Wkinl

Hoe te hacky zak spelen


Footbag, beter bekend als Hooghouden (een naam handelsmerk door Wham-O!) Is een sport die individueel of met een groep mensen door het schoppen van een zak met uw voeten kunnen worden afgespeeld. Naast de voet, kan vrijwel elk ander deel van het lichaam worden gebruikt, behalve voor de handen en armen - net als bij voetbal. Dit artikel introduceert de basisprincipes kicks en kraampjes gebruikt die de basis vormen schoppen met een groep of het uitvoeren van trucs.

Stappen

Hoe te hacky zak spelen. Koop een goede kwaliteit zak (of maak een), bij voorkeur een zak gevuld met zand, metaal (schot), of zelfs kleine kralen.
Hoe te hacky zak spelen. Koop een goede kwaliteit zak (of maak een), bij voorkeur een zak gevuld met zand, metaal (schot), of zelfs kleine kralen.
 1. 1
  Begrijp het spel. Het uiteindelijke doel voor groep "ontslag het omhoog" is om de zak in de lucht zo lang mogelijk. In een groep, als iedereen trapt de zak minstens een keer toen de groep heeft een "ronde" of een voltooide 'hack. " Wanneer iedereen trapt de zak ten minste twee keer rond, hebben zij een "dubbele helix" voltooid enzovoort. De doelstellingen zijn anders als je alleen bent. Individuele freestyle zak heeft zich ontwikkeld tot een zeer complexe sport met een groot aantal trappen en kraampjes aan elkaar geregen om trucjes te vormen.
 2. 2
  Koop een goede kwaliteit zak (of maak een), bij voorkeur een zak gevuld met zand, metaal (schot), of zelfs kleine kralen. Hoe groter de kralen, hoe moeilijker het zal zijn om de zak blokkeren. Als je een tas met grote kralen, overwegen rollen over het met iets heel zwaar, zoals een auto, om ze te breken.
 3. 3
  Draag schoenen die zeer vlak binnen en buiten oppervlakken en een brede platte bovenkant op de teen hebben. Skate schoenen kunnen goed om te leren met zijn, ze bieden veel gebieden van waaruit u kunt schoppen en blokkeren de tas. Dan de basis, echter, tennisschoenen zijn een favoriet onder zelfs de professionals.
 4. 4
  Shorts dragen. Broek beperken uw beweging en zorgen voor een oppervlak dat de kans op kloppen de zak buiten het beoogde pad verhoogt.
 5. 5
  Oefen de 3 basis kicks - binnen (links en rechts), buiten (links en rechts) en teen kick.
  • Binnen kick: voorzichtig laten vallen de zak voor u. Gebruik de binnenkant van de voet, vrijwel direct in het centrum van de schoen waar de boog van je voet is, om de zak te schoppen direct recht omhoog. Wentel uw enkel, zodat de binnenkant van de voet is parallel aan het plafond. Dit zal ervoor zorgen dat de tas rechtstreeks en niet aan de kant gaan. Het helpt om te buigen het andere standbeen ook. Na een kick, de vangst van de zak in de hand. Herhaal vallen, schoppen, en het vangen totdat u consequent toen hij de zak recht omhoog. Vervolgens probeer schoppen de zak met afwisselend voeten en zonder handen. Zie hoeveel je kunt doen op een rij!
