Wkinl

Hoe maak je een compost thee maken

Compost thee is een manier om uw planten een boost voeding en is een grote bodem-tonic. Compost thee de voorkeur boven mest thee door diehard biologische tuinders want het levert meer voedingsstoffen en wordt beschouwd als meer integriteit hebben. En gezond verstand denken caps op - het is niet een thee je wilt drinken of inademen, maar een die je planten gretig zal genieten.

Stappen

Hoe maak je een compost thee maken. Verzamel lommerrijke materiaal.
Hoe maak je een compost thee maken. Verzamel lommerrijke materiaal.

Verrotte groene methode

Dit is vrij eenvoudig en vormt een percolaat in plaats van een compost thee maar gezien zijn eeuwenoude gebruiken, kan het nuttig zijn als u verschillende verse, groene materialen die gebruikt kunnen worden.

 1. 1
  Verzamel lommerrijke materiaal. Planten die geschikt zijn onder andere smeerwortel, brandnetels, of zeewier als je in de buurt van het strand.
 2. 2
  Vul een emmer met water.
 3. 3
  Voeg de lommerrijke materiaal. Laat het te rotten.
 4. 4
  Giet het mengsel op planten.

Rijpe compost methode

Wees ervan bewust dat sommige mensen zijn tegen deze methode, omdat ze beweren anaerobe pathogenen zoals e. coli kan voortvloeien uit het "gebrek aan zuurstof 'in de werkwijze. Echter, op voorwaarde dat je niet innemen of inademen van de compost, en je handschoenen (en een masker voor de echt paranoïde) dragen, dan is deze methode is al lang met succes gebruikt. De volgende methode is gebaseerd op die welke door Tim Marshall, in compostering.

 1. 1
  Gebruik rijpe compost.
 2. 2
  Plaats de compost in een container:
  • Plaats de compost in een emmer of een trommel. Vul de helft tot tweederde gevuld, dan bijvullen met water. Even in laten trekken voor 8 uur als je regelmatig roeren, of voor 24 uur als het verlaten van het en alleen maar schudden een paar keer. Of:
  • Plaats de compost in een jutezak. Schorten deze zak over een trommel met water. Schud de vloeistof 2-3 keer elke dag of twee voor een week dag daarna. Het is klaar voor gebruik na een week van weken op deze manier, of u kunt het proces versnellen door roeren het vaker.
  • Overweeg vaker roeren voor gebruik. Sommige tuinders zijn van mening dat dit zorgt voor meer opschorting van de voedingsstoffen.
  • In beide gevallen, nooit de compost thee brouwen vertrekken langer dan een maand.
 3. 3
  Gebruik het. Om de compost thee te gebruiken, decanteren het in een gieter of een spuitfles / unit. De kleur van de compost moet licht oranje zijn, als het donkerder dan dat, verdunnen met water. Het kan veilig gebruikt worden op alle van de tuin en is vooral nuttig voor planten die opnieuw zijn aangeplant of verplant, zieke planten die een tonic, potplanten tijdens hun groei seizoen, gazons, en de moestuin nodig.
  • Niet gebruiken compost thee in zeer koude of warme weersomstandigheden. In de zomer, gelden de compost thee in de vroege ochtend of middag. Dit komt omdat huidmondjes van de plant zijn open op deze tijden.
  • Het mag alleen tijdens het groeiseizoen van de planten in kwestie worden toegepast.
  • Planten zoals breedbladige en boomgewassen hebben huidmondjes aan de onderkant van hun bladeren, dus je zult moeten zorgen voor de hele bladeren zijn bedekt.
 4. 4
  Resoak. Indien gewenst, kan de compost worden resoaked om meer compost thee maken. Je moet een beetje meer nieuwe toe te voegen, gerijpt compost elke keer wel. Als u niet meer wilt de compost die is doorweekt te gebruiken, kan het dienen als mulch of als een bodem additief.

Compost spraymethode

Compost spray is gemaakt voor ziektebestrijding en is met succes gebruikt voor decennia. Nogmaals, is dit recept aangepast van Tim Marshall, compostering.

