Wkinl

Hoe te jasmijn groeien

Misschien het best bekend om zijn exotische, welriekende geur, jasmijn bloeit de hele zomer op een semi-Vining struik. Sommige variëteiten van jasmijn kan ook binnen gekweekt worden, waar ze het hele jaar door bloeien. Of ze nu in de tuin of in uw huis, jasmijn zijn gemakkelijk te planten en te onderhouden. Met dit artikel, zult u binnenkort mooie jasmijn groeien heerlijk!

Stappen

Hoe te jasmijn groeien. Kies een geschikte plek voor uw jasmijn planten (s), hetzij in volle of gedeeltelijke zon, met een omheining, post, of latwerk beschikbaar voor jasmijn wijnstokken te ondersteunen als ze klimmen.
Hoe te jasmijn groeien. Kies een geschikte plek voor uw jasmijn planten (s), hetzij in volle of gedeeltelijke zon, met een omheining, post, of latwerk beschikbaar voor jasmijn wijnstokken te ondersteunen als ze klimmen.
 1. 1
  Kies een geschikte plek voor uw jasmijn planten (s), hetzij in volle of gedeeltelijke zon, met een omheining, post, of latwerk beschikbaar voor jasmijn wijnstokken te ondersteunen als ze klimmen.
 2. 2
  Graven de bloem bed tot een diepte van ten minste 12 centimeter (30 0,48 cm), draaien over de bodem en breken alle klonten.
 3. 3
  Voeg 2 inches (5 0,08 cm) van compost om de hele bloem bed, het mengen van de compost en de bodem goed door elkaar.
 4. 4
  Schuif de jasmijn wijnstok voorzichtig uit de container. Verzadigen de kluit volledig voordat u het in de gaten.
 5. 5
  Schep en bewegen grond rond de wortels van de jasmijn wijnstok en dep de bodem stevig omlaag met behulp van een troffel.
 6. 6
  Water de jasmijn wijnstok genoeg om de aanplant gebied grondig inwerken. Water jasmijn planten regelmatig, terwijl ze steeds gevestigd, en vervolgens gedurende de zomer als de planten zijn gevestigd.
 7. 7
  Voeg een 2 tot 3 inch (5 0,08-7,62 cm) laag van pine stro over de pas geplante jasmijn wijnstokken door het droppen van handenvol stro bovenop het gebied waar de wijnstok werd geplant vanaf een meter erboven.
 8. 8
  Gebruik tuinplant banden met jasmijn wijnstokken losjes binden aan een hekwerk of andere ondersteuning zodra de wijnstokken lang genoeg om dat te doen zijn gegroeid. Verder kunnen worden vine groei tie om de 8 tot 10 inch (20,32-25,4 cm) het beklimmen jasmijnranken die kan groeien tot wel 10 voet (3,05 m) ondersteunen.

Tips

 • Solliciteer meststof elke 2 tot 3 weken tijdens het groeiseizoen met een hoog phosphrous meststof (15-30-15) aan te moedigen maximale bloei.
 • Jasmijn planten kunnen worden gekweekt in de zomer van top stekken.
 • Jasmine kan krachtig groeien onder de juiste groeiomstandigheden. Om groei te beheersen, de jasmijn planten nodig frequent knijpen. Bezuinigen de jasmijn plant na het klaar is met bloeien en in de zomer om de groei te beheersen en te voorkomen dat lange wijnstokken in de knoop raakt als ze niet opgeleid om een ​​hekwerk of een andere ondersteunende structuur te beklimmen.
 • Plant jasmijn dicht bij uw huis, terras of wandelpad om zijn intense geur te genieten en een goed zicht op de kolibries en vlinders die uw jasmijn zal aantrekken krijgen.
 • Water jasmijn in de ochtend, weken de basis van de plant zodat het vocht sijpelt in de grond plaats verloren door verdamping.
 • Niet alle jasmijn rassen produceren geur. Als de geur is belangrijk voor u, moet u een geurige verscheidenheid selecteren.
 • Snoei jasmijn planten in het vroege voorjaar om hen te helpen behouden hun vorm.

Dingen die je nodig hebt

 • Jasmijn planten (s)
 • Tuinschop
 • Tuinhandschoenen
 • Compost
 • Troffel
 • Plastic tuinplant banden
 • Pine stro