  • Buiten trap: voorzichtig laten vallen de zak met je arm gestrekt naar de zijkant, en gebruik het midden van de buitenkant van de voet om de zak te schoppen. Dit is moeilijker te doen, maar vergeet niet de tips hierboven - hoek je enkel aan de buitenkant van de voet parallel aan het plafond te houden, en buig het standbeen.
  • Teen kick: voorzichtig laten vallen de zak voor je, maar op een grotere afstand dan de binnenkant kick. Gebruik de tenen om de zak te schoppen recht omhoog in de lucht. Deze kick is vergelijkbaar met de ene veelgebruikte een voetbal te jongleren.
 6. 6
  Oefen de 3 basis voet kraampjes - binnen (links en rechts), buiten (links en rechts) en teen.
  • Binnen kraam: Laat de zak voor u. Met behulp van de binnenkant van de voet, in het midden van de schoen, de vangst van de zak met de voet door voorzichtig verlagen van de voet een paar centimeter (enkele centimeters) in een rustplaats beweging. Dit zal helpen absorberen de impact van de zak op de voet en houden van het stuiteren van de zijkant. Stel je voor het vangen van de zak als je een rauw ei of een waterballon zou doen.
  • Buiten kraam: Laat de zak naar buiten en wieg van de tas door het verlagen van de voet een paar centimeter.
  • Toe kraam: Laat de zak aan de voorzijde en weer, bakermat van de tas door het verlagen van de voet een paar centimeter.
 7. 7
  Combineer kicks en kraampjes. Probeer patronen te doen, zoals links buiten, binnen links, binnenkant rechts, buitenkant rechts, of wat je wilt maken. Dit zal u helpen leren om te bepalen waar u de tas om te gaan.
 8. 8
  Houd je voeten laag, het kan moeilijk op het eerste gezicht, maar je vaardigheid zal ongetwijfeld toenemen als je laag zakken kan schoppen. Ook dit helpt met schoppen te hard, of met trappen afgaan in willekeurige plaatsen, de knie is een spil, en het zal niet gaan volkomen recht omhoog.
 9. 9
  Krijg gebruikt om te eindigen met een zak op vreemde plaatsen. Om te zorgen dat een hack gaat, kan het nodig zijn om het kraam op je rug, borst, nek, gezicht, knie, of zelfs tussen je kin en nek. Het belangrijkste hier is te houden gaan.
 10. 10
  Blijven ontspannen terwijl schoppen. Dit zal ongetwijfeld toenemen van de lengte van uw schoppen sessies en leiden tot minder druk op je spieren.
 11. 11
  Oefenen regelmatig. Net als de meeste motorische vaardigheden activiteiten is het beter om te oefenen voor een paar minuten of een half uur per dag dan om te oefenen voor uren aan een stuk elke keer in een tijdje.
 12. 12
  Stel doelen voor jezelf, zoals 100 in kicks in een rij, of 20 rainbow kicks (links buiten boven je hoofd om een rechts buiten kick), of 20 teen kramen.
 13. 13
  Na het bedreven in de basis-kicks en kraampjes, deelnemen aan een zak cirkel of kijk op internet naar meer geavanceerde zak moves te leren.

