Wkinl

Hoe te bananenplanten groeien

Bananen bevatten niet alleen vitamine B6, vitamine C en kalium, maar ze zijn ook op grote schaal genoten als snacks, desserts, en zelfs in de maaltijden. Afhankelijk van waar je woont, maar de bananen die je in winkels kan zijn meegeleverd kant van de wereld, na te zijn groen geplukt en geplaatst in luchtdichte kamers gevuld met ethyleengas te verhaasten rijpen. Om dit te vermijden, kunt u in staat om uw eigen bananen planten groeien in uw achtertuin, misschien zelfs experimenteren met rassen smaak in plaats van houdbaarheid.

Stappen

Hoe te bananenplanten groeien. Selecteer uw beplanting website.
Hoe te bananenplanten groeien. Selecteer uw beplanting website.
 1. 1
  Selecteer uw beplanting website. Het gebied dat u gereserveerd voor bananenplant moet groot genoeg zijn om hun uiteindelijke omvang tegemoet. Bananenplanten worden vaak verward met bomen, omdat de dikke, stevige pseudostem lijkt veel op een stam, en de gehele plant kan vrij groot worden (7,6 m of 25 'lang, met bladeren tot 2,7 m of 9' lang). Er moet ook voldoende zonlicht voor de bladeren zijn en, nog belangrijker, om de grond rondom de wortels warm (meer dan 68 ° C of 20 ° C) of anders de plant zal drastisch vertragen de groei te houden.
  • Maak een zon grafiek van uw tuin om te bepalen welke gebieden het meeste zonlicht voor het langste deel van de dag.
  • Een kas zal helpen om de bodem warm te houden, maar er moet voldoende ruimte voor de bananen plant om te groeien zijn.
  • Als je meerdere planten, zet ze niet zo dicht bij elkaar dat ze uiteindelijk zullen arceren de bodem, waardoor het te koud voor de groei. Ook als ze te dicht bij elkaar (minder dan 5 'of 1.5m uit elkaar) zullen ze strijden om voedingsstoffen en zal niet produceren zo veel vrucht.
  • Als de ruimte beperkt is, dwerg rassen (zoals dwerg cavendish) zijn het overwegen waard.
 2. 2
  Duidelijk de beplanting website. Verwijder eventuele planten of die groeien. Graaf een gat met een diameter van 50 cm en een diepte van 30 cm. Voeg meststof op de bodem indien nodig. Elke vorm van kunstmest kan worden toegepast, organische of anorganische. Vergeet niet om alleen van toepassing aanbevolen hoeveelheid kunstmest, want te veel kan wortels van de plant te verbranden en doden. Voor organische meststof, kunt u gebruik maken van compost, goed gecomposteerd mest of overige organische meststoffen.
 3. 3
  Selecteer uw plantmateriaal. Het zou een banaan sukkel, of een weefselkweek een te zijn. U kunt banaan sukkels krijgen van uw buren en vrienden, of ze kopen op het internet. Selecteer sukkels ongeveer 1 ft of 1 m hoog met zwaard-achtige bladeren. Gebruik een scherpe spade of ijzeren staaf om de zuignap te scheiden van de moederplant. Denk er altijd heel voorzichtig zijn in sucker extractie. Bevruchting van de moederplant moet onmiddellijk volgen en het gat moet worden opgevuld om de moederplant voorkomen leunt.
  • Weefsel gekweekte bananen planten zijn die worden geproduceerd in laboratoria, en worden vaak gevonden op het internet en in kwekerijen. Weefsel gekweekte bananen produceren hogere opbrengsten en grotere trossen bananen.
  • Aandoeningen (zoals schimmels) kan worden overgedragen als je bananenplanten van een vriend of buurman. De kans dat dit wordt verminderd door het kopen van een commerciële kwekerij.
 4. 4
  Verwijder alle oude en kapotte wortels. Gewoon knippen de oude en lange wortels met een scherpe schaar, het verlaten van een paar centimeter van de wortels naar links of helemaal geen. De wortels zal snel groeien. Het trekken van de wortels is hard werken, omdat de wortels zijn taai, en soms moet je de buitenste laag van de wortels te verwijderen en laat dit een taaie draad-achtige wortel. Verwijder ook gebroken en gesneden bladeren. Waardoor ongeveer vijf goede bladeren van een boom is meestal genoeg. Te veel knip het zonlicht slecht en maken de ondergrondse nat.
