Wkinl

Hoe maak je een zwangere cavia helpen

Tegen de tijd dat je begint te beseffen je cavia zwanger zou kunnen zijn, zal ze bijna klaar om te bevallen! Hier zijn een aantal manieren waarop u uw cavia te helpen:

Nooit opzettelijk laat je cavia zwanger te worden, vooral als ze ouder zijn dan zes maanden, jonger dan drie maanden, of nog nooit zwanger geweest. Zwangerschap, vooral na acht maanden is hard op een vrouwelijke cavia. De zorg voor pups is duur en eventuele knaagdier dat zwanger is draagt ​​een een op de vijf kans om te overlijden als direct gevolg van complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling, of toxemia na de geboorte. Miskramen en doodgeborenen komen vaak voor en kan een traumatisch effect op de moeder hebben. Er zijn meer cavia's dan mensen die bereid zijn om voor hen dus niet fokken cavia's voor te omwille van het - als je wilt een nieuwe cavia, probeer dan een opvangcentrum.

Stappen

Hoe maak je een zwangere cavia helpen. Het spotten van een zwangerschap.
Hoe maak je een zwangere cavia helpen. Het spotten van een zwangerschap.
 1. 1
  Zwanger worden. Dit kan een zeer slecht en riskant idee. Je cavia kan gemakkelijk gekwetst. Meer dan een vijfde van de zwangere varkens sterven. Een cavia die jonger dan 5 maanden is op een zeer hoog risico. Cavia's ouder dan 8 maanden oud die nog niet hebben gefokt zijn ook in gevaar. Er is een groot risico voor de zeug wanneer ze onder 1 1/2 £. Nooit kruis roan x roan of Dalmatische x Dalmatische. Er is ook een 25% kans wel 'dodelijke' een nakomeling die een hoge kans op overlijden als gevolg van mutaties heeft. U kunt niet vergeten de overbevolking, hetzij. Dit wetende alles, moet je niet met opzet fokken uw cavia. Er zijn ongevallen, hoewel, dat is de reden waarom deze pagina bestaat.
 2. 2
  Het spotten van een zwangerschap. Het is niet zo makkelijk om een ​​zwangere cavia al vroeg ter plaatse, en tegen de tijd dat je je realiseert dat ze zwanger is, zal ze niet ver van de bevalling! Ze kunnen meer water te drinken dan normaal, en natuurlijk, naar het einde, zal ze gewicht. Zul je iets stevig voelen in haar buik, maar niet knijpen haar te hard of te vaak - je kon haar of de baby verwonden.
  • Een nest van cavia pups meestal van 1-6 pups dus gaan nadenken over hun toekomst nu - als de geboorte is succesvol, zal je in staat zijn om goed voor hen te zorgen?
  • Bevallings huizen zijn een optie, maar het is erg riskant als de nieuwe woning kon worden gemaakt van 'Backstreet fokkers die op zoek zijn alleen voor de winst. Zorg ervoor dat de verzorger wordt ervaren en op zoek naar een aantal reviews - nemen niet alleen hun woord te geloven. Weet de zeugen huis niet bewegen als ze meer dan 3,5 weken zwanger. Bevallings woningen kan willen de pups te houden als onderdeel van de deal - niet akkoord gaat met deze. Dump nooit een zwangere cavia op een opvangcentrum.
 3. 3
  Terwijl ze zwanger is, is het essentieel om haar speciale aandacht. Zorg-voor-een-zwangere-Guinea-Pig geeft informatie over hoe dit te doen. Heb dierenarts check-ups regelmatig.
 4. 4
  Andere cavia's. Tegen het einde van de zwangerschapsperiode, zij de vrouwelijke niet worden ondergebracht bij andere cavia.
