Wkinl

Hoe om te zorgen voor een bidsprinkhaan

Een fascinerende insect, de bidsprinkhaan is wijdverbreid in de wereld en maakt een geweldige keuze voor een huisdier. Zelfs mensen die niet graag veel bugs kunnen worden overgehaald om de capriolen van een bidsprinkhaan genieten, want het draait haar hoofd om te kijken achter haar schouder naar je (inderdaad, het is de enige insecten die dit kan doen!)

Bidsprinkhanen (of mantids) zijn er in vele kleuren zoals roze als een bloem (de orchidee bidsprinkhaan - Hymenopus coronatus) en wit, hoewel de meeste zijn bruin of groen. De soort bidsprinkhaan soorten die je zult kunnen houden zal afhangen van waar u woont en of u het verkrijgen van uw bidsprinkhaan van het buitenleven of uw lokale exotische dierenwinkel. Het opvoeden van een bidsprinkhaan is vrij eenvoudig, veel plezier, en het is waarschijnlijk dat je veel meer over deze unieke en vermakelijke insect leren gewoon door het observeren van zijn dagelijkse capriolen.

Stappen

Hoe om te zorgen voor een bidsprinkhaan. Zoek een bidsprinkhaan.
Hoe om te zorgen voor een bidsprinkhaan. Zoek een bidsprinkhaan.
 1. 1
  Zoek een bidsprinkhaan. De bidsprinkhaan is te vinden in vele delen van de wereld en sommige werden ingevoerd om de Europa in het begin van de negentiende eeuw en zijn sindsdien genaturaliseerde geworden. Als je weet dat je ze hebt in uw omgeving, kunt u overwegen het vinden van een uit het wild. Bidsprinkhanen zijn meestal ongeveer 3 inch (7-8cm) in lengte en meestal bruin of groen, en ze zien er net als stokken en bladeren, waardoor ze mengen goed met hun omgeving.
  • Kijk op plaatsen waar er veel groene struiken, en vlinders. Dit zijn enkele van de mantises 'favoriete gerechten.
  • Kijk goed. Deze kleine bugs zijn meesters van. De meeste zijn lang en groen. Sommigen kunnen vet en grijs zijn, of zelfs een roze tint. Sommige lijken op bloemen, maar die zijn meestal te vinden in Afrika en Azië. Probeer voor te stellen hoe de bidsprinkhaan is waarschijnlijk verschijnen wanneer het alsof een deel van een plant te zijn en het zal een stuk makkelijker om er een te vinden zijn.
 2. 2
  Krijg een container voor uw mantis. Hier krijg je een kleine container om uw mantis zetten zodra je het vinden. Het hoeft niet te erg groot te zijn - gewoon een 6 "x 6" vierkant (15.2cm x 15.2cm) moet voor de meeste mantises doen. De container moet goed geventileerd en bij voorkeur gemaakt van gaas of kippengaas, om de bidsprinkhaan en zijn prooi iets aan vast te klampen aan te geven. Het moet ook een veilige top. Gebruik nooit een container die chemische stoffen in het had.
 3. 3
  Vang je bidsprinkhaan. Meer dan waarschijnlijk, zult u geen handschoenen nodig, tenzij je preuts over te raken bugs bent. Plaats de opening van uw container in de voorkant van de bidsprinkhaan. Coax de bidsprinkhaan in de container met behulp van een takje, of je hand als je goed met dat zijn. Binnenkort, moet hij of zij gewillig gaan in de container. Sluit de top, want mantises zijn slim, en ze zullen elke kans om te ontsnappen grijpen.
 4. 4
  Koop een bidsprinkhaan. Als u niet kunt vinden of ze zijn niet in uw regio, ga naar uw lokale dierenwinkel en vraag om advies over de vraag of zij een bepaalde bidsprinkhaan voor je kunt krijgen. Dit zou kunnen geven ruimere mogelijkheden voor verschillende soorten, afhankelijk van de wetten in uw land als om het importeren en houden ze als huisdieren.
  • Als de aankoop van een bidsprinkhaan, zijn ze meestal verkocht als nimfen. Elke nimf komt verpakt in kleine container.
 5. 5
  Bereid de thuisbasis voor uw bidsprinkhaan. Voor de bidsprinkhaan om gelukkig en gezond te blijven, zullen ze een goed milieu in uw huis nodig heeft. Kies een geschikte structuur om uw bidsprinkhaan, zoals een huis terrarium. De structuur moet groot genoeg zijn voor een groeiende bidsprinkhaan als je een nimf hebt gekocht en het moet warm gehouden worden, op circa 24 º C (75 º F) en een paar minder graden 's nachts.
  • Bieden klimmen items. De bidsprinkhaan moet in staat zijn om op te klimmen op de dingen zoals takjes, takken, kleine palen, enz.
  • Versier met loof, takjes en andere natuurlijke producten die het mogelijk maken de bidsprinkhaan te klimmen en klauteren. Sommige mensen plaatsen een levende plant of twee in het display, zoals de bidsprinkhaan zullen genieten van de mogelijkheid om hem te beklimmen.
  • Warmte kan worden verschaft door gebruik van een spot of een verwarming pad. Spreek met uw dierbenodigdheden specialist om te zien wat ze in voorraad hebben.
 6. 6
  Houd uw bidsprinkhaan gescheiden van elke andere die je van plan bent op het houden. Bidsprinkhanen hebben vraatzuchtige eetlust voor insecten, waaronder elkaar. Ze zijn toppredatoren in het insect koninkrijk en zal stalken of wachten totdat hun kans komt, zodat ze niet de kans om ook een kannibaal zijn te geven. Hebben aparte behuizing voor elke bidsprinkhaan u van plan om te blijven.
 7. 7
