Wkinl

Hoe te katten te houden van kauwen op elektrische snoeren en opladers

Elke katteneigenaar weet dat elke kat heeft zijn eigen individuele persoonlijkheid, elke kat heeft zijn eigen eigenaardigheden en kwaliteiten. Veruit een van de meest uitdagende eigenaardigheden, echter, is de neiging sommige katten moeten kauwen, bijten, of aan te pakken snoeren en draden - vooral de slanke snoeren leidt tot moderne elektronische apparatuur.

Het voorkomen van dit is een uitdaging die zowel inventiviteit en vastberadenheid vereist. Niet alleen kauwen en bijten schade aan de snoeren, maar het kan leiden tot vreselijke schade aan uw kat, zoals elektrische schokken of verstikking. Dus, net als een ouder moet kind-proof hun huis tegen jonge kinderen, een kat eigenaar moet alert te zijn kat-proofing het huis. In dit artikel vindt u een aantal handige suggesties gericht op het afschrikken van uw katten uit kauwen snoeren en andere elektrische apparaten in het huis te vinden.

Stappen

Hoe te katten te houden van kauwen op elektrische snoeren en opladers. Uit te werken waarbij de elektrische risico's in uw huis zijn.
Hoe te katten te houden van kauwen op elektrische snoeren en opladers. Uit te werken waarbij de elektrische risico's in uw huis zijn.
 1. 1
  Uit te werken waarbij de elektrische risico's in uw huis zijn. Elk elektrisch item op kat niveau is een potentieel gevaar, net als items van de kat kan bereiken en springen. Items te zoeken vooral onder koorden van apparaten, en drukmachines, snoeren tijdelijk gebruikt voor zaken als kerstboom verlichting, kabels op plaatsen waar je niet kan bereiken, maar uw kat kan (bijvoorbeeld achter zware voorwerpen, zoals koelkasten, diepvriezers, kachels en televisie), en alle stopcontacten.
  • De meest kwetsbare delen van het snoer zijn waar de draad sluit de stekker of apparaat. Deze secties zijn niet gemakkelijk beschermd door koord bescherming kits. Houd de verschillen tussen een koord en de bescherming aansluitpunten zo klein mogelijk. Controleer ze regelmatig.
  • Als de kloof tussen een apparaat zoals een koelkast of breed genoeg is voor een kat te glijden naar beneden of naar, dan moet je voorzorgsmaatregelen te nemen om de relevante elektrische snoer en stopcontact bewaken.
 2. 2
  Controleer het aantal apparaten aangesloten op de verkooppunten en hoe ver deze apparaten zijn ingesteld. Overbelast uw verkooppunten. Zonder enige schade uw kat kan doen om hen, een te grote belasting van de circuits kan kortsluiting in het systeem of zelfs leiden tot elektrische branden en daarom presenteren een algemene huishoudelijke gevaar voor de veiligheid. Het is belangrijk om de kabel zo dicht mogelijk bij de uitlaat mogelijk om struikelen te voorkomen zowel voor mens en katten, te ontmoedigen waardoor een loshangende slangachtige verleiding voor de kat, en koordverwarring voorkomen.
  • Bepaal wat voor soort kabels worden aangesloten op deze. Het is misschien nuttig om groep als koorden samen. In het algemeen, hoe dunner de koorden zijn, hoe beter uw kat houdt van hen.
  • Kijk voor die snoeren zijn min of meer permanent in het stopcontact zit en die koorden zijn koorden je de neiging om te bewegen. Laptop kabels zijn zeer verleidelijk om katten omdat ze klein en ze schudden als je werkt met de laptop op allerlei plaatsen in het huis, draaien ze in mini mid-air "speelgoed".
  • Houd de afstand tussen de uitlaat en de toestellen de koorden hechten zo kort mogelijk.
 3. 3
