Wkinl

Hoe om papier te maken

Wilt u uw eigen functionele (en artistieke) papier maken van oude kranten, ongewenste bestanden en brieven? Hier is hoe het te doen.

Stappen

Hoe om papier te maken. Bereid uw apparatuur.
Hoe om papier te maken. Bereid uw apparatuur.
 1. 1
  Bereid uw apparatuur. Om papier te maken, zul je mengen pulp en water, en trek het omhoog op een stukje hor. Hier zijn twee verschillende opties voor het starten:
  • Frame methode: Strek een scherm over een houten frame (een oude fotolijst werkt goed voor dit, of je kunt bouwen uw eigen) en nieten of spijker aan de randen. Het scherm moet zo strak mogelijk worden getrokken. Zorg ervoor dat het frame groot genoeg is om het formaat van het papier dat u wilt maken te houden. Daarnaast vindt u een wastafel, emmer of pan die groter is dan het frame nodig.
  • Pan-methode: Koop een diepe, wegwerp aluminium pan van de supermarkt, of zoek een diepe ovenschaal. Knip een gedeelte van het scherm dat dezelfde vorm als de bodem van de pan, maar iets groter.
 2. 2
  Vinden recyclebaar papier. Krant kan de gemakkelijkste bron om mee te beginnen, maar je kunt ook oude druk-outs, notities, telefoonboeken gebruiken - zo ongeveer elke unwaxed papieren product. # * Houd in gedachten dat de kleur van het papier dat u gebruikt en de hoeveelheid donkere inkt op hen zal de "grijsheid 'van uw creatie beïnvloeden.
  • Vermijd het gebruik van glanzend of glanzend papier - het zal niet zo goed werkt.
 3. 3
  Schoonmaken van het papier. Verwijder de plastic, nietjes en andere verontreinigingen. Vooral als u gebruik maakt junk mail, uw papiersnippers zijn waarschijnlijk plastic bevatten envelop ramen. Proberen om dergelijke verontreinigingen te verwijderen zo grondig mogelijk.
 4. 4
  Scheur het papier in kleine stukjes. Besteed niet te veel tijd aan deze stap, maar niet breken het papier in kleinere stukken. Een paar rips per papier moet genoeg zijn.
 5. 5
  Dompel het papier in het water. Leg de kleinere stukjes papier in een container (zoals een kom of beker) en bedek ze met water. Laat ze weken voor 30 tot 45 minuten.
 6. 6
  Draai het papier tot pulp. Nu de recyclebaar papier is meer nat en plooibaar, kunt u het proces van het omzetten van het in pulp te starten - een dikke, goopy, enigszins waterige substantie die uiteindelijk zal worden uw nieuwe stuk papier. Hier zijn twee mogelijkheden:
  • Meng het papier. Scheur het papier in kleine stukjes en leg het allemaal in een blender totdat het is ongeveer half vol. Vul de blender met warm water. Voer de blender op "trage" op het eerste, dan is verhoging van de snelheid tot het vruchtvlees ziet er glad en goed gemengd - ongeveer 30 tot 40 seconden - maar totdat er geen schilfers van resterend papier.
  • Pureer het papier. Als je een vijzel en stamper (of iets dergelijks, als het einde van een deegroller en een stevige kom) beschikbaar is, kunt u mash up het papier met de hand. Werkt een handvol in een tijd, en hebben tot doel om de pulp te krijgen, zodat het is vergelijkbaar met de consistentie van waterrijke havermout.
 7. 7
  Vul uw bassin ongeveer halverwege met water. Het bekken moet iets breder en langer dan je frame en ongeveer dezelfde vorm hebben.
  • Als u gebruik maakt van de kader-methode, vul het bekken en voeg de pulp voordat je dip het frame.
  • Als u gebruik maakt van de pan-methode, zet het scherm in de bodem van de pan voordat je het water en meng er de pulp toe te voegen.
 8. 8
  Voeg de pulp aan het bekken en roer. De hoeveelheid pulp die u toevoegt aan het water zal de dikte van het papier vast, en terwijl je een dichte schorsing van pulp om je scherm in de volgende stappen volledig te dekken, hoeft u niet om de hele kuip maken in slib. Experimenteer een beetje. De dikte kan worden gewijzigd van papier karton afhankelijk van de hoeveelheid water toegevoegd aan de pulp.
 9. 9
  Verwijder eventuele grote pollen van papier. Proberen te halen uit alle klonten, het gladder en fijner je mengsel, zal de meer uniforme uw eindproduct.
 10. 10
  Dimensionering van het papier (optioneel). Als het papier zal worden gebruikt voor briefpapier, roer 2 theelepels vloeibare zetmeel in de pulp mix. Het zetmeel voorkomt dat de inkt onderdompelen in de papiervezels.
 11. 11
  Dompel het frame in het mengsel (alleen frame protocol). Plaats uw houten frame in de pulp-, scherm-kant naar beneden, niveau het dan, terwijl het wordt ondergedompeld. Lichtjes verplaatsen side-to-side totdat de pulp op de bovenkant van het scherm ligt redelijk gelijkmatig plat.
 12. 12
  Til het scherm uit het bekken. Til langzaam omhoog over het scherm totdat het boven het water. Drip-drain het over het bassin. Wacht tot het grootste deel van het water is weggelopen uit de pulp, en je zult het begin van een nieuw stuk papier zien. Als het papier zeer dik, verdwijnen van sommige pulp uit de top. Als het te dun, voeg wat meer pulp en roer het mengsel opnieuw.
 13. 13
  Verwijder overtollig water uit het papier. Nadat u op het scherm van het bassin hebt getild, moet u het extra water uit de pulp te verwijderen. Afhankelijk van de methode die u in stap 1 gekozen, hier is hoe het te doen:
  • Frame methode: Nadat het water stopt met druppelen (of bijna), plaats voorzichtig een stukje stof (vilt of flanel, bij voorkeur) of een stukje Formica (gladde kant naar beneden) in het frame op de top van de "papieren". Heel voorzichtig naar beneden drukken om knijp het overtollige water. Gebruik een spons om uit te drukken zo veel mogelijk water uit de andere kant van het scherm, en periodiek uitwringen de spons.
  • Pan-methode: Leg een handdoek op een vlakke ondergrond en zet het scherm (met het papier op het) op de ene helft van de handdoek. Vouw de andere helft om zodat het op de bovenkant van het papier. Met een strijkijzer op lage stand, zachtjes strijken over de handdoek. U ziet een beetje stoom uit het papier komen.
 14. 14
  Verwijder het papier uit het scherm. Zodra het papier is een beetje droog, kunt u het optillen van het scherm. U kunt voorzichtig op eventuele luchtbellen en losse randen op dit punt.
  • Til de stof of Formica uit het frame. Het natte vel papier moet blijven op de stof. Als het plakt aan het scherm, kunt u te snel getrokken hebben of niet naar buiten gedrukt genoeg water.
  • Langzaam pellen het papier van het scherm af. Als u vindt dat het niet komt gemakkelijk af, probeer het strijken deze onder de handdoek weer.
 15. 15
  Stel het papier te drogen. Neem het stuk papier en leg het uit te drogen op een vlakke ondergrond. Als alternatief kunt u de snelheid van het droogproces met behulp van een föhn op de lage stand.
 16. 16
  Schil het papier van de stof of formica (alleen frame protocol). Wacht tot het vellen papier grondig worden gedroogd; dan voorzichtig schil.
  • Strijken (optioneel): Als het papier is vochtig, maar veilig te bewegen schil de stof / Formica van het papier en gebruik vervolgens een ijzeren ingesteld op hoog om het papier snel te drogen en geef het een mooie glans.
 17. 17
  Herhaal bovenstaande stappen om extra bladen maken. Blijven toevoegen pulp en water om het bassin als dat nodig is.

