Wkinl

Hoe om te gaan en te controleren een hengst


Een hengst is een ongecastreerd (hele) mannelijk paard. Ze produceren het mannelijke hormoon testosteron. Dit hormoon kan maken deze prachtige dieren onvoorspelbaar, moeilijk te beheren of te behandelen, niet meewerkt en soms gevaarlijk. Testosteron is ook wat maakt deze prachtige dieren te voeren, galopperen rond hun paddocks houden hun hoofd hoog en intensivering onder en strutting hun fysieke conditie te pronken. De beroemde Spaanse Rijschool gebruikt alleen hengsten vanwege hun unieke verlangen om te presteren, en omdat ze een hoger zwaartepunt dan merries. Hengsten zijn geen monsters, maar enige voorzichtigheid moeten worden genomen bij het gebruik ervan.

Stappen

Hoe om te gaan en te controleren een hengst. Vraag de hengst reguliere handler hoe het paard normaal wordt behandeld.
Hoe om te gaan en te controleren een hengst. Vraag de hengst reguliere handler hoe het paard normaal wordt behandeld.
 1. 1
  Bedreven in het omgaan met een merrie, veulen of ruin eerste. Een "mareish" mare is een nuttig om de kloof tussen een volgzaam ruin en een hengst overbruggen. Een goed idee is om de praktijk leiden en controleren van een paard. Je moet vertrouwen hebben en kennen de commando's en regels voor het omgaan met paarden.
  • Zorg ervoor dat u in staat bent om de hengst te zien. Als je hem uit het oog te verliezen, vinden hem en houden hem in de gaten. Hij kan niet opzettelijk willen je geen pijn doen, maar als paarden in het algemeen, kan hij gemakkelijk je verwonden.
 2. 2
  Vraag de hengst reguliere handler hoe het paard normaal wordt behandeld. Vraag naar de apparatuur en technieken meestal gebruikt op de hengst.
  • Halter en Lead - Een gemeenschappelijke halster met sterke gespen en een sterke, heavy-duty lood zijn heel geschikt om een hengst te leiden. Veel hengsten zijn rustig, en zal alleen een basis halster en nodig hebben.
  • A Bridle - Een bit kan ook worden aan een halster voor hetzelfde effect bevestigd. Het paard moet leiden zowel bit ringen zijn, hetzij door de leiding via een ring en knippen op de andere, door het passeren van de lead hoewel beide ringen en deze aan een zich, door een koppeling aan beide ringen sluiten of die van de teugels. Een paard kan leiden vanaf elke bit, maar een rechte staaf trens de voorkeur.
  • Een Halter en een Chain - Vaak gebruikt bij het ​​weergeven in West-Halter gebeurtenissen of Engels Halter gebeurtenissen, wordt de stoeterij keten doorgegeven hoewel een kant ring op het halster, gepasseerd of onder de neus, of hoewel de mond en geknipt aan de andere kant ring of doorgegeven al en geknipt om zelf de vorm van een driehoek. De stud ketting kan worden geklikt, (snelle ruk of een sleepboot, die een snapping actie op de paarden kin of neus). Dit houdt een paard onbeleefd en onhandelbaar. Wanneer het paard staat en zich gedraagt, wordt de keten vrijgegeven die de beloning.
  • Een Chifney Bit - Ook wel een anti-opfok bit, dit bit laat de handler om de hengst als normaal leiden. Indien en wanneer het paard steigert (dit kan gebeuren als ze ruiken een merrie in het seizoen), de bit onder druk te zetten op de tong, waardoor het ongemakkelijk voor het paard, hetgeen resulteert in een 'veilige aarding', toen de hengst of opfok paard vestigt zich weer op de grond. De beloning is de vrijgave van de druk. Deze tool wordt gebruikt tijdens het broeden, de handler zal de hengst te houden terwijl handler van de merrie houdt de merrie. Op deze manier kan de exacte data en tijden worden geregistreerd op het fokken certificaat.
  • Gratis Longeren, ook wel gratis onderwijs, is wanneer een handler lunges het paard zonder gebruik van een lunge teugel. De handler maakt gebruik van stem, lichaamstaal en soms een zweep om het tempo en de richtingsveranderingen te controleren. Hengsten geleerd met deze methode kan vaak sneller afgehandeld als ze zijn sneller te reageren.
 3. 3
  Band met hem en verdien zijn vertrouwen en respect. Rijden hem, praat met hem, of wat dan ook. Vergeet niet om gezag en vertrouwen te hebben, en je kunt zijn respect verdienen.
 4. 4
  Profiteer van zijn instinct. Eten is vaak een instrument van omkoping, dat is goed, maar bij het hanteren van een hengst of veulen, kunnen ze chagrijnig geworden en beginnen te spelen. Veulens en veulens zal spelen alsof je een andere veulen, maar naarmate ze ouder worden, kan dit gevaarlijk zijn. Stop deze voordat het gevaarlijk door zijn neus te vegen als hij bijt, of met behulp van een citronella of chili behandeling wordt.
 5. 5
  Leer hem te wachten. Veel trainers en managers zullen herhalen woorden zoals 'omgangsvormen' en 'wachten' tijdens het voeden, de handler maakt gebruik van een longe zweep om het paard op een veilige afstand (zonder het raken van het paard) te houden. Wanneer de handler wordt gedaan, zal de handler zeggen 'oke' of een woord uit te drukken aan de hengst die hij kan eten.
 6. 6
  Het beheren van een hengst tijdens het broedseizoen is bijzonder belangrijk. U moet zich bewust zijn van de macht van de hengst. Hij zal vol hormonen en hij kan grof of ongehoorzaam geworden. Deze kunnen vaak worden gezien in gevallen waarin u de behandeling van een hengst met een merrie.
  • Hebben altijd twee mensen aanwezig, in het geval van een noodsituatie.
  • Proberen en maak het zo veilig mogelijk - Gebruik kleinere paddocks om de paarden elkaar direct, of gebruik een grote paddock met de merrie en de hengst aan beide uiteinden.
  • Veel hengsten en merries niet leuk om bekeken te worden, dus laat ze hebben hun privacy.
  • Wanneer het tijd is om de hengst terug van de merrie te brengen, gebruik dan een steekpenning. Veel merries zal in feite klaar om de hengst terug te geven. Zij zullen hem weg te duwen en kan schoppen naar hem, dus zeker niet in de vuurlinie te krijgen.
  • Als en wanneer het tijd is om de hengst terug te brengen, kan het eenvoudiger zijn om de merrie eerst terug te brengen. Dit is afhankelijk van de situatie en elke individuele paard.
 7. 7
  Zoek uit wat de regels voor het omgaan met hengsten in uw land of staat. Veel Toon Raden hebben een leeftijd uitspraak op vertoon van een hengst of een veulen. Een bericht in de gedragscode kunnen lezen, geen hengst of veulen moet worden behandeld of bereden door een persoon onder de 18 jaar. Neem bij twijfel contact op met uw rasvereniging of tonen gemeenteraad. Hoewel dit is een show regel, is het niet een minderjarige verbiedt het hanteren van een hengst terwijl thuis. Veel junior handlers zijn heel bekwaam in het omgaan met een hengst, maar als algemene regel geldt dat elke handler of berijder van een paard of pony een tweede persoon kijken hebben of die weet ze rijden of met een paard. Dan, als er iets moet gebeuren, zoals het paard schopt of bokken ze af, of als het paard wordt bedreigd, kan de volwassene of andere ervaren persoon ingrijpen en zorgen voor een veilige en happy end.

