Wkinl

Hoe om zonnepanelen te installeren om een ​​zwembad te verwarmen

Verwarmen van een zwembad met goedkope, ongeglazuurde plastic zonnepanelen kan een relatief eenvoudig en goedkoop project dat u zelf kunt doen zijn. Hoewel deze zwarte kunststof zonnepanelen zijn minder efficiënt per vierkante meter dan high-cost, high-efficiency zonnepanelen, kunnen zij minder energie nodig hebben om te produceren en te transporteren dan panelen met behulp van staal, aluminium, glas, of koper. Zeker is dat de warmte winst per dollar van de investeringen en het gemak van installatie zijn overtuigende voordelen.

Stappen

Hoe om zonnepanelen te installeren om een ​​zwembad te verwarmen. Voordat u begint, overweeg je het klimaat en uw verwachtingen te verminderen.
Hoe om zonnepanelen te installeren om een ​​zwembad te verwarmen. Voordat u begint, overweeg je het klimaat en uw verwachtingen te verminderen.
 1. 1
  Voordat u begint, overweeg je het klimaat en uw verwachtingen te verminderen. Nachttemperaturen neiging om overdag winsten ongedaan te maken, zelfs bij zonnig weer. Een zwembad deken is absoluut noodzakelijk 's nachts, omdat dit is wanneer de meerderheid van warmteverlies plaatsvindt - wanneer de luchttemperatuur is veel koeler dan het water. Een in de grond zwembad zal warmte sneller dan een bovengronds zwembad als het grondoppervlak onder de 3 'in de meeste gebieden te verliezen is koud, zelfs in de zomer. Heeft u ruimte voor zonnepanelen aan direct zon het grootste deel van de dag ontvangen? Zal u de panelen voorafgaand aan hoge wind stormen en misschien elke winter te verwijderen? Zal de verminderde waterstroom steeds uw zwembad schoon te maken of is het runnen van uw pomp voor meer uren acceptabel? Dat gezegd hebbende, de lage kosten en het gemak van het installeren van uw eerste panelen kan maken het mogelijk voor u om te experimenteren. In de meeste situaties zal plastic zonnepanelen uw comfort te verhogen tijdens de reguliere zwemseizoen maar ze zijn waarschijnlijk niet de lengte van het zwemseizoen te verhogen, tenzij je aanvullen met gasverwarming ook. Geen voorafgaande planning kan vervangen voor de ervaring van het uit te proberen.
 2. 2
  Installeer een 3-weg klep zwembad na de pomp en filter (in de retourleiding) zodat het water kan worden gericht aan de panelen of naar het zwembad (het omzeilen van de panelen). Proper zwembad kleppen zijn niet goedkoop, maar ze de retourstroom nooit blokkeren en kan worden aangepast aan alle, gedeeltelijk of helemaal geen water door de panelen richten. Overweeg een zwembad klep die een automatische klep controller zal accepteren als je wilt misschien de afsluiter vanaf een andere locatie of met een klok later controleren.
 3. 3
  Installeer een T pijp montage nabij de 3-weg-waarde in dezelfde retourleiding aan de rand van het zwembad. Water terug van de panelen zal opnieuw in te voeren de retourleiding onder de klep. Water is dan vrij om terug te keren van de panelen aan het zwembad. Het is nuttig voor het winterklaar maken van het systeem in de toekomst te kleppen die vakbonden hebben, zodat u kunt openen en tap het systeem te kopen.
 4. 4
  Handhaaf dezelfde pijp grootte als de retourleiding (meestal 1-1/2 "of 2") voor de twee lijnen naar en van het zonnepaneel locatie. Als de panelen op het dak wordt geïnstalleerd, zal kunststof leiding buiszadels de buis stevig vast te houden aan muren en de dakrand. Aan de dakrand installeren van een vakbond montage op elke pijp om het gemakkelijk maken om de panelen seizoen te verwijderen, of voor de wind, of om de dakbedekking te vervangen. Ook voor zonnepanelen op de grond, zal unie fittingen seizoensgebonden verwijderen gemakkelijker te maken. Denk aan het begraven van de starre zwembad pijpen om uw tuin op zoek naar nette.
 5. 5
  Kunststof zonnepanelen zijn er in verschillende maten, maar 2'x20 'is gebruikelijk. Aankoop niet minder dan twee. Elk paneel kost ongeveer 115€. Misschien wilt u twee proberen alvorens meer toe te voegen. Genoeg panelen op het gebied van uw zwembad evenaren zou ideaal zijn, als je de ruimte voor hen. Een 18 "diameter ronde zwembad heeft een oppervlakte van ongeveer 254 m² / 40 m² per paneel = 6 panelen. Maar minder panelen zijn OK en het kan best zijn om uw investering te bescheiden te houden totdat u ervan overtuigd bent dat alle overwegingen en voordelen zijn de moeite waard. Meer panelen vereisen meer pompvermogen, dus dit is een andere overweging zult u beter begrijpen nadat je twee panelen hebben geprobeerd. Het is gebruikelijk om moet de grootte van de pomp verhogen 1/4HP om elk drukwerkstapel tot een verdieping of langer dan 100 'tegemoet.
 6. 6
  Het bevestigen van de panelen op het dak kan uw grootste uitdaging en een reden om te overwegen het plaatsen van hen op de grond te zijn. Gebruik roestvrijstalen stokschroeven besteld op het internet, als uw lokale hardware hen niet te dragen. Denk aan uw dak keper afstand en zoek stokschroeven iets breder dan de 2-voet breedte van de panelen. Een royaal dob van dakbedekking polymeer of "tar" rond elke stokschroef is vereist om lekken te voorkomen. Een riem of aluminium staaf met een gat aan elk uiteinde past over het paneel en twee stokschroeven. Zet vast met roestvrijstalen ringen en vleugelmoeren om het verwijderen van de panelen snel en eenvoudig te maken. In de meeste gemeenten moet je tekeningen in te dienen, voldoen aan de codes, en het verkrijgen van een vergunning alvorens een dak installatie. Deze overwegingen kunnen maken de installatie van panelen op het terrein een aantrekkelijk alternatief.
 7. 7
  Zodra de zonnepanelen op hun plaats zitten, sluit ze aan elkaar en aan de vakbond armaturen. Bijzondere aandacht besteden aan welke kant van het paneel pijp is IN of UIT, zodat de waterstroom altijd zal het invoeren van IN en OUT verlaten. Lucht wordt opgesloten in de panelen als ze achterwaarts geïnstalleerd. Wanneer panelen op een helling zijn geïnstalleerd, moet de OUT einde van het paneel hoger zijn.
 8. 8
  Nadat de leidingen zijn aangesloten, zet de pomp en open de klep aan de panelen. Controleer op lekkage. Theoretisch, hoe groter de stroming, hoe efficiënter (omdat de koeler water in de panelen absorbeert meer zonnewarmte). U zult waarschijnlijk merken dat het water terug van de panelen is slechts twee of drie graden hoger, maar over een periode van een dag zal dit uw hele zwembad te verwarmen met enkele graden. Als je nachten niet te koud, zal je krijgen een paar graden elke dag. Zelfs een klein zwembad duurt ongeveer een week om zijn merkbaar warmer. We hebben conservatieve om te helpen uw verwachtingen realistisch geweest, maar ik heb maar drie panelen op mijn Zuid-Florida zwembad en ze zijn prachtig. Met geen elektrische of gasverwarming, kan ik genieten van een zwembad op 80 graden of meer voor ongeveer de helft van het jaar. Dit jaar zal ik nog twee panelen voor een totaal van vijf toevoegen aan mijn seizoen te verlengen. Gelukkig zwemmen!
 9. 9
  Als u woont in een gebied dat ervaart temperaturen onder nul moet u een afvoer op het laagste punt van het systeem of van plan om het systeem onder druk met lucht om vorstschade in de winter te voorkomen installeert.
 10. 10
  Een zonne-controller systeem kan worden gekocht voor ongeveer 300€ welke temperatuur sondes, afsluiters en actuatoren om het systeem te automatiseren omvat.