 5. 5
  Zet de plant in het gat dat je eerder gegraven. Het moet in een staande positie. Bedekken met grond, aanstampen stevig maar niet te veel.
 6. 6
  Dagelijks water de planten als de grond droog is. Doe geen water als het nat is.
 7. 7
  Voed uw planten met veel kunstmest elke maand. Omdat bananen zijn rijk aan voedingsstoffen, ze zijn zware feeders, het tekenen van een veel voedingsstoffen uit de bodem (vooral kalium). Als de bodem in uw gebied is niet meer dan 68 ° C of 20 ° C gedurende 9 maanden van het jaar, richten bemesting op die maanden wanneer het aanmoedigen van de planten om te groeien en vrucht dragen in die tijd.
  • Hak besteed bananenplanten en gebruik ze als mulch om kalium terug te keren naar de bodem. Als het lelijke, bedek de gehakte vegetatie met andere soorten mulch.
  • Overweeg citrus kunstmest gecombineerd met een hoog kaliumgehalte product.
  • Als je organisch groeiende de bananen, gelden zowel compost en organische meststoffen. Gelden alleen de aanbevolen hoeveelheid. Te veel zal branden de planten.
 8. 8
  Verwijder alle bladeren die droog uit en degenen die ziek zijn. Als zieke planten worden ontdekt, behandel ze onmiddellijk, of ontwortelen en rouge hen. Insectenplagen ook zodra ze worden gevonden worden gecontroleerd.
  • Voorbeelden van belangrijke plantenziekten zijn: Bacterial Wilt / Moko ziekte; Panama Disease / Fusarium Wilt; Banana Knoestig Top; Meeëter / Root Rot / omverwerpen Ziekte, en Black Leaf Streak.
  • Voorbeelden van belangrijke plagen onder andere: Corm Weevil, Banana Bladluis; wolluis Fruit plagen zijn: Californische trips; Rode Roest Trips, en Littekens Weevil..
 9. 9
  Desucker uw planten. Dit is belangrijk om de plantdichtheid controle, groter bos afmetingen en gezondere planten en beperken ziektedruk. Kies maar een zwaard sucker voor volgend jaar, meestal de eerste zwaard sukkel te ontstaan. Dit heet de "volger". Alle sukkels moeten worden afgesneden op de begane grond en scheppen het centrum vervolgens afdekken met grond. Als de zuignap groeit weer, gewoon het proces, maar dit keer te herhalen, in plaats van alleen het groeipunt, slice scheppen of diep doordringen in de groeipunt met een ijzeren staaf of houten stok. Dit dient te gebeuren als sukkels zijn 1 meter hoog. Als de geselecteerde volger heeft sukkels, volg gewoon de desuckering proces. Denk er altijd aan de derde volger te kiezen. Toen de moeder plant scheuten uit de bloemknop, stop de desuckering proces en laat het groeien.
  • De "volger" is de term die wordt gebruikt voor de eerste banaan zuignap van de moeder plant die zal worden overgelaten om te groeien en als de moeder plant sterft, zal dit de komende een tot vrucht. De term "volger" kan ook worden gebruikt voor de volgende uitlopers die gekozen zijn vrij groeien en de volgende vruchten. Raadpleeg de afbeelding gegeven: De ene aan de linkerkant heeft vruchten, de 'volger' is aan de rechterkant, bijna van dezelfde hoogte als de moederplant.
  • Wilde bananen produceren meer sukkels dan gewone bananen. Water sukkels (sukkels die nog jong, maar hebben brede bladeren) moet onmiddellijk worden gedood. In dwerg rassen, zijn kleine zwaard sukkels meestal verward met water sukkels (Zie "Tips").
 10. 10
  Ondersteuning van de plant om te voorkomen dat het omverwerpen van de plant als gevolg van sterke wind of stelletje gewicht. Er zijn 3 eenvoudige manieren om het te doen:
  • Draad / touw en fles methode - afgesneden van de bodem van een plastic fles. Plaats een lange draad / sterke touw door de mond en bodem van de fles. Crunch de fles om het buigbaar en zacht te maken. Laat de banaan stam rusten op het kraakte fles en laat de draad door de stam en trek de steel een beetje naar achteren en bind de rest van de string naar een sterke ondersteuning (bijv. een sterke boom, post) en knoop stevig vast. OR in plaats van beide uiteinden van het touw vrij zijn, kan het ene uiteinde worden gekoppeld tegen zichzelf om een ​​kleine lus groot genoeg om niet de pseudostem verpletteren (zie afbeelding) te maken. In deze werkwijze slechts een uiteinde van het touw vrij, maar dit is alleen nodig als het touw te kort. Zorg dat het touw sterk genoeg is om de scheve planten te ondersteunen.
