Wkinl

Hoe om te bepalen of uw konijn gecastreerd

Moet u uw konijn gesteriliseerd / gecastreerd? In een woord, ja! Als u niet een professionele kweker fokken raszuivere konijnen voor shows en modellering (commercials, films, tv, etc.) dan is uw konijn moet worden gesteriliseerd / gecastreerd, ongeacht het geslacht. Waarom?

Stappen

Hoe om te bepalen of uw konijn gecastreerd. Begrijp het konijn paring spel.
Hoe om te bepalen of uw konijn gecastreerd. Begrijp het konijn paring spel.
 1. 1
  Begrijp het konijn paring spel. Een vrouwelijke konijn ovuleert wanneer ze wordt bevestigd door een mannelijke, onmiddellijk en elke keer. De natuur konijnen als een "prooi" species. Indoor konijnen worden niet opgegeten door roofdieren op regelmatige basis, maar ze nog steeds "voortplanten als konijnen" toch. Het is niet prettig met een grote kudde konijnen wonen in uw huis, binnen een jaar, zullen er honderden, zo niet duizenden, een onmogelijke hoeveelheid aan goede woningen te vinden voor elk jaar. Een of twee konijnen zijn schattig. Honderden en honderden konijnen betekent een zeer pluizige sprinkhanenplaag, ze eten alles in het zicht. En dan plassen ze en kak overal. En dan eten ze wat meer.
 2. 2
  Begrijp dat de gebruikelijke reden voor de bevestiging is van een tammer krijgen, unisex huisdier. Zij zullen gemakkelijker te hanteren en minder wreed. Agressief gedrag kan worden tegengegaan door zorgvuldige temmen en selectie van een goed ras, echter. Een konijn levend op zijn eigen niet hoeft te worden vastgesteld, en voor een volwassen huisdier eigenaar moet je de gevolgen van het verwijderen van de geslachtsorganen van een dier 'voor uw eigen behoeften te overwegen. Als u meer dan een konijn moet je zeker het vast te krijgen, hoewel er geschiedenis van twee vrouwelijke losgemaakte zussen wonen in het algemeen vrede met elkaar is geweest.
 3. 3
  Denk na over de voordelen van castratie op het gedrag van het konijn. Zelfs als je konijn gaat nooit ergens in de buurt een ander konijn, moet hij of zij nog steeds worden vastgesteld met het oog op een lang en gezond leven te leiden:
  • Vrouw: een niet-bevestigd vrouwelijke konijn krijgt baarmoederkanker zeer snel. De kansen krijgen jaarlijks erger ze niet vastgelegde blijft. Tegen de tijd dat ze is 5 jaar oud, haar kansen van het sterven van baarmoederkanker zijn 80%.
  • Man: Mannelijke konijnen leven met andere konijnen zullen plassen op alles in het zicht om deze te markeren als hun grondgebied, indien niet vast. Een niet-bevestigd mannelijke konijn wonen op zijn eigen is veel minder waarschijnlijk. Mannelijke konijnen leiden tot babykonijnen en helaas, mannelijke konijnen soms doden babykonijnen.
 4. 4
  Onbenullige trein uw konijn. Alle konijnen, niet alleen vast degenen, kan gemakkelijk worden onbenullig opgeleid om een ​​kattenbak te gebruiken. Zorg ervoor dat u een diepe doos te krijgen en zet het op een plek waar ze zich veilig voelen, als een donkere hoek.

Tips

 • Castreren zo vroeg mogelijk je konijn. Konijnen kunnen reproduceren op een verbazingwekkend jonge leeftijd, 6 maanden voor mannen en 4 maanden voor vrouwen. Castratie kan en zal een wereld van verschil in gedrag te maken.

Waarschuwingen

 • Laat je konijn alleen nadat hij is gecastreerd, maar bij hem blijven voor comfort.
 • Zorg ervoor dat u een dierenarts die gespecialiseerd is in kleine dieren of tenminste werken met konijnen regelmatig. Dit is zeer belangrijk.
 • Niet halen het konijn voor een paar dagen. Wees lief.
 • "Bevestiging" konijnen kost iets meer dan honden en katten, maar het is delicaat werk, en elke cent waard.