Wkinl

Hoe voor te bereiden op een paardenshow

Iedereen die ooit heeft laten zien een paard kent de spannende, maar soms stressvolle tijden, vlak voordat je de arena betreden. Dit artikel zal uitleggen hoe u en uw paard eruit als winnaars voordat die zenuwslopend momenten te maken.

Stappen

Hoe voor te bereiden op een paardenshow. Clip de kogels op de benen van je paard dicht, evenals de langere haren die groeien op de snuit van uw paard, gezicht, oren en keel.
Hoe voor te bereiden op een paardenshow. Clip de kogels op de benen van je paard dicht, evenals de langere haren die groeien op de snuit van uw paard, gezicht, oren en keel.
 1. 1
  Baad uw paard naar elk deel van het paard brandschoon te krijgen. Het beste is om je paard een bad een paar dagen voor de show op tijd voor de natuurlijke vacht oliën om terug te keren en hem of haar schijnsel laten geven. Echter, als je al bijna geen tijd, baden het paard de avond tevoren en de vacht van uw paard in sommige glans-formule verbetert nadat hij of zij droog is - pas op voor het gebruik van deze rond het zadel gebied al, als je niet wilt elke uitglijden zadels in springen klassen. Een ander voordeel van de baden paard de avond voor dat er minder tijd voor hen te rollen over enz. zelf weer bevuilen.
 2. 2
  Clip de kogels op de benen van je paard dicht, evenals de langere haren die groeien op de snuit van uw paard, gezicht, oren en keel. Echter, niet trim je paarden als ze zware paarden, voor oa. Friezen, Clyesdales enz. Ook, maar schuif je paard een mooie, schone ruiterpad - voor voorraad paarden, de lengte van het oor, maar voor lichte rassen over een oor en een half. Clipping voegt definitie aan lichaamsvorm van uw paard en verbetert de algehele presentatie voor de rechter. De rechter zal altijd kiezen voor een geweldige prestatie over een middelmatige ene, en de presentatie is een belangrijke rol in de jurering.
 3. 3
  Beslissen wat te doen met zijn of haar manen. De stijl is vooral afhankelijk van ras van uw paard en de discipline (type) van de show of klasse, maar hier zijn de fundamentele stijlen:
  • Voor Engels evenementen zoals Hunter Under Saddle, zetel van de jacht paardrijden, springen of dressuur, trek manen van je paard tot ongeveer vier centimeter (de breedte van je hand) en vervolgens vlechten met garen die overeenkomt met je paarden manen dus het zal mengen inch De vlecht wordt dan naar boven getrokken om een ​​lus te creëren. Dan, met de extra string (van vlechten), afhechten een beetje voor het midden van de lus, het creëren van een knop. Al dan niet aan de staart vlecht ook afhankelijk van de discipline. Typisch, Hunter concurrenten vlecht de staart maar Eventing concurrenten dat niet doen, zelfs voor dressuur. FEI reglementen vereisen geen vlechten. Aan de staart vlecht, gewoon doen een Franse vlecht, waarbij zeer kleine delen van de zijkanten, te beginnen bij de top. Je moet naar beneden vlecht tot bijna het einde van het staartbeen. Blijf dan regelmatig vlechten (niet langer een Franse vlecht) en ofwel loop het onder en zet of een bolletje het.
  • Als u met uw paard in Saddle stoel of park, laat de manen natuurlijke of vlecht een lint in de fokkemars en de eerste sluis van manen afhankelijk van het ras. De staarten zijn meestal zolang ze groeien en natuurlijk. Sommige rassen kunnen voor kunstmatige uitbreidingen worden in de staart, maar sommige hebben regels tegen hen.
  • Als u met uw paard in het westen van evenementen zoals Western Pleasure of Trail, banding manen van je paard is een goed idee. Banding neiging om een ​​dikke nek lijken dunner en maakt uw paard lijkt goed verzorgd en afgewerkt. Om manen van een paard band, moet u eerst het verkorten op de juiste lengte, waarschijnlijk rond vier en een halve centimeter. Dan heb je ongeveer een centimeter delen van het haar en wikkel een kleine vlecht bindmiddel van een soort strak omheen. Wees voorzichtig, echter niet om wikkel het te dicht bij de hals als aan het zal steken als een mohawk. Herhaal de banding proces totdat je uitgeput van de manen. Proberen om de band nog en plat te houden. Als het paard is een lightbred verlof de manen naughty
  • Een manen temmer zou een uitstekend idee in het houden van de banden intact voor een nacht of in rit de trailer voorbij zijn.
 4. 4
  Engels-en West-rijders vaak zand de paarden hoeven om ze glad te maken, dan gelden hoef polish. Verf zwarte hoef polish op schone zwarte hoeven van je paard (gebruik duidelijke polish op hoeven die niet zwart zijn). Dit moet allemaal op een schoon hard oppervlak. Echter, verschillende rassen hebben verschillende specificaties voor dit. Appaloosa, bijvoorbeeld, is niet toegestaan ​​om hoof polish van WELKE kleur, anders dan helder te gebruiken, en zelfs dat is afgekeurd. Neem contact op met uw ras register voor specificaties en voorschriften.
