Wkinl

Hoe maak je een wilde kat te temmen

Hoe maak je een wilde of halfwilde kitten of kat te temmen - als het kan worden getemd.

 1. Een wilde kat is een kat die werd geboren in het wild, en heeft geen direct contact met mensen gehad. Katten die ooit werden gehouden als huisdier en wonen nu op hun eigen heten "dwaalt af," en worden niet wilde beschouwd. Wilde katten worden gekenmerkt door angstig gedrag: op de vlucht toen benaderd, en aanvallen wanneer het nauw gedreven. Met de tijd, kunnen wilde katten zijn gedomesticeerd en gehouden als huisdieren, maar sommige zullen blijven angstig gedrag vertonen voor hun hele leven. In het algemeen, de jongere een wilde kat is, hoe makkelijker het is om te socialiseren, hoewel een kat bepaalde ervaringen of temperament kan dit van invloed zijn ook.

Wees altijd voorzichtig en veilig zijn. Wilde katten zullen aanvallen en vluchten toen behandeld, dus je moet ze ofwel socialiseren voordat u probeert om ze te behandelen, of ze veilig vangen met een humane val. Wees altijd voorzichtig met mogelijke ziekten door een wild dier gedragen, en zich ervan bewust dat deze overdraagbaar is op uw huisdieren kunnen zijn.

