Wkinl

Hoe maak je een kattenbak schoon te maken

Er is al veel geschreven over de kat zorg. Er zijn eindeloos veel boeken die detail hoe de zorg voor een kat, maar niet een van deze gidsen u de fijne kneepjes van het opzetten en het schoonmaken van een kattenbak leert. Volg deze instructies en je zult tijd besteed scheppen minimaliseren.

Stappen

Hoe maak je een kattenbak schoon te maken. Til de doos en kantel het naar de achterzijde.
Hoe maak je een kattenbak schoon te maken. Til de doos en kantel het naar de achterzijde.

Als je gewoon opscheppen

 1. 1
  Til de doos en kantel het naar de achterzijde. Schud de doos voorzichtig op en neer. Je moet zien urine ballen naar voren en zweven naar de top. Herhaal deze stap, heffen de doos schudden een paar keer maar dan aan de andere kant. Op dit moment de meerderheid van het afval is nu aan de oppervlakte en beschikbaar voor gemakkelijke removal.If schudden van de doos zorgt ervoor dat de kattenbak veel stof af te werpen, deze stap overslaan. De stofvorming van het nest is afhankelijk van het merk en de kwaliteit die u koopt.
 2. 2
  Verwijder klonten van de randen. Maar al te vaak je een groepje van zwerfvuil gecementeerd om de doos te vinden. Dit spul is klei en het plakt aan het vak, zoals Mississippi modder naar een boot. Probeer niet om deze puinhoop afschrapen. Het zal in de kruimels die onmogelijk zijn vallen te verwijderen met een schep en zal uw strooisel en de box zal stinken naar urine, ongeacht hoe schoon het eruit ziet besmetten. Dit is belangrijk - houdt de pee ballen intact voor zover mogelijk. Hier is de truc: verwijder de gecementeerde afval door het optillen van de doos, zodat u kunt tikken op de buitenkant van de doos en de knock off van de cling-on in een stuk. Als je een liner, trek op het zo dat de klomp draait op zijn kant en valt van de kunststof.
 3. 3
  Scoop afval in een zakje met ritssluiting, rits dicht, dan in een kleine prullenbak gezet kunnen met een deksel. Nemen met de prullenbak. Je zal nooit een geur of de puinhoop van een lekkage.
 4. 4
  Vullen het nest. Gebruik voldoende strooisel tot 2 centimeter lang, omdat de meeste katten (vooral langharige) niet zult gebruiken zwerfvuil dat is dieper of zou kunnen graven een groot gat, waardoor zwerfvuil te morsen over de zijkanten. Gebruik je scoop tot graad het grind, zodat het hellingen hoog op beide uiteinden van de kattenbak, waarbij ze een zachte trog. Deze helling is de sleutel tot het houden van uw box schoon - u wilt de diepte van het nest waar de kat plast, zodat het nest het afval kan absorberen voordat het bereikt de plastic zijkanten of onderkant van de doos en kleeft aan het als lijm te maximaliseren. Katten, vooral katers, de neiging om te plassen aan weerszijden van de doos, maar zelden in het midden.

Als u de folie wilt vervangen te

 1. 1
  Als je vervangt alle strooisel, voeg een dunne laag zuiveringszout de bodem van de pan. Dit zal geuren absorberen zonder te schrikken van de kat - katten worden afgestoten door sterke geuren, dus vermijd sterk geurende strooisel of luchtverfrissers.

Azijn schoon

Azijn neutraliseert de geur van urine en is niet giftig voor u en uw katten.

 1. 1
  Leeg en was de kattenbak.
 2. 2
  Giet een halve centimeter van gedistilleerde azijn in de kattenbak.
 3. 3
  Kantel de azijn in de doos, zodat het dekt alle hoeken en de onderkant van de doos.
 4. 4
  Aan de kant gezet voor een half uur. Laat de azijn in de doos.
 5. 5
  Giet de azijn en wrijf ze droog met keukenpapier.
 6. 6
  Herstellen naar zijn rechtmatige plaats.

Tips

 • Als uw kat schopt nest, overweeg dan een kattenbak met een deksel en een voorflap
 • Koop de beste kattenbakschepje je kunt veroorloven - de zware plastic bolletjes met de afgeschuinde tips werken groot.
 • Metalen bolletjes werken goed ook.
 • Als u wilt voorkomen dat het schoonmaken van de kattenbak helemaal, overweeg dan een automatische kattenbak. Diverse uitstekende opties zijn beschikbaar. De meeste zijn erg handen vrij en kan worden overgelaten functioneren gedurende enkele weken tegelijk.

Waarschuwingen

 • Bleekmiddel ruikt net als kat urine om een ​​kat. Best de azijn methode te reinigen.
 • GEEN bleekmiddel gebruiken voor het schoonmaken van uw kattenbak. Het zal schadelijke dampen te maken en je zult worden gestikt.