 1. 1
  Plaats een 1 kg ijs emmer gevuld met compost in een emmer water.
 2. 2
  Ageren (roer) indien gedurende 15 minuten.
 3. 3
  Spuit de resulterende vloeistof direct op zieke planten. Het kan ook worden gebruikt als een preventief ziekte van zaailingen.

Cellenbeton compost extract (ACE)-methode

Dit is de beste methode voor het gebruik van compost als vloeibaar extract (thee), maar het vereist enige inspanning. De vorige methoden effectief zal verspreiden voedingsstoffen en bugs uit de compost in uw tuin. Toch zal de ACE methode erin slagen om de nuttige bacteriën en bugs onmiddellijk voorafgaand aan de toepassing te verhogen. Wederom wordt het recept aangepast van Tim Marshall, Compostering.

 1. 1
  Beluchten uw compost vóór gebruik. Dit betekent dat het moet zijn omgezet en belucht veel tijdens de oprichting ervan. Het moet hebben genoeg van "bruine" koolstofbron materialen zoals bladeren, zaagsel en schoon karton erin. Het toevoegen van enkele bosgrond voegt ook nuttige schimmels volgens Marc Remillard.
  • Bij het graven te beluchten, pas dan op dat de egels schaden.
 2. 2
  Gebruik alleen compost dat is volgroeid en welriekende.
 3. 3
  Plaats 5 tot 10 liter van de volledig gerijpt, cellenbeton, zoetgeurende compost in een 20 liter plastic emmer. Vul de rest met water.
 4. 4
  Voeg 250ml unsulphured melasse. Roer dit in de compost thee grondig. Je moet een beetje meer melasse in koeler weer.
 5. 5
  Laat het steil voor twee tot drie dagen. Gedurende deze tijd, roer af en toe met een houten stok. Dit zal de compost vaste brengen van de bodem en laat ze zweven rond de vloeistof. Als goed, sluit een aquarium pomp die drie lucht stenen in zich heeft. Dit zal de truc van het handhaven van het zuurstofgehalte in het brouwsel te doen.
  • In dit stadium, als het allemaal klinkt te ingewikkeld, kan het helpen om erop te wijzen dat je kunt huren / verhuren commerciële brouwers als je nog steeds enthousiast. Echter, het aquarium pomp is goedkoop en vrij eenvoudig op te zetten.
 6. 6
  Ruik de compost thee. Het moet een zoete geur met slechts geringe mustiness. Als het ruikt onaangenaam of te alcoholist, betekent dit dat u nodig hebt om een ​​andere lucht steen toe te voegen aan het aquarium pomp en sommige een beetje meer van melasse.
 7. 7
  Laat de pomp op continu tijdens het brouwen.
 8. 8
  Wanneer u klaar bent om de compost thee te gebruiken bent, laat de vloeistof moet worden gebruikt om zich te vestigen voor 10 minuten (laat de pomp op, gewoon niet roeren), voordat afvoeren vloeistof in je spuit of gieter. Aan de slag, want dit moet worden gebruikt binnen het uur van uw gieten het uit van de zuurstofrijk emmer. Deze top spul is hoog in zuurstof niveaus en klaar voor de strijd tegen de engerds doen in uw tuin door de toepassing van de ziekte-bestrijdende bacteriën.

