Wkinl

Hoe te beits

Er is meer aan het kleuren dan alleen het kopen van een blikje van een ijzerhandel. Als de taak is om er professioneel uitzien op het einde moet het enige tijd, denkwerk en inspanningen. Hier is hoe u de juiste voor de job en hoe het te voeren selecteren.

Stappen

Hoe te beits. Als het heeft ongelijke houtnerf, of vlekkerige patronen om het, is de kans groot dat het een naaldhout.
Hoe te beits. Als het heeft ongelijke houtnerf, of vlekkerige patronen om het, is de kans groot dat het een naaldhout.

Ken uw hout:

Het is belangrijk om te weten wat voor soort je hebt voordat u begint, want dit zal bepalen hoe je verder gaat en het effect dat u kunt verwachten op het einde. Basis houtsoorten zijn:

 • Zachthout-Pine, Spar en Ceder. (Etc.)
 • Hardhout-Eiken, Beuken, Essen, Elm, Berk en Walnoot. (Enz.)

Dit is soms verwarrend, want je hebt:

 • Box hout en Aspen: Een zeer zacht hardhout.
 • Fir: Een zeer harde Naaldhout.
 1. 1
  Als het heeft ongelijke houtnerf, of vlekkerige patronen om het, is de kans groot dat het een naaldhout. Wanneer je het vlek, zal het ongelijk vlek. U kunt dit willen, laten de vlek verbeteren van de natuurlijke schoonheid van het. Als u dit niet wilt, plaatst u een pre-vlek hout op uw hout. Het sijpelt in de houtvezels, zodat het hout gelijkmatig zal vlek. Raadpleeg de fabrikant.
 2. 2
  Als het hout heeft een consistente stroom of een patroon om het graan, het is waarschijnlijk een hardhout. Gebruiken wat vlek u de houtnerf te verbeteren.
 3. 3
  Hardhout, zoals eik, kan een paar meer coatings van de vlek dan naaldhout te nemen, maar de resultaten zijn nog steeds zeer verheugend.

Voorbereiding hout voor kleuring:

 1. 1
  Met het geselecteerde stuk (s) bij de hand, controleer of het hout is vrij van, vet etc.
 2. 2
  Op basis van een mentaal beeld van wat je wilt maken, beslissen wat voor soort schuurpapier je moet gebruiken. Hoe lager het getal grit, hoe ruwer het hout zal zijn, des vlek te absorberen in het hout en de donkere uw project stuk zal zijn. (En dat is op de eerste aanvraag). Het tegendeel is waar ook. Hoe hoger het gruis nummer, hoe soepeler het hout zal zijn, des te minder zal absorberen in het hout en de resultaten zijn een lichter gekleurd project stuk.
 3. 3
  Voor platte opgedoken stukken, gebruik dan een kleinere korrel schuurpapier (60 of 80) om eventuele vlekken en slijtage te verwijderen. Vervolgens gebruikt u een hogere grit nummer (100 of 120). Houd in gedachten wat de diepte van de vlek die u zoekt in uw afgewerkte stuk. Als u wilt dat een afgewerkt (med.) diepte van de vlek, stoppen met de 100 of 120 grit. Als u wilt dat het lichter, gaan met een hogere grit nummer.
 4. 4
  U kunt gaan met een hoge korrel nummer (200 of meer) en voeg meerdere lagen van de vlek. Experiment op een kladje stuk hout om te zien wat goed voor u is.
 5. 5
  Bij schuren is voltooid, vegen van hout met een vochtige doek, en zorg ervoor hout is vrij van vuil.