 5. 5
  Zorg ervoor dat u uw best uit te zien, nu dat je paard alles is klaar om te gaan..
  Voor western wedstrijden, draag altijd een outfit waarmee je je paard opvallen en kleur coördineert met uw zadeldek. Dit zal grote stijl toe te voegen aan uw algehele presentatie. Voor een lokale show kan een knop omhoog western shirt, mooie toon broek, laarzen en een riem zijn zeer acceptabel. Maar voor meer concurrerende shows, zal iedereen het dragen van meer uitgebreide kledingstukken zoals vorm montage silkies en vesten, dure chaps, etc. Als uw budget niet zal toestaan ​​om deze aankopen te doen, zolang je outfit een aanvulling op jezelf en je paard, dan heb je niets te vrezen.
  • Donkere kleuren op lichte paarden, en lichtere kleuren op donkere paarden hebben de neiging om meer aandacht te vestigen op hen.
  • Het is niet aan te raden om een ​​geheel zwarte outfit dragen in de showring. De meeste van uw concurrentie zal ook worden dragen het en wil je opvallen tussen alle anderen. Een diepe paars of midnight blue is een geweldig alternatief.
  • Uw chaps, laarzen en hoed ziet er zeer glad als geëvenaard in dezelfde kleur, zodat het een goed idee om dat te doen zou zijn.
  Zodra u uw outfit bij elkaar, assembleren een proefrit te zorgen dat alles wedstrijden, toevallen, en is comfortabel te maken, zodat je niet voor verrassingen te zien dag. Voor jacht stoel u moet dragen van een donkere en / of traditionele jas (marine, zwart, jager groen, bruin, grijs, bruin, koper... dit hangt deels af van de huidige mode voor het individuele ras, alsmede door regels uw ras en / of divisie regels) en de broek die een aanvulling, over het algemeen een lichte neutrale of witte kleur. Uw overhemd moet een voorraad kraag en pin, of een rattenvanger kraag, en je laarzen moet sterk worden geschenen, en je handschoenen moet overeenkomen met uw laarzen, zwart is de aanbevolen kleur. De handschoen moet met succes een naakte vlees te houden van wordt gezien tussen je handen en de mouw van je jas. Voor zadelzit heb je een volledig pak: dag jas en bijpassende broek met gepoetste Jodhpur laarzen en ofwel een derby hoed voor de vrouwelijke riders, of een fedora voor de mannelijke ruiters, die accenten je outfit. In zadel zetel moet je meer professioneel uitzien, zodat het een outfit die is een kleur die voor u werkt en het paard. Het vest, overhemd, stropdas en pak moeten allemaal complementair zijn, zowel voor u als de ruiter, evenals het paard. Echter, alleen de rijbroek en de dag vacht moet exact overeenkomen. Deze moeten worden gekocht als een set, als een poging om stoffen te combineren met uiteenlopende artikelen van kleding kan een nachtmerrie zijn. Nogmaals, zijn zwarte handschoenen die niet toestaan ​​dat uw polsen te tonen op elk moment aan te bevelen. # Iets over na te denken, vooral voor West-rijders: Heldere felle kleuren zoals rood, roze, en blauw u opvallen in een menigte. Dit heeft zijn ondergang echter. Als je nieuw bent in de sport, of hebben een groenere paard, zou je niet wilt dat alle van de aandacht van de rechter op je. Soms is het beter te mengen inch Aan de andere kant, als je er vertrouwen in uw vaardigheden en de vaardigheden van je paard, maar lijden onder de vloek van de baai paard (de vloek waar je rijdt een baai paard in een zee van andere bay paarden), kan een heldere gewaagde kleur het verschil maken.
 6. 6
  Gebruik de juiste tab voor uw vakgebied.
  Voor de westelijke gebeurtenissen, gebruik dan een compleet lederen hoofdstel, westernzadel en zadeldek. Je outfit ziet er erg in elkaar gezet als uw teugels, hoofdstel en zadel zijn in een leer kleur. Lichtere olie kleuren maken donkere paarden opvallen, maar donkere kleuren kan er net zo goed afhankelijk van de kleur van uw specifieke paard. In Zadel zetel, moet je een cut back zadel en een Weymouth of Pelham ('volledige') hoofdstel met 2 sets teugels voor de meeste rassen, maar Tennessee Walking Horses mag slechts een set teugels hebben.
 7. 7
  Controleer met regelgeving je show circuit, sommige stukjes, hulpmiddelen en stukken tack zijn verboden. Bijvoorbeeld, 4-H heeft ernstige beperkingen op de soorten bits dat wordt gebruikt, en sommige rijden clubs of verenigingen niet toestaan ​​figuur-achten, trekken teugels, etc.
 8. 8
  Vergeet niet om op te warmen voordat je lessen, en zorg ervoor dat je plezier hebt in de show.