  • De zeug moet gescheiden worden van alle mannen na 3-4 weken van de zwangerschap. Dit komt omdat mannen zullen vaak proberen te monteren de vrouwelijke terwijl ze zwanger is, die is stressvol voor de zeug en gevaarlijk zijn voor de pups. Nadat ze klaar is de bevalling, zal ze gaan in warmte. Ze kunnen gemakkelijk weer zwanger worden. Back-breeding kan zeer stressvol en haar zou vermoorden.
  • Na 4-5 weken van de zwangerschap, verwijdert haar van alle andere cavia's (beren en zeugen) en verplaats haar naar een 'nusery' die is binnen, warm en rustig. Ze kan gaan voor 'speeltijd' met anderen zeugen of neutured mannen, maar ze zullen moeten veel meer dan gewoonlijk rusten zodat seperating haar is essentieel. baby's moet worden toegestaan ​​om te interageren met andere tamme kudde-leden. zij geen gevaar voor de gezondheid van de pup en is eigenlijk het beste voor hun gezondheid als ze geïntegreerd in het beslag en de interactie met volwassenen zo spoedig mogelijk. dit hen meer sociale en gedomesticeerde samen met het leren hoe te leven en de interactie met een kudde zal maken.
 5. 5
  Arbeid. Uw cavia zal een onderscheidend kreun te geven wanneer ze gaat in arbeid - zelfs als je nog nooit hebt gehoord, als je het hoort weet je precies wat het betekent. Labor mag niet meer dan een uur duren, hoewel het minder kan zijn. Er zullen ongeveer vijf minuten kloof tussen pups. Indien de arbeid langer dan een uur duurt, proberen vetinary advies inwinnen. Wait van haar kooi terwijl ze bevalt het geval u in te grijpen, maar niet onnodig ingrijpen.
 6. 6
  Het helpen van je piggy. Dieren hebben een instinctieve kennis van wat te doen als de baby's komen, dus je zult waarschijnlijk niet nodig om in te grijpen - maar staan ​​voor het geval dat. De moeder zal smoren elk vruchtzak, waardoor de baby om lucht in te ademen, en dan zullen ze de baby schoon te likken. Maar als twee baby's komen dicht bij elkaar, kunnen ze alleen maar de neiging om een ​​van hen, en dat is wanneer je kan nodig zijn om stap inch als je een tweede piggy (let op: alleen aan de vader als het een man of een vrouw lid van de kudde. buitenstaanders of onbekende biggetjes kan een bedreiging vormen. vooral zal het de moeder onrustig maken en kan de bevalling bemoeilijken. bij sommige (zeer weinige) gevallen, kunnen ze schadelijk zijn voor de baby, maar proefkonijnen zijn zeer goed met baby's en doen ze niet schadelijk voor normale omstandigheden, zelfs als ze niet hun kinderen.) zij moeten kunnen worden in de kooi van de moeder te helpen. zij zal haar helpen bij het schoonmaken, vooral als er veel baby's, zal dit de baby's te helpen bij hun eerste momenten en zal hen beter te integreren in de kudde door learining andere piggy's geur en grove tijdens de baby's eerste momenten. in een paar dagen, het vrouwtje kan, en waarschijnlijk zal, in staat zijn om opnieuw te kweken, en ik stel voor het verwijderen van de vader, als hij was daar om te helpen tijdens de bevalling, zodra alle van de baby's zijn op en over.
  • Als de baby is nog steeds in de weg, kneep de sac met uw nagels, en gratis het hoofdje van de baby. (Dit alleen doen als er te veel baby's voor de moeder te behandelen, en uiterst voorzichtig zijn. De moeder mag niet bijten of proberen om u kwaad doen, als ze weet dat jij en is tam, maar u kunt extra spanning voor haar en de baby veroorzaken. Ook, probeer een andere volgroeide volwassene in de kamer met u te hebben. als u zich zorgen maakt helemaal niet, bel dan uw dierenarts en praat met hen tijdens de bevalling als je kunt. als er geen dierenarts beschikbaar is, proberen om een ​​fokker te praten.
