Wkinl

Hoe te stofzuigen en wassen uit uw zwembad filter

Dit artikel probeert de stappen die nodig zijn om te zuigen uit een pool leggen. Er zijn verschillende soorten van filtratie systemen voor zwembaden, zoals cartridge filters, zandfilters, en diatomeeënaarde (DE) filters. De instructies die hier gaan ervan uit dat u met behulp van een zandfilter of DE filter, hoewel sommige cartridge-gebaseerde systemen kunnen vergelijkbaar zijn.

Stappen

Hoe te stofzuigen en wassen uit uw zwembad filter. Schakel skimmers zoals vermeld op pijpen.
Hoe te stofzuigen en wassen uit uw zwembad filter. Schakel skimmers zoals vermeld op pijpen.
 1. 1
  Schakel skimmers zoals vermeld op pijpen.
 2. 2
  Begin met het aanbrengen van de zuigslang van de zuigkop.
 3. 3
  Flood slang met water alvorens adapter in skimmer om het verlies van het grootste voorkomen. Sommige skimmers vereisen dat u het mandje te verwijderen voordat u de slang kunt bevestigen, dus vergeet niet om deze indien nodig te doen. Houdt een uiteinde van het vacuüm lijn over de terugkeer port is een goede manier om doodbloeden de lucht in de lijn
 4. 4
  Vacuüm instructies van de fabrikant. In principe bewegen heel langzaam en bewust, terwijl stofzuigen. Gebruik een rasterpatroon te zorgen dat alle delen van de vloer en de hellingen worden gereinigd.
 5. 5
  Koppel de slang van de skimmer en verwijder vacuüm apparatuur.
 6. 6
  Schakel de pomp.
 7. 7
  Reinig de skimmer mand en haar mand. De Hair mand is het ene gelegen aan de pomp.
 8. 8
  Draai filteren handvat om de instelling "backwash", en zet vervolgens de pomp.
 9. 9
  Blijven laat de pomp lopen totdat het water in het kijkglas op het filter is duidelijk.
 10. 10
  Zet de pomp uit en zet filterhendel "spoelen", en zet vervolgens de pomp gedurende ongeveer 60 seconden.
 11. 11
  Zet de pomp uit en de terugkeer van de filterhendel "filteren".
 12. 12
  Schakel de pomp en hervat het normale gebruik van het zwembad.

Tips

 • Het is altijd een goed idee om eerst stofzuigen en daarna terugspoelen na. Terugspoelen verwijdert het verzamelde vuil en puin van uw filter. Als je niet backwash, zal uw filter langzaam verstopt beginnen te raken, waardoor er te veel druk op te bouwen terwijl het draait. Als het filter onder te veel druk, kan het barsten of exploderen.
 • Draai nooit de filter handvat terwijl de pomp draait. Het zal de pakkingen beschadigen binnenkant van het filter, die u dwingt om ze te vervangen.
 • Als het zwembad is erg vuil is, is het misschien een beter idee zijn om "vacuüm te verspillen" plaats. Dit is waar je het filter instellen op de instelling "WASTE" voordat stofzuigen, waardoor het systeem om het filter te omzeilen en verwijder het water uit het zwembad.
 • Een goede manier om de slang vol water loopt in het prille begin is om de zuigkop plaats over de retouruitgang. Dit zal de slang gemakkelijk vullen zonder te proberen en houd de slang onder terwijl cotesting met luchtzakken!
 • Voer een tuinslang in het zwembad wanneer u van plan bent om te stofzuigen op afval. Door het verhogen van het waterniveau boven de skimmermond u langer vacuüm terwijl het water in het optimale bereik.
 • Sommige DE filters zullen vereisen dat u na het teruglopen van meer DE voegen. Neem contact op met uw fabrikant voor instructies over wanneer en hoe dit te doen.
 • Om spanning en schade aan pompen en filters zeker om handmatig uit te hollen zo veel organisch afval mogelijk vóór stofzuigen. Dit is vooral belangrijk bij het openen van het zwembad in het voorjaar.
 • Tijdens het stofzuigen, moet u een oogje houden op de stroming van het water terug in het zwembad, evenals de hoeveelheid zuigkracht je krijgt. Als een van deze beginnen af ​​te nemen, moet u de pomp uitzet en schoon uit het haar mand.
 • Als je een heel vies zwembad op afval opzuigen, is het mogelijk om organisch materiaal hebben als bladeren verstopt in het vacuüm lijn, het pomphuis of zelfs in de impeller.

Waarschuwingen

 • Als u niet een verspilling functie hebben op het meerwegkraan-zoals een standaard push pull filter stroomklep-niet vacuüm het zwembad in de backwash instelling als dit zal duwen puin in de binnenkant van de filterpatroon op bepaalde model filters.
 • Is tijdens het spoelen of stofzuigen te verspillen, zeker niet te niet laat het water niveau onder onderkant van skimmer. Opnieuw vullen van het zwembad indien nodig.