Wkinl

Hoe om te zorgen voor een egel

Egels maken grote huisdieren voor degenen die geduldig en toegewijd. Zij zullen veel lange termijn aandacht en heel wat ruimte nodig. Ze zijn intelligent, vriendelijk en aangenaam gezelschap voor een dedicated eigenaar. Hier zijn enkele fundamentele tips voor het verzorgen van uw egel.

Stappen

Hoe om te zorgen voor een egel. Het vinden van een goede fokker.
Hoe om te zorgen voor een egel. Het vinden van een goede fokker.
 1. 1
  Het vinden van een goede fokker. Het vinden van een goede fokker om uw egel te kopen van het grootste belang is. Als je dat niet doet, zul je eindigen met een knorrige egel die waarschijnlijk jong zal sterven. Vermijd elke fokker die berichten op Craigslist, koop ze niet uit dierenwinkels, zeker de fokker heeft kwaliteit, stamboom voorraad zonder WHS of Cancer in hun afkomst, zie dat de fokker is USDA licentie of is een deel van de fokkers groepen; vragen om hun set-up te zien en aan hun egels. Vergeet niet om te controleren op ziekten.
 2. 2
  Brengen van de egel thuis gepast. Voor aankoop, zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt ingesteld en klaar om te gaan. Hun voedsel niet abrupt veranderen, vraag de fokker wat ze voeden en blijven om het te voeden. Wanneer het, in uw huis voor de eerste keer, laat het alleen voor de eerste dag in zijn nieuwe kooi, zodat het voelt niet bedreigd en raakt vertrouwd met zijn omgeving. Laat de hedgie minstens een maand om vertrouwd te raken met u, de nieuwe geuren, en de nieuwe omgeving. Ze hebben ervaren een enorme verandering in hun leven!
 3. 3
  Zorg voor een goed huis Egels hebben een grote kooi om comfortabel in het huis moeten.:
  • Groot zijn. De kooi moet een minimum van 18 "x 24" met een vaste vloer te zijn. Hoe meer ruimte beschikbaar is, hoe beter, want dit zal zorgen voor voldoende ruimte voor speelgoed en lichaamsbeweging. Huizen moeten meer dan een niveau niet als egels hebben een slecht gezichtsvermogen en hun benen zijn al te makkelijk te breken. Draad kooien dat ze kunnen klimmen kan ook gevaarlijk zijn als je een klimmer! Ook ruimte voor etensbakjes, speelgoed en kattenbak bij het overwegen van het kopen of het maken van een kooi.
  • Goed worden geventileerd. Luchtstroom moet de hele tijd beschikbaar zijn. De enige keer dat je moet luchtstroom belemmeren is als de kamer daalt snel in temperatuur (bijvoorbeeld tijdens een stroomstoring) en moet je de kooi wrap met een deken.
  • Wees goed beveiligd. Egels zijn meester ontsnapping kunstenaars en liefde te klimmen. Zorg ervoor dat de kooi veilig is of als het niet over een top, dat de hedgie niet kan klimmen.
  • Onder andere een verstopt plekje. Als eerste nachtelijke roof dier in het wild, egels moet een veiligheidszone voor "time-out" tegen nieuwsgierige ogen, licht, en de algemene activiteit. Een iglo of slapen buidel zal het goed doen.
 4. 4
  Zorgen voor een geschikte temperatuur. Egels hebben behoefte aan een iets warmer kamertemperatuur dan de meeste mensen houden hun huizen op, ongeveer 70 º C tot 85 º C. Iets koeler en de egel zal waarschijnlijk proberen "winterslaap", die kan dodelijk zijn, veel heter en hittestress optreedt. Regel de temperatuur als je ziet ze verspreid in de kooi, alsof zij heet, als ze lusteloos, of de lichaamstemperatuur is koeler dan normaal.
 5. 5
  Selecteer goede strooisel. Egels zoals houtkrullen (maar zie "Waarschuwingen" hieronder), of fleece liners als hun beddengoed. Het beste type van houtkrullen zijn esp krullen.
 6. 6
  Carefresh is een keuze, maar heeft de neiging om vast komen te zitten in tussen hun stekels. Verscheurde krant kan ook gebruikt worden, maar op zijn hoede voor het stofgehalte van elke beddengoed.
 7. 7
  Wees alert op de behoeften en het gedrag van de egel.
  • Laag geluidsniveau. Niet huisvesten de egel onder uw cd-speler of in de buurt van een boombox. Als een roof dier in het wild die grotendeels afhankelijk is van hun gehoor, te veel lawaai en activiteit rond uw egel zal zeer verontrustend. Ervoor te zorgen dat geluid, verlichting en de activiteit laag zijn in zijn omgeving en zet de kooi als het geluidsniveau te verhogen voor elke reason.Hedgehogs kunnen gebruiken krijgen om geluidsoverlast mits goed geïntroduceerd.
  • Mogelijkheid om te oefenen. Egels neigen naar het aantrekken van gewicht, dus oefening is een must voor hen. Dit betekent dat veel speelgoed, waaronder een egel wiel. Wielen mag alleen een vaste vloer - gaas of bar wielen de neiging om ze te laten vastlopen, het scheuren van teennagels en zelfs het breken van poten. Speelgoed moet iets wat ze kunnen kauwen, duwen, wroeten en zelfs omvallen, maar niet om op te kauwen of slikken. Dit alles is het nabootsen van natuurlijke foerageergedrag.
