gebruikelijke beangstigend en overdreven waarschuwingen over het gebruik van elektrisch gereedschap van toepassing hier. Vooral bij het slijpen en snijden, zorg ervoor dat je ogen (tenminste) worden beschermd. Slijtage staal bedekte laarzen als je ze hebt.
 • Tel de wielen op de oude bureaustoel die u wilt gebruiken. Heb je ooit gemerkt dat echt oude stoelen hebben vier wielen en nieuwere hebben vijf of zes? Dat komt omdat het makkelijker is om op te leunen over, over-balans, en val op slechts vier wielen. Als u een vier-caster stoel gebruiken als uitvalsbasis, doen dit op eigen risico.
 • Wees voorzichtig met nieuwere autostoelen. Sommigen kunnen side-airbags met explosieven bevatten. Niet gebruiken die zetels.
 • Let er dan achteruit over te vallen. Je zwaartepunt verschuift naar achteren als je ontspannen op een stoel, te wijten aan meer invloed uit je verder te-rug hoofd en romp. Weinig of geen bureaustoelen hebben automatisch schuiven mounts te compenseren. De meeste autostoelen leunen veel meer dan de meeste bureaustoelen, zodat steun een bureaustoel's mogen niet ver genoeg uit te breiden naar u houden van kantelen en potentieel verwonden je hoofd of nek door het volledig verstelbare een autostoel.