Wkinl

Hoe te identificeren schurft bij honden

Schurft verwijst naar een soort ontstekingsziekte bij de hond. Alle honden hebben mijten in kleine hoeveelheden en het immuunsysteem is meestal voldoende om de getallen te houden. Schurft, echter, veroorzaakt door een overvloed van verschillende soorten mijten, waarbij de hond infecteren, verstopt in de haarzakjes en de huid. Grote kolonies van deze mijten kunnen huidletsels, die uiteindelijk kan leiden tot haaruitval, problemen met het immuunsysteem en zelfs genetische aandoeningen veroorzaken. Er zijn verschillende soorten schurft die zijn gediagnosticeerd op basis van het soort mijt die op de hond. Afhankelijk van het type van schurft kan of kan niet besmettelijk. Schurft kan worden gevonden op honden, maar het kan ook gevonden worden op katten en andere huisdieren; schurft kan ook op de mens waar het dan heet schurft worden overgedragen. Vroege herkenning van schurft maakt de behandeling van het dier gemakkelijker. Gevorderde gevallen van schurft kan een langere duur van de behandeling en herstel vereisen. Hier is hoe te schurft bij honden te identificeren.

Stappen

Hoe te identificeren schurft bij honden. Onderscheid tussen gelokaliseerde en gegeneraliseerde Demodex.
Hoe te identificeren schurft bij honden. Onderscheid tussen gelokaliseerde en gegeneraliseerde Demodex.

De verschillende types van schurft

 1. 1
  Onderscheid tussen gelokaliseerde en gegeneraliseerde Demodex.
  • Gelokaliseerde Demodex wordt veroorzaakt door de microscopische demodex canis mijt. Ze zijn te vinden op bijna elke hond in kleine aantallen. Wanneer het immuunsysteem van de hond niet aan de mijt bevolking te controleren, dan is een overbevolking van de mijten zal optreden. Gelokaliseerde Demodex komt meestal voor bij pups jonger dan 1 jaar oud. Het haar rond de puppy's ogen, lippen en mond zal beginnen te dun. Dan zal er flarden van haar verlies op de benen, lichaam en poten van de hond. De pleisters kunnen groeien tot ongeveer 1 inch (2,5 cm) in diameter. De huid kan rood en geïnfecteerde geworden.
  • Gegeneraliseerde Demodex ontstaat wanneer er 5 of meer plekken van haaruitval. Er kunnen vlekken op de hond hoofd, lichaam en benen. Ze kunnen combineren in grotere gebieden van het missen van haar. De overmatige aantallen mijten plug haarzakjes en de huid begint te verslechteren met zweren en korstvorming laesies. Als een pup jonger dan 1 jaar ontwikkelt gegeneraliseerde Demodex, dan is er een 30 tot 50 procent immuunsysteem van de puppy's zal de schurft aan te vallen en de pup zal herstellen. Honden ouder dan 1 jaar moet de dierenarts om schurft te behandelen.
  • Noch gelokaliseerde noch gegeneraliseerde Demodex is besmettelijk, noch kan worden overgedragen op de mens.
 2. 2
  Herkennen schurft.
  • Schurft, of honden schurft, is zeer besmettelijk en kan door contact worden overgedragen aan andere honden of dieren. De mijten kunnen worden overgedragen op de mens, maar deze vorm van mijt duurt niet lang leeft op de menselijke huid. Deze vorm van schurft ontstaat wanneer de Sarcoptes scabiei canis mijt holen in de huid van het dier. De huid wordt al snel besmet en veroorzaakt ernstige jeuk en wonden die korst op. Het wordt meestal eerst opgemerkt op de hond ellebogen en oren. Honden met honden schurft zijn vaak in slechte staat om te beginnen met, en hun gezondheid kunnen snel verslechteren nadat ze besmet zijn geraakt.

Symptomen

 1. 1
  Onderscheid te maken tussen de verschillende symptomen van schurft.
  • De symptomen van Demodex onder meer haaruitval en wat korstvorming of rode huid. De hond kan niet beginnen te jeuken totdat infectie is ingesteld in, waardoor de ontsteking en korstvorming van de huid. Ze lijken te zijn in goede gezondheid, maar kan met abnormale ronde vlekken van haaruitval te presenteren. Als de haaruitval blijft en de patches samenvoegen, dan is de hond kan hebben gegeneraliseerd Demodex.
  • Schurft veroorzaakt hevige jeuk vanaf het begin. De hond kan jeuken of kauwen op zichzelf fel, de verergering van de aandoening. Gezondheid van de hond kan beginnen te snel verslechteren, als het al niet in slechte gezondheid. De jeuk kan de hond rijden naar afleiding, ze zullen niet in staat zijn uit te rusten met de jeuk en het kan interfereren met hun eetlust.

Testen voor schurft

 1. 1
  Voer een eenvoudige test voor schurft.
  • Voordat u uw hond naar de dierenarts om te controleren op schurft, kunt u een eenvoudige test thuis, dat is ongeveer 95 procent nauwkeurig in het opsporen van schurft te voeren. Mijten zijn microscopisch kleine, zal de dierenarts een huid schrapen nemen en controleer deze onder een microscoop op tekenen van mijten. Tot die tijd, maar u kunt uitvoeren van de "Pedal-Pinna reflex test." Voorzichtig manipuleren en krassen op het oor van de hond, en als de hond begint aan zijn achterpoot bewegen alsof krassen op haar oor, dan heeft het waarschijnlijk schurft. Deze test werkt omdat in bijna alle gevallen van schurft, de mijten infecteren de oren.

Professionele diagnose

 1. 1
  Zoeken veterinaire zorg.
  • Natuurlijk, als u vermoedt dat er iets mis is met uw hond, moet u uw dierenarts te raadplegen. Ze kunnen een goede diagnostische tests uitvoeren om de aard en de ernst van de schurft te bepalen, en kan dan voorschrijven van de juiste medicatie voor het opruimen van de schurft.

Waarschuwingen

 • Elke vorm van schurft kan ernstige schade aan een hond veroorzaken indien onbehandeld gelaten. Als u vermoedt dat uw hond last heeft van schurft, breng ze naar een dierenarts zo snel mogelijk.