Wkinl

Hoe te Dauwbramen halen

Dauwbramen zijn een gemeenschappelijke wilde bes die groeit in grote delen van Noord-Europa, met een aantal naaste familieleden in veel Europese landen. Naar frambozen, boysenberries, en gerelateerd bramen, ze zijn kleiner en minder productief, maar voor wat ze missen in grootte, ze make-up voor in de smaak. Hier zijn enkele stappen om u te helpen succes te oogsten deze heerlijke bessen.

Stappen

Hoe te Dauwbramen halen. Bepalen wanneer de bessen zal beginnen dragen in uw regio.
Hoe te Dauwbramen halen. Bepalen wanneer de bessen zal beginnen dragen in uw regio.
 1. 1
  Bepalen wanneer de bessen zal beginnen dragen in uw regio. Normaal gesproken, dauwbramen beginnen te rijpen ongeveer 6 weken na de laatste vrieskou in een gebied, en blijven enkele weken dragen, tenzij droogte of extreme hitte zorgt ervoor dat ze slapende geworden.
 2. 2
  Zoek een locatie waar u kunt ophalen. Zorg ervoor dat u op het openbaar domein, of hebt toestemming om prive-eigendom te foerageren in te voeren voor uw bessen. Snelweg en spoorlijn rechts-van-manieren, brand bosbouw rijstroken, en landweggetjes zijn goede plaatsen om te kijken. Wees ervan bewust dat sommige afdelingen snelweg spuiten herbiciden op de rechter-of-weg, dus je kan hebben om een ​​beetje onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat de bessen u veilig om te eten zijn.
 3. 3
  Let op tekenen van rijping bessen. U zult merken donkergroene groepjes bossige wijnstokken met paarsrode stengels in open gebieden met volle zon en een goede drainage. Al snel na de laatste vorst, zullen deze klonten worden bedekt met heldere witte, vijf-petaled bloei, en spoedig daarna, zal de bessen verschijnen. Kijk als ze de voortgang van groen, naar rood, dan diep paars of glanzend zwart, op welk moment ze zijn klaar om te plukken.
 4. 4
  Kleed jezelf adequaat voor een outdoor ervaring. De dauwbraam wijngaarden zijn bedekt met scherpe stickers, dus een lange broek en stevige laarzen zijn aanbevolen. Lange mouwen zijn een heel goed idee. Schar op een insectenwerend middel als je gevoelig bent voor insectenbeten, en breng wat zonnebrandcrème of draag een hoed met brede rand om je huid te beschermen.
 5. 5
  Zoek een geschikte plukken container voor uw inspanning. Plastic boodschappentassen, zullen kleine emmers als een liter ijs emmers, of plastic mengkommen werken voor deze stap. Handvatten zal dragen deze containers gemakkelijker als ze die hebben. Een een of twee liter emmer met een handvat vastgemaakt aan uw riem zal beide handen te plukken, of een hand voor picking en men vrij om je stok vast te houden.
 6. 6
  Neem langs een wandelstok of een ander werktuig om de dikke briar wijnstokken voor slangen of andere gevaren sonde als je gaat halen in een gebied van dik groei waar u het gebied waar je bent duidelijk loopt niet kunnen zien.
 7. 7
  Zoek een gebied te kiezen waar er schoon gebieden te staan, om een onverwachte confrontatie met vermijden slangen of brand mieren of andere ongewenste wezens. Idealiter, dan krijgt u in een plaats waar er minimale stof van het verkeer of andere bronnen, omdat de bessen van kleine lobben maakt het reinigen van stof uit hen moeilijk.
 8. 8
  Onderzoek het gebied rond de dauwbraam wijnstokken voor gevaren, die kunnen bestaan ​​uit wespennesten, gif eik of, brand mieren, of zelfs giftige slangen. Kijk voor het verkeer gevaren ook, als je plukken langs een rijweg.
 9. 9
  Leer de prime bessen te onderscheiden, hebben degenen die helemaal rijp zijn, maar niet begonnen te verwelken. Kijk voor bug sting merken waar schildwantsen of ander ongedierte al hebben gegeten op uw fruit. De ideale bessen zal glanzend zwart zijn, met een stevige uitstraling en weinig rood verschijnen op een van de lobben.
 10. 10
  Plukken de bessen langs de omtrek van de patch van wijnstokken die u zoekt, het kiezen van de degenen die op verticale stengels die kan worden bereikt zonder dat u uw handen niet te ver in de wirwar. Dauwbraam wijnstokken hebben kleine, vlijmscherpe doorns die u gemakkelijk prikken een nietsvermoedende picker pijnlijk.
 11. 11
  Pak individuele bessen voorzichtig om niet te breken of kneuzen hen. Trek de bessen in een hoek van de stuurpen, het breken van het weg in plaats van trekken het. Dit zal de kiem te verlaten op de wijnstok stengels, in plaats van de bes, bespaart tijd later als je ze schoonmaken.
 12. 12
  Trek de bes in de kop van de palm van je hand, zodat u uw duim en vingers te gebruiken om verder te gaan plukken totdat je handpalm vol is, in plaats van het nemen van individuele bessen aan de bak iedere keer je er een uitkiest.
 13. 13
  Laat de bessen in uw container zorgvuldig, houden ze wordt verpletterd of gekneusd. Deze bessen zijn zeer skins inschrijving, en misbruiken hen zal het onmogelijk om ze grondig te reinigen voor later eten te maken.
 14. 14
  Was uw bessen als je ze mee naar huis door ze in een grote kom, en langzaam vullen van de kom met water tot de bessen hebben voldoende water en ruimte om vrij te zweven. Roer ze voorzichtig met uw hand om het vuil of puin dat werd verzameld met hen te verjagen.
 15. 15
  Geniet van uw bessen in een verse taart, schoenmaker, of bedekt met verse room en suiker.

