Wkinl

Hoe voor te bereiden op een aardbeving

Een aardbeving is een zeer destructief natuurramp, met name in de Pacific Rim regio. Sterker nog, wetenschappers geloven nu dat Californië is de hoogste tijd voor een enorme aardbeving langs de San Andreas breuklijn, met een omvang van maximaal 8,0.

Na een aardbeving, kan uw huis een puinhoop te zijn en je zou worden gelaten zonder watervoorziening en energie. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om voor te bereiden op een aardbeving voordat het gebeurt, om de schade en de kans op lichamelijk letsel in en om uw huis te minimaliseren.

Stappen

Hoe voor te bereiden op een aardbeving. Controleer voor gevaren in uw huis en beginnen om ze op te lossen.
Hoe voor te bereiden op een aardbeving. Controleer voor gevaren in uw huis en beginnen om ze op te lossen.
 1. 1
  Controleer voor gevaren in uw huis en beginnen om ze op te lossen. Er zijn een aantal specifieke risico's in uw huis dat u kunt omgaan met voordat een aardbeving plaatsvindt.
  • Draai alle planken stevig aan de muren.
  • Installeer shatter-safe glasfolies te beschermen tegen brekend glas. In een snuifje, het plaatsen van masking tape over de diagonalen van uw ramen kan te voorkomen dat ze verbrijzelen.
  • Gebruik haakjes om wandmeubels, boekenkasten, en andere hoog meubelstuk bevestigen aan de muur studs. Standaard stalen beugels zijn prima en eenvoudig aan te brengen.
  • Leg grote, zware voorwerpen op lagere planken of op de vloer. Ze kunnen tijdens een aardbeving en de minder afstand die ze moeten vallen, hoe beter vallen. U kunt ook objecten schroeven op dingen, zoals een bureau.
  • Gebruik wat antislipmatten om zware voorwerpen of voorwerpen te voorkomen met een laag zwaartepunt, gaat schuiven. Bijvoorbeeld, vissen kommen, vazen, bloemstukken, beelden, enz. Bezuinigen op maat indien nodig.
  • Gebruik een onzichtbare nylon koord om lange, zware voorwerpen die dan kunnen omvallen aan de muur vast te zetten. Plaats een oog schroef in de muur, en bind de draad rond het object (zoals een vaas) en vervolgens binden aan het oog schroef.
  • Plaats breekbare voorwerpen (flessen, glas, porselein, etc.) in gesloten kasten die hebben vergrendelingen. Vergrendelen of klink ze op zodat de kastdeuren niet geopend kan vliegen. Gebruik poster tack / plastic stopverf om sieraden, beeldjes, en houd glaswerk gehandeld op planken en schouwen. (Er zijn zelfs speciale commerciële beving plamuur beschikbaar.)
  • Zware foto's, lampen, en moet worden opgehangen weg van bedden, banken, en overal dat iemand zou kunnen zitten. Conventionele schilderijhaken kunnen geen afbeeldingen houden tijdens een aardbeving, maar ze zijn eenvoudig op te lossen - gewoon druk op de haak gesloten, of gebruik een vulmateriaal om de kloof tussen de haak en zijn steun te vullen. Andere alternatieven zijn het kopen van speciale kunst haken, en ervoor te zorgen dat de zware schilderij voldoende, sterke hooks en sterke koord.
  • Als u een diepe scheuren in het plafond of stichtingen, reparatie van deze onmiddellijk. Mogelijk moet u een deskundige te raadplegen als er tekenen van structurele zwakte. Zorg ervoor dat uw fundament is goed geschoord.
  • Evalueer uw elektrische bedrading, elektrische apparaten, en gasaansluitingen. Doe eventuele reparaties indien nodig. Tijdens een aardbeving, kan defecte armaturen en bedrading een potentieel geworden brandgevaar. Wanneer beveiligen apparaten, zeker niet om gaten te boren in hen - gebruik maken van bestaande gaten, of maak loops van leer, enz., die kan worden gelijmd op een toestel.
  • Overhead lichtarmaturen moeten worden geschoord om te voorkomen dat ze vallen.
  • Branden na een aardbeving kan oplopen veroorzaken, zo niet meer, dan de schade aardbeving. Bewaar geen ontvlambare producten in gesloten kasten met sloten op de onderste plank. Hechten gasflessen aan de muur om te voorkomen dat ze omvallen. Gebruik een ketting en haken in de wand om plaats te houden. Hebben flexibele beslag gelegd op uw gasleidingen. Een professionele loodgieter nodig hebt om dit te doen. Het is ook een goed idee om flexibel beslag op uw waterleidingen hebben, dus hebben deze vast op hetzelfde moment.