  Voed uw mantis goed. De voedselbehoefte van een bidsprinkhaan zal variëren afhankelijk van hun groeistadium:
  • Voor een nimf gekocht bij de dierenwinkel: Feed met, micro krekels, muggen, bladluizen en andere kleine insecten.
  • Voor een bidsprinkhaan die is gegroeid en is het ruien of afstoten, (de instar stadium): Start om het insect te vergroten; vervolgens voor elke vergieten periode, voer normaal, maar alles wat ze negeert omdat ze mogen niet eten tijdens de rui te verwijderen.
  • Voor een volwassen bidsprinkhaan, druk krijgen: Catch vlinders,, sprinkhanen of zelfs huis vliegt. In het wild bidsprinkhanen zullen alles wat ze kunnen vangen en vasthouden consumeren. Ze zijn ook bekend om bijen en wespen eten in het wild, maar je waarschijnlijk niet willen knoeien met hen.
  • Het kopen van krekels uit de dierenwinkel is niet nodig, hoewel sommige mensen zullen je vertellen dat het gebruik van wilde krekels uw huisdier ziek kon maken. Dit kan wel of niet waar zijn voor winkel-raised mantises, maar voor wild gevangen degenen, moet wat schade tot hen komen. Als voor de winkel koopt krekels of sommige dierenwinkels dan voeden hun krekels, moet enige voorzichtigheid worden betracht. Veel dierenwinkels niet voeden of goed te verzorgen krekels, en alle ziekten die krekels hebben als resultaat kan op uw mantis worden doorgegeven. Als je niet zeker bent, breng een paar dagen voeden winkel koopt of wild-gevangen krekels hoge voedingswaarde diëten te helpen het beheer van de bacteriën in hun darmen, en ze moet wel goed.
  • Geef niet de bidsprinkhaan levend voer, dat groter is dan het of je bidsprinkhaan kan degene die wordt opgegeten zijn.
  • Spuitnevel de behuizing om water te voorzien voor de bidsprinkhaan.
 8. 8
  Duidelijke opgegeten voedsel uit de bidsprinkhaan 'home. Mantises zijn niet de netste van diners en ze zullen achter allerlei puin inclusief poten, vleugels, taaie of harde stukjes hen niet beviel, enz. verlaat, en je moet deze dagelijks te verwijderen. Wanneer dit puin opstapelt, zal de bidsprinkhaan stress en zal niet goed gaan in haar kunstmatige omgeving.
  • Bij het schoonmaken van de restjes van haar maaltijden, uw bidsprinkhaan 'fecale materie ook verwijderen (pellet gevormd).
 9. 9
  Voorzichtig behandelen. Uw bidsprinkhaan is delicaat, ongeacht hoe sterk ze lijkt. Vermijd haar oppakken want er zijn verschillende risico's; ze zou worden verpletterd door een over-enthousiaste grip, of zij zou zich te verdedigen tegen uw poging van steken je met haar onderarmen. Het zal je waarschijnlijk meer dan je pijn, maar het zal zeker haar benadrukken en in het defensief. Het antwoord is om haar te klimmen op je uitgestrekte hand, vinger, of bovenkant van je hand, in haar vrije tijd. Wees geduldig!
  • Bidsprinkhanen hebben vleugels als ze eenmaal volwassen, wat betekent dat ze kunnen vliegen. Als je wilt haar sluit alle deuren en houden, voor haar te verwijderen uit haar huis.
  • Bij het ruien, laat je bidsprinkhaan alleen en doe haar geen. Ze zal haar oude exoskelet schuur en krijgen een nieuwe. Zodra het nieuwe is op zijn plaats, kan je haar behandelen weer.
 10. 10
  Denk aan het fokken van de bidsprinkhanen als je wilt meerdere bidsprinkhanen hebben meer dan tijd. Een bidsprinkhaan heeft een korte levensduur, van ongeveer zes maanden van nimf tot volwassen leeftijd, en nog eens zes maanden als een volwassene. Met goede zorg, kan dit worden verlengd tot een jaar en een half in de eenvoudige leven thuis u leveren bent. Identificeer de van uw bidsprinkhaan eerste - het vrouwtje heeft zes segmenten op haar onderzijde, terwijl het mannetje heeft acht. Als een vrouwtje is gekoppeld, kan zij verscheidene ei gevallen (oothecae) ​​te produceren, en het kan heel goed eten de mannelijke (en wees ervan bewust dat ongedempte vrouwtjes zal waarschijnlijk nog eieren leggen, maar ze zullen niet uitkomen).
  • Wees voorbereid op kinderdagverblijf plicht als je een vrouwelijke bidsprinkhaan te vangen of paren. Ze zal een dikke buik groeien, en verliezen het vermogen om te vliegen. Wanneer uw bidsprinkhaan legt eieren, dient te worden in het begin van de herfst, of het late voorjaar. Maak je geen zorgen. Heb je genoeg tijd om voor te bereiden op je eieren naar volgend voorjaar uitkomen.
  • Het ei geval zal een richel langs het midden van het. Het is niet naar ieders wens om naar te kijken, maar seponeren uw squeamishness!
  • Kom de lente, de eieren moet binnenkort uitkomen, en de nimfen moet via kleine gaatjes ontstaan ​​in het ei geval. Een woord van waarschuwing - ze kunnen, en zal vaak eten elkaar als ze niet worden gescheiden, en wanneer ze vervellen stadia bereiken, zullen veel mantises stoppen met eten voor een dag of twee, zodat het makkelijker is om te persen uit die oude shell.
  • Feed zoals hierboven beschreven.
  • Die je niet van plan op het houden van kan vrij worden ingesteld in uw tuin.
 11. 11
  Onderhouden hygiëne. Was uw handen na het hanteren van uw bidsprinkhaan, zijn kooien of kooi accessoires.