  • Nauw kijken hun gedrag en voedsel / water inname. Egels zijn notoir slecht in het verbergen van kwalen, dus is het uiterst noodzakelijk om te bewust zijn van je hedgie.
 8. 8
  Voed uw egel goed. Egels zijn voornamelijk insecteneters, maar zal ook proeven van andere dingen zoals fruit, groenten, eieren en vlees. Ze neigen naar molligheid, dus zorg moet worden genomen met het dieet van een egel aantrekken van te veel gewicht te voorkomen. Een overgewicht egel kan niet oprollen en mogen vetrolletjes hebben opknoping neer die zijn loopvermogen zal belemmeren. Overweeg het voeden:
  • Kwaliteit voeding is de belangrijkste zorg. Een egels exacte nutritionele behoeften zijn enigszins mysterieus. Normaal gesproken worden ze gevoed hoge kwaliteit kat brokjes of een gespecialiseerde egel voedsel, zoals Spikes Delite, maar bluebbuffalo kattenvoer is het beste voor uw hedgie. De brokjes die u kiest moet onder 12% vet, 30% aan eiwitten, en moet organisch, holistisch, of van het overeenkomende ras zijn - vermijd brokken die heeft bijproducten en soortgelijke genoemde dingen. 1-2 eetlepels moeten worden gevoed elke avond tegelijkertijd, meer of minder voor de dik of dun individu. Voeden een verscheidenheid van traktaties om voedingstekorten geassocieerd met een enkele soort voedsel te vermijden - dingen zoals fruit, groenten, gekookte / unseasoned kip en roerei. Meelwormen of zijderupsen, of zelden krekels en wax wormen zijn ook een belangrijk traktatie voor de egel dieet dat 1-4 keer per week kan worden gevoerd.
  • Geef nooit: Noten / zaden, gedroogde vruchten, rauw vlees, harde ongekookte groenten, Belangrijk / vezelig / hard voedsel, Avacado, druiven of rozijnen, Vitacraft merk egel voedsel, melk, wild gevangen insecten, alcohol, brood, selderij, ui en ui poeder, Rauwe wortelen, tomaten, Human junkfood (chips, snoep, iets echt zoete, zoute, enz.), of Honey.
  • Een egel heeft ongeveer 70-100 calorieën per dag, maar zoals de meeste schepsels bood meer voedsel, zullen ze meer eten als gegeven.
  • Zorg voor een voerbak die breed genoeg is voor de egel om toegang te krijgen en zwaar genoeg, zodat de egel niet kan kantelen het over (en beginnen te spelen met het).
  • Zorg voor een flesje water met een drinkslang. Dit zorgt voor een betere waterkwaliteit. Het voorkomt ook de kans op overbelasting met kooi houtkrullen of haar per ongeluk worden getipt. Belangrijk is, zult u in staat om te zien hoeveel water wordt verbruikt.
 9. 9
  Zorg voor een kattenbak. Wees er zeker van dat je alleen niet-samenklontering kattenbakvulling te gebruiken. Zorg ervoor dat het groot genoeg is voor de egel en reinig het elke dag. Houd een oogje voor een onregelmatige stoelgang, die leed of ziekte kunnen wijzen.
 10. 10
  Schoon huis de egel's regelmatig. Reinig de gerechten en waterfles buis dagelijks met heet water. Maak de kooi ongeveer elke 2 - 3 weken of delen van het dagelijks.
 11. 11
  Handvat voorzichtig en regelmatig. Een egel vertrouwdheid met afgehandeld wordt geleverd met een woord dat vaak wordt gehanteerd. Wees altijd voorzichtig en gebruik langzame bewegingen en zacht spreken bij de behandeling van uw egel. De algemene regel is ten minste 30 minuten per dag van de behandeling voor een groot hedgie baby. Wanneer uw egel eerst wordt genomen uit ontwaakt, laat ze een paar minuten om zich te ontdoen van de "bed head", terwijl ze te houden in uw flat, uitgestrekte handen. Nadat ze zijn helemaal wakker en uit, dan kunt u doorgaan met handling.
 12. 12
  Wees voorbereid op "quilling". Quilling is de egel equivalent van ons verliezen melktanden. Dit begint te gebeuren op 6 tot 8 weken oud en dan nog een keer ongeveer 4 maanden oud als de baby stekels maken plaats voor volwassen stekels. Dit is een normaal proces en niet iets om zorgen over, tenzij er tekenen van ziekte of ongemak aanwezig is, of de schachten er niet in slagen om terug te groeien. Uw egel kan zijn prikkelbaar tijdens dit proces en minder vatbaar voor wordt gehouden. Het is slechts een fase.
 13. 13
  Maak tijd om te spelen. Evenals voorzichtig omgaan met uw egel, wees niet bang om in te sluiten met zachte spelen. Uw egel zal uw betrokkenheid te aanvaarden in het spel als je regelmatig meedoen.
 14. 14
  Laat niet een egel overwinteren als in gevangenschap. Het is dodelijk. Dit kan volledig worden voorkomen met de juiste temperatuur.
 15. 15
  Grooming. Wassen mag zich minstens een keer per maand en teennagel versieringen die vaak of vaker als ze groeien vaker.