Tips

 • Voordat je klas, haal diep adem en ga dan alleen de belangrijke dingen om te onthouden. Als je probeert te denken over het te veel, zult u overweldigd.
 • Niet naar beneden kijken naar uw paard tijdens het rijden, dit zorgt voor een defaitistische blik. In plaats daarvan, kijk recht vooruit en hebben altijd een glimlach op je gezicht. Het meest waarschijnlijk wanneer de rechter ziet u, een glimlach zal ook voor hen komen.
 • Blijf kalm en in controle. Rechters niet graag paarden misdragen te zien, en ze zeker niet willen zien de ruiter in paniek.
 • Als je gaat om te retoucheren hoeven van je paard met een permanent marker of zwarte schoensmeer, niet veel gebruik. Als je kunt, probeer om geen te gebruiken op alle, met inbegrip van alle niet-paardje producten. Ze zijn niet bedoeld voor paarden 'voeten en kunnen ze beschadigen door ze broos en het maken van de hoeven van je paard breuk, scheur, enz. In plaats daarvan, koop een goede blik tonen hoef polish, dit is bedoeld voor gebruik op paarden' voeten in shows. Uw lokale zadel moet zeker verkopen. Vergeet niet, geen hoeven, geen paard.
 • Als je een wit paard, dan krijt of babypoeder is altijd een handig hulpmiddel, en het werkt echt goed op witte benen.
 • Alle welsh mountain pony / kolven ze moet worden overgelaten als een nautral als poss trimmen van de neus en de kin is aanvaardbaar.
 • Voordat een halter klasse, draf je paard rond, back hem op, en draai hem rond om ervoor te zorgen dat hij wakker is. Een alerte paard ziet er beter uit dan een die in slaap valt.
 • Reinig alle tack voor het laden naar je show. In sommige disciplines, rechters telt af voor alles wat vuil in de showring, met inbegrip van uw laarzen.
 • Maak je geen zorgen over de andere concurrenten. Handelen alsof je alleen rijden in uw huis arena. Het zal kalmeren je zenuwen, en moedigen u aan om aandacht te besteden aan uw eigen rijden. Natuurlijk, alert, en voorkomen dat u de andere renners in de ring.
 • Draag altijd lang haar in een lage paardenstaart, snood, of toon boog terwijl het tonen, tenzij je zien jager / jumper of dressuur. Voor meer concurrerende shows, moet al het haar absoluut onder je helm, of strak in een nette, strakke broodje in een haarnetje aan de achterkant van je hoofd, maar net onder je hoed of helm.
 • Als je verliest een beugel in een genoegen klasse, wacht tot de rechter niet op zoek is om het te repareren.
 • Voor het invoeren van de ring voor een springende klasse zegt de cursus (de sprongen in volgorde) hardop uit het geheugen om ervoor te zorgen dat je het weet. Gaan 'natuurlijk' is reden voor eliminatie.
 • voordat je in de showring doen een laatste borstel om ervoor te zorgen dat je alles hebt.
 • Als het knippen van je pony voor de show seizoen, clip ze 2 weken voor uw eerste show, op die manier een gezonde nieuwe vacht zal geteeld in, en zullen er geen zichtbare lijn merken van de tondeuse.