  • Als het ademt en beweegt, laat het voor de moeder. Als het niet ademen of bewegen, pak het op en hield het op armlengte met zijn hoofd van je weg, draaien rond een keer. De kracht moet alle blokkades bevrijden uit haar keel, en start het ademen.
  • Als alle baby's ademen en bewegen, zet ze terug met de moeder, voor haar te reinigen en om band met.
 7. 7
  Na de geboorte, neem de pups en zaaien naar de dierenarts voor een check-up zo snel mogelijk. Cavia baby's moeten harige zijn en moet in staat zijn om over te lopen met hun ogen open binnen het uur - zo niet, kan er iets mis zijn, en je moet ze naar een dierenarts.
 8. 8
  Voeden. De weeking periode is 14-28 dagen en de zeug zal de pups kennismaken met vaste stoffen zichzelf - hun eerste smaak van niet-melk voedsel kan zelfs op dag een! Ze vereisen geen speciale voeding, afgezien van alfafa hay.It 's prima als ze eten de volwassen cavia eten. Zorg ervoor dat zoet water beschikbaar is, als de nieuwe moeder zal moeten meer dan normaal drinken om melk te maken.
  • Zelfs als de pups nog niet klaar spenen op 3 weken, de mannetjes moeten worden verwijderd, zelfs op deze leeftijd ze de moeder die fatale gevolgen kunnen hebben kunnen impregneren.
 9. 9
  Later. De vrouwelijke pups kunnen bij hun moeder blijven voor het leven. De mannetjes kunnen worden ingevoerd om hun vader als hij is volgzaam (als ze nog jong toen ze ernstig gewond kunnen raken door hem of hij is ook territoriaal). Alle van de pups kan worden ingevoerd om de andere varkentjes als ze eenmaal zijn 3/4 weken oud voor man / vrouwen (maar alleen voor hetzelfde geslacht).
  • Vrouwelijke pups kunnen worden ingevoerd om andere vrouwtjes voordat het vier weken durende mark wanneer oververtegenwoordigd gezien, maar alleen omdat ze de pups van een eerdere kooi-mate betekent niet dat ze onmiddellijk zullen worden geaccepteerd en voor die tijd zullen ze nog zo klein zijn ze konden gemakkelijk worden vertrapt door anderen.
  • Op drie maanden oud de pups kunnen worden gesteriliseerd / gecastreerd, zodat ze met elkaar kunnen samenleven. U moet nooit opzettelijk impregneren een vrouwelijke dus daarom is het vanzelfsprekend dat de zwijnen vader (en eventuele andere mannetjes) mogen niet opnieuw worden ingevoerd om de zeug of de vrouwelijke pups tenzij ze zijn gesteriliseerd.
  • Als er slechts een mannelijke pup zorg ervoor dat u een metgezel voor hem te vinden zo snel mogelijk als hij eenzaam zal worden zodra hij is gescheiden, vooral omdat hij al leven met anderen.
 10. 10
  Een nieuw huis? Als u niet in staat om de pups te houden om welke reden zijn dan kunnen ze het huis verlaten om ongeveer zeven weken. Zelfs als ze al zijn gescheiden van hun moeder voor die tijd, zullen ze nog te jong en niet onafhankelijk genoeg zijn om de verandering succesvol te maken. Als je ze een andere eigenaar te vinden, zorg ervoor dat u alleen verkopen de pups in paren of groepen en er zeker van zijn dat de nieuwe eigenaar weet wat ze doen.