Commerciële bronnen

 1. 1
  Koop uw compost thee. Het is mogelijk om compost thee te kopen van enthousiaste kwekerijen en biologische tuinier goeroes met diploma's in biologisch tuinieren. Gaat zo ver eigenlijk kan geen beroep doen op de gemiddelde tuinman zonder diploma in biologisch tuinieren en een biologisch product bedrijfsleven op de markt, maar als je enthousiast bent, hier zijn enkele van de dingen te overwegen.
 2. 2
  Wat te lezen over de verschillende methoden van het maken van aërobe compost thee handel en de basisprincipes van de bodem microbiologie. Ze kunnen vrij ingewikkeld zijn, omdat, naast de eis dat menselijke ziekteverwekkers op het punt om uit te springen op je elke beweging die je maakt, tenzij een commerciële methode volledig is ingevoerd, is er een geloof dat de verschillende voedingsstoffen en beschermende voordelen kunnen worden verzonnen bij diverse temperaturen als gevolg van verschillende voeders, zuurstofconcentraties, de uitgangscompost gebruikt en brouwtijden. Onderzoek heeft aangetoond dat aërobe microben de beste resultaten. U moet de methoden commercieel gebruikt om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan uw eisen en maken de prijs waard te begrijpen.
  • Commerciële productie van aerobe microben plaatsvindt middels snelle zuurstofrijke fermentatie onder gecontroleerde omstandigheden. Deze zeer geconcentreerd extract nodig verdunnen alvorens te planten.
 3. 3
  Als je gaat om dit extract te kopen in plaats van het creëren van je eigen fundamentele producties zoals hierboven uiteengezet, doe dan eerst wat onderzoek voordat de uitgaven van uw zuurverdiende geld. Praat met een plaatselijke kwekerij die weet over het proces en misschien is zelfs deel aan het en vragen veel vragen. Volg het etiket op de voet en alleen houden zolang het etiket zegt, in geen geval langer dan 6 maanden.

Tips

 • Gebruik het mengsel op zowel kamerplanten en tuinplanten, tijdens hun groeiseizoenen, of zoals geadviseerd door een fatsoenlijke tuinieren handleiding.
 • U kunt aansluiten van een aquarium pomp met een slang. Lees de instructies bij uw aankoop.
 • Het mengsel is geschikt voor potplanten, planten in de tuin bedden en planten elders groeien.
 • Schudden van de houder voldoende water om schuim te produceren op het oppervlak zal helpen om de niet geoxideerde versies van compost thee beluchten in dit artikel.
 • Jonge boompjes krijgt ook een goede boost van dit mengsel.
 • Voor het spuiten compost thee, het is fijn om zulke toevoegingen toe te voegen als vloeibare zeewier, rots poeders, of humuszuren.

Waarschuwingen

 • Gechloreerd water mag niet worden gebruikt, het zal de nuttige organismen in de compost te doden. Gebruik indien mogelijk regenwater of gedestilleerd water of zoet water uit een schone bron. Of, kunt u kraanwater (leidingwater) lopen over de lucht stenen voor een uur of meer uit te drijven chloor.
 • In alle gevallen hierboven gesuggereerd, niet drinken, aspireren (adem), of iets te doen gek met de compost thee. Het is niet giftig, tenzij je misbruiken. Draag handschoenen bij het hanteren van het en als je respiratoire problemen of zich zorgen maken over mogelijke ziekteverwekkers, ook dragen een masker.
 • Er zal geen humane pathogenen in de compost thee als er niemand in de compost! U zult veel over de ongezondheid van de niet-geoxideerde methoden van mensen die dood zijn ingesteld tegen hen en helemaal gewonnen voor de zuurstofrijke compost thee methoden lezen. Zoals reeds al zei, gebruik uw gezond verstand voorzorgsmaatregelen en je moet wel goed.
 • Sla nooit compost thee in een afgesloten container, goed gebrouwen compost thee kan ontploffen door de container. Het is echt het beste om het te gebruiken up in plaats van het opslaan van het ooit maakte.

Dingen die je nodig hebt

 • Compost klaar voor gebruik (cellenbeton, volwassen, zoetgeurende)
 • Doek / juten zak (ongeveer bibliotheek zak formaat of onder) of emmers zoals geschetst per methode
 • Gieter of spuit fles voor distributie van thee
 • Aquarium pomp geoxygeneerde werkwijze
 • Gerenommeerde boeken en tijdschriften over tuinieren, op zijn hoede voor marketing blurb op websites duwen hun eigen producten - je eerst onderzoek doen
 • Masker en handschoenen voor het hanteren van compost thee, maakte echter
 • Klodder gezond verstand voor de correcte afhandeling van een tuin product