Wkinl

Hoe te papegaaien trainen om minder lawaai te maken

Papegaaien stem geven om vele redenen. Ze begroeten luidruchtig de dag, en ze noemen de kudde thuis bij zonsondergang (ook al is er geen kudde). Ze kan schreeuwen als ze opgewonden en schreeuwen als ze zich vervelen. Ze kunnen gillen als ze horen schreeuwen of gillen als het te rustig. Hoewel je niet kunt trainen je papegaai te dempen, kunt u proberen om te stoppen met gewone schreeuwen. Hier is hoe!

Stappen

Hoe te papegaaien trainen om minder lawaai te maken. Begrijp papegaai gedrag.
Hoe te papegaaien trainen om minder lawaai te maken. Begrijp papegaai gedrag.

Voor de training

 1. 1
  Begrijp papegaai gedrag. Schreeuwen is een natuurlijk gedrag, en je kan gewoon niet helemaal stoppen. Laat je papegaai te schreeuwen tijdens de ochtend en avond, dit kan helpen trainen hem niet te schreeuwen tijdens de dag.
 2. 2
  Opgeven straf. Dit is wat mensen van nature gebruiken bij het corrigeren van problemen, maar het zal niet helpen uw papegaai trainen. Fysiek nadelige gevolgen voor uw papegaai is een vreselijk ding om te doen en zal resulteren in een doodsbange papegaai schreeuwen. Evenzo, als je schreeuwen tegen de papegaai, hij zal gewoon geloven dat je meedoen, iets wilde kudden doen natuurlijk.
 3. 3
  Controleer voor gezondheidskwesties. Soms schreeuwen kan worden veroorzaakt door pijn, en het is een reis naar een ervaren aviaire dierenarts om te controleren of je papegaai geen gezondheidsproblemen hebben waard.
 4. 4
  Ervoor te zorgen dat de behoeften van uw papegaai wordt voldaan. Controleer dat de kooi niet te klein is en dat hij heeft genoeg geschikte speelgoed om mee te spelen. Papegaaien hebben behoefte aan een dieet van ongeveer 70% pellets zoals Roudybush, aangevuld met tal van gezonde groenten en af ​​en toe fruit. Ze vereisen ook minstens een uur speeltijd met u - als u niet in staat om deze te voorzien zijn, overwegen adoptie van uw papegaai. Papegaaien moeten 10-12 uur slaap elke dag of ze kunnen bijten of schreeuwen, je kunt een gekocht kooi deksel of gewoon een deken elke nacht te gebruiken om hun kooi te dekken om te zorgen dat ze krijgen genoeg slaap.

Uitsterven methode

 1. 1
  Simpel gezegd, negeer je papegaai als hij schreeuwt. De meeste mensen reactie te schreeuwen is om naar de kooi te corrigeren of te geven aandacht aan hun papegaai, dit is eigenlijk het ongewenste gedrag te versterken. Wanneer je papegaai schreeuwt, moet je hem negeren.
 2. 2
  Beloon goed gedrag. Wanneer uw papegaai is rustig, ga direct naar de kooi hem aandacht te geven of misschien neem hem uit voor een speeltijd. Echter, het is goed om een ​​tijdje wachten voordat je naar de kooi, of je papegaai kon schreeuwen net voordat je naar de kooi, waardoor je per ongeluk het versterken van het slechte gedrag.
 3. 3
  Vergeet niet om uw papegaai volledig negeren. Zelfs een gezichtsuitdrukking kan uw papegaai geven de beloning die hij zocht! Een idee is om uit te lopen van de kamer wanneer je papegaai schreeuwt, want dit geeft een zeer duidelijke boodschap. Tijdens dit proces, wil je misschien een paar oordopjes te kopen.
 4. 4
  Wees voorbereid op harder schreeuwen. Ja, harder schreeuwen. Net als een peuter het gooien van een woedeaanval schreeuwt luider toen hij geen reactie ontvangt, zal uw papegaai nog harder schreeuwen. Vergeet niet dat het moet erger worden voordat het beter kan krijgen, en volledig negeren schreeuwen.

