Wkinl

Hoe te voeden een pasgeboren kitten

Er is geen substituut voor moeders, en bij voorkeur kittens moet dichtbij en verpleegkundige te blijven van hun moeder kat voor maximaal 8 weken voorafgaand aan wordt aangenomen. In het geval van een redding, overlijden van de natuurlijke moeder, of wanneer de omstandigheden veroorzaken cat moeders een of meer van haar nest verwerpen menselijk ingrijpen noodzakelijk.

Er zijn veel dingen te overwegen en materialen die nodig zijn om flesvoeding een kitten. Zorgvuldige overweging en voorbereiding zal maken flesvoeding een kitten een rustgevende en comfortabele ervaring, die idealiter zal resulteren in een gelukkig, gezond huisdier.

Stappen

Hoe te voeden een pasgeboren kitten. Overleggen met de lokale dierenartsen en schuilplaatsen uit te vinden of er een zogende moeder katachtige (koningin) die in staat zijn om op de kitten.
Hoe te voeden een pasgeboren kitten. Overleggen met de lokale dierenartsen en schuilplaatsen uit te vinden of er een zogende moeder katachtige (koningin) die in staat zijn om op de kitten.
 1. 1
  Overleggen met de lokale dierenartsen en schuilplaatsen uit te vinden of er een zogende moeder katachtige (koningin) die in staat zijn om op de kitten. Moedermelk is het beste voor elke baby-zoogdier, en voorafgaand aan het proberen om fles voeden van een kitten met aanvullende formules, is het altijd aangeraden om te zoeken naar een natuurlijke bron, zoals een zogende moeder kat naar de plaats van de afwezigheid of verhindering van de moeder te nemen.
  • Wees ervan bewust dat, zelfs als je een kat in staat om verpleegkundige het jonge katje, kan ze niet aanvaarden van de kitten. Aanwezig blijven - is er een risico dat een koningin zou streven naar een kitten dat ze verwerpt doden.
  • Vergeet niet dat de jongere het kitten, hoe hoger de stofwisseling en hoe vaker de kitten moet voeden vanwege de kleine maag. Dit betekent dat u, of iemand anders, moet de hele dag totdat het kitten oud genoeg is om te beginnen over te schakelen naar vaste stoffen. Een kitten leeftijd tussen 6-10 weken oud moet worden gevoed zes tot acht maaltijden per dag, terwijl een kitten de leeftijd van 10 weken tot 6 of 7 maanden heeft vier maaltijden per dag en een kitten tot 9 maanden nodig heeft 3 maaltijden per dag. Het is niet tot volwassenheid die 2 maaltijden per dag is oke!
 2. 2
  Aankoop kitten melk vervangende formule (KMR) en benodigdheden, zoals spuiten en flesjes bij een lokale dierenspeciaalzaken. Voor jonge, moedermelk of moedermelk vervanger is een noodzaak tijdens de eerste weken van het leven. Een goed merk te gebruiken in de Europa Geboren enkel kitten melk maar zorg ervoor dat uw lokale dierenarts om advies vragen over een formule die hij of zij adviseert en dat is waar je woont.
  • Anitra Frazier, auteur van The Natural Cat adviseert op zoek naar melk in poedervorm koningin.
  • Als u wilt uw eigen formule te maken, zie de hieronder voorgesteld.
 3. 3
  Steriliseer de spuiten en warm de melk enigszins, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dan, een paar druppels op je pols, om ervoor te zorgen dat het niet te warm. Dit is net hetzelfde als wordt gedaan voor een menselijke baby.
  • Hoeft de formule niet in de magnetron, dit zal leiden tot bubbels van zeer warme of zeer koude formule te vormen in de fles. In plaats daarvan zet de formule in en plaats die in het hete water.
 4. 4
  Meng de formule onmiddellijk voor het aanbieden aan het kitten om de beste kwaliteit te garanderen. Het wordt niet aanbevolen om gemengde formule zitten rond of zelfs gekoeld vertrekken - maakt het alleen maar als je het nodig hebt en gooi wat niet gebruikt.
 5. 5
  Meet de juiste hoeveelheid voeding aan volgens het gewicht van het kitten.
  • Kittens 1-3 weken kan tot verteren twee eetlepels per 4 ounces (113g) lichaamsgewicht elke 2 tot 3 uur.
 6. 6
  Doe de melk in de fles en zorg ervoor dat je een druppel of zo knijp tegelijk.
  • zijn naar beste voor kleine katten 4 weken oud en jonger van flessen tepels kan te groot of kunnen toestaan ​​te snel of te hoge stroom vloeistof zijn.
 7. 7
  Voed de kitten. Doe dit door in de stoel zitten met een gevouwen op schoot. Plaats de kitten zo ook aan de manier waarop hij zou verpleegster van zijn moeder, met zijn hoofd opgeheven en maag rusten.
  • Laat het kitten te blijven borstvoeding tot hij klaar is, maar niet overvoeren.
  • Het is belangrijk om geduldig en kalm blijven terwijl fles voeden van een kitten om ervoor te zorgen dat het kitten op zijn gemak. Daarnaast laat het kitten aan zijn tijd in beslag nemen, terwijl flesvoeding te veel eten of problemen met de spijsvertering te voorkomen.
 8. 8
  Aanmoedigen en stimuleren boeren door die de kitten met zijn rug rusten tegen je lichaam en zachtjes te wrijven zijn maag. In de koningin en kitten relatie, zal de moeder van bruidegom het kitten om hem te helpen wind en ontlasting. Wees niet verrast door een van beide resultaat - het is een goed teken!
 9. 9
  Terug de kitten naar zijn warme bed of box te rusten. Ga verder met de regelmatige voeding schema elke dag voor de komende weken tot het spenen op vaste stoffen geschikt is. Op dit moment spreken met uw over een passende spenen dieet.
  • Zet vast voedsel zoals zachte, ingeblikt voedsel en hard voedsel aan het dieet als de kitten is ongeveer 4 weken oud. Sommige kittens fles voeden voor maximaal 8 weken en deze vooruitgang moet worden gecommuniceerd met een dierenarts professional.

