Wkinl

Hoe de juiste hoogte voor een hanglamp bepalen

Hanglamp is een ideale manier om licht toe te voegen aan uw omgeving evenals het toevoegen van iets decoratief en esthetisch lust voor het oog. Deze dagen, met zo veel funky en decoratieve hanger verlichting ontwerpen, is het gemakkelijk te zien waarom steeds meer huiseigenaren kiezen ervoor om hanglampen toe te voegen aan hun interieur.

Als u een van hen bent, kunt u denken de nummer een vraag die veel mensen hebben als ze kopen een hanglamp: Hoe hoog moet ik hang het? Hier is een goede gids voor het kiezen van de juiste hoogte voor uw lamp.

Stappen

Hoe de juiste hoogte voor een hanglamp bepalen. Wat voor effect wil ik van deze lamp?
Hoe de juiste hoogte voor een hanglamp bepalen. Wat voor effect wil ik van deze lamp?

Deel een: stel jezelf de juiste vragen

 1. 1
  Wat voor effect wil ik van deze lamp?
  • Denk na over wat je wilt van de hanglamp. Is bedoeld om een ​​helder licht te werken of een zachte sfeerverlichting bieden? Een kroonluchter kan een kleine ruimte overweldigen terwijl een meer utilitaristische lamp te hard zou kunnen kijken naar uw woonkamer.
  • Beslissen als doel en het ontwerp van de lamp zal de kamer interieur passen. Een lamp gemaakt van chroom of roestvrij staal ziet er strak en modern. Geblazen glas heeft de neiging om een ​​artistiek gevoel te geven. Kroonluchters zijn meer romantisch en elegant.
 2. 2
  Waar wil ik de lamp op te hangen?
  • Denk aan de grootte van uw licht. Als algemene vuistregel, kan een groter licht hoger worden verplaatst terwijl een kleiner licht lager verplaatst kan worden.
  • Denk aan de grootte van de kamer. Hoe groot is het plafond? Kamers met ongewoon hoge plafonds vereisen lichten die zijn groter en lager te hangen.
  • Als u opknoping het licht boven een tafel of een kookeiland, na te denken over de grootte van dat ook. Als u een grote tafel, kun je wegkomen met opknoping je lamp iets hoger. Ook kijken naar de vorm van je tafel. Is het rond, vierkant of rechthoekig? Als je een rechthoekige tafel, een eiland, of een teller, moet u waarschijnlijk meer dan 1 opknoping hanglamp.

Deel twee: meet de juiste hoogte

 1. 1
  Hang een lamp boven een keukentafel of eiland.
  • Begin met een afstand van 28 tot 34 cm, gemeten vanaf de bodem van de opknoping licht en het oppervlak van de tabel. Deze serie zal je basis meting. Gebruik het als een ruwe leidraad bij de planning van de plaatsing van uw licht.
  • Wanneer opknoping een licht over een tafel, moet u plannen voor de hoogte van de mensen die die ruimte mogen gebruiken. Niemand wil een licht schitteren in hun ogen of kloppen ze in het hoofd terwijl ze hakken groenten.
 2. 2
  Hang een lamp boven de vloer.
  • Plan een afstand van circa 84-96 cm van de bodem van het licht op de vloer. U moet ten minste 1 voet van speling voor de persoon onder het lopen.
  • Berekenen volgens de hoogte van het plafond. Voor een 8-meter hoge plafond, moet een hanglamp beneden hangen ongeveer 12 tot 20 centimeter. Voor elke extra voet van plafondhoogte, voeg 3 centimeter.

Deel drie: krijg een second opinion

 1. 1
  Hebben een andere persoon helpen beslissen over de hoogte. Een van de beste manieren om te beslissen over de perfecte hoogte van uw hanglamp is om iemand anders te verlagen of te verhogen het licht, terwijl je staat op een afstand zitten om te zien hoe het allemaal lijkt te krijgen.
 2. 2
  Oefen lopen over de kamer of zitten aan de tafel, terwijl je partner houdt het licht op zijn plaats. Dit zal u toelaten om ervoor te zorgen dat de lamp niet is dat uw zicht, kloppen in je hoofd, of bemoeien op enige wijze met uw routine.

Tips

 • Overweeg een oprolbaar snoer voor uw armatuur die u zal toestaan ​​om de hoeveelheid licht die het geeft variëren.
 • Wanneer opknoping hanglampen boven een kookeiland of tegen, een plan voor ongeveer een lamp voor elke twee voeten van de teller ruimte. Dit zal voldoende licht voor een goede werking ruimte te bieden.
 • Bieden voldoende vrije ruimte voor uw groter familieleden en vrienden. Zelfs als er technisch genoeg ruimte, mensen hebben nog steeds de neiging om hun hoofd bukken als een licht aanvoelt te laag.

Waarschuwingen

 • Hanger verlichting mag alleen worden geïnstalleerd door een erkend elektricien als het gaat om de bedrading elektrische apparaten. Ook kunnen sommige soorten kroonluchter verlichting zijn extreem zwaar.