Wkinl

Hoe te suikerriet te planten

Suikerriet groeit uit een stam, in een hoog rechtopstaande plant die lijkt op riet die groeien op de oevers van een rivier. In tegenstelling tot de meeste stammen die recht zijn geplant, een suikerriet stengel moet worden gegroefd en geplaatst op zijn kant, zodat zij te groeien. Suikerriet is een zeer veelzijdige plant die vele functies bedient. De pulp van het riet wordt gerecycled en gebruikt om karton en andere suiker bord dat kan worden gebruikt als plafonds etc. Recently suikerriet is ook gebruikt om Bio brandstof vervaardigen, die als vervanging van aardolie gebaseerde brandstof en aanverwante producten dient ervoor.

De pulp van suikerriet kan ook terzijde worden gelaten in de zon om een ​​meststof die is voedzaam voedsel voor andere planten en bloemen te produceren. Na een paar maanden de pulp wordt zwart tot een fijn poeder gemalen. Hierdoor zwarte meststof wordt gebruikt om voeding aan andere planten en bloemen. Als een toegevoegde bonus, is er geen vieze geur.

Stappen

Hoe te suikerriet te planten. Kies gezonde suikerriet planten.
Hoe te suikerriet te planten. Kies gezonde suikerriet planten.
 1. 1
  Kies gezonde suikerriet planten. Hoe dikker, hoe beter. Suikerriet dat verbrand is ook geschikt voor het planten. Verwijder bloemen met een scherp mes of een sikkel.
 2. 2
  Afhakken bovenste bladeren en split suikerriet stengels in voet lange stukken. Langere stukken zal ook geschikt zijn.
 3. 3
  Graaf een vore ongeveer 6 centimeter diep. Dit kan worden gedaan met behulp van een spade of schoffel. Grootschalige suikerboeren zullen idealiter meer geavanceerde apparatuur te graven deze groeven.
 4. 4
  Pre water de vore, met behulp van een slang of door irrigatie. Dit is niet nodig als je planten grote vierkante mijlen of hectare suikerriet.
 5. 5
  Plaats stengels horizontaal in groef en bedek het met de bodem. Niet stengels rechtop. Ze zullen niet groeien.
 6. 6
  Afwachten en kijken voor suikerriet planten om te groeien. Scheuten beginnen te groeien van de knooppunten van de stengel, het doorbreken van de bodem om individuele suikerriet stengels te vormen.
 7. 7
  Planten duurt ongeveer 4-6 maanden te rijpen, of klaar voor consumptie. Dit is een onderhoudsvriendelijke gewas dat geen extra arbeid niet vereist als de planten moeiteloos, zelfs onder barre weersomstandigheden zal groeien.
  • Organische meststoffen en andere plantaardige voedsel kan ook worden gebruikt om de kwaliteit van planten te verbeteren. (Optie)

Tips

 • Zie Inleiding voor andere toepassingen van overgebleven suikerriet pulp.
 • Suikerrietsap zorgt voor een verfrissend drankje en kan warm of gekoeld geserveerd worden.
 • Verse suikerriet kan ook worden verpulverd of zo vloeibaar gemaakt dat het sap kan worden gewonnen.

Waarschuwingen

 • De bladeren van suikerriet planten kunnen schrapen of verwonden van uw huid. Draag altijd handschoenen of andere bescherming van de handen bij het verwijderen van bladeren en bloemen van de plant.