Tips

 • Wilt u meer dan een egel te houden, is het raadzaam om ze apart te houden. Egels zijn solitaire wezens, liever hun eigen bedrijf. Als ze samen worden gehouden in dezelfde kooi, bent u waarschijnlijk slapeloze nachten hebben als ze vechten. Mannetjes zullen vechten tot de dood.
 • Als uw huis de temperatuur is te koud, hobbel de hitte met keramische kachels, keramische warmtestralers, of als al het andere faalt verwarming pads met de juiste instelling. Gebruik geen gloeilampen, omdat ze de egels dag en nacht cyclus verstoren.
 • Tenzij je van plan te doen niet kopen van een mannelijk en vrouwelijk. Door een van nutteloze grillen van de natuur, kan egel vrouwtjes broeden al vanaf 8 weken, hoewel ze niet echt in staat om veilig te broeden tot ongeveer 6 maanden oud. Het laatste wat nodig is, is ongepland, ongewenst, en inteelt baby's. Als het vrouwtje is te jong, het dragen van hen zal haar doden, als beide ouders aanwezig zijn, zal de baby's worden gegeten.
 • Egel speelgoed kan vergelijkbaar zijn met die gegeven aan honden: rubberen ballen, Rawhide kauwt, oud speelgoed van kinderen, rubber cijfers, baby bijtringen, etc. Zorg ervoor dat er niets is dat ze willen om op te kauwen. Egels zijn NIET knaagdieren en bemoedigend kauwen zullen hun tanden ruïneren en veroorzaken ernstige gezondheidsproblemen waar je later spijt van krijgt. Zorg ervoor dat ze niet kunnen slikken of snijden zichzelf op geen speelgoed!

Waarschuwingen

 • Niet mishandelen uw egel door ze te laten vallen, rollen ze rond bij gebald, gooien ze, of lokken ze naar gesis / klik / pop. Dit zorgt ervoor dat uw egel om permanent prikkelbaar.
 • Opgelet: gebruik geen ceder schaafsel, het kan mengen met egel urine en vormen dampen die giftig zijn voor egels zijn. Onjuist gebakken grenen spaanders kunnen dampen vormen in combinatie met egel urine-geur de zak voordat u hem gebruikt. Als het ruikt zwaar van den, kan het niet goed gebakken. Probeer naar een tas die meer als hout dan grenen ruikt.
 • Niet te verwarren met normale quilling met verlies van stekels veroorzaakt door mijt schade, infectie of slechte voeding. Als u twijfelt, kunt u een dierenarts.
 • Als je niet heel voorzichtig ze kunnen je bijten. Ze zijn dieren.
 • Doe NOOIT en te nimmer gebruik draad of gaas wielen. Deze zijn zeer gevaarlijk, omdat hun tenen en klauwen zijn bekend om opgelicht op deze soorten wielen. Gebruik GEEN Silent Spinners. Egel tenen gemakkelijk vast komen te zitten in de naad van het wiel. Gebruik alleen stevige ondergrond wielen, net als de Comfort Wheel, Flying Saucer Wheel of Emmer Wielen.
 • Sta niet toe dat "semi-winterslaap" te voorkomen - het is dodelijk in Pygmy egels. Het meest voorkomende symptoom is ernstige lethargie en waarbij het lichaam koel aanvoelt. Als dit gebeurt, neem het varken onmiddellijk uit en leg ze onder je shirt naast je lichaam om ze op te warmen. Blijf dit doen heel geleidelijk met warm maar niet heet dingen, zoals verwarmde handdoeken, een overdekte verwarming pad ingesteld op laag, of een fles of twee van warm water. Als de egel niet te doen herleven of niet alert lijkt Raadpleeg onmiddellijk een dierenarts.