  Haal de stekker van onnodige apparaten en zet ze weg in een veilige, kat-vrije ruimte totdat het nodig is. Wanneer nodig, laat ze niet zonder toezicht, of beperken het gebruik ervan tot een veilige, cat-vrije ruimten. Het heeft geen zin het verlaten van ongebruikte apparaten uit het verzamelen en toegang tot de ruimte als ze netjes kunnen worden opgeborgen, zonder te kauwen en stofvrij.
 4. 4
  Herschikken uw meubels om bescherming te bieden voor opknoping snoeren of snoeren die de neiging hebben om te verhuizen. Blokkeer de basis en / of achterkant van tabellen of boekenkasten die een spleet tussen de vloer en de bodem van de eenheid of het stopcontact en de achterkant van de unit. Vergeet niet dat katten kunnen sluipen in openingen kleiner dan je vuist, afhankelijk van de grootte van de kat. Uw kat kan ook objecten die niet stevig zijn vastgemaakt of zijn zwaar te verplaatsen. Verberg zoveel mogelijk van de kabel van uw kat mogelijk. Opruimen onnodige draadgebonden apparaten en zet ze weg in een veilige, kat-free locatie.
  • Overweeg het gebruik van zoveel mogelijk beperken van de koorden om de zenders op beschermde of kat-vrije gebieden.
 5. 5
  Bescherm de snoeren en stopcontacten. Er zijn een aantal manieren die u blootgesteld snoeren en stopcontacten kunnen beschermen, wanneer het niet mogelijk is om te verbergen, op te bergen, of tot ontbinding van dergelijke koorden. Hier zijn verschillende manieren voorgesteld:
  • Tape alle bungelende koorden naar beneden, zodat ze niet bengelen. Het is de bungelende die vaak trekt de kat; eens stevig vastgebonden aan een tafelpoot of aan de muur, het snoer past en niet langer dezelfde aantrekkingskracht geven. U kunt ook bijlagen of speciaal snoer clips kopen om snoeren botweg gehecht aan een ander item te houden.
  • Maak het snoer onsmakelijk. Spuiten of vegen van snoeren met iets onsmakelijk om de kat. Er zijn commerciële product oplossingen en zelfgemaakte oplossingen. Als je eigen maken, overwegen gebruik zulke dingen als hete saus, lavendelolie, een zelfgemaakte citrus of azijn pasta, knoflook, cayennepeper of chili-olie of pasta, etc. Sommige mensen gebruiken een lichte coating van sport zalven (de echt sterke menthol sort), bloedstelpende potlood, of deodorant. Zeker laten de toegepaste stof volledig opdrogen voordat weer aan te sluiten in de muur en je zult moeten zelfgemaakte fixes periodiek opnieuw. Vermijd het gebruik van om het even wat zout want katten houden likken zout.
  • Bedek snoeren met iets vast dat kauwen afschrikt. Commerciële producten omvatten "Chewsafe ™" en "CritterCord ™", die duidelijk zijn, flexibel beschermend koord dekt doordrenkt met een citrus-geur om de kat uit de buurt van het snoer te houden. Deze zijn gemakkelijk te voegen en geen actuele re-toepassingen vereist.
  • Bedek snoeren met tin-folie tape. Deze is bij de hardware opslag en eenvoudig te wikkelen de koorden. Katten een hekel aan de alkalische smaak in hun mond en zal zich onthouden van kauwen alles bedekt met de tape. Een nota van voorzichtigheid niettemin, zoals sommige katten, zoals de tin-folie om op te kauwen, want het maakt een gelijkaardige knapperige geluid als de folie scrunchy kookt gevonden in dierenwinkels.
  • Bedek snoeren met dubbelzijdige tape. Katten haten iets kleverig en zal het niet aanraken. Het probleem met deze methode is dat het... kleverig, en dus lastig, en zal ook verzamelen een hoop pluis voor u.
  • Maak je eigen snoer bescherming kit met behulp van karton of rubber slangen en elektrische tape. Het is niet per se elke goedkoper dan het gebruik van een professionele kit, noch minder tijdrovend, dus doe je sommen eerste.
  • Maak uw eigen plug dekt tot de aansluitpunten van koorden met de bekers uit eierdozen en enkele elektrische tape te dekken.
