Wkinl

Hoe maak je een zachte aquarium sifon of vacuüm maken

Sifons (of grind stofzuigers) zijn een geweldige manier om zich te ontdoen van puin in een aquarium. Een 'zachte' sifon, terwijl trager dan een normale sifon, is zeer geschikt voor kleine tanks, in quarantaine plaatsen of het ziekenhuis tanks en tanks met bak, kleine vis of zieke vissen. Als een toegevoegde bonus, ze zijn erg goedkoop en gemakkelijk te maken.

Stappen

Hoe maak je een zachte aquarium sifon of vacuüm maken. Spoel en droog de ​​luchtslangen en de fles in schoon water, waarbij met name zorg aan de fles te reinigen als deze is gewassen in wasmiddel of zeep of hadden iets anders dan water erin (zoals fruitsap).
Hoe maak je een zachte aquarium sifon of vacuüm maken. Spoel en droog de ​​luchtslangen en de fles in schoon water, waarbij met name zorg aan de fles te reinigen als deze is gewassen in wasmiddel of zeep of hadden iets anders dan water erin (zoals fruitsap).
 1. 1
  Spoel en droog de ​​luchtslangen en de fles in schoon water, waarbij met name zorg aan de fles te reinigen als deze is gewassen in wasmiddel of zeep of hadden iets anders dan water erin (zoals fruitsap).
 2. 2
  Verwijder het deksel en zorg droeg twee gaten erin met de punt van het zakmes mes (of de saaie tool als je er een hebt). De gaten moeten nauwelijks groot genoeg om de luchtslang knijpen door.
 3. 3
  Plaats het korte stuk luchtslang in een van de gaten, zodat er dan een vinger breedte steken door de onderzijde van het deksel.
 4. 4
  Plaats de lang stuk luchtslang zodat de hoeveelheid aan de onderzijde van het deksel over de hoogte van de fles.
 5. 5
  Breng afdichtmiddel waarbij de luchtbuis aan het deksel aan de buitenzijde en / of binnenzijde van het deksel en laat ze drogen. Als u gebruik maakt blauwe tack (of een andere kit dat is geen aquarium veilig) en van plan om de sifon te gebruiken om schoon water toe te voegen aan de tank, gelden deze alleen aan de buitenkant van het deksel of anders het water kan besmet raken en schade uw vissen. Druk deze stevig omlaag om het luchtdicht maken.
 6. 6
  Leg het deksel weer op de fles, je zachte sifon is nu klaar voor gebruik! Lees hoe een zachte aquarium sifon of stofzuiger gebruiken.

Waarschuwingen

 • Bij het gebruik van kit, volgt u de instructies op de verpakking. Anders zou je eindigen in een lastige situatie.
 • Zoals met een scherp voorwerp, wees voorzichtig tijdens het gebruik van het zakmes.
 • Gebruik alleen flessen drank. Andere flessen worden gemaakt van plastic dat chemicaliën bloedzuiger tijd.
 • Gebruik geen zeep of wasmiddel niet gebruiken om een ​​deel van de sifon te reinigen, maar als het niet goed wordt uitgespoeld genoeg zeep schadelijk kunnen vissen.

Dingen die je nodig hebt

 • Een plastic fles (bij voorkeur een oude fles water)
 • Een 20-30 cm (8-12 inch) en een 60-90 cm (2-3 voet) stuk luchtslang (verkrijgbaar bij de meeste dierenwinkels met vis leveringen)
 • Lucht-en waterdichte kit (blauwe tack of soortgelijke werken in een snuifje)
 • Een zakmes