Kleuring:

 1. 1
  Zet uw rubberen handschoenen aan. Zorg ervoor dat vlek wordt goed geroerd.
 2. 2
  Met behulp van een, borstel, doek of schone doek, gelden vlek op hout royaal.
 3. 3
  Zorg ervoor dat je werkt in een ononderbroken beweging over uw hout, ga met de korrel. Zorg dat het hele stuk is goed en gelijkmatig geborsteld.
 4. 4
  Wacht 5 tot 15 minuten vlek te absorberen. Hoe langer je wacht, hoe donkerder het wordt. Als u niet zeker weet hoe snel uw hout de vlek zal nemen, gebruik dan een schone doek en veeg op en veeg weer onmiddellijk uit. Dit geeft je een goed idee te geven. Het is makkelijker om meer vlekken dan te hebben om het opstijgen voegen.
 5. 5
  Als u tevreden bent met de vlek kleur, plaatst het stuk (s) op iets plat (werkbank, garage vloer) en laten drogen voor 6 tot 8 uur.

Polyurethaan:

 1. 1
  U kunt dit gebruiken voor bescherming en schoonheid. Het komt in satijn, Semi-gloss en Hoog of Clear gloss.
 2. 2
  Zorg ervoor dat uw hout is vrij van vuil. Als u gebruik maakt van een spuitbus, blijven 8-12 centimeter van stuk te spuiten. Met lange zelfs geeft gelden de Polyurethaan. Niet te spuiten of je zal runs te krijgen. Maak ongeveer twee passes en ga naar het volgende stuk.
 3. 3
  Na een paar uur, opnieuw toe te passen als je wilt.
 4. 4
  Als u gebruik maakt van de vloeibare vorm, het dragen van handschoenen, borstel het op de korrel. Als je te veel op, moet u doorgaan met het borstelen. Je moet het hout babysitten, zorg ervoor dat het niet bellen doet houden of uit te voeren. Zodra het lijkt alsof het is het opzetten, laat het met rust nog eens 4 uur. Reapply dan als je wilt.
 5. 5
  Raadpleeg de instructies van de fabrikant en tijden. De mijne zijn alleen voor referentie doeleinden.

Soorten vlek:

 • Olie gebaseerde vlekken bieden langdurige hout klankkleur. Ze dringen diep in de poriën te verzegelen en beschermen het hout, het uitbrengen van haar natuurlijke schoonheid
 • Water gebaseerde vlekken een nog vlek kleur. Ze zullen niet ongelijk absorberen als een op olie gebaseerde vlekken.
 • Gels voeg natuurlijke kleuren om een ​​breed scala van hout en niet-hout producten, maar het kan moeilijk zijn om eruit te komen van groeven in hout.
 • Pastels zijn een op olie gebaseerde beits die een zachte pastel kleuren te bieden, terwijl de nadruk op de nerf van het hout. Dit is een prima product als u wilt accent uw interieur.
 • Pigment vlekken zullen de korrels vullen en laat de houten ondergrond met minder kleurstof.
 • Kleurstoffen zal vlekken op de korrel en de gebieden tussen het graan ongeveer dezelfde kleur.

Tips

 • Laat niet de vlek zitten langer dan 15 minuten in de lage tot gemiddelde luchtvochtigheid. Het zal beginnen om kauwgom-Up en het maakt uw project eruit ziet als een 6-jarige deed het. (Niets tegen 6 yr.olds.)
 • Als u werkt in een hoge luchtvochtigheid, kunt u om de tijd te reduceren tot 5 of 8 minuten max.
 • Fillers kan leuk zijn om te gebruiken wanneer je vullen van gaten nagel of spijker gaten. Echter, met behulp van een houten vulmiddel meestal zal geen vlekken dezelfde kleur als het hout. U kunt een aantal poedervorm van de vulstof te kopen en toe te voegen de kleur van de vlek die je gaat gebruiken. Misschien is dit de totale "gevulde gaten" minder merkbaar zal maken.
 • Gebruik de beste kwaliteit producten die u zich kunt veroorloven.
 • Kies een stuk dat is uniek, in zichzelf.
 • Een ding dat je zou kunnen proberen is het gebruik van een aantal bijpassende gekleurde stopverf om gaten te vullen.

Waarschuwingen

 • Werk in een goed geventileerde ruimte
 • Draag rubberen handschoenen en oogbescherming

Dingen die je nodig hebt

 • Vlek,
 • handschoenen,
 • Polyurethaan,
 • borstels,
 • sponzen,
 • schoon wit winkel handdoeken
 • putty (indien nodig)