Tips

 • Behandel een dier met zorg.
 • Met de juiste zorg bidsprinkhanen kunnen leven tot anderhalf jaar.
 • Gebruik een tl-licht boven het terrarium als u graag uw bidsprinkhaan zien 's nachts. Dit zal ook geven licht dat levende planten je groeit zullen waarderen.
 • Kan het de voorkeur om gewoon te houden aan de bidsprinkhanen in uw omgeving in plaats van nemen hen gevangen. Ze zijn zo mooi om naar te kijken. Zij zullen u kijken als goed. Een bidsprinkhaan bezoek is goed geluk. Het doden van een kan brengen u pech.
 • Sommige web winkels zal verkopen u een ei sac die in uw tuin kan worden geplaatst om uit te komen. Dit zal de lokale bidsprinkhaan bevolking verhogen, verlagen de bug levering, en geeft je meer mogelijkheden om ze te observeren in hun natuurlijke omgeving.
 • Behandel een dier met zorg, en was uw handen na het hanteren van hun kooien of kooi accessoires.
 • Bidsprinkhanen hebben zeer broos ei gevallen, dus heel voorzichtig.
 • Je zou beter af aankoop van een bidsprinkhaan uit een dierenwinkel zijn, uit te trekken een van de wild kan heel stressvol zijn, en het kan hen eventueel te doden.
 • Bidsprinkhanen zijn ongevaarlijk voor de mens, hoewel ze bang vijanden op andere insecten-soort.
 • In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, mantises zijn niet bedreigd, en het is niet illegaal om te doden. Maar dat betekent niet dat je moet! In het Europa, mag u geen niet-inheemse soorten los; Controleer uw lokale wetten waar u ook woont.
 • Check out Wikipedia's lijst van de bidsprinkhaan soort: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mantis_genera_and_species als u graag meer over de verschillende soorten van soorten kennen bent.
 • Zorg ervoor dat u niet uw bidsprinkhaan aanraken wanneer het wordt rui!

Waarschuwingen

 • Het is echt een slecht idee om huis twee of meer mantises samen. Zij over het algemeen niet goed opschieten als volwassenen, en men kan snel een snack voor de andere.
 • Gebruik geen gif (fungiciden, pesticiden, insecticiden) op de planten of plantaardige materiaal dat u in uw bidsprinkhaan 'huis te gebruiken, het zal de bidsprinkhaan doden.
 • Als u met succes fokken dierenwinkel bidsprinkhanen, ze niet los in het wild, tenzij u zeker weet dat de soorten die je hebt gefokt is inheems in uw omgeving. Het vrijgeven van een ras dat niet reeds is opgericht kan de balans al verstoord in uw omgeving, en is over het algemeen illegaal.
 • Niet verlaten een bidsprinkhaan 's nachts buiten, het kan doodvriezen als je leeft in een koud klimaat.
 • Weet het terrarium niet schoon met iets giftig. Gebruik warm water en een milde vloeibare zeep als dat nodig is. Of vraag bij de dierenwinkel voor het reinigen van advies.
 • Nogmaals, gebruik nooit een container die elke vorm van chemische hadden in het.

Dingen die je nodig hebt

 • Container voor het vangen (indien relevant)
 • Vivarium of soortgelijke voor thuis
 • Twijgen, takken, enz., voor het beklimmen
 • Prooi, zoals insecten, vliegen, enz., zoals hierboven beschreven
 • Warmte-pad of een andere warmtebron om de juiste temperatuur te houden
 • TL-licht (optioneel)
 • Levende planten (optioneel) of loof
 • Handschoenen (optioneel)