Tips

 • Gebruik een fokken schuur voor dekkingen, een arena voor de opleiding, en een aparte paddock voor de opkomst. Hij zal snel leren wat hij geacht wordt te doen op elke plaats.
 • Hebben altijd iemand met u in geval van nood, en altijd hebben contacten in de buurt van de telefoon (dierenarts, ziekenhuis, enz.).
 • Wees zelfverzekerd, dit betekent dat het paard voelt een autoritaire figuur is in zijn paddock.
 • Aandringen op goede manieren. Tolereren geen schoppen, slaan, bokken, het grootbrengen, enz. wanneer hij wordt behandeld.
 • Vóór de aankoop van een hengst, vraag jezelf af waarom je er een wilt. Als uw antwoord iets in de trant van "Ik wil een buitengewone dier een genetische bijdrage te leveren aan het ras ten goede staat", go for it. Echter, als je een hengst voor een van de onderstaande redenen, wilt u opnieuw denkt dat uw beslissing:
  • U wilt besparen op dekgeld.
  • Je begrijpt het niet, dat ze meer dan alleen maar mooi (de kans groot dat, heb je de film gezien Geest).
  • U denkt dat uw merrie kon een vriend gebruiken.
  • Je hebt altijd al wilde zien een veulen geboren worden.
  • U wilt uw horsemanship vaardigheden te bewijzen.
 • Probeer een aparte paddock voor de hengst hebben, en dan tijdens het broeden, laat hem in een onbekende paddock, dit zal betekenen dat hij is de mindere dominant in de paddock.
 • Probeer het gebruik van een halter wanneer u uw hengst naar het fokken schuur, en een ander wanneer het tijd is voor hem om te werken. Hij zal weten wat hij moet doen bij de halster je op.
 • Houd de aandacht van het paard op jou gericht.
 • Spreken stevig. Ze zijn sterker, maar je nooit laten weten dat.
 • Hoewel dit is vooral gericht op hengsten, Dit advies geldt ook voor rigs (een paard dat ten onrechte is gecastreerd) en ruinen met enkele hengst-achtige gedragskenmerken.
 • Wees altijd voorzichtig.
 • Maakt niet uit hoe goed gemanierd de hengst kan zijn, altijd alert!

Waarschuwingen

 • Als u het binnenhalen van een hengst in een gebied waar er waren merries onlangs, zijn de kansen uw hengst gaat krijgen gewekt door de dames. Proberen om de hengst zijn eerste, of hem in een ander gebied. Het voorkomen van kleine dingen zoals dit kan de hengst veel gemakkelijker te controleren.
 • Draag altijd een helm, als een hengst is sterk en kan gewoon hobbel je dan. Veiligheid eerst!
 • Een hengst is een hormoon bakstenen, kunnen ze hun gewicht gooien om zonder zelfs maar te beseffen wat ze doen.
 • Een hengst mag nooit worden behandeld door een onervaren persoon of door een kind. Het is zeer gevaarlijk, zelfs als de hengst is welgemanierd.
 • De meeste hengsten hebben een zachte kant. Niet schudden of provoceren ze, als hun natuurlijke vecht-of-vlucht instinct zal schoppen in en hengsten vechten.
 • Op shows in Australië, moet de handler van een hengst of veulen zijn 18 jaar of ouder, en behandeld in een keten of bit.
 • Sommige hengsten worden gebruikt om aanmatigend en krachtig, dus niet in de weg te krijgen!
 • Hengsten worden ook vaak behandeld uitsluitend door professionals. Als dit het geval is, zullen ze niet worden gebruikt onhandig hanteren.

Dingen die je nodig hebt

 • Een enorme kennis van paarden
 • Ten minste een andere persoon om u te helpen
 • Een halter en zeer sterke lood
 • Een hengst beetje
 • Laarzen of Joggers (stalen kap of zware werkschoenen)
 • Jeans
 • Helm
 • Nou ja, een hengst * tehe *