Wkinl

Hoe te baardagamen fokken

Fokdieren is een hobby voor veel mensen. Fokkerij hagedissen kan ook heel interessant. Het is niet de normale dieren te fokken, maar het is uitdagend, leuk en spannend. Een van de vele redenen waarom mensen zijn dol op deze unieke dieren is vanwege hun zoete persoonlijkheden. Mensen willen ook deze reptielen vanwege hun kleine afmetingen.

Stappen

Hoe te baardagamen fokken. Allereerst moet je twee baardagamen, een mannetje en een vrouwtje.
Hoe te baardagamen fokken. Allereerst moet je twee baardagamen, een mannetje en een vrouwtje.
 1. 1
  Allereerst moet je twee baardagamen, een mannetje en een vrouwtje.
 2. 2
  Houd ze in aparte kooien. Hun kooien moeten 150lt (4ft) of groter.
 3. 3
  Laat ze kennismaken met elkaar, laat ze wennen aan elkaar en zorg ervoor dat ze niet proberen om agressief te krijgen.
 4. 4
  Laat de man bewegen in met de vrouwelijke (net voor een tijdje) totdat ze gaar zijn paring.
 5. 5
  Zet het mannetje terug in zijn kooi. Het vrouwtje moet de eieren binnen een maand lag. Zorg ervoor dat ze heeft veel zand voor het graven, en eventueel een schuilplaats doos te leggen hen binnen Kijk voor knobbels in haar buik.
 6. 6
  Nadat de eieren gelegd zijn, verwijder ze voorzichtig met een lepel. Gooi alle eieren die zijn geel of extreem gedeukt. Gekneusde eieren zijn gezonde eieren. Ze vruchtbaar. Ze moeten regels enige waar van 10 tot 35 eieren.
 7. 7
  Bewaar ze in een incubator bij 28-31 graden celsius met luchtvochtigheid rond de 50 procent. De substraten voor de eieren kan zijn vermiculiet. Niet zand als die impactie veroorzaken. Het geslacht van de jongen kan niet worden bepaald door de temperatuur, zoals bij Leopard Gekko's.
 8. 8
  Komen de eitjes tussen de 60 en 80 dagen. De meeste van de eieren zal leven, maar sommige kunnen sterven of onvruchtbaar. Zie Hoe baardagaam jongen te verhogen

Tips

 • Let op je baardagamen nauw bij koppeling. Het mannetje kan erg agressief.
 • Je moet-NOT-ras totdat u onderzocht alles wat je kunt over de vereiste ruimte enz. De meeste hobbyisten hebben "racks" ze gebruiken voor de jonge beardies. "Rekken" bestaan ​​voornamelijk uit Rubbermaid containers gevuld met de juiste aard van het substraat op een rek.
 • Vrouwtjes kunnen ook agressief zijn tegenover elkaar.
 • Hebben ontlasting van uw baardagaam's gecontroleerd voordat u ras! Stuur de ontlasting naar een gekwalificeerde herp dierenarts in uw omgeving.

doen ook ervoor zorgen dat uw baardagaam is helemaal niet ziek... en zorg ervoor dat je alle dingen die je nodig hebt voor de baardagaam ei (incubator, voedsel etc,)

 • Ei nummers worden beïnvloed door een aantal voorwaarden, waaronder leeftijd en eerdere kweek. Een vrouwelijke draak kan overal liggen tussen de 15 en 50 eieren.

Waarschuwingen

 • Als het vrouwtje niet haar eieren te leggen binnen de maand en inactief is, neem haar mee naar de dierenarts. Ze kon zijn ei bindend, en kunnen sterven. De eieren zullen waarschijnlijk dood zijn door dan.