Wkinl

Hoe om de vruchtbaarheid bij mannen verhogen

Mannelijke vruchtbaarheid kan grotendeels afhangen van beïnvloedbare factoren, zoals voeding, levensstijl, seksuele gewoonten en beroepsmatige blootstellingen. In sommige gevallen kunnen eenvoudige wijzigingen mannelijke vruchtbaarheid te verhogen. Andere oorzaken van verminderde vruchtbaarheid kan meer uitgebreide corrigerende maatregelen te nemen om de vruchtbaarheid bij mannen te herstellen. Volg deze stappen om verhoging van het aantal zaadcellen en de algemene gezondheid te helpen en optimaliseren van uw kansen op het verhogen van de vruchtbaarheid.

Stappen

Hoe om de vruchtbaarheid bij mannen verhogen. Vermijd restrictieve kleding.
Hoe om de vruchtbaarheid bij mannen verhogen. Vermijd restrictieve kleding.

Fysische en chemische vruchtbaarheid interferentie te minimaliseren

Bepaalde beroepsgroepen gewoonten of eisen en kleding keuzes kunnen fysieke storingen veroorzaken met de mannelijke vruchtbaarheid. Temperatuur, blootstelling aan giftige stoffen, en bepaalde kleding gewoonten kan de vruchtbaarheid verminderen.

 1. 1
  Vermijd restrictieve kleding. Strak ondergoed of broek, sportieve of zwemmen spandex materialen, en harnas spullen die bezuinigingen van de bloedsomloop naar de liesstreek kan interfereren met mannelijke vruchtbaarheid schaden door de productie van zaadcellen of verzwakking van de kwaliteit van het sperma.
 2. 2
  Beperk blootstelling aan schadelijke chemische stoffen of straling. Blootstelling aan zware metalen, straling of röntgenstraling en pesticiden is aangetoond spermaproductie verminderen en zelfs onvruchtbaarheid bij mannen.
  • Indien mogelijk, vermijd blootstelling aan deze elementen, draag beschermende kleding, en beperken fysiek contact met en inademing van de chemicaliën.
 3. 3
  Handhaven van een geschikte temperatuur in de liesstreek. Langdurig zitten, regelmatige sessies in een bubbelbad of de sauna, en het dragen van al te warm of knus kleding kan leiden tot het scrotum tot oververhitting, het verminderen van het aantal zaadcellen en dus, het beperken van de mannelijke vruchtbaarheid. Vermijd deze situaties tot de kans dat spermacellen op een gezond niveau zal blijven toenemen.

Eten om mannelijke vruchtbaarheid te verhogen

Bepaalde vitaminen en mineralen kunnen helpen bij het verhogen mannelijke vruchtbaarheid door een gastvrije omgeving voor de productie van zaadcellen en onderhoud.

 1. 1
  Zorg voor voldoende anti-oxidanten. Onderzoek suggereert dat door het eten van een dieet rijk aan antioxidanten die u in staat zijn om zaadcellen te verhogen, waardoor potentiële mannelijke vruchtbaarheid. Vitamines C en E, glutathion en co-enzym Q10 zijn allemaal aangetoond te helpen de behandeling van mannelijke onvruchtbaarheid.
  • Probeer een verscheidenheid aan felgekleurde vruchten en groenten en volle granen, magere eiwitten, en vetarme zuivelproducten voor de beste verscheidenheid van voedingsstoffen om te helpen verhogen mannelijke vruchtbaarheid te eten.
 2. 2
  Neem een multivitamine. Dagelijkse multivitamine supplementen bevatten vitamine C en E en een goede aanvoer van andere essentiële voedingsstoffen voor mannelijke reproductieve gezondheid.
  • Koop een supplement dat is ontworpen voor gebruik door mannen, en neem het elke dag voor een regelmatige aanvoer van vruchtbaarheidsbevorderende voedingsstoffen.
  • Kies een multivitamine die bevat ook selenium, zink en foliumzuur, die zijn gekoppeld aan zaadproductie.
 3. 3
  Vermijd voedsel dat het aantal zaadcellen verminderen. Alcohol, koffie en rood vlees zijn allemaal geassocieerd met slechte mannelijke vruchtbaarheid terwijl een dieet met veel groenten, granen en zeevruchten is aangetoond dat vruchtbaarheid.

Handhaven van een gezonde levensstijl

Een van de beste manieren om de vruchtbaarheid te verhogen is om een ​​gezonde levensstijl te handhaven, het houden van schadelijke consumpties met mate of helemaal te vermijden. Veranderende gezondheidsgedrag en de levensstijl kan een aanzienlijke tijd in beslag nemen, en de vruchtbaarheid kunnen niet onmiddellijk stijgen, maar door het volgen van de onderstaande stappen geef jezelf een goede gelegenheid om reproductieve gezondheid te verbeteren en de vruchtbaarheid op de lange termijn.

