Wkinl

Hoe om bloemen te planten

Hoe maak je plant een - het is heel makkelijk! Het is ook erg leuk om te doen met je familie! Laten we beginnen en wat leuks doen! Ga naar buiten, koop wat bloemen, en krijg het planten!

Stappen

Hoe om bloemen te planten. Koop een pot bloemen!
Hoe om bloemen te planten. Koop een pot bloemen!
 1. 1
  Koop een pot bloemen! U kunt het krijgen bij een winkel of een serre - het is aan jou. Kijk over de plant goed voordat je het kopen, hoewel, om ervoor te zorgen dat het niet ongedierte te hebben en dat het gezond en krachtig. Als een plant is verwelkt en heeft veel vergeelde bladeren, is het beste te geven op deze en op zoek naar een beter exemplaar. Controleer ook de label om ervoor te zorgen dat je koopt een plant die zal overleven in uw klimaatzone.
 2. 2
  Kies uw planten gebied volgens de eisen van de plant die u hebt aangeschaft zon / schaduw. Als je ervoor kiest om het te hebben in je kunt hem door een raam of gebruik een plant gloeilamp. Werk de bodem tot een diepte van ten minste 12-18 centimeter hele planten gebied. Als de grond is te hard of droog, kunt u deze wijzigen met veenmos, commercieel zakken bodem en / of compost om de structuur te verbeteren. Poedervormige of extreem zandgrond kan te fijn of poreus om water vast te houden. Het andere uiterste is zware klei dat te veel water bevat en kan de wortels verstikken. U wilt grond die is brokkelig en zacht en die strak kan worden verpakt rond de kluit.
 3. 3
  U kunt toevoegen als u wilt dat uw planten te bloeien meer krachtig. De meeste planten hebben echter kunstmest kristallen of korrels al in de grond bij te kopen. Er zijn producten die wortelgroei die u kunt toevoegen op het moment van planten te stimuleren. Lees het etiket aandachtig voor de juiste dosis. Zeker niet te overfertilize, waarin de plantenwortels kan branden.
 4. 4
  Graaf een gat, ongeveer twee keer zo groot als de diameter van de pot van de bloem. Als de plant is rootbound (de wortels zijn strak gewikkeld rond de kluit), neem een ​​scherp tuin mes en sneed de zijkant van de kluit van boven naar beneden op ten minste vier zijden, ook afsnijden van de onderkant van de kluit, indien het, ook, wordt verward met wortels. De plant in het midden van het gat. Als de wortels zijn losse, verspreid de wortels voorzichtig onder en rond de plant.
 5. 5
  Spreid een laag van los vuil rond de basis van de kluit. Met je tuinslang of emmer, voeg genoeg water om het vuil te dekken. Voeg nog een laag vuil op het gat en meer water te dekken. Herhalen totdat voldoende grond is toegevoegd aan het gat volledig te bedekken de kluit. De bodem kan zacht en modderig. Laat het zitten voor een beetje totdat het water loopt naar beneden en druk onderaan rondom de rand van de kluit met je vuist of uw voet totdat de plant stevig wordt gehouden in het gat. Dan voeg vuil tot het punt op de stengel van de plant waar de natuurlijke bodem lijn zou zijn (u kunt meestal vertellen omdat de stam zal verduisterd worden met vuil tot dat punt en dan schoon erboven). Weet vuil niet toevoegen boven de grond lijn of wortels van de plant kan niet overleven. Druk nogmaals onderaan rondom de kluit.
 6. 6
  Mulch de plant tot een diepte van ongeveer twee inch met een goede dichte mulch, ongeveer twee centimeter uit de steel aan de rand van de buitenste bladeren of takken. Niet mulch vlak naast de steel om de mogelijkheid van insecten of knaagdieren activiteit te verminderen. Druk nogmaals onderaan rondom de kluit. Om te testen of de plant is stevig in het gat, pak het aan de basis en trek zachtjes. Als de plant komt los of wiebelt rond, heb je niet gepakt de bodem stevig genoeg. Als daarvoor stevig, is de plant goed gelegen.
 7. 7
  Water uw installatie nog een keer door de mulch en vervolgens periodiek om de drie of vier dagen of zo als u vindt dat de bodem wordt steeds droog. Niet over water. Dat kan verdrinken de wortels.
 8. 8
  Zon en warmte en de eigen energie van de plant zal het werk vanaf hier op te doen met een beetje hulp van jou. Geniet, want uw tuin is uw heiligdom!

Tips

 • Wanneer je planten te kopen, dragen een wit vel papier met u en plaats het onder de bladeren. Schud de plant en als er veel bug resten of rot eraf valt, hoeft de plant niet te kopen want het zal infecteren de andere planten in uw tuin.
 • Als je huisdieren hebt, omsluiten de aanplant gebied met een barrière die hen beletten vertrappen de pas geplante bloemen.
 • Als je kijkt naar de cijfers op kunstmest, is het meestal 5-10-5 dat is een goede combinatie aan de stok met. Het eerste getal is het% stikstof, die goed is voor groene bladeren en gras. Het tweede getal is voor de% Fosfor en het derde nummer is voor de% Potash. De Fosfor en Kalium zijn zeer goed voor bloemen en fruit dragende planten. Mest duurt enkele maanden af ​​te breken en als je haast hebt, koop wat van de chemische meststoffen plaats.
 • Zelfs als je grond ziet er goed uit (zwart, wormstekige, met consistentie niet te zanderig of lemig), het kan nooit kwaad om een ​​beetje compost toe te voegen aan de aanplant gebied om water te besparen en geven voeding aan de planten.
 • Gebruik geen gras meststof op bloeiende planten en struiken, omdat het het loof al groen, maar vertragen de bloemen zal maken. Gras meststoffen hebben hetzelfde percentage stikstof als fosfor, dus vermijd 10-10-5 of 14-14-5 voor bloemen.
 • Misschien wilt u een bodemonderzoek kit kopen bij een tuincentrum te bepalen welke wijzigingen uw grond kan nodig zijn, hoewel in het algemeen dat is niet nodig.

Waarschuwingen

 • Sommige bloemen zijn giftig voor mensen en huisdieren, dus tenzij je zeker weet, houden kinderen en dieren uit de buurt van de plant.
 • Volg de instructies op het kleine plastic marker. Specifiek, zorg ervoor dat de bloem is geplant in zon of schaduw, afhankelijk van wat het nodig heeft.

Dingen die je nodig hebt

 • Een paar tuinhandschoenen, tenzij je het niet erg om je handen vuil
 • Uw installatie
 • Kunstmest (optioneel)
 • Een tuin schop
 • Bebouwer
 • Een waterbron (bijv. een slang, een gieter of flesje)