Wkinl

Hoe maak je een ZTR grasmaaier bedienen

De nieuwste trend in grasmaaien technologie is Zero turn radius, of ztr grasmaaiers. Deze zijn snel, wendbaar maaiers dat de grasmaaiers die afhankelijk zijn van een stuurwiel om hen te begeleiden, snijden maaien tijd drastisch kan outmanuever. Hier zijn enkele stappen om u te helpen begrijpen hoe ze te gebruiken.

Stappen

Hoe maak je een ZTR grasmaaier bedienen. Selecteer een maaier geschikt is voor uw behoeften te maaien.
Hoe maak je een ZTR grasmaaier bedienen. Selecteer een maaier geschikt is voor uw behoeften te maaien.
 1. 1
  Begrijpen wat zero turn radius betekent. Omdat de aandrijfwielen draaien onafhankelijk, aangedreven door hydraulische motoren op elke as, kan een kant draaien in omgekeerde terwijl de andere draait naar voren, waardoor de maaier om daadwerkelijk draaien als een tol op een plaats.
 2. 2
  Selecteer een maaier geschikt is voor uw behoeften te maaien. Als je een kleine stedelijke gazon, op minder dan een paar honderd vierkante meter, dit is niet de machine voor u. Voor middelgrote tot grote gazons, een 15 tot 18 pk (nu aangeduid als koppel) maaier met een 36-42 inch maaien pad is zo groot als je nodig hebt. Voor zeer grote gazons, meer dan een hectare, kunt u naar een 22-25 pk model dat meer dan 50 centimeter maait in elke pad.
 3. 3
  Lees de handleiding / manual operator 's voor uw maaier. Sommige maaiers komen met een Quickstart Guide om u te helpen de slag te gaan, maar het zal niet alle informatie die u kunt vinden die u nodig hebt, dus neem even de tijd om de meer volledige informatie in het instructieboekje bladeren bedekken.
 4. 4
  Kijk naar de bedieningselementen op de maaier, zodat u begrijpt het doel van elk een en vertrouwd zijn met de werking ervan. Hier zijn de belangrijkste bedieningselementen gemeen ZTR maaiers:
  • Contactslot, voor zwengelen uw maaier.
  • Parkeerrem, heeft meestal te worden ingeschakeld om de motor te starten.
  • Maaier koppeling, om de mesjes te schakelen.
  • Dek hoogteverstelling, het verhogen of verlagen het blad, afhankelijk van hoe hoog u wilt uw gras te maaien.
  • Stuurarmen. Dit zijn de apparaten die je stuur te vervangen om uw maaier vooruit, achteruit, en draai.
  • Controleer uw machine voordat u het. Hier is een korte checklist om elke keer dat u uw machine over te gaan.
  • Controleer de brandstof.
  • Controleer de olie.
  • Controleer de riemen, katrollen, en messen om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van vuil en in goede staat.
  • Controleer de banden. Dit is essentieel een ZTR maaier, aangezien de draaiende dynamiek van de machine plaatsen veel spanning op de banden.
 5. 5
  Zoek een locatie met veel ruimte om te oefenen rijden uw maaier voordat u daadwerkelijk begint te maaien. De stuurinrichting, versnelling, en algemene gevoel van het besturen van een ZTR maaier zal een nieuwe ervaring voor de meeste mensen, dus het hebben van veel oefenruimte is altijd een goed idee.
 6. 6
  Ga zitten op de stoel wanneer u uw maaier hebt geselecteerd, gecontroleerd de bovenstaande items, en zijn klaar om te beginnen. Alvorens de motor, passen de controle armen, zodat ze zich in een comfortabele positie. Meestal deze zal kantelen in en uit (links en rechts, van de hartlijn van de machine). Veel ZTR maaiers hebben ook een optie van het aanpassen van de neutrale positie, voor langere of kortere mensen, zodat je armen zich in een comfortabele positie als u maait.
 7. 7
  Pak elke controle-arm in je handen, het naar voren en naar achteren bewegen, om een gevoel voor de beweging te krijgen. De armen zullen terugkeren naar een neutrale positie wanneer u de druk op hen loslaten. Duwen ze vooruit stuwt de maaier naar voren, en ze terug te trekken keert de maaier. Geef jezelf een paar momenten van het beoefenen van deze voordat u verder gaat.
 8. 8
  Schakel de parkeerrem in, schakel de maaier koppeling, trekt u de chokeknop (indien aanwezig), vooraf de gashendel, en draai de sleutel om de motor te starten. Wanneer de motor krukken, duw de choke knop in en trek het gas terug naar een snel stationair. Als u klaar om te rollen zijn, los de parkeerrem.
 9. 9
  Duw de hendels naar voren, waardoor ze even naar voren, zodat de maaier zal beginnen te bewegen in een rechte weg. Als de maaier een bocht naar links, moet u de linkerarm vooruit meer te compenseren, als het goed gaat, vooraf de juiste. De handgreep u naar voren duwen versnelt het aandrijfwiel aan die kant. Voor rechte reizen, wilt u de wielen te draaien op dezelfde snelheid.
 10. 10
  Zet uw maaier links en rechts door het bevorderen van het tegenovergestelde stuurknuppel, of versoepeling terug de controle aan de kant die u wenst te wenden tot. U moet de knie te krijgen vrij snel, maar geef jezelf genoeg tijd om vertrouwen in je leidingscapaciteit.
 11. 11
  Probeer het steunen van de maaier door de armen naar achteren te trekken. Dit moet ook worden geoefend op een lager toerental. Je moet wel gemerkt hebben, hoe verder je vooruit of terug te trekken van de controle-armen, hoe sneller de maaier reist.
 12. 12
  Oefen het maken van scherpere bochten door het omkeren van de controle-arm aan de kant die u wilt draaien richting, terwijl het bevorderen van de tegenoverliggende zijde. U ziet het omgekeerde wiel naar achteren te trekken de ene kant van de maaier, terwijl de voorste wiel duwt die zijde, waardoor de maaier te draaien op zijn plaats.
 13. 13
  Vertrouwd te raken met cutting pad van het maaidek, de breedte ten opzichte van de aandrijfwielen, en de afvoer hoek van de messen. U zult merken dat scherpe bochten in nauwe kwartalen kan vrij plotseling vastlopen in de maaidek tegen een obstakel, omdat het reizen bijna loodrecht op de middellijn van de machine. U zult ook willen een zo breed pad op elke pas te snijden, zodat de positie van de maaier als u op reis moet in lijn zijn met uw vorige cut.
 14. 14
  Gaan maaien. Nu dat u bekend met de elementaire rij-controles van uw ZTR maaier zijn, trekt u aan de knop (of welke vorm van controle uw maaier is voorzien) om de messen te gaan, en beginnen met maaien.
 15. 15
  Maai uw gazon, het verzorgen op steile heuvels en in de buurt van obstakels, en kijken voor omstanders, gebouwen en voertuigen die kunnen worden getroffen door puin gegooid vanaf de maaimessen als je voorbij.