Mock kitten melk formule

 1. 1
  Monteer de volgende ingrediënten:
  • 2 kopjes volle melk, gebruiken geitenmelk voorkeur (koemelk kan problemen veroorzaken, maar soms de behoefte groter is dan de lactose-intolerantie, dus met uw dierenarts bespreken als je geen keus, ook, zie "Waarschuwingen" met betrekking tot koemelk)
  • 2 rauwe biologische eidooiers of 1 eidooier en 1 theelepel warme kokosolie
  • 2 eetlepels eiwitpoeder
  • 6 druppels vloeibare vitaminen voor kinderen of Nu-Cat vloeibare vitaminen
  • 1 theelepel gemengde darmflora
 2. 2
  Doe de ingrediënten in een mengkom. Klop met een vork of garde.
 3. 3
  Verwarm de formule om bad temperatuur (101 º F of 38 0,3 º C) door het plaatsen van het voeden schip in een kom met warm water. Zoals boven beschreven, dan voeren de katten zoals hierboven beschreven. Een aanbevolen schema voor het voeden:
  • Onder 4 ounce kitten: 1/2 theelepel per voeding, elke 2 uur
  • 4-8 ounce kitten: 2-4 eetlepels per dag, om de 3 uur
  • 8-24 ounce kitten: 6-10 eetlepels per dag, elke 4 uur.

Tips

 • Stimuleren eliminatie door het plaatsen van de kitten in een schone kattenbak en tikken haar genitale en anale gebieden met een gaasje, watten, of een papieren handdoek met warm water. Dit imiteert de reiniging een moeder kat zou doen om eliminatie te bevorderen.
 • Weeg katjes vóór toevoeren formule te waarborgen dat de juiste hoeveelheid wordt bepaald. Bijhouden van gewichtstoename of-verlies in de loop van het voeden en in overleg met een dierenarts als het kitten is het verliezen of het verkrijgen van gewicht te snel.

Waarschuwingen

 • Geef nooit melk een kitten koe zo veel katten zijn in feite een lactose-intolerantie en last van maagklachten bij toediening zuivel melk.
 • Bij het leren hoe en oefenen om flesvoeding een kitten, in gedachten houden dat veel of te voeden onjuist kunnen problemen met de ademhaling veroorzaken. Observeer het kitten tijdens de voedingen om ervoor te zorgen dat er geen melk komt door de neus of de maag voelt niet opgezwollen.
 • Het beste is om kittens te laten aan hun moeder totdat ze minimaal 6 weken oud als de moeder weet het best en zelfs dan leeftijden 8-10 weken is vriendelijker. Fokkers raden te wachten totdat een kitten is 12 weken oud voordat het vinden van zijn nieuwe huis. Bovendien zijn er complicaties van orphaning een kitten, kittens kunnen ongezellig geworden, ontwikkelen gezondheidsproblemen, en hun ontwikkeling kunnen worden belemmerd.
 • Kittens spelen meer globaal en bijten veel moeilijker dan kittens gefokt om spenen leeftijd door een koningin. Dit lijkt te komen doordat ze de juiste feedback tijdens het spel de ontwikkeling niet hebben gehad. Ze fixaties zoals zuigen knoppen en oorlellen te ontwikkelen en ook zonder een volwassen kat om hen te laten zien hoe de bruidegom of gebruik van de kattenbak, zal het leven een stuk moeilijker voor zo'n kitten te zijn.
 • Gebruik verschillende flessen voor afzonderlijke nesten zoals sommige ziekten kunnen worden doorgegeven van moeder op kittens en van het ene nest naar het andere in een meervoudige kat situatie.
 • Zorg ervoor dat het kitten is niet koud als je voeden, omdat dit problemen met de spijsvertering kan veroorzaken.
 • Zodra een kitten is verwijderd uit de moeder formule is toegediend, zal het niet mogelijk zijn de kitten terugkeren naar zijn moeder af voedingen.
 • Wees er absoluut zeker van dat de melk die je een pasgeboren kitten te geven is niet heet. Het geven van een kitten warme melk zal haar mond en andere gevoelige gebieden te branden.
 • Raadpleeg een dierenarts als het kitten niet zal eten helemaal niet, kan dit een teken van ziekte zijn.

Dingen die je nodig hebt

 • Gesteriliseerde spuiten (een paar, zodat terwijl sommige zijn het drogen je nog steeds droog zijn om te gebruiken tijdens de dag van de voeding), als de kittens zijn erg jong en klein, een baby rubberen oor spuit zou het beste werken
 • Kleine baby fles of een pop zuigfles (de laatste alleen indien gemaakt van niet-giftig plastic zoals babyflessen reeds worden verondersteld veilig voedsel)
 • Kitten melk / kitten melkvervanger
 • Rubber / siliconen spenen die zijn gemaakt van niet-giftige materialen en klein genoeg voor het kitten te zuigen op
 • Handdoek