Wkinl

Hoe verzorg je vissen (tanks) te nemen

Alle verschillende vormen, maten en kleuren. Spikes, staarten, pop ogen, noem maar op, vissen hebben het. Vissen zijn cool. Maar hoe kijk je na hen? Al die chemicaliën in het water, levend voedsel, en het bedrijfsleven over het zetten van twee vissen in dezelfde tank klinkt behoorlijk eng. Maar niet in het zweet... lees net deze gids! Het bevat alle informatie die je nodig hebt op het verzorgen van die eerste vinnen. Deze gids neemt u mee door het kopen van vis, waardoor ze in je tank, en het verzorgen van hen.

Stappen

Hoe verzorg je vissen (tanks) te nemen. Beslissen of u wilt tropische of koudwater vissen.
Hoe verzorg je vissen (tanks) te nemen. Beslissen of u wilt tropische of koudwater vissen.
 1. 1
  Beslissen of u wilt tropische of koudwater vissen. Koudwatervissen zijn goudvis en witvissen. Er zijn ontelbare tropische vissen, van engelen vissen naar Corydoras meervallen. Koudwater vissen zijn meestal een beetje meer winterharde, en zal die eerste paar fouten overleven.
  • Begin met goedkope vis, zelfs als je kunt veroorloven dure. Goedkope die zijn goedkoop omdat ze zijn zeer succesvol in hun natuurlijke omgevingen of zo comfortabel in gevangenschap dat ze zelfs regelmatig kweken en, in beide gevallen, niet gemakkelijk sterven op hun weg naar en in dierenwinkels. Krijg iets actiefs en mooi hoor.
  • Niet beginnen met zeevissen. Ze vereisen en het begrip dat veel complexer zijn. Plus, het water dat je zult moeten werken en dat kan lekken is rommelig, langzaam corrosief voor metalen, en geleidend. Als u denkt dat u wilt een zoutwater tank, krijgen een middelgrote tropische aquarium met enkele planten en kijk of je dat perfect in orde eerste kan houden voor een jaar of zo.
 2. 2
  Bepaal wat voor soort en hoeveel vissen je wilt.
  • Onderzoek voordat het samenstellen soorten. Sommige vissen zijn compatibel, anderen niet. Men zou kunnen speculeren dat vis zou enige activiteit in hun leven te genieten, dus gewoon een te krijgen. (De vis hoeft niet dezelfde soort, voor sommige territoriale vis, is het best dat het niet een pantsermeervallen een goede "companion" voor zo'n beest.).
  • Zorg ervoor dat je kunt elke specialistische zorg te bieden de vissen nodig. Bijvoorbeeld, verschillende vissen moeten verschillende voedingsmiddelen, en sommige vissen vereisen meer onderhoud dan anderen. Het bezit van vis is een grote verantwoordelijkheid.
  • Sommige vissen zijn perfect gelukkig met vlokken en gevoed kan worden met een automatische feeder, die het mogelijk maakt om de tank onbeheerd voor een week of twee (ervan uitgaande dat de vis zijn klein, zodat het water niet erg frequent hoeft te veranderen) te verlaten.
 3. 3
  Krijgen een juiste maat tank. Zoek de minimale grootte tank voor elke vis.
  • Voor, koop een tank met 20 liter voor de eerste goudvissen, en 10 liter voor elke extra goudvissen.
  • Voor kleinere zoetwatervis, krijg een liter per inch van de volwassen vis.
  • De grotere zoetwatervissen vereisen meer ruimte. Het volume van een vis, en dus ruwweg de hoeveelheid voedsel verandert het in afval verhoogt niet met zijn lengte, maar met de derde macht van de lengte. Daarom kon je blijft twee of drie Neon Tetras, die groeien op slechts een centimeter of zo, per liter water, maar drie of vier grote zes-inch cichliden zou meer dan genoeg zijn voor een vijftig-liter tank (ervan uitgaande dat ze nie ' t erg territoriaal, in welk geval zij zouden kunnen denken dat slechts een of twee is genoeg!)
  • Actieve zwemmers zoals wild-type goudvissen en en tetra's moeten een tank vele malen hun lichaamslengte. In een kleine tank, zal langzaam zwemmers zoals luxe dubbel-tailed goudvissen en Siamese het vechten vissen nog steeds gelukkig zijn.
 4. 4
  Zorg ervoor dat u al de juiste apparatuur-, verwarmingselementen (voor tropische vissen), water conditioner, testkit, enz.
 5. 5
  Stel de tank en.
 6. 6
  Zet uw vissen in. Voeg alleen een paar vissen om mee te beginnen en langzaam opbouwen van de bevolking. Te veel vissen toe te voegen in een keer kan overbelasting van uw filtersysteem.
 7. 7
  Voer een gedeeltelijke water verandert wekelijks. 20-30% is een goed bedrag. Om een waterverversing doen, krijgen een grind vacuüm en sifon uit alle afval in de ondergrond. Dit zal trekken uit het water op hetzelfde moment. Vervang het water met water uit uw kraan, maar vergeet niet om het te behandelen met een water conditioner.
 8. 8
  Test het water regelmatig. Zorg ervoor dat u 0 ammoniak, nitriet 0, en onder 40 nitraat.
 9. 9
  Voed uw vissen twee of drie keer per dag.
 10. 10
  Bewaak uw vissen. Terwijl ze eten, zitten en hen daadwerkelijk te observeren. Controleer voor iets vreemds: veranderende kleur, vallen vinnen, beschadigde staarten, enz. Ook, zorg ervoor dat al je vissen kunnen opschieten.
 11. 11
  Probeer niet te benadrukken van uw vissen. Dit geldt ook voor het zetten van uw hand in de tank als je niet hoeft te, ze aan te raken, of springen in de buurt van de tank.

Tips

 • Koop een vloeistof testkit, in tegenstelling tot de stroken. Vloeibare kits zijn veel nauwkeuriger en minder kans op dwalen dan kits die strips gebruiken.
 • Veranderen niet uit de filterpatroon. Het filter is waar de meeste van de nuttige bacteriën leven, en het vervangen van de cartridge zorgt voor een ophoping van ammoniak die uw tank kan doden.
 • Levende planten kan de waterkwaliteit te verbeteren en maak je tank er natuurlijker uitzien.
 • Probeer te onthouden om uw tank schoon te maken een keer per week om uw vissen gezond en je tank kijken toonbaar te houden.

Waarschuwingen

 • Heb clownvis niet mengen met andere soorten.
 • Indien uw tank bevat minder dan 2,5 liter, gebruik GEEN een kachel. Als je dat doet, zul je langzaam koken uw vissen. Hier krijg je een grotere tank, dus je kunt ruimte voor al uw vis hebben.
 • Nooit schoon alles wat wordt geassocieerd met uw tank met zeep, wasmiddel of waspoeder. Deze zullen onmiddellijk doden vis. Zeer giftig.
 • Luchtverfrissers kan ook zeer giftig.
 • Niet te vergeten de veranderende water bit. Als je het niet doet, toxines op te bouwen, waardoor je tank ongezond en het bevorderen van overlast algengroei.