Stappen

Hoe maak je een wilde kat te temmen. Katten kunnen angstig gedrag vertonen voor een verscheidenheid van redenen, en kan wel of niet wilde.
Hoe maak je een wilde kat te temmen. Katten kunnen angstig gedrag vertonen voor een verscheidenheid van redenen, en kan wel of niet wilde.
 1. 1
  Katten kunnen angstig gedrag vertonen voor een verscheidenheid van redenen, en kan wel of niet wilde. Het is onmogelijk om de geschiedenis van een kat te leren kennen. Alle angstige katten moet worden benaderd op dezelfde manier, maar zal variërende hoeveelheden tijd en geduld, afhankelijk van hun ervaring en temperament.
  • Tamme katten die hun huis hebben verloren (dwz zwerfhonden) kunnen terugkeren naar angstig gedrag. Deze katten kunnen vaak gemakkelijker en sneller dan wilde katten getemd worden, maar in vrijwel dezelfde manier moet worden benaderd.
  • Echte wilde katten hebben geen direct contact met mensen gehad. Het is belangrijk niet om deze katten te geven geen reden om bang te zijn. Als ze positieve ervaringen met u te ontwikkelen, kunnen ze volledig gedomesticeerd zijn in de tijd, maar als je ze bang te maken of te proberen om ze te vangen, zal je het risico traumatiserend de kat.
  • De moeilijkste katten zijn die negatieve ervaringen met mensen hebben gehad, of ze nu wilde of niet. Deze ervaringen kunnen variëren van regelrechte mishandeling, om iets zo onschuldig als wordt achtervolgd rond door kinderen, afhankelijk van het niveau van de socialisatie van de kat. Deze katten kunnen wel of niet wilde, maar ze moeten worden op dezelfde manier behandeld. Als een kat is getraumatiseerd, kan het nooit laten zich om opgehaald te worden, of zelfs geaaid, maar ze kunnen nog steeds worden gehouden als huisdier, en kunnen blijven verbeteren in de loop der jaren.
  • Kittens en jonge katten zijn veel makkelijker te temmen, ongeacht hun eerdere ervaringen met mensen. Tenzij er een speciale aandacht, als een verloren moeder, is het meestal het beste om te wachten tot er een kitten is ten minste zes weken oud voordat u probeert aan te nemen. Jongere kittens flesvoeding en speciale zorg, evenals extra socialisatie nodig.
 2. 2
  Vertrouwen is de sleutel tot het temmen van een angstige kat.
  • Probeer niet op te jagen, hoek, of pick-up een angstige kat. Niet alleen zal dit resulteren in de kat bijten en krabben, maar het zal ernstig ondermijnen elke poging om de kat te winnen.
  • Tijd en mooi weer het toelaat, is het altijd het beste om een kat socialiseren voordat u het in te brengen, vooral als je hoopt om er een huisdier te maken. Trapping een kat is stresserend, vooral als het niet gewend is aan u.
  • Haast je niet dingen. Proberen te aaien of omgaan met een kat voordat het klaar is zal het proces langer duren.
 3. 3
  Het socialiseren van een wilde kat buitenshuis
  • Wanneer u uw kat, miauw naar hem. Het kan voelen dom, maar dit is een teken van non-agressie. Zitten zal ook laten zien dat je geen kwaad.
  • Niet direct loop naar uw kat. Het naderen van een kat zal worden geïnterpreteerd als agressief. Houd je afstand, en laat de kat kiest zijn grenzen. Na verloop van tijd zullen ze krimpen.
  • Na het praten met uw kat en het krijgen van zijn aandacht. Plaats het voedsel in een aangewezen plek, bij voorkeur een waar hij heeft ruimte om te vluchten als hij dat wil, en vervolgens weg te lopen van het eten en de kat.
  • Zodra uw kat gewend is om je te zien als een bron van voedsel, en je hem op een regelmatige basis te zien, probeer weg te lopen en gaan zitten, op veilige afstand van het voedsel. Als de kat je vertrouwt, kan hij eten voor je.
  • Na verloop van tijd, zal de afstand uw kat nodig heeft om zich veilig te voelen krimpen. Probeer zitten geleidelijk dichter bij het eten, en hem te laten komen in de richting van het, maar loop niet naar hem toe. Het is belangrijk om de kat te kiezen om te lopen naar u toe, niet andersom.
  • Uiteindelijk kan uw kat comfortabel eten bij je zitten door de kom. Voordat u probeert enig fysiek contact met hem, laat hem je ruikt. U kunt een knokkel uitbreiden naar hem en laat hem te snuiven, of reiken met een hoed, een bril, of een ander item met je geur.
  • Als uw kat is comfortabel geaaid, zult u in staat om te vertellen door zijn lichaamstaal. Als hij dat niet terugslag, geef hem een ​​huisdier. Het ideale moment om dit te doen is, terwijl hij eet. Bewegen heel langzaam en geleidelijk, en als hij stopt met eten of weg trekt, leg je hand naar beneden en probeer een andere dag.