Tips

 • Maak de kooi uit voordat ze de pups! (Echt groot groot ding hier. Schoon beddengoed is van essentieel belang.)
 • Terwijl de zeug zwanger is zeker om haar verse groenten en fruit per dag te geven, vooral als jonge. Alle cavia's moet worden gegeven 1 kopje groenten per dag voor een goede voeding, moet fruit meer spaarzaam worden gevoed. De beste groenten / fruit voor cavia's omvatten verschillende soorten sla (geen ijsberg), wortelen, groene en gele paprika, en kleine hoeveelheden tomaten en aardbeien.
 • Als de moeder niet genoeg melk heeft of weigert een van de baby's te voeden, dan kunnen ze beginnen om vaste stoffen vanaf de geboorte (hoewel mama's melk is het beste) te eten. Probeer te voederen een speciaal baby-formule (raadpleeg uw dierenarts over deze), en gepureerde fruit en groenten. Voer het aan de pups op een kleine lepel. Zorg ervoor dat er altijd water, cavia pellets en hooi beschikbaar.
 • Stand-by voor het geval de moeder heeft je nodig, maar niet onnodig ingrijpen. Niet menigte haar, hebben slechts een persoon op wacht.
 • Alle cavia's, inclusief drachtige zeugen moet een goede ventilatie.
 • laatste ding! Geef alsjeblieft, als je de tijd wanneer uw piggie zwanger is, een boek kopen en lezen van alles wat je kunt online. Raadpleeg de dierenarts of een fokker! hoewel deze site is zeer informatief, niet alleen af ​​van deze!
 • Als u een zacht geluid, zoals een kreun, van een baby cavia hoort, kan het worden verstikkend. Voer zachte reanimatie op de cavia's maag en gebruik een rietje om lucht te blazen in hun mond. Krijgen op een noodsituatie dierenarts zo spoedig mogelijk, zelfs als u met succes gereanimeerd het.
 • Ook al zijn ze zwanger zijn ze genieten volop rondrennen tijd... dus maak een schema voor hen te spelen!
 • Als je een extra kamer in het huis, zet de zwangere zeug in eenzame... ze zal het waarderen.
 • Cavia moeders zijn meestal niet agressief naar mensen omgaan met hun baby's, maar laat de pups de tijd om te wennen aan je laten drogen.
 • Verwijder andere cavia's uit de zeug, terwijl ze zwanger is en voor de eerste paar weken na de geboorte, vooral de mannetjes.
 • Cavia's hebben zeer snel geboorte, kon je een cavia te zien in haar kooi, dan twee minuten later, zal ze worden gedaan bevalling.
 • Toxemia is een veel voorkomende ziekte voor zwangere cavia's. Voel haar oren en en controleer of ze warm zijn. Zo niet, neem haar mee naar een dierenarts zo snel mogelijk.

Waarschuwingen

 • Laat kinderen niet aan te houden of te veel tijd met de zwangere vrouw, zelfs als ze zijn goed met haar, zelfs als ze zijn goede kinderen, kunnen zij benadrukken het vrouwelijke en bemoeilijken de geboorte.
 • Knijp niet in de maag AT ALL! zelfs niet houd haar 3 weken voor de geboorte. als u uw behoefte om de baby te voelen kan bevatten, kunt u haar huis te nemen uit haar kooi en haar in plaats lichtjes vasthouden met een hand geplaatst achter haar hoofd. zachtjes met haar praten, zodat er geen spook haar. met uw andere hand, gebruik uw ring een aanwijzer vingers zachtjes te betasten haar kanten. kan je het gevoel van de baby bewegen in!
 • Maar om aan de veilige kant moet je echt boek in het dichtstbijzijnde dierenartsen te hebben haar controleren alvorens beslissingen te nemen over of ze zwanger is of niet, maar het is beter om ervoor te zorgen dat je cavia is in goede gezondheid. Anders kon ze sterven voor de geboorte van haar baby's.
 • Cavia's hebben een een op de vijf kans op overlijden als gevolg rechtstreeks door de geboorte en een nog hogere kans op eath of ernstige ziekte veroorzaakt in relatie tot de geboorte.
 • Als er iets verkeerd lijkt te gaan - er is bijvoorbeeld veel bloed, of de vrouw neemt meer dan een uur om de geboorte van het hele nest te voltooien, of zij piepen van de pijn, neem haar dan naar een dierenarts onmiddellijk.
 • Speel niet met je varken te vaak als ze zwanger is - ze zal veel rust nodig.
 • Wees voorzichtig bij het hanteren van een zwangere varken.