Tips

 • Voor een meer artistieke flair, kunt u ook integreren plantaardige materialen in uw papieren, zoals flarden van bloemblaadjes, bladeren, of groene gras. De resulterende mooie effecten zal je motiveren om meer te maken - geen twee stukken zijn ooit hetzelfde.
 • U kunt een drogen vel papier drukt door het plaatsen van een ander stuk stof of Formica erbovenop en zachtjes te drukken. Dit zal het resulterende papier gladder en dunner te maken. Laat het tweede stuk daar als het droogt.
 • Bijna alle fijne zeef of zeef met gaten ongeveer 1 mm kan worden vervangen voor de raam-scherm.
 • Als je problemen hebt het papier te trekken uit het frame, kunt u voorzichtig draai het frame ondersteboven en probeer het af te trekken van de stof of Formica.
 • Wax papier kan worden gebruikt in plaats van textiel of Formica
 • Als u wilt witter papier hebben, kan een half kopje witte azijn worden toegevoegd aan de pulp mengsel.
 • Het resulterende papier zal waarschijnlijk ondoorzichtige enerzijds en lichte anderzijds. Afhankelijk van uw beoogde gebruik, kan beide kanten geschikt zijn, maar van de zonnige kant zal waarschijnlijk beter voor het schrijven zijn.
 • Als je niet zetmeel toe te voegen, zal het papier sterk absorberend, en je inkt zal waarschijnlijk vrij gemakkelijk bloeden. Als dit gebeurt, kort de gedroogde papier weken in een mengsel van water en gelatine en opnieuw droog.
 • Bij uw eerste run, is het misschien niet blijken zo netjes als je wilt. Maar het kost tijd, dus blijf daar dan.
 • U kunt droger lint toe te voegen aan uw drijfmest, maar niet uw papieren volledig maken van lint, als het genoeg body zal hebben op zijn eigen.
 • Als u wilt gekleurde bouw papier maken, papier met de minste hoeveelheid donkere inkt, gebruiken veel "pulp" en gebruik vloeibare kleurstof.
 • Vooral als je het papier op stof droogt, kan het papier te nemen over de kleur en de textuur van het materiaal, dus wees voorzichtig met wat je gebruikt. Glad Formica kan de beste optie als je glad schrijfpapier willen.
 • Om het overtollige water eruit te komen kunt u de doek bovenop en druk met een spons - te zacht!
 • Toen knijpen het overtollige water met uw stuk stof of Formica, heel zacht, en wees voorzichtig niet om uw scherm breken of vervormen.
 • U kan maken om het papier van het scherm sneller en gemakkelijker door het maken van een scheprand. Het moet identiek zijn aan het frame het scherm aan. Net voor stap 10, plaatst de deksel op de bovenkant van het scherm en dompel het in de pulp deckle-side-up. Nadat je het optillen uit de pulp, til het deksel, plaats uw stof over het papier, draai het om en verwijder het scherm. Omdat het papier kan nog steeds doorweekt, moet je voorzichtig zijn om geen gaten prikken of uitrekken.
 • Hebben een ambacht-georiënteerde vriend helpen, vooral als je ambachtelijke-uitgedaagd.