  • Hang of opkrullen bungelende telefoon snoeren. Deze zijn net zo uitnodigend om wat katten als andere snoeren.
 6. 6
  Gebruik ruis of snelle actie om uw kat af te schrikken. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen als je je kat op heterdaad te betrappen. Schreeuwen luid "NEE" of je handen te klappen elke keer de kat gaat in de buurt van het snoer is een mogelijkheid. Een andere is om een ​​water-pistool handig te houden voor spuitende uw kat als het te dicht bij plaatsen waar je het niet wilt gaan. Uiteraard, wees niet te elektrische of elektronische apparatuur te raken met het water. Of, als de kat is eigenlijk kauwen op een koord, besluipen en gooi wat licht onschuldig voorwerp of zachtjes swat de kat (met zeer weinig kracht, net genoeg dat je zou verrassen, en doe dit niet om een ​​kitten), bij voorkeur schreeuwen terwijl op het.
  • Als u een motie-detector stuk speelgoed dat een geluid zodra het ziet beweging (bijvoorbeeld een kikker die kwaakt) maakt kan vinden, overwegen het plaatsen van het strategisch om elke keer de kat krijgt bij bepaalde kwetsbare snoeren, zoals onder het afgaan computer bureau. Het zal moeten worden luid en plotseling genoeg om af te schrikken uw kat, en er is een kans dat hij gewoon zal wennen en het te negeren.
 7. 7
  Zoek afleiding. Koord kauwen kan een teken van verveling, een teken van het beoefenen van prooien jagen, of gewoon de behoefte om te spelen. Er zijn een aantal geweldige dingen die je kunt doen om uw kat af te leiden met meer interessante dingen te doen dan op te kauwen op de elektrische parafernalia in uw huis:
  • Voorzie uw kat met kat gras gegroeid van haver of tarwe. Veel katten voelen de behoefte om op te kauwen op gras, en zonder gras, de volgende dichtste ding is string en draden. Kattengras is verkrijgbaar in dierenwinkels en op het internet, en je kunt zaden van haver en tarwe te kopen en te groeien ze zelf in een pot met een beetje bodem. U kunt zelfs graven een kleine zode uit een tuin die niet is behandeld met pesticiden of herbiciden. Kijken om er zeker van de zode bevat alleen gras bladeren, geen onkruid. Plaats de klomp van de zode in de pot op de vloer en laat de kat op kauwen. Laat de zode op zijn oorspronkelijke plaats als de kat wordt gedaan kauwen erop. Veelgebruikte, indien nodig.
  • Geef uw kat genoeg leuke kat speelgoed. Bij katten kauwen snoeren, zijn ze vaak op zoek naar kleine speeltjes voor zichzelf te creëren. Korte draden snellen over linoleum en hardhouten vloeren heel wonderlijk wanneer geslagen door een harige poot. Je zou kunnen proberen af ​​te leiden van uw kat met een ander soort speelgoed. Enkel ben zeker om alle speelgoed dat wire-kauwen gedrag (zoals speelgoed dat draadvormige behulp van touw, garen, enz.) aan te moedigen te vermijden.
 8. 8
  Houd kitty uit wanneer snoeren verhuizen. Er zijn een aantal activiteiten waarbij koord beweging is onvermijdelijk en het is waarschijnlijk het beste uw kat buitengesloten van de kamer of ruimte waar u gebruik van dergelijke apparaten in plaats van risico kauwen en het potentieel voor elektrische schokken aan zowel Kitty en je te houden, maar ook als het potentieel voor een zwaar voorwerp vallen op uw kat als de kabel is te veel naar beneden getrokken. Bij het uitvoeren van activiteiten zoals strijken, boren, stofzuigen, en zelfs het gebruik van een laptop uit de buurt van zijn normale stationaire gebied, overwegen om poesje uit. Uiteraard, met voorwerpen, zal het geluid wel genoeg om haar af te schrikken, maar houd in gedachten dat ze zou kunnen proberen om het snoer op te kauwen in de intervallen waar u af te zetten het item en worden afgeleid door iets anders.