 • Het is aanbevolen om uw paard baden de avond voor een show, niet een paar dagen voor.
 • Zorg ervoor dat uw nummer te zien is ten alle tijden, zodat de ring steward of de rechter niet hoeft te vragen om iets te regelen voor de zichtbaarheid. Het moet worden vastgemaakt aan de achterkant van je jas of western shirt, ter hoogte van de midden van je rug of aan beide zijden van uw zadeldek.
 • Als alternatief neergezet rubber of zware foam matjes op de grond in uw verzorgen gebied, aan de hoef zwarte kan drogen. Zodra de hoef zwarte volledig droog is, kan vuil worden afgeveegd met een droge handdoek.
 • Terwijl op een dag durende show, niet zitten op je paard. Geef hem een ​​pauze, uitstappen en vind jezelf een stoel. Hij zal meer kans om te drinken, te ontspannen en fris voor uw volgende klas als je van zijn rug.
 • Wees zelfverzekerd voordat je in je klas. Uw paard zal je nervositeit voelen en zal niet zo goed presteren.
 • Toen de rechter vraagt ​​u om een ​​back-up aan het einde van een genot klasse, probeer je handen te bewegen zo min mogelijk.
 • Zorg ervoor dat uw sporen zal blijven op uw laarzen. Als je ze verliest, heb je een harde tijd vinden van hen en je paard misschien niet zo goed presteren. Als uw sporen zijn misstap ons, schrijf uw naam op hen met een permanent marker en zet een sticker op hen met je show nummer.
 • Als je paard is wit, moet u overwegen krijten je benen paarden, en masseer het in, dus het maakt de benen kijken witter.
 • Kijk als je al hebt gewonnen de klas, zelfs als het nog maar net begonnen.
 • Zorg ervoor dat je pony's vetlokken, ruiterpad, snuit en oren zijn geknipt. Zet hippische make-up beschikbaar vanaf Zadelmakerijen op je paarden snuit, en in de buurt van de ogen te laten schijnen. Zorg ervoor dat al het stof is schoongemaakt van uw paard. Do-not-gebruik een soort van glans olie op een deel van het paard; stof zal ophopen op het.
 • Spray haarlak op je voorhoofd en aan de binnenkant van je hoed voordat je het op. Het zal het kleven. Vervolgens zet de hoed met Bobby Pins. Een ander alternatief is het gebruik van timmerman tape, het is dubbelzijdig en zal uw hoed te houden onder alle omstandigheden.
 • Bij het invoeren van een halter klasse, schudden het lood ketting op halster van uw paard om hem te laten luisteren en zijn hoofd naar buiten en oren opfleuren.
 • Als je in een plezier klasse, laten zien dat je paard is een genot! Paardenshows worden verondersteld leuk zijn!
 • Handschoenen voorkeur in vele soorten klassen. Voor sommige Dressuur en Eventing niveau ze zijn verplicht. In het westen van showmanship en paardrijdenklassen, ze zien er geweldig als ze overeenkomen met uw broek.
 • Houd altijd een losse teugel, terwijl in West-plezier en bij het passeren van andere rijders laten veel ruimte voor minstens twee paarden.
 • * Zorg ervoor dat het water is altijd beschikbaar om uw paard te allen tijde, met uitzondering van de tijd besteed af te koelen na een les of training.

