Wkinl

Hoe zich te ontdoen van duizendpoten

Er zijn meer dan 2000 soorten van duizendpoot in de wereld, waarvan de meeste wonen bijna uitsluitend buitenshuis. De soorten in deze how-to is het huis duizendpoot (Scutigera coleoptrata), de enige soort die haar hele leven en broeden in een gebouw kunnen leven.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van duizendpoten. Te ontdoen van alle andere ongedierte.
Hoe zich te ontdoen van duizendpoten. Te ontdoen van alle andere ongedierte.
 1. 1
  Dood ze op zicht! Hun bizar lange benen maakt ze erg snel dus je moet snel zijn. Duizendpoten meestal niet binnenvallen woningen in grote aantallen, zodat je in staat zijn om zich te ontdoen van uw probleem gewoon door stampen op of bug-spray, een iegelijk zie je. Als u niet wilt dat de duizendpoot te doden, kunt u proberen om het te vangen in een pot en laat het buiten, maar dit leidt meestal tot een hoge gil, een gebroken kruik, en een gratis duizendpoot.
 2. 2
  Te ontdoen van alle andere ongedierte in het huis. De duizendpoten zal niets te eten hebben, en zal hopelijk sterven of trekken bij de buren.
 3. 3
  Houd uw huis droog! Duizendpoten uitdrogen en sterven als ze niet verblijven in een vochtige omgeving. Opruimen kelders, kasten, of andere vochtige gebieden, en het gebruik van een luchtontvochtiger.
 4. 4
  Probeer het opzetten van vangplaten. Gewoon plaats ze in hoeken en spleten waar duizendpoten hebben de neiging om te jagen. U kunt ook gebruik maken van andere insecten die stiekem zijn kruipen rond uw huis.
 5. 5
  Sluit alle entree punten. Dit zal de bugs te houden van het invoeren van uw huis in de eerste plaats. Verzegelen eventuele scheuren in de betonnen funderingen, en kalefateren ruimten rond deuren en ramen.
 6. 6
  Probeer een insecticide als geen van deze natuurlijke remedies werken. Houd in gedachten dat insecticiden zijn slechts tijdelijke oplossingen. Elke tuin aanbod op te slaan (of Wal-Mart), voert deze producten. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen op de verpakking volgen. Als u wilt dat de duizendpoten doden, maar je wilt niet de aarde, uzelf of uw huisdieren vergiftigen, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals boorzuur of food grade diatomee├źnaarde voor continue duizendpoot controle. Producten bevattende planten afgeleide pyrethrin zal duizendpoten roeien bij contact, en kunnen worden gebruikt als een mist of nevel. Hoewel deze producten geen huisdieren of mensen zouden doden, is het best niet om langdurig contact met hen te hebben.

Tips

 • Duizendpoten bijten zelden mensen, en soms hun kaken zijn niet eens sterk genoeg om doorboren de menselijke huid in zelfverdediging. Als ze erin slagen, zal een duizendpoot beet meestal lijken op een kleine bijensteek.
 • De enige wezens die zorgen te maken over huis duizendpoten zijn andere bugs, aangezien duizendpoten doden en opeten van een verscheidenheid van dingen die je zou waarschijnlijk graag om zich te ontdoen van, zoals bedwantsen, termieten, zilvervisjes, spinnen en zelfs kakkerlakken.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig met alle pesticiden. Lees de instructies aandachtig.

Dingen die je nodig hebt

 • Een potje (voor catch and release)
 • Schoenen (voor kneuzingen)
 • Ontvochtiger
 • Vangplaten
 • Pesticiden