Tips

 • Bij gebruik van geuren als een manier om uw kat te ontmoedigen, kan het een geval van trial and error om te zien wat wel en niet werkt met uw kat.
 • Katten haten kalk geuren, als u bedekken de draden met een beetje limoensap, zal dit uw probleem op te lossen!
 • Spoel uw snoer op en plaats deze in een kleine ziplock zak, dan kunt u gebruik maken van een kan van stofdoek lucht ondersteboven om "nat" uw kabel met de vloeistof. De meeste flessen perslucht bevat een bitterstof om kinderen te houden van hijgend hem hoog te krijgen en het spul smaakt verschrikkelijk. Laat uw kat proeven achteraf en het zou de laatste keer zijn dat hij kauwt het snoer.
 • Eenvoudig. Hier krijg je een vaatdoek, geniet het naar beneden en spuit wat zeep erin. Werkt het in de doek. Vervolgens, strip de kabels door de doek, en zorg ervoor dat water en zeep te krijgen op de gehele lengte van het snoer. Kitty zal niet meer kauwen!
 • Een goedkope optie is een simpel rietje. Het plaatsen van een in meerdere kamers zullen beide iets om op te kauwen en mee te spelen.
 • Als je jas kwetsbaar draden met een niet-giftige stof uw kat houdt niet ruiken of proeven, bescherming van uw meubels, muren, vloeren en tapijt door ervoor te zorgen dat wat stof u gebruikt zijn kracht behoudt als het droog terwijl niets kleuring.
 • Eventueel kan u gewoon beperken uw kat aan een koord-vrije ruimte wanneer u niet thuis bent of op andere wijze in staat om zijn bewegingen te kijken. (Hoewel, echt, deze methode is niet zeer aan te bevelen. Het is uiterst moeilijk om een ​​kat bijeen te drijven.)
 • Als uw kat houdt van een enkel type koord over een ander (bijvoorbeeld het kauwt dunne oplader koorden in plaats van dikker apparaat of computer koorden), overweeg dan simpelweg verwijderen van dat soort touwen van zijn omgeving door beperkt ze naar een speciale kat-vrij gebied van het huis of appartement (bijvoorbeeld een logeerkamer of computer office).

Waarschuwingen

 • Controleer de staat van uw snoeren regelmatig. Katten zijn klein, ze zijn slim, en ze zijn hardnekkig. Ze kunnen schade aan het snoer veroorzaken, zelfs zonder daadwerkelijk doorsnijden het. Een beschadigd snoer kan brand veroorzaken. Vervangt of herstelt beschadigde kabels onmiddellijk.
 • Naast snoeren en draden, houd koorden, draden en elastiekjes weg van uw kat. Niet alleen doen ze aan te moedigen hetzelfde kauwen gedrag, maar ze fataal zijn voor uw harige vriend kan zijn bij inslikken. Ze kunnen verstrikt in hun darmen krijgen en leiden tot ernstige medische problemen. Als u vermoedt dat uw kat kan een koord hebben ingeslikt, wilt u misschien een dierenarts kijken naar het, net veilig te zijn.
 • Als uw kat slikt elke stukjes koord, ga direct naar uw dierenarts, deze stukken kan in de darmen van de kat ingediend worden en veroorzaken veel problemen.

Dingen die je nodig hebt

 • Geschikte koord bescherming kits, zoals "Chewsafe" of "CritterCord"
 • Speelgoed voor afleiding
 • Niet giftig snoer pasta's of vloeistoffen
 • Kattengras