Waarschuwingen

 • Niet poetsen staart van uw paard tijdens het laagseizoen, maar houd het in een staart zak en zet coco boter op het elke week, dit zorgt ervoor dat de staart om rijk en dik geworden en toen de show seizoen komt langs borstel de staart voor de show een keer, zult u de beste vlechten staart en de dikste staart op de show hebben! Ook unbraid en ontwarren van de staart en manen periodiek gedurende de off-seizoen, een nachtmerrie-achtige ramp te voorkomen komen de lente en de show seizoen wanneer u een verwarde puinhoop zou kunnen ontdekken.
 • Klagen nooit naar de rechter over waarom je niet plaatst zoals je wilde. Probeer in plaats daarvan en vraag naar redenen waarom je de manier waarop je deed geplaatst, het maakt een betere indruk, en geeft je meer kennis van de zwakke punten moet je pakken als ruiter.
 • Heb vacht glans producten niet van toepassing op het verdorren einde van de manen. Dit kan uw teugels glad tijdens het rijden, waardoor het erg moeilijk om vast te houden aan hen, vooral als het springen te maken.
 • Kom niet te dicht bij andere paarden in de arena als ze je of je paard kunnen verwonden als ze eruit schoppen krijgen. Paarden die een rood lint op hun staart aangeeft dat ze kunnen schoppen, en paarden die een groen lint zijn jonge of onervaren.
 • Toon Sheen eigenlijk droogt de haren, dus het is best om hen niet van toepassing op de manen of staart, als het zou kunnen leiden dat de haren te broos worden en breken gemakkelijk. Voor de manen en staart, een goed product om te gebruiken is Cowboy Magic. Het condities de haren en maakt de manen en staart erg gezond en glanzend.
 • Niet van toepassing geen glans-verbeterende spray om gebieden waar het zadel gaat. Het zal leiden tot het zadel te veel slip.
 • Niet toepassen Show Sheen op de manen of staart voordat vlechten, het is te moeilijk om te vlechten als de manen wordt glad.
 • Geen clip de haren of veren van een ras dat hoort te zijn behaard (zoals inheemse rassen) en hebben veren. Shires, Clydesdales, Friezen, Fell Pony's, Gypsy Vanners, Arabieren, en verscheidene andere rassen worden verondersteld om veren te hebben. Snijden het af zal ertoe leiden dat u verliest punten, met name in het ras ring.
 • Paarden kan gemakkelijk geschrokken op shows. dus als het je eerste keer of je paard is niet helemaal aangepast aan de show terrein, kunnen ze terug te trekken op uw aanhangwagen, zodat uw ogen op hen!
 • Als u om uw paarden manen of staart band, gebruik nooit conditioner, of tonen glans, in de manen, zoals de bands zullen gemakkelijk vallen.
 • Das altijd je paard met behulp van een halster en touw-vergeet niet om een ​​quick release knoop gebruiken.
 • Gebruik schoensmeer rond de paarden ogen en snuit, aanbrengen met een vochtige spons. Dan gelden Vaseline (vaseline) over de schoensmeer, en je zal een mooi paard hebben. Dit soort make-up is make-up voor slechts grijzen!
 • Bij het wisselen van klassen, bind het paard met behulp van de teugels. Als ze terug te trekken en breken ze je niet kunnen zien. Ook als een paard trekt terug het kan ernstige schade toebrengen aan hun tanden, er zijn gelegenheden waar paarden tanden hebben gebroken op die manier geweest.

Dingen die je nodig hebt

 • Voor het paard:
  • Voeden
  • Emmers, een water, een voeding
  • Hooi
  • Beddegoed
  • Snaps om emmers te hangen
  • Ventilator en verlengsnoeren
  • Rubberen matten voor de stalvloer
  • Toon Halter
  • Toon Lood
  • Zadels
  • Zadeldekjes
  • Singel
  • Hoofdstellen
  • Hoofdstel Bag (voor de show hoofdstellen en show halster)
  • extra set teugels (in het geval een set pauzes)
  • Zadel Rekken
  • Draagbare Tack Rekken
  • Tack Box
  • Licht Sheet (bij goed weer)
  • Sleezy
  • Hoof Pick
  • Harde borstel
  • Zachte borstel
  • Gezicht Brush
  • Hair Brush of manenkam
  • Horse Shampoo en Conditioner
  • Showsheen / Cowboy Magic
  • Hoof Black of wissen
  • Fly Spray
  • Longe Line
  • Longe Zweep
  • Splint Boots
  • Elastiekjes
  • Vlecht Kam
  • Tondeuse
  • schaar
  • doekjes
  • Wraps
  • Vet Wrap (just in case)
  • spons
  • handdoeken
  • zweet schraper
  • kleine emmer om water te bevatten om spons onderaan uw paard niet te drinken!
  • Basis paard eerste hulpgoederen
  • Muck Bucket / Fork
 • Voor u:
  • Show Jacket
  • Toon Shirt (overhemden krijgen bezwete snel, breng spares!)
  • Kraag Pin
  • Rijbroek of Rijbroek (extra's zijn goed, in het geval een paar wordt te bezwete of vuil)
  • Schoon, fris, gestreken blue jeans of tonen broek
  • Westerse event tonen shirts (sjaal, ketting, indien nodig)
  • Hangers en Dry Cleaner Bags (Zorgt ervoor dat kleding schoon en onaangetast)
  • Westerse Hat (Showmanship)
  • Hoed doos
  • Riem
  • Chaps
  • Helm
  • Lint Roller
  • Toon Boots (Zorg ervoor dat ze blijven scheen, unscuffed, en in goede staat van onderhoud!)
  • Spurs (goed uitgerust)
  • Haarnetjes
  • Haar Ties
  • Bobby Pins
  • Haarspray
  • handschoenen
  • regenkleding
  • Eventuele extra's die u nodig heeft voor onvoorziene problemen / evenementen
  • U kunt ook een haarnetje of haar boog