  • Als uw huis heeft een, kan dit een oorzaak van schade zijn als het kantelt tijdens een aardbeving. Bevestig deze aan de muren van het huis met behulp van gegalvaniseerde metalen hoeken en bands aan de top, plafond lijn, en de basis. De hoeken kunnen worden vastgeschroefd aan de muur, en plafondbalken of spanten als u hebt bekleding op het huis. Voor het gedeelte van de schoorsteen zitten boven het dak-lijn, schrap het aan het dak.
 2. 2
  Maak een ramp draaiboek. Weet wat u en uw gezin gaan doen voordat de aardbeving gebeurt. Vormen uw plan samen en gaan over het op een regelmatige basis.
  • Praktijk 'drop, dek af en wacht even.' Op de grond vallen, zoek dekking onder een stevige tafel of bureau, en houd stevig vast. Wees voorbereid voor het schudden en vallende voorwerpen.
  • Identificeer goede plekken voor dekking in uw huis. Onder stevige bureaus en tafels en binnen sterke binnendeur kozijnen zijn goede plekken. Als er geen andere dekking, lag op de grond naast een binnenmuur en bescherm uw hoofd en nek. Blijf uit de buurt van grote meubels, spiegels, buitenmuren en ramen, keukenkastjes, en alles wat zwaar.
  • Houd een paar stevige schoenen en een paar sokken in een plastic zak onder je bed. Je hebt misschien gebroken glas op de vloer. Houd een zaklamp bij zich.
  • Leer iedereen in uw huishouden op noodsituaties fluitjes gebruiken en / of tot drie keer herhaald kloppen indien gevangen. Reddingswerkers zoeken ingestorte gebouwen zal luisteren naar geluiden.
  • Bereid je in eerste hulp en reanimatie. Er zijn middelen in uw gemeenschap om u en uw familie te informeren over hoe om te gaan met eerste hulp noodgevallen. Samen een uitgebreide EHBO-kit.
  • Beslis over een verzamelpunt voor uw familie voor na de aardbeving. Het moet uit de buurt van gebouwen. Gaan over wat je familie moet doen in het geval dat niet iedereen maakt het naar de verzamelplaats. Als u burgerbescherming veiligheid ontmoetingsplaatsen, er zeker van zijn dat elk lid van de familie weet de locatie van het dichtst bij huis, school en werk. Identificeer een out-of-area contactpersoon die uw familie kunnen bellen en in contact met elkaar.
  • Proberen om routes en methoden voor het krijgen thuis ontwikkelen na een aardbeving heeft plaatsgevonden. Omdat er geen exacte tijd van de dag wanneer er een aardbeving zou toeslaan, kunt u op het werk, op school, op een bus, of in een trein wanneer men stakingen. Het is zeer waarschijnlijk dat je nodig hebt om te weten verschillende manieren om thuis te komen omdat wegen en bruggen zal waarschijnlijk worden belemmerd voor langere tijd.
 3. 3
  Bereid ramp leveringen op voorhand. De volgende punten zijn belangrijk om direct beschikbaar in uw huis, gelegen op een centrale locatie te hebben:
  • Koop een zaklamp met extra batterijen (bij voorkeur een voor elk individu). Zaklampen kan worden ondersteund met (afneembare) solar tuinverlichting. Krijgen een draagbare, op batterijen werkende radio ook. Er zijn een aantal modellen die zonne-energie of kinetische energie die kan de moeite waard een investering ook.
  • Aanschaf en gebruik "". Houd kaarsen handig ook, maar wees voorzichtig. Kunt u te maken met gescheurde gasleidingen of brandbaar materiaal morsen.
  • Maak een EHBO-kit en een handleiding.
  • Voorraad op nood voedsel en water. De Amerikaanse regering adviseert een 2 weken levering.
  • Zet samen een toolkit. Zorg dat u sleutels bevatten voor gasleidingen, een zware hamer, werkhandschoenen en een koevoet. Houd lucifers met het ook.
  • Samen een set van eetgerei en eenvoudige gerechten met een camping grill of kookplaat. Zorg ervoor dat u een handmatige blikopener.
  • Houd rond zware plastic zakken voor afval en om te dienen als dekzeilen, regen poncho's, enz.
  • Houd voedsel en voorraden voor uw huisdieren.
  • Houd een volledige set van comfortabele en warme kleding voor elk gezinslid. Zorg ervoor dat u slaapzakken en kussens hebben.
  • Extra prepaid mobiele telefoons en twee-weg radio's zijn een goed idee, maar reken niet op de mobiele telefoons werken.
 4. 4
  Werk samen met uw community voorbereid te zijn. Als er geen maatschappelijke groeperingen aanwezig zijn in uw omgeving gericht op de aardbeving paraatheid, werken aan het samenstellen van een. De eerste stap in het houden van iedereen veilig is onderwijs.