  • Single Bamboo Methode-Gebruik een 3m (10 ') lange bamboe stok. Knip een stuk slingshot-vormige hout 10 cm (4 ") dik en 60 cm (2") breed. Steek het "handvat" van de slingshot-vormige hout in het ene uiteinde van de bamboe. Laat de stam rusten op het midden van de " Y "en druk op de bamboe omhoog een beetje, zodat de stengel wordt vastgeklemd in de" Y "strak. Begraaf het andere uiteinde van het bamboe (de basis) diep in de grond. Tamp erg stevig.
  • Dubbele Bamboo Methode-Gebruik twee 3m (10 ') lange bamboe stokken. Aan een uiteinde van de polen, binden ze samen met sterke draad 30 cm (1 ") van het uiteinde. Openstellen van de polen tot een letter "X" te vormen. Laat de stam rusten op het korte eind, duw omhoog een beetje te druk maken, en begraaf de andere uiteinden van beide polen. Aanstampen erg stevig.
 11. 11
  Kijk voor de belangrijkste bloem. De banaan plant bloeit na 12 maanden, afhankelijk van uw klimaat (meestal duurt 9 maanden in de tropen). Een teken van de bloei is wanneer de bladeren afneemt in de lengte, in vergelijking met andere bladeren (niet te verwarren met de Banana Knoestig Top Virus. Zie "Tips" hieronder)
  • Verwijder de belangrijkste bloem / bud 3-4 dagen na de eerste verschijning van de laatste kant. Dit is een steriele, mannelijke bloem genaamd de "banaan hart". De geur is vrij sterk. Sommige variëteiten van de banaan planten produceren eetbare banaan bloemen die populair zijn in de Zuidoost-Aziatische gerechten, maar als je probeert om een ​​bloem te eten van een ongeschikte variëteit, zal het heel onaangenaam.
  • Het kan raadzaam zijn om de laatste kant te verwijderen omdat het een grotere kans van verwelking.
  • Verwijder alle obstakels die aanraking of beschadiging van de tros, en verplaats de plant ondersteunt.
 12. 12
  Bedek het bos met blauwe plastic. Nylon rijstzakken werken goed ook. Vergeet niet dat het plastic / zak gaten moeten hebben op de bodem voor de afvoer van water. Bind de zak met zachte touw enkele centimeters uit de eerste hand. Die de hele banaan fruit met een grote blauwe zak als het is ongeveer 2 maanden oud is een goede gewoonte. Het maakt de vruchten groter en geeft ook een goede bescherming van de vogels, vleermuizen en eekhoorns die de banaan fruit willen heel veel. De zak zal helpen om nuttige warmte (een miniatuur kas van soorten) en houden de ethyleenoxide vrijgegeven door de vrucht, die versnelt rijpen houden.
 13. 13
  Oogst de groep 70-80 dagen na het zakken van de tros, of als de laatste korte blad begint te sterven (geen rekening met de zeer kleine laatste blad als dit zal zo snel het wordt geopend droog). Een ander teken is wanneer de plant heeft 6 of minder van de functionele / levend bladeren.
  1. Snij een inkeping halverwege in de boom, tegenover de kant van het bos.
  2. Zorgvuldig laat de boom buigen en afgesneden van de tros.
 14. 14
  Snijd de boom in de helft met een horizontale snede halverwege de belangrijkste stam na de oogst. Zorgen voor de volgende sukkel. Deze keer kunt u het desuckering proces voort te zetten door het verwijderen van de ongewenste uitlopers van de vorige fruited plant. Nu kun je graven uit alle sukkels van de vorige moederplant, met uitzondering van de volger en suckers de volger. Voor de sukkels van de volger, doe hetzelfde desuckering proces eerder beschreven. Je zou ook kunnen overplanten de ongewenste zwaard sukkels, indien aanwezig, en water sukkels vernietigen. Na een maand, min of meer, graven uit de dode stronk en snijd het in stukken. Wees voorzichtig dat u de knol van de volger en zijn sukkels schaden.