 1. 1
  Stoppen met roken. Tabak en passief roken veroorzaakt verminderd aantal zaadcellen bij mannen. Om zaadcellen te verhogen en mogelijk verhogen vruchtbaarheid, werken om terug of helemaal helemaal roken gesneden en locaties met geconcentreerde passief roken te vermijden.
 2. 2
  Vermijd overmatige alcohol en cafeïne-inname. Mannen die consumeren grote hoeveelheden alcohol en cafeïne hebben vaak lagere spermacellen, lagere testosteron niveaus, en zelfs ervaren erectiestoornissen vaker.
 3. 3
  Verminder stress. Niet alleen kan stress interfereren met uw seksuele gezondheid, kunnen hoge niveaus van stress veranderingen in de hormonen die van invloed zijn productie van zaadcellen, het verminderen van de vruchtbaarheid veroorzaken.
  • Beheer uw stress door het uitoefenen van of het vinden van een ontspannende hobby te helpen verhogen de kans op een gezonde productie van zaadcellen.
 4. 4
  Handhaven van een gezond gewicht. Ondergewicht, overgewicht of obesitas kan het aantal zaadcellen verminderen en de kans op het produceren abnormale zaadcellen.
  • Te veel lichaamsvet kunnen interfereren met reproductieve hormonen. Mannen op een gezond gewicht hebben meer kans om gezond sperma dan mannen die met overgewicht of obesitas te produceren.
 5. 5
  Vermijd het gebruik van illegale drugs. Veel illegale drugs kunnen interfereren met de vruchtbaarheid. Marihuana en cocaïne kan het aantal zaadcellen verminderen, en anabole steroïden kan de testikels krimpen en verminderen de productie van zaadcellen.

Hier krijg je een professionele consultatie

In sommige gevallen is het moeilijk om een ​​oorzaak van verminderde mannelijke vruchtbaarheid te identificeren. Als levensstijl en gedragsveranderingen lijken niet te zaadcellen of vruchtbaarheid verhogen, overwegen om een ​​reproductie specialist om mogelijke medische oorzaken van onvruchtbaarheid te bespreken.

 1. 1
  Hier krijg je een aantal zaadcellen uitgevoerd. Vruchtbaarheid klinieken, sperma banken, en vele kantoren arts kan een test te verlenen aan een profiel van de gezondheid van het sperma, met inbegrip van mobiliteit, tellen, en de vorming te verzamelen.
  • Een gezonde zaadcel profiel verhoogt de potentiële vruchtbaarheid van een man. Bespreek de resultaten van uw sperma profiel met een vruchtbaarheid of mannelijke voortplanting specialist om advies te krijgen over de verbetering van de vruchtbaarheid.
 2. 2
  Bezoek een uroloog voor een lichamelijk onderzoek. Specialisten kunnen vaak identificeren van potentiële fysieke of medische oorzaken van mannelijke onvruchtbaarheid, zoals vericocele, seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's), tumoren, en niet-ingedaalde testikels. In sommige gevallen, kan chirurgische operaties, medicijnen of veranderingen in levensstijl het probleem te corrigeren en verhoging vruchtbaarheid.
 3. 3
  Verzoek hormoon testen. Soms kan mannelijke onvruchtbaarheid worden veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden als gevolg van medische aandoeningen of levensstijl onevenwichtigheden. Medicatie, chirurgie, en veranderingen in levensstijl kunnen helpen de juiste hormoonspiegels en verhogen vruchtbaarheid.
 4. 4
  Zoeken naar andere medische oorzaken van onvruchtbaarheid. Bepaalde voorwaarden zijn onmogelijk op te sporen door middel van lichamelijk onderzoek, maar de mannelijke vruchtbaarheid kan verminderen of remmen.
  • In sommige gevallen, zoals die van coeliakie, kan gluten-vrij dieet vruchtbaarheid verbeteren. In andere landen, zoals Cystic Fibrosis of chromosomale afwijkingen, kan onvruchtbaarheid blijvend zijn en onvermijdelijk.
  • Zaadleider gebreken, antilichamen die aanval sperma en problemen ejaculatie (die kunnen worden veroorzaakt door diabetes, letsel aan de ruggengraat, blaas problemen, multiple sclerose, en andere factoren) kunnen ook interfereren met spermaproductie of mannelijke vruchtbaarheid.
 5. 5
  Vragen over bijwerkingen van medicijnen. Bepaalde medicijnen kunnen de mannelijke vruchtbaarheid verminderen. Vraag een apotheker of uroloog als je medicatie kan interfereren met de productie van zaadcellen, ejaculatie, of vruchtbaarheid.
  • Medicijnen voor vergrote prostaat, zweren, antibiotica, testosteron vervangende therapie, chemotherapie en andere geneesmiddelen tegen kanker, bepaalde steroïden en andere medicijnen kunnen de mannelijke vruchtbaarheid verminderen.

Tips

 • Soms gewoon de stress in verband met het proberen om de vruchtbaarheid te verhogen kan reproductieve gezondheidsproblemen veroorzaken. Focus op het verbeteren van uw gezondheid en een betere vruchtbaarheid zullen waarschijnlijk volgen.
 • Stop mastrubating en nooit houd je mobiele telefoon in je jeans of broekzak als de trillingen en golven kunnen maken van invloed op de zaadcellen.

Waarschuwingen

 • Heb supplementen en medicijnen gebracht voor het verbeteren van de vruchtbaarheid, behalve onder de instructie van een zorgverlener niet nemen. Dergelijke supplementen zijn meestal niet gemodereerd door de FDA en kunnen gevaarlijke ingrediënten of stoffen die kunnen interageren met medicijnen of medische aandoeningen bevatten.