Tips

 • Als u niet beschikt over de kennis of de mogelijkheid om uw huis te repareren, om hulp te vragen. Vraag uw buren om een ​​handje te helpen, andere familieleden, of kies een klusjesman bedrijf dat is goed in dingen te repareren voor een redelijke prijs. Gebruik gekwalificeerde, gerenommeerde loodgieters en elektriciens voor alle elektrische en loodgieterswerkzaamheden.
 • Vergeet niet de mantra: "Fix, vast, vergeten."
 • Lees Google's artikels over hoe om een aardbeving te overleven, Deal met het zijn binnenshuis tijdens een aardbeving, en hoe tijdens een aardbeving te reageren voor meer informatie over wat te doen tijdens een earthquake.It is altijd nuttig om Wees voorbereid op natuurrampen
 • Verwarring is het eerste wat na een aardbeving. Probeer om verwarring te elimineren en zorgen door het ontwikkelen van een communicatieplan, dat niet afhankelijk is van mobiele telefoons, radio's of andere draagbare apparaten. Het creëren van een familiereünie punt is verstandig, communiceren dit duidelijk aan de familie op regelmatige basis wordt van essentieel belang, als we de neiging om terug te keren naar onze basisopleiding als in een noodsituatie.
 • Bij het online zoeken naar items om u aardbeving te helpen bescherming van uw huis, een goede zoekterm is "aardbeving veiligheid van producten".
 • Overwegen om een ​​paar schoenen, een zaklamp en een energiereep onder je bed. Dergelijke moeten op uw bureau worden bewaard op het werk of school (voor het werk, houden een paar comfortabele wandelschoenen klaar).
 • Zorg ervoor dat alle gasleidingen zijn volledig aangedraaid. En niet te zetten geen lichten op na een aardbeving!
 • Indien mogelijk, te vermijden omwonenden van breuklijnen en grote bergen in een aardbevingsgebied regio. Niet alleen zal de schade aan uw huis worden strenger, maar het zal meer waarschijnlijk dat je niet kunt krijgen om uw huis als u weg bent van het.

Waarschuwingen

 • Als je een huisdier, kijk uit voor vreemde huisdier gedrag. Deze kan bestaan ​​uit rondlopen onverschillig te rennen of te verbergen en niet uit

Dingen die je nodig hebt

 • Plastic stopverf kan worden gekocht bij bouwmarkten, briefpapier winkels en supermarkten. Wat kunst en antiek galeries wellicht ook geschikt plamuur te koop.
 • Antislipmatten of matten. Verkrijgbaar bij bouwmarkten.
 • Meubel-to-wall braces, ook omgekeerd beugels. Verkrijgbaar bij bouwmarkten.
 • Zaklamp met extra batterijen
 • EHBO-kit
 • Twee weken van niet-bederfelijk voedsel en water voor elk gezinslid.
 • Draagbare radio met extra batterijen
 • Kleding (genoeg voor minimaal 3-5 dagen)
 • Entertainment zoals bordspellen of boeken die geen elektriciteit nodig.
 • Telefoonnummers van hulpdiensten en schuilplaatsen, als telefonie mogelijk is.
 • Een kit