Wkinl

Hoe om te gaan leven in een klein huis

Wonen in een huis kleiner dan sommige mensen inloopkasten misschien niet voor iedereen, maar degenen die in staat zijn om dat te doen veel voordelen op voor zichzelf en voor de wereld om hen heen. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de beste soort van klein huis voor u en hoe u uw leven te vereenvoudigen, zodat wonen in een klein huis is aangenaam en niet beperken.

Stappen

Hoe om te gaan leven in een klein huis. Bepaal wat je nodig hebt op uw woning en wat u wilt van uw woning.
Hoe om te gaan leven in een klein huis. Bepaal wat je nodig hebt op uw woning en wat u wilt van uw woning.
 1. 1
  Doe je onderzoek. Er zijn vele soorten van kleine woningen, van zo klein als 9 vierkante meter tot 837 vierkante meter. Kijk naar de ontwerpen, die variëren van traditioneel tot ultra-modern design. Sommigen nemen off-the-grid ontwerpen zoals zonne /, opvang van regenwater, en.
 2. 2
  Bepaal wat je nodig hebt op uw woning en wat u wilt van uw woning. De meeste mensen hebben behoefte aan een comfortabele, droge, rustige plek om, een schone plek om persoonlijke hygiëne (,) uitvoeren, een comfortabele plek om te zitten of liggen gedurende de dag, een plek op te slaan, te bereiden, en eet voedsel voor de dag. Misschien wilt andere gemakken, zoals langdurig gekoelde opslag van voedsel, een kleding wasmachine en droger etc. Maar denken van deze toestellen te combineren in een machine. Heb je echt een droger nodig of zou u uw kleren drogen buiten?
 3. 3
  Kijken naar de voordelen van de "levende kleine:" minder ruimte om schoon; minder pack-ratting van overbodige kleren, kapotte apparaten, enz.; lagere energierekening en een groener milieu-voetafdruk; verser voedsel dat wordt gekocht, gevangen of geoogst op een meer dagelijkse basis; meer tijd beschikbaar is voor outdoor-activiteiten en onderhoudend, niet nodig om je huis te verkopen wanneer u verhuist (als je kleine huis is getrokken).
 4. 4
  Realiseer je dat kleine huizen meer kosten per vierkante meter dan grote huizen. Ontwerpen voor kleinere gebieden complexer als items zoals inbouwmeubilair moeten op maat gemaakt om te profiteren van de ruimte. Compacte toestellen soms veel meer kosten dan full-size apparaten. Als u het ontwerpen of bouwen van uw eigen huis op een aanhanger bed, moet je sanitair (grijs water en zwart water opslag en verwijdering) rekening houden.
 5. 5
  Beslissen of u uw eigen huis te bouwen uit de plannen, of als je een reeds gemaakte woning nieuw zal kopen, of als u een gebruikte woning kopen. Er zijn ook "kits" beschikbaar, die worden geleverd met alle of de meeste van de benodigdheden voor het bouwen van het huis, samen met instructies. De goedkoopste optie voor kleine leven is om een goed onderhouden gebruikte camper of reis trailer te kopen. Craigslist zal meestal meerdere aanbiedingen onder 3740€ hebben. Je krijgt het voordeel van het hebben van iets wat al ontworpen en gebouwd, maar je hebt het nadeel van het niet kunnen om uw huis volledig aanpassen aan uw behoeften en wensen.
 6. 6
  Kleedt uw bezittingen: we besteden ongeveer 80% van onze tijd dragen 20% van de kleding die we bezitten, dus door zich te ontdoen van de meeste van die 80% verspild, je leven wordt meteen eenvoudiger: minder was-en minder besluiteloosheid over wat te dragen dat dag. In plaats van 3 tv's, 2 computers, een videorecorder, DVD, Blu-Ray, en 3 verschillende spel-stations, terug te brengen tot een computer - overdracht van uw films op een harde schijf en een flatscreen monitor kan verdubbelen als een tv. Een laptop met een tv-tuner is nog energiezuiniger.
 7. 7
  Wees creatief over de opslag en multifunctionele meubels: een bed platform kon kleding opberglades hebben eronder. Als u een ingebouwde sofa (zonder bed) kunt u de ruimte te gebruiken eronder om veel dingen op te slaan. Een tabel kan worden gemaakt met planken voor opslag onder het tafeloppervlak. Of je kan een tabel die wordt ingeklapt de muur te ontwerpen, vouwt vervolgens op en neer om een ​​bed te worden. Gebruik een brede, diepe planken (inclusief ingebouwde) en laden, en de muur en het plafond gemonteerde voorwerpen, om het aandeel van de verspilde ruimte boven, onder en rond de randen van voorwerpen te minimaliseren (door verpakkingsmateriaal geometrie of vallen-off-the- edge risico). Overweeg metalen meubelen om de hoeveelheid ruimte die wordt verbruikt door de meubels zelf te verminderen.