Tips

 • Smeer regelmatig alle bewegende delen.
 • Denk aan de twee gashendels als fietsstuur. Wanneer u links op een fiets te zetten, je linkerhand beweegt in uw lichaam, terwijl je rechterhand naar voren beweegt. Hetzelfde geldt op ZTR.
 • Wanneer het winkelen voor een ZTR maaier, kijk voor een met massief rubber banden voor. De jukken dat de assen van de voorwielen te ondersteunen kunnen val puin dat veroorzaakt luchtband klepstelen worden gerukt, laten leeglopen van de banden.
 • Houd het dek schoon om de levensduur te maximaliseren.
 • Maai uw gras als de grond is stevig, maar niet nat. De scherpe draaien van de machine kan grasmat beschadigen in zeer zacht, of zeer stoffige, droge omstandigheden.
 • Lenen of huren van een ZTR maaier voor de aankoop van een, omdat ze zijn formidabele machines en niet voor iedereen geschikt.
 • Laat geen onervaren mensen of kinderen werken een ZTR maaier.

Waarschuwingen

 • Exploiteren van een ZTR maaier nooit op steil terrein. Uw gebruikershandleiding moet een helling grafiek of maximale hellingshoek voor uw maaier te hebben. Deze limieten zijn voorgesteld door de mogelijkheid van de operator van de machine gegooid toen scherpe bochten op steile hellingen, evenals de mogelijkheid om de machine verliest grip in scherpe bochten en schuiven of kantelen.
 • ZTR maaiers kan zo snel veranderen, kan de operator van de machine worden gegooid. Leren om te werken jouwe in een open, niveau gebied.
 • Lees en volg alle instructies in de handleiding voor uw specifieke apparaat.