  • Zodra uw kat is comfortabel met geaaid, is hij klaar om naar binnen te brengen. Verleid hem met eten en hem in staat stellen om binnen te komen op zijn eigen.
  • Sommige katten, vooral degenen die getraumatiseerd zijn, kunnen nooit vooruitgang verleden een van deze stappen. Deze katten kunnen nooit volledig gedomesticeerd, en u kunt wensen om gewoon handhaven van een meer afstandelijke relatie met hen. Als je dat doet breng een kat als dit in uw huis, geef ze veel ruimte. Deze katten kunnen opwarmen in de tijd, of vind "veilige" delen van het huis waar ze willen communiceren, of ze kunnen nooit toestaan ​​fysiek contact.
 4. 4
  Het vastleggen van een kat en temmen binnenshuis (niet aanbevolen)
  • Als er bijzondere bezorgdheid voor de veiligheid buiten de kat, kan je een kat te vangen en te temmen hem binnenshuis. Dit is stressvol en beangstigend voor een kat, en de resultaten kunnen niet zo goed.
  • Probeer niet om een angstige kat te vangen door het jagen, bochten, of grijpen het. Dit is gevaarlijk en zal de kat bang te maken.
  • Gebruik een humane val. Deze kunnen online worden gekocht, en kan soms worden gehuurd van een dier te redden. Plaats wat aromatische voedsel, zoals ingeblikte tonijn in de val. De kat zal dwalen in, en de val zal sluiten.
  • Leg een handdoek, deken, of dekzeil over de val. Dit zal de kat kalmeren terwijl u hem vervoeren.
  • Een veilige ruimte voor de kat te creëren. Idealiter zou deze ruimte open genoeg dat de kat altijd ruimte om te rennen langs je heen, zodat badkamers zijn meestal niet ideaal. Deze ruimte moet zijn relatief rustig, en alleen gebruikt door de persoon temmen van de kat.
  • Het geven van een kat kamer te lopen is beter dan het geven van schuilplaatsen. Als uw kat verbergt, is het belangrijk dat je nooit de kat te benaderen, terwijl ze zich schuilhielden. Bij katten zijn verborgen, zijn ze in het nauw gedreven en kwetsbaar en willen niet gevonden worden. Doen alsof ze onzichtbaar zijn wanneer ze zijn ondergedoken, en laat ze naar buiten komen als ze zijn comfortabel.
  • Tem je kat in vrijwel dezelfde manier als je een outdoor kat zou doen. Breng voedsel elke keer, en ga zitten of liggen op de vloer, terwijl ze eten, totdat de kat is comfortabel dicht.
 5. 5
  Het maken van uw kat een deel van het huishouden:
  • Neem uw kat om te laten steriliseren / castreren en zo snel mogelijk gevaccineerd. Als u al katten hebben, moet u dit doen alvorens ze in het huis, en hebben ze getest op FeLV, FIV, en wormen.
  • Uw kat kan geen gebruik maken van zijn kattenbak op het eerste. Als hij gaat ergens anders, hoeft boosheid niet zien, alleen de kattenbak te verplaatsen naar waar hij ging, en als hij een stoelgang, plaats het in de doos. Katten willen gaan in de hoeken en in de buurt van deuren, in het bijzonder, en dit zijn goede posities voor de kattenbak. Misschien wilt u meerdere dozen hebben, als goed.
  • Als uw kat is nog steeds zeer defensief, kunt u hem een ​​kamer van zijn eigen op het eerste, waar hij kan worden door zelf het grootste deel van de dag te geven. Komen om hem te voeden op een regelmatig schema, en tijd doorbrengen met hem als hij eet. Zitten dichter bij hem in de tijd, totdat hij laat aaien.
  • Wilde katten willen verbergen, maar dit vaak zet ze in een positie dat het nauw gedreven, die defensief gedrag toeneemt. Het is het beste om geen wilde kat schuilplaatsen te geven op het eerste. De ideale ruimte voor domesticatie moet een open ruimte met veel ruimte om te vluchten, dus uw kat nooit wordt in het nauw gedreven en heeft altijd ruimte om weg te komen als de dingen te veel.
  • Play is erg belangrijk voor het socialiseren katten. Bungelend "hengel" speelgoed, lasers, en andere interactieve speeltjes zijn best, en zal uw kat band te helpen met je. Sommige wilde katten zijn enthousiast om vroeg op te spelen, terwijl anderen de tijd nemen, zelfs nadat ze zijn comfortabel met handling.
  • Zodra je voelt dat je kat klaar is, kunt u proberen hem op te pakken. De juiste manier te halen een kat is om een ​​hand te leggen op zijn achterste, onder zijn staart, en een op zijn onderkant net achter zijn voorpoten en til hem op uw borst, net als boeren een baby op je schouder. Doe dit langzaam. Als uw kat is nog niet klaar om te worden opgehaald, zal hij gewoon verder weg voordat u daadwerkelijk verheffen. Veel vroeger wilde katten nooit laten zich opgehaald.