Tips

 • Als de pas geplante banaan per ongeluk beschadigd is (bijvoorbeeld geraakt door kogel) of als de plant groeit zwak, maar de plant is nog in leven, alleen de fabriek in tweeën gesneden. De bananenplant zal teruggroeien.
 • Vermijd water geven. Teveel water zal resulteren in knol rotten en sterven.
 • De meeste bananen vereisen minstens 20 maanden zonder bevriezen om fruit te produceren.
 • Bij het nemen van sukkels uit moederplanten, voorzichtig de zuignap te scheiden van de andere planten met behulp van een spade of een ijzeren staaf om het weefsel dat de zuignap verbindt van de moeder plant te breken. Deze "weefsel" wordt gevonden op corm de sucker's. De zuignap kan deze "scheiding" overleven, maar zorg ervoor dat de zuignap heeft al zijn eigen wortelstelsel. In sommige gevallen wordt de moederplant diep geplant en sucker scheiding is vaak moeilijk. Als dit het geval is, vindt een ander.
 • Als het gaat om desuckering dwerg bananen, wees niet verward. De eerste of tweede blad van de opkomende zuignap moet smal, niet breed.
 • Als u wilt dat uw bananen naar organisch groeien, hoeft kunstmest niet toevoegen. Solliciteer compost en / of een organische meststof.
 • Verzorgen terwijl het transplanteren / desuckering de moederplant. Als dit niet goed gebeurt, zal de moeder of de zuignap sterven.
 • Het is wel raadzaam om af te snijden van de belangrijkste bloem, zodra de bananen begint te ontkiemen. Dit zal leiden tot gezondere en meer grotere bananen, als de voedingsstoffen die zou zijn gebruikt voor de belangrijkste bloem nu zal worden gebruikt in het voeden van de eigenlijke vrucht.
 • De "Banana Knoestig Top Virus" is een van de meest gevaarlijke plantenziekten. Eenmaal besmet, zelfs een enkele sucker, zullen alle planten die zijn aangesloten (met inbegrip van de moederplant en al zijn sukkels) worden besmet en alle planten zijn onvolgroeid. Het virus wordt verspreid door een banaan plaag genaamd "Banaan Bladluis" (Pentalonia Nigronervosa). Deze plagen zijn traag en leven in kolonies en ze kunnen de ziekte overbrengen in uren.

Waarschuwingen

 • Vermijd het nemen en het planten van zieke planten van zieke moeder planten.
 • Draag oude kleding voor het snijden een deel van de bananenplant, omdat het sap veroorzaakt zwarte vlekken die zijn zeer moeilijk uit te spoelen.
 • In gebieden waar de banaan Knoestig Top bestaat, hoeft banaan sukkels niet delen met vrienden. Koop alleen planten van retailers die kan u verzekeren de plant is ziektevrij. Het is misschien niet voor de hand dat een plant heeft Banana Knoestig Top dus zorg ervoor dat je geen planten te delen.