Tips

 • Niet het water circuleren door de panelen totdat het bewolkt helder of zonnig. De panelen kunnen in feite afkoelen uw zwembad in de avond en 's nachts.
 • Zonne-energie zwembad controllers zijn beschikbaar om de temperatuur te voelen in het zwembad en op de panelen om de klep te openen wanneer er de mogelijkheid om uw zwembad te verwarmen en te sluiten wanneer de omstandigheden zou het zwembad af te koelen. De controllers worden geleverd met of zonder klok om uw zwembad pomp, ook, maar kost ongeveer 375€ beheersen en vereisen zowel 120V en 24V bedrading en de bedrading temperatuursensor.
 • De meeste zwembaden vergen ongeveer zes uur aan reiniging te garanderen. Zonnepanelen zullen meestal uit te breiden deze tijd om te profiteren van alles de zonnige uren. Een warmere pool zal meer schoonmaken dan een koele zwembad nodig.
 • Als panelen onderworpen zijn aan het bevriezen, moet u ze uitlekken. Een extra montage aan de lucht laten aan de top kan dit gemakkelijker te maken.

Waarschuwingen

 • Heb loodgieterswerk, bedrading, of het dak werk niet verrichten als je niet het vertrouwen, vaardigheden en kennis om dit veilig te doen hebben. Krijgen gekwalificeerde hulp.
 • De meeste gemeenten zullen geen voorwerpen op uw dak worden geïnstalleerd zonder een plan en een vergunning. Lokale codes zal bepalen wat en hoe panelen worden bevestigd aan het dak.
 • Heb geconcentreerde chloor niet verzenden via een zonneboiler. Je moet altijd introduceren het chloor na de kachel.
 • Hoewel polymeer zonnepanelen zijn licht van gewicht als leeg, ze zijn zwaar gevuld. Plaats ze niet op het dak, zodat onthecht dat een wind hen zou waaien naar beneden.