Trainen van een incompatibele gedrag methode

 1. 1
  Leer je papegaai om iets anders te doen. Bijvoorbeeld, als je papegaai zegt: "Hallo" terwijl schreeuwen, meteen belonen de "Hi" met aandacht. Uw papegaai zal leren dat "hallo" resultaten in een reactie, terwijl schreeuwen niet.
 2. 2
  Wees voorzichtig om alleen het gewenste gedrag te belonen. Het kan in plaats van lastig om je papegaai te versterken zijn precies als hij zegt: "Hallo," per ongeluk belonen een schreeuw. Wanneer u deze methode kiest, zorg ervoor dat je in dezelfde kamer als de papegaai, anders, het is onwaarschijnlijk dat u zult kunnen belonen de "Hallo."

Afleiding methode

 1. 1
  Afleiden uw papegaai! Dit is een handige methode als je het druk hebt, of gewoon geen zin om tot de opleiding. Geef hem een ​​puzzel speelgoed, bijvoorbeeld, of verbergen zonnebloempitten in zijn gewone voeding dus hij heeft om te foerageren voor de zaden.
 2. 2
  Pas beginnen storend wanneer de papegaai niet schreeuwen. Als je hem een ​​speeltje te geven terwijl hij schreeuwt, je geeft hem heel de krachtige versterking. In plaats daarvan, geef het aan hem terwijl hij stil.
 3. 3
  Overwegen het verlaten van zijn cover op. Wilt u misschien een douche te nemen en vergeet opleiding, of eet uw diner in vrede. Om dit te bereiken, laat u of zet het deksel op zijn kooi. Dit is niet per se hem afleiden, maar het is een manier om te voorkomen dat zijn schreeuwen voor een korte periode van tijd. Onthoud echter dat het deksel tijdelijk moet zijn. Als je het laat te lang, zal uw papegaai toch schreeuwen, en een kooi met een deken op het nauwelijks wat je wilde als je een papegaai gekocht.

Na de training

 1. 1
  Verwacht occasionele schreeuwen. Papegaaien zijn intelligente, en je papegaai zal zich realiseren dat het gillen goede resultaten heeft geleid. Vanwege dit, zal hij af en probeer het uit opnieuw om het resultaat te zien. Als voorheen, gewoon negeren het gedrag - straf of negatieve aandacht kan resulteren in herscheppen van de vorige gewoonte.
 2. 2
  Doorgaan juiste verzorging. Papegaai hebben aandacht nodig, een goede voeding, veel speelgoed, en regelmatige bezoeken aan de dierenarts. Vervalt deze kan resulteren in schreeuwen - denk aan het als hun straf voor uw slecht gedrag. Als je gewoon niet de tijd of geld om deze te bieden hebben, zou je papegaai beter af in een huis in staat om hen te voorzien zijn.

Tips

 • Veeleer dan te proberen het te negeren, als vermoedt dat uw papegaai schreeuwt, omdat het zich verveelt of aandacht wil, proberen te spreken het stil en beloon het met positieve aandacht als het spreekt stilletjes terug.
 • Als uw papegaai heeft een diep geworteld probleem, of je kan niet schijnen om het te repareren, overweeg dan het inhuren van een papegaai gedragstherapeut om uw huis te bezoeken en u te helpen.
 • Onderzoek uw papegaai - leren wat grootte kooi nodig is, en hoeveel schreeuwen u kunt verwachten. Het is onrealistisch en oneerlijk om je papegaai te veronderstellen dat je Kaketoe zal zijn zo stil als je oude Budgie.

Waarschuwingen

 • Als u meer dan een papegaai, verwachten dat ze te "praten" heen en weer elke dag. Hoewel je kunt constant ruis te voorkomen, is het onredelijk om te verwachten twee papegaaien om niet te bellen naar elkaar.
 • Niet schreeuwen jezelf! Als je schreeuwen tegen andere mensen vaak, kan uw papegaai inhaken op de gewoonte.
 • Vergeet niet dat uw papegaai kan gewoon niet helemaal stil - als u niet in staat om te gaan met deze, overweeg re-homing uw papegaai.