Tips

 • Probeer niet te veel spullen proppen in je kleine huis - zorgt ervoor dat het lijkt erg rommelig. Dit geldt dubbel voor meubelen: een full size slaapbank, een kingsize bed, een 6-persoons eethoek en een grote club stoel of liggend lounger zal u niet verlaten veel ruimte voor u om rond te lopen. Een ongewapende bank, dubbel-size of queen-size bed in een loft, en een opklapbare tafel met 2 opklapbare stoelen die zou toestaan ​​om zitting 4 voor het diner (met behulp van de bank als zitplaatsen) is meer redelijk.
 • Bouwen / ontwerpen voor uw behoeften en prioriteren van uw wensen en voeg ze een voor een om het huis totdat het is de perfecte balans tussen verlangens en ruimte.
 • Om "test drive" klein huisje wonen, kunt u een camper huren voor een beperkte periode (zoals half jaar) en een gevoel krijgen voor wat je nodig hebt - en niet nodig hebt - in termen van ruimte.

Waarschuwingen

 • Niet iedereen zal uw enthousiasme voor het leven klein. Ze zullen denken dat je wel een beetje gek zijn om full-time leven in iets dat ze zouden overwegen leven in slechts voor een of twee weken per jaar op het meest. Als u het daten bent of getrouwd, zorg ervoor dat u en uw partner zijn in volledige overeenstemming over het onderwerp van kleine woonkamer. Als u van plan bent om kinderen te krijgen, zorg ervoor dat je weet wat er zal gebeuren om uw huis op dat moment: zal je nog een klein huis bouwen en verbinden ze samen, of zal u een nieuw huis bouwen?
 • Gebruikte campers en vervaardigde behuizing zijn gevoelig voor water lekken, dus check voor alle als u ervoor kiest om iets te pre-owned kopen. Als u uw eigen woning ontwerpen of bouwen, moet u aandacht te besteden voor potentieel schadelijke waterlekkage.
 • Controleer de lokale bestemmingsplannen codes voor beperkingen op de minimale grootte van de kamer en RV / vervaardigde behuizing op residentiële kavels. Veel codes beperken huizen om minstens een ruimte van 120 vierkante meter en de andere kamers van minimaal 70 vierkante meter. Sommige vereisen het huis te bouwen op een minimumpercentage van de partij. U mag in staat zijn om uitzonderingen toegekend aan u, maar wees ervan bewust dat veel gemeenschappen zien kleine huisjes als iets dat waarde van onroerend goed deprimeert. Andere gemeenschappen zien goed gebouwd kleinere huizen als iets goed is voor hun infrastructuur - minder druk op de elektrische, riool, en zoet water systemen - en verwelkomen hen.
 • Er is een substantiële investering die betrokken zijn bij het bouwen of kopen van een klein huis. Zorg ervoor dat u fysiek en mentaal voorbereid.
 • Wees voorzichtig over de luchtkwaliteit in een klein huis. Vooral als het huis is gebouwd zeer 'strak' tegen luchtinfiltratie voor energiebesparing redenen, en ook in het bijzonder wanneer meer dan een persoon is die er wonen, of met huisdieren. In een groter huis, het grotere volume van lucht in het huis is de bescherming tegen een ophoping van CO2 in de lucht die de inzittenden ademen. Met een kleiner volume van de lucht, en als het huis is zeer stevig gebouwd, mechanische ventilatie kan nodig zijn om frisse lucht te vullen en hoofdpijn of andere symptomen van een slechte luchtkwaliteit te voorkomen. Natuurlijk, bij goed weer kan je gewoon een raam open. Tijdens de koudere maanden, kan de lucht-kwaliteit te lijden.