Tips

 • Pick vroeg in de ochtend, terwijl er dauw op de wijngaarden of kort na een regenbui voor verse, schone bessen.
 • Houd uw bessen uit de zon tijdens de reis, en hen te beschermen tegen geschud over en gekneusd.
 • Kijk eens rond bij alle bezienswaardigheden terwijl u plukken. U kunt zien dieren, hun sporen, andere bessen die later zullen rijpen, en tonnen lentewildflowers.
 • Niet bessen wassen totdat u klaar bent om ze te gebruiken, als het water het makkelijker voor schimmels om te groeien op het oppervlak zal zijn. Bessen kan onmiddellijk worden ingevroren voor later gebruik - verwijderen uit diepvries, spoelen en te gebruiken in recepten zonder ontdooien.

Waarschuwingen

 • Ratelslangen zijn frequente bezoekers wilde dauwbraam patches, waar ze vaak te vinden een eenvoudige maaltijd.
 • Verwachten Redbugs, ook wel Chiggers tegenkomen. Deze kleine mijten vooral liever warme, vochtige gebieden, zoals het gebied achter de knieën en rond de tailleband van de kleding. Redbug beten kunnen leiden tot een kleine, jeukende, rode striem. Om te voorkomen redbug beten, gebruik dan een afweermiddel op kleding, waar het in contact komt met de grond en vegetatie, douche en omkleden snel na bessen plukken. Om een ​​redbug beet te behandelen, breng een kleine hoeveelheid anti-jeuk crème met prednizone, hydrocortison, waterstofperoxide en capsaïcine crème zijn ook effectief in het verlichten van de jeuk, zoals een bad van Epsom zouten of zelfs gewone azijn. Sommige mensen geloven dat, zoals de tropische en subtropische chigoe vlooien, redbugs of vlooien hol onder de huid, en kan dus worden gedood door het aanbrengen van een schar van duidelijke nagellak aan de zichtbare witte stip in het midden van de welt, te ontnemen de ingebedde chigger van de lucht. Echter, zijn chigger beten veroorzaakt door het larvale stadium van de mijt, die zich voeden met de huid door te bijten en injecteren van een digestief vloeistof. Tegen de tijd dat het ongemak van de beet is opgemerkt, heeft de mijt al vertrokken, maar nooit holen onder de huid.
 • Dauwbraam Briars, hoewel klein, kunnen pijnlijke wonden toebrengen.

Dingen die je nodig hebt

 • Geschikte kleding voor uw uitje
 • Containers op te halen in