Tips

 • Soms kan een bijzonder schuw katje blijven je vermijden. Dit kitten kan de anderen te beïnvloeden om meer wilde blijven. Het beste wat te doen als het kitten oud genoeg is om haar te isoleren voor een tijd, dus ze moeten komen om mensen voor gezelschap. Soms is de meest angstige kitten is ook de slimste, en zal veranderen in de beste kat.
 • Om de kat aan te moedigen om te ontspannen, probeer dan liggend op de vloer. Je zal veel minder eng lijken.
 • Bij het oppakken van een kat en je bent niet zeker hoe het zal reageren, houd deze ingedrukt en ver weg van je gezicht.
 • Proberen niet direct te kijken naar de katten voordat ze volledig comfortabel met je mee. Om een ​​kat, oogcontact en kijken is agressief en zal ervoor zorgen dat ze worden nerveus van jou en de situatie. Terwijl je met hen zitten, een boek lezen of iets anders rustig doen, maar ze niet kijken. Als je kijkt naar hen, probeer je ogen te houden ten opzichte van hun achterhand en vermijd oogcontact zoveel mogelijk. Op dezelfde manier, je ogen te sluiten, of een langzaam knipperen is een gebaar van vertrouwen in de richting van een kat, en laat hen weten dat u zijn niet agressief.
 • De weg naar het hart van een kat is door zijn maag. Katten associëren voedsel en genegenheid, en in het wild een kat prooi kan brengen heeft gedood om te delen met een andere kat als een gebaar van liefde. In de tijd, kan uw kat brengen zelfs je zulke "cadeaus!" Zodra een kat ziet als een bron van voedsel en kunt eten voor je, zal het beginnen te binden.
 • Zeer angstige katten zullen vaak binding met een of twee mensen alleen, en blijft angstig rond anderen, verbergen en op de vlucht.
 • Spreken in een rustgevende, lage en kalmerende stem als je zou een baby is altijd behulpzaam met elk dier. Wilde of niet. Het zal het proces versnellen.
 • Maak een extra inspanning voor langharige katten en kittens temmen; hun lange haar menselijke zorg te behouden vereist. Zonder borstelen, raakt het haar gematteerd en kan pijnlijk zijn en resulteren in pijn krijgen, en de huid scheuren die kunnen leiden tot infectie.
 • Voor kittens of zwerfdieren, kunt u in eerste instantie proberen het voeden van je hand, dan uiteindelijk (dagen later) ertoe leiden dat ze in je schoot te eten. Vervolgens initiëren contact met een aantal zachte kinderboerderij / krabben achter de oren.
 • Het loslaten van wilde katten overal, maar waar je vond ze is geen goed idee. Andere katten hun territorium verdedigen en als de kat is niet bekend aan hen, zal het uit te jagen, eventueel naar een plaats waar het kan verhongeren.
 • Handschoenen kunnen helpen bij de bescherming van uw handen, maar met behulp van handschoenen tot een kat die niet wil worden behandeld behandelen is slecht. Dit zal de kat bang te maken en vertragen het domesticeren proces.
 • Als je langzaam naderen, zal katten bijna altijd geven waarschuwing voordat opvallend. Als u uitbreiden uw hand om de kat te ruiken en het sist, trekt weg, of verschuift het gewicht op een poot, trekt je hand. De kat is niet klaar om te worden geaaid.
 • Klauwen Cats 'kan zeer gevaarlijk zijn. Wees heel voorzichtig tijdens het hanteren van een wilde kat. Probeer niet te hanteren een bijzonder defensieve wilde tenzij u een opgeleide of ervaren kat handler.
 • Doe geen moeite om een ​​kat. Geef het aandacht, maar hem of haar niet te ergeren.
 • Volwassen ferals kan getemd worden met behulp van dezelfde methoden als kittens, maar het proces kan maanden duren, of zelfs jaren, vooral als de kat slechte ervaringen met mensen heeft gehad. Sommige angstige katten kunnen nooit laten zich om opgehaald te worden, of geaaid voor meer dan korte periodes.
 • Katten niet op manden, want als ze een beetje gemeen of kinderziektes konden ze de mand bijten en kunnen stikken inslikken van kleine delen ervan.
 • Praat rustig en nooit bereiken met uitgestrekte vingers.

Waarschuwingen

 • Sommige wilde dieren kunnen ziekten, teken en vlooien hebben, enz. Let op de dieren in hun normale woonruimte voor een paar dagen om te zien of ze hebben de ziekte VOORDAT u ze!
 • Niet aanraken of oppakken van een wilde of semi-wilde kat of kitten totdat u absoluut zeker is het klaar. Zelfs een zeer jong katje kunt u ernstig gewond.
 • Medische hulp te zoeken voor alle beten, en kijk krassen zorgvuldig.
 • Niet te benaderen een kat snel-het kan springen op je.
 • Declaw nooit een buitenkat. Katten moeten hun klauwen te jagen en zichzelf te verdedigen in het wild. Alleen overwegen declawing voor een kat die altijd zal zijn binnen.
 • Alvorens een nieuwe kat in contact te komen met katten in het huishouden, ALTIJD heb het getest op overdraagbare ziekten zoals Feline Infectieuze Leukemie (FIL / FLV) en Feline Immunodeficiency Virus (FIV). Er is momenteel geen test voor hondsdolheid die niet vereist dat het opofferen van de dieren - nogmaals, proberen de dieren te observeren in zijn normale woonkamer.
 • Probeer niet aan te raken, te temmen, bevriend, of naderen een volwassene wilde. Leave trapping te ervaren handlers.