Tips

 • Bij hacken met een groep, kan je een aantal speciale etiquette te leren. Bijvoorbeeld, moet je niet dienen om jezelf.
 • Wees geduldig. Het kan veel oefening nemen om de fundamenten te leren, maar als je ijverig je snel goed te krijgen. Sommige kampioenschap kaliber freestyle footbaggers hebben slechts een paar jaar ervaring, maar zij dagelijks te oefenen.
 • Dit spel is ook bekend als "kill" in het midwesten. Zodra de Sack 3 keer (of hoe vaak je wilt, 2-hit is ook populair) wordt geschopt, het is eerlijk spel om de zak te schoppen tegen een andere speler of "klaar" hem, geven ofwel hem, of u, een punt ( gebaseerd op scoresysteem). Als een speler geraakt wordt en dan blijft de zak in de lucht te houden (een "save"), is de klap niet te tellen en het spel gaat verder. In deze variant (midwesten stijl in ieder geval), klappen of pinnen die het land onder de knie tellen niet mee. Sommige variaties bepalen dat de zak (ongeacht het aantal) keer moeten worden geschopt in een rij door een individu voordat ze kunnen proberen een kill. Maar je kan net zo goed te spelen de andere kant op, zodat alle spelers dragen bij aan de totale telling hit.
 • Hoewel veel mensen bekend zijn met de term Hooghouden kan zijn, het is eigenlijk een onjuiste naam voor de sport, en is een handelsmerk. Footbag is de echte naam van de sport, en Hooghouden komt van de merknaam gegeven aan een type footbag. Het gebeurde aan het eerste type footbag zijn, dus de naam is gebleven.
 • Zodra u de fundamenten beneden, het is veel leuker om te hacken met andere footbaggers. U kunt een groep vrienden bij elkaar te krijgen, of u kunt een club vinden. Er zijn footbag clubs in zowat elk stedelijk gebied.
 • Een ander type spel is meer een variant van "woord" en de zogenaamde battle-hack beter bekend als 3 Hack Slap, regels voor deze variatie zijn ook veel als "woord" maar in plaats van te grijpen de zak aan "peg" iemand die je smack het met een open handpalm. Een persoon krijgt in deze variant door het verkrijgen van drie keer of wat dan ook het aangewezen nummer is aan het begin van de wedstrijd sloeg.
 • Een van de meest voorkomende spellen is Red Dot. In deze, een groep probeert een normale hack te krijgen. Echter, een persoon krijgt een rode stip als de regels breken. Een rode stip wordt gegeven door het hebben van de dader staan ​​5 meter afstand van de persoon die de tas doorgegeven aan hem de zak wordt dan geslingerd op de dader zo hard mogelijk. Dit geeft hen dus een "red dot." Staan vooruit, met de handen voor soldaten en het gezicht gebogen, is de beste aanpak (A nier schot doet pijn als je besluit om achteruit te gaan staan). Rode stippen worden meestal gegeven voor eigenbelang, "ontkennen" (Kloppen de zak in de lucht), een "venster" (met de zak gaan door een opening gemaakt door een ledemaat), het niet om te dienen, hogging de footbag ( meestal ingesteld op 4 zelf hits, dan moet het worden doorgegeven), grijpen de footbag, of schot kon met de handen en / of armen, mislukte kraam, en ook toen hij de footbag met veel kracht.. Andere regels kunnen worden opgenomen.
 • Hacking kan worden uitgebreid van het schoppen van een hack in een cirkel om spellen als "woord". In 'woord', kiest een woord met 3-10 letters. Neem het woord "bet" - als de footbag wordt geschopt 3 keer iemand moet de hack en "klaar" een andere speler te grijpen. Deze speler krijgt dan een 'b.' Zodra een speler beschrijft "bet" hij of zij wordt geëlimineerd. Dit spel kan worden ingekort tot 'zijn' voor nieuwe spelers, zodat hij of zij heeft slechts twee keer te raken. Of het kan worden uitgebreid tot meer woorden gevorderde speler. Een belangrijke opmerking is dat een kraam telt voor 2 hits en dezelfde speler niet kan tellen meer dan een treffer op een rij.
 • Games zijn geweldig voor de praktijk en helpen bij het opbouwen van uw reactie op verschillende pasjes. Een goede game voor first-timers en profs is de dood (vooral bekend als Eliminatie en ook bekend als; doden, klap, slag, twee om op te starten, en de drieling). In de dood pakt de groep een jongleren tellen en het aantal mensen dat de jongleert moet passeren tussen, 3 tussen 2 verschillende spelers is de norm. Wanneer de telling is voldaan, kan de speler die de footbag kiezen om de footbag schoppen tegen een andere speler, als het hen raakt en ze niet in staat zijn om het te herstellen voordat het de grond zijn ze uit en het spel hervat op deze manier totdat raakt slechts een speler overblijft.

Waarschuwingen

 • Je kunt je enkels, knieën, benen en rug verwonden als je niet voorzichtig bent.
 • Het is misschien een goed idee om strek je benen voordat je begint te spelen, om spierspanning te voorkomen / te trekken van de repetitieve beweging.
 • U kunt eventueel gekickt door de persoon naast je, of geraakt in het gezicht en / of testikels met de hackysack. Speel op eigen risico.

Dingen die je nodig hebt

 • Een footbag of Koosh bal
 • Een goede plek om te spelen
 